رئیس وزارت بهداشت با واکسن پیشگیری از بیماری ، از پوشش 98٪ واکسیناسیون در کشور و موفقیت های ایران در این زمینه توضیح داد و از مردم خواست که به هیچ وجه فرزندان خود را واکسینه نکنند. .
دکتر سید محسن زهرائی در آغاز هفته جهانی واکسیناسیون در مصاحبه با باراناخبر ، وی با بیان اینکه مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت هر سال به عنوان هفته جهانی واکسیناسیون در هفته گذشته آوریل 2012 (معادل 6 تا 12 اردیبهشت) تصویب می شود ، گفت: “هدف این نامگذاری استفاده از واکسن ها است. برای محافظت از مردم در برابر بیماری. ” این برای همه سنین است ایمنی باعث نجات میلیون ها انسان شده است و شناخته شده است که یکی از موفق ترین و مقرون به صرفه ترین مداخلات بهداشتی است. شعار هفته جهانی واکسیناسیون “واکسن ها مؤثر است” و هدف از آن ارتقاء آگاهی در سراسر جهان ، افزایش آگاهی از اهمیت حیاتی ایمن سازی کامل و به موقع در طول زندگی و ایفای نقش در دستیابی به اهداف توسعه سال 2030 میلادی است.
وی گفت: ایمن سازی یک استراتژی اساسی برای دستیابی به سایر اهداف بهداشتی مانند کنترل هپاتیت ویروسی ، مقابله با مقاومت ضد میکروبی ، ایجاد یک محیط سالم برای نوجوانان و ارتقاء مراقبت از نوزاد و پس از زایمان است. با وجود پیشرفت های زیاد در برنامه های واکسیناسیون ، بسیاری از اهداف هنوز از دسترس خارج است. در حال حاضر بیش از 20.4 میلیون کودک در جهان وجود دارند که یا واکسینه نشده اند و یا واکسینه نشده اند.
زهراي گفت: با وجود عملكرد بالاي نظام سلامت جمهوري اسلامي جمهوري اسلامي ايران در پوشش واكسيناسيون عليه كودكان و زنان باردار ، در برخي از كشورهاي همسايه به دليل برنامه هاي كاهش واكسيناسيون ، بيماري هايي كه مي توان از آنها جلوگيري كرد ، هنوز گسترده است. بیماری هایی مانند فلج اطفال یا سرخک در کشور وجود دارد. درگیری همه خانواده ها در واکسیناسیون همه کودکان و گروه های هدف برای حفظ و ارتقاء سلامت انسان ضروری است.
واکسیناسیون؛ موثرترین مداخله بهداشتی شناخته شده است
کودکانی که هر سال در جهان می میرند
وی ایمنی کودکان را یک سرمایه گذاری جهانی برای نجات جان حدود 2.6 میلیون نفر در سال خواند و افزود: متأسفانه براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی در سال 2017 ، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی در سال 2017 ، هنوز 19 میلیون کودک در سال وجود دارند. است در جهان ، آنها از واکسن که اکثر آنها در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند محروم هستند. با وجود پیشرفت جهانی ، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی در سال 2015 ، متأسفانه ، تعداد زیادی از کودکان در سراسر جهان هر ساله در اثر بیماری های قابل پیشگیری از واکسن جان خود را از دست می دهند و 63000 نفر از آن مبتلا به خارش سیاه هستند. ادعا می شود که 112000 نفر در اثر ابتلا به سرخک ، 58000 نفر از بیماری کزاز در نوزادان ، 105000 نفر توسط هموفیلی آنفلوآنزا ، 400000 نفر در اثر اسهال ویروسی ، 887،000 نفر توسط هپاتیت B و 920،000 نفر در ذات الریه هستند. این معادل 25 درصد از کل مرگ و میر کودکان زیر 5 سال است که با واکسن به راحتی قابل پیشگیری است. واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی است که به منظور ارتقاء سلامت کودکان شناخته شده است ، و واکسیناسیون سرخک برای جلوگیری از مرگ 21 میلیون کودک در سراسر جهان از 2000 تا 2017 جلوگیری می کند.
