به گزارش شفافدکتر بهرام عین اللهی در مراسم روز پرستار گفت: ما در ایران هستیم. ایران نام بزرگی است و وقتی نام ایران در مجامع بین المللی مطرح می شود همه با احترام به این نام نگاه می کنند. زیرا ایران به معنای امام و ولی فقیه و …. امروز نام ایران نامی ارزشمند است و بر تن ابرقدرت ها و ظالمان می لرزد. ما ایران قدرتمند و قدرتمندی داریم. در واقع ما تاریخ می سازیم. اگر الان به هشت سال حفاظت مقدس برگردیم، می بینیم که در آن تاریخ هشت ساله چه کردیم. تاریخ برگشت ناپذیر است و رسالت همه در تاریخ در همان زمان انجام می شود.
وی افزود: اقدامات جامعه پزشکی را می توان به پیش کرونری، کرونری و پس از کرونری تقسیم کرد. قبل از کرونا دوران باشکوهی از دفاع مقدس در پزشکی داشتیم که احتمالاً در تاریخ جنگ های جهانی بی سابقه بوده است. در کدام جنگ نیروهای بهداشت در خط مقدم بودند؟ جامعه پزشکی و پرستاری ما در خط مقدم و زیر آتش و حمله شیمیایی دشمن، مجروح و شهید حضور داشته است. افتخاری تاریخی بود.
عین اللهی گفت: جامعه پزشکی ما جامعه موفقی در جهان است. جواهر درخشان علم و دانش کشور ما در جامعه پزشکی نهفته است. ما نه تنها در کشورمان به درمان بیماری ها می پردازیم، بلکه کشورهای همسایه نیز برای درمان به ایران می آیند. با افتخار می توان گفت که علوم پزشکی ما دارای پیشرفته ترین دانش بشری است. اما دشمن ترسو به جامعه پزشکی حمله کرد. متأسفانه قبل از کرونا در بسیاری از نشریات، در فضای مجازی و… شاهد حمله ناجوانمردانه به تیم پزشکی بودیم. این حمله را هم از داخل دیدیم.
وزیر بهداشت گفت: برگ جدیدی از تاریخ در کرونا شکوفا شد. در کرونا، بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا که به محیط خود بسیار افتخار می کنند اما در کرونا شکست خوردند و در رسانه ها دیدیم که چه تعداد از بیماران روی زمین مانده یا در بیمارستان بستری نشده اند و چه تعداد پرستار و کادر پزشکی از دست بیماران فرار کرده اند. اما کرونا نقطه عطف و افتخار ما در تاریخ است چرا که جامعه پزشکی و پرستاری از خود گذشتگی و هویت خود را نشان دادند و شهدای گرانقدری را تقدیم کردند که درخت بزرگ انقلاب را آبیاری کردند. درس تاریخ بود
عین اللهی گفت: به بیماری عروق کرونا ویروس مبتلا شده ام و شاهد فداکاری کادر درمانی با 70 درصد ریه در بیمارستان مسیح دانشوری بوده ام. در عین حال به عنوان مدیر بیمارستان کرونا به ویژه در اوج هولناک مرداد که روزانه نزدیک به 50 هزار مورد، 700 فوت و 15 هزار بستری و 7 تا 8 هزار بستری در ICU داشتیم، شاهد پرستار بودیم. نمی توانستیم یک لحظه استراحت کنیم. این عزیزان وقتی همه در خانه بودند جانشان را فدا می کردند.
او گفت: ما از هنرمندان و کارگردانان انتظار داریم این فداکاری ها را برای مردم به نمایش بگذارند. سریال استرالیایی پرستاران نشان می دهد که با فرهنگ ما همخوانی ندارد. آنچه جامعه پزشکی و پرستاری ما انجام داده است در هیچ کجا نشان داده نشده است. حتی وزارت بهداشت هم آماده کمک و پرداخت است.
وزیر بهداشت گفت: پرستاران در ارتقای سلامت و پیشگیری بسیار موثر هستند. نکته ای که امروزه باید مورد توجه قرار گیرد بحث تخصصی و حرفه ای بودن پرستاری است. پرستاری که به ECU می رود باید حرفه ای باشد و مهارت ECU داشته باشد. پرستاران باید قبل از ورود به یک رشته تخصصی آموزش دیده باشند. موضوع دیگر حضور دانشکده های پرستاری در حوزه درمان است.
وزیر بهداشت گفت: موضوع دیگر این است که پرستاری به بیمارستان ها محدود نمی شود. بسیاری از بیماران را می توان در خانه مراقبت کرد. ما کاملا با این اقدام موافقیم. متاسفانه الان شرکت هایی هستند که اصلا پرستار ندارند اما از طرف پرستار افرادی را به خانه افرادی می فرستند که برای مردم مشکل ایجاد می کنند. این موضوع و شرایط باید ساماندهی شود. در Corona ما توانستهایم خدماتی را در موارد متعددی از این طریق ارائه دهیم.
وی در مورد حق الزحمه پرستاری نیز گفت: در ابتدای کار به این موضوع اعتقاد کامل داشتم. از معاونت توسعه و پرستاری خواستم این موضوع را پیگیری و به نتیجه برسانند. از آنجایی که فرمان ولی فقیه برای ما حجت است و یک تصمیم شرعی است، اجرای آن واجب است. از نظر تغییر شرایط، تاج ها آمده اند و در شرایطی مرده اند و حالا که تاج سبک شده است باید امتیاز ویژه ای کسب کنند. در بحث شهدای سلامت، کار نباید در پیچ و خم کارهای اداری و بروکراتیک باشد.
وی با اشاره به لزوم ادامه تحصیل گفت: از سازمان نظام پرستاری تقاضا داریم این کار را برعهده بگیرد. آموزش ها باید به روز شوند. نکته دیگر بحث سلامت معنوی است. ما ریشه های مذهبی قوی داریم اما از سلامت معنوی اصلا استفاده نمی کنیم. باید از سلامت معنوی برای شفا استفاده کنیم.
وی گفت: موضوع توجه به پرستاری سخت افزاری و نرم افزاری نیز حائز اهمیت است. تا اطلاعات از طریق نرم افزار و سخت افزار ثبت شود و پرستار به دست بیمار برسد.
وزیر بهداشت افزود: باید نظارت خود را در بخش خصوصی تقویت کنیم. اگر این بخش افرادی را استخدام کند که اصلاً پرستار نیستند، ما تحمل نمی کنیم. اعتبار بخشی نیز باید واقع بینانه باشد.
وی گفت: دوستان در این مدت 100 روزه واکسینه شدند و به حدود 110 میلیون دوز واکسن رسیدیم که قابل مقایسه نبود. هشتاد و شش درصد از جمعیت واکسینه شده بودند. در تهران 89 درصد دوز اول را مصرف کردند. با تلاش همه بوده و باعث افتخار بوده است.