اخذ سند برای از بین بردن سرخک در ایران
رئیس دفتر واکسیناسیون در واکسیناسیون واکسن در این باره می گوید: واکسیناسیون در ایران سابقه طولانی دارد ، اما رئیس وزارت بهداشت می گوید ، اما نوع جدید برنامه توسعه واکسن به طور رسمی در سال 1963 در کشور آغاز شد ، و ما می توانیم واکسیناسیون ها را سریعتر پوشش دهیم. ” بیایید 95٪ رتبه جهانی را بدست آوریم. در 15 سال گذشته ، پوشش واکسیناسیون با همکاری خانواده و فرهنگ سازی حدود 95 درصد از جمعیت هدف را هدف قرار داده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر همه کودکان در کشور علیه دیفتری ، سیاه سرفه ، کزاز ، فلج اطفال ، سرخک ، سرخچه ، اوریون ، سل ، هپاتیت B و آنفلوانزا آنفلوز آنفلوانزا واکسینه می شوند. سرخک مادرزادی و سرخچه ، کزاز نوزادی ، در نقطه انقراض قرار دارند. این کشور به مدت 20 سال بدون فلج اطفال بوده و دیفتری ، سیاه گوش و اوریون کنترل می شود. میزان ناقلین مزمن هپاتیت B از 3 درصد در سال 1991 به کمتر از نیمی در سالهای اخیر کاهش یافته است. سال گذشته ، ما نیز تصویب سازمان بهداشت جهانی را برای از بین بردن ویروس های سرخک بومی دریافت کردیم.
وضعیت مهاجرت اتباع بیگانه در ایران
وی در مورد وضعیت خارجی اتباع بیگانه در ایران گفت: “برنامه توسعه واکسیناسیون ، که از سال 1963 آغاز شده است ، بر کل گروه هدف نظارت می کند ، صرف نظر از جنسیت ، قومیت ، ملیت ، مذهب و ….” در نتیجه همه شهروندان مانند ایرانیان دارای برنامه واکسیناسیون هستند. از طرف دیگر ، ممکن است چالش هایی وجود داشته باشد که نمی توانیم بطور کامل برطرف کنیم. طبق بررسی های انجام شده در کشور ، میزان پوشش واکسیناسیون حدود 98.6 درصد تخمین زده می شود ، اما اگر به گروه شهروندان نگاه کنیم می بینیم که واکسیناسیون این افراد پایین تر و حدود 91 درصد است ، این نشان می دهد که برخی ممکن است کودکان به دلیل جهل واکسینه نشوند. در نتیجه ، ما باید پوشش خود را در محلی که زندگی می کنیم افزایش دهیم.
نحوه واکسینه شدن در برابر هپاتیت
زهرائی با تأکید بر اینکه تمام واکسن های موجود در برنامه ملی واکسیناسیون برای همه آزاد است: “در صورت واکسن ترکیبی شامل دیفتری و کزاز ، بزرگسالان باید هر ده سال یکبار واکسینه شوند.” اینگونه نیست و طبق دستورالعمل انجام می شود.
وی گفت: “افرادی که در گذشته سه واکسن هپاتیت داشته اند و تحت آزمایش قرار گرفته اند تا ببینند که آیا آنتی بادی های لازم در خون خود دارند باید دوباره تکرار شوند.” هیچ آزمایشی ندارند.
خدمات واکسیناسیون را در شرایط کرونری به تأخیر نگذارید
وی در پاسخ به این سؤال که چه تغییراتی در برنامه های این دپارتمان ایجاد کرده است ، گفت: بیماری Covid 19 فعالیتهای زیادی از جمله واکسیناسیون را تحت تأثیر قرار داده است. خوشبختانه در کشور ما توانستیم خدمات واکسیناسیون را حفظ و ارائه کنیم. ما از ابزار رسانه ای استفاده می کنیم تا افراد در مورد دریافت واکسن از فرزندان خود و انجام نشدن واکسیناسیون فکر کنند. کاهش پوشش واکسیناسیون در سطح ملی منجر به این خواهد شد که شبکه مراقبت های بهداشتی کشور همزمان با بیماری های قابل پیشگیری از واکسن درگیر در بیماری انسداد عروق کرونا ویروس قلب باشد. بنابراین ذکر این نکته ضروری است که کلیه رهنمودهای پیشگیرانه در مراکز درمانی و مراکز درمانی اجرا می شود. خانواده ها در صورت مراجعه به مرکز برای تهیه واکسن های لازم ، نباید نگران خطر انقباض ویروس باشند.
اما واکسیناسیون علیه دانش آموزان دبستان
زهرائی در خصوص آماده سازی وزارت بهداشت برای واکسیناسیون دانش آموزان مدارس ابتدایی و متوسطه در مورد ویروس کروناویروس ، اظهار داشت: خواهد داشت. در نتیجه ، توصیه می کنیم خانواده ها بر اساس تاریخ تولد فرزندانشان واکسینه شوند. نیازی به واکسن در اوت و سپتامبر نیست. مطمئناً در دانشگاه های پزشکی از مردم بهتر خدمت می شود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا می توان از واکسن آنفولانزا برای جلوگیری از بروز برخی از عوارض استفاده کرد یا از ابتلا به بیماری کووید 19 تا زمان کشف واکسن بر علیه تاج ، با توجه به علائم آنفولانزا و تاج جلوگیری کرد. تزریق آنفولانزا همانطور که از نام این بیماری پیدا شده است ، مخصوص ویروس آنفولانزا است و از آنجا که ویروس آنفولانزا هر ساله کمی تغییر می کند ، به افرادی که نیاز به دریافت واکسن دارند توصیه می شود واکسن جدید را دریافت کنند. بنابراین واکسن آنفولانزا به دلیل تغییر در ویروس ممکن است تاثیری 100 درصدی بر روی ویروس نداشته باشد. واکسن ها البته روی ویروس خاص خود کار می کنند. بنابراین واکسن آنفولانزا به هیچ وجه نمی تواند برای تاج استفاده شود.
وی با بیان اینکه شیوع سرخک در بیماری کرون وجود دارد ، گفت: درمورد واکسن هایی که می توان از طریق واکسن جلوگیری کرد ، چند نکته وجود دارد. تمام دستاوردهای انجام شده تاکنون برای از بین بردن و کنترل پیشگیری از بیماری واکسن ناشی از پوشش بالای واکسیناسیون است که اگر به هر دلیلی کاهش یابد ، به طور طبیعی می تواند ترمیم شود و همیشه این خطر وجود دارد. ما در سالهای اخیر از شیوع بالای سرخک در کشورهای اروپایی به دلیل ناقص بودن واکسیناسیون در این کشورها شنیده ایم. ما موفق شده ایم واكسن هایی را كه از واكسن ها جلوگیری می شود در كشور كنترل كنیم ، اما این بدان معنا نیست كه این بیماری در سایر نقاط جهان وجود دارد ، و ترافیك می تواند بیماری هایی مانند سرخك را كه از كرونا مسری تر هستند ، به قسمت های مختلف بدن منتقل كنیم. اگر سپر محافظ قرار داده شده است .
چرا HIV هنوز واکسینه نشده است؟
زهرائی در مورد روند تولید واکسن گفت: “تولید واکسن یک فرآیند پیچیده است ، ممکن است سالها پیش از تولید واکسن طول بکشد. به عنوان مثال ، همه محققان تقریباً سی سال است که سعی در ساخت واکسن ویروس HIV ندارند. اما آنها هنوز به نتیجه نرسیده اند ، بنابراین تولید واکسن یک فرآیند آسان نیست ، آنها باید بخش مؤثر از پاتوژن را شناسایی کنند که بتواند سیستم ایمنی بدن را به طور پایدار تحریک کند و سپس از آن برای تولید واکسن استفاده کند. مطالعات گران قیمت در این زمینه برای چندین سال ، و هنگامی که ماده فعال شناسایی شد ، ما در مورد آزمایشات بالینی بحث خواهیم کرد ، که نشان می دهد این ماده برای انسان بی خطر است و آیا در گروه های انسانی مؤثر است ، و بنابراین ما ارائه نمی دهیم. براساس این گزارش ، تولید واکسن در کمتر از یک سال انجام می شود.
وی افزود: اما نکته بعدی این است که تولید انبوه یک واکسن نیز به زمان نیاز دارد. تولیدکننده واکسن زمان زیادی را می طلبد تا اثبات کند که یک واکسن ایمن و مؤثر است ، تا زمانی که ما می توانیم با استانداردهای جهانی مطابقت داشته باشیم در کشور ما نیز واکسن های زیادی تولید می کنیم که در برنامه ملی واکسیناسیون در کشور گنجانده شده است و ما تنها کشوری در خاورمیانه هستیم که واکسن تولید می کند و این افتخار بزرگی است زمین
سرانجام ، تولید داخلی واکسن HPV
وی گفت: آزمایشات بالینی این واکسن در حال انجام است و ما منتظر هستیم تا روند کامل شود ، اما ممکن است این بررسی به دلیل وقوع تاج به تأخیر بیفتد.
انتهای پیام