عمومیکسب و کار برتر ایرانی

بهترین قیمت و کیفیت انواع سنگ نمای ساختمان

سنگ نما

عناوین محتوای خبر نمایش بده

اولین چیزی که در نگاه اول به یک ساختمان نظر افراد را به خود جلب می کند، ظاهر و نمای آن است. نوع طراحی، پنجره ها و سنگ نما به کار رفته در ساختمان ها هستند که ظاهر آن را رقم می زنند. سنگ نما انواع مختلفی دارد که علاوه بر زیبایی، مقاومت یک ساختمان را تعیین می کند. با توجه به اهمیت بالای این سنگ در این مقاله سعی داریم به طور کامل به معرفی انواع آن، بهترین نوع، قیمت و هر آنچه که باید درباره آن بدانید، بپردازیم. ما را تا پایان این متن همراهی کنید.

سنگ نما چیست؟

در ابتدا لازم می دانیم که به طور کلی به چیستی این سنگ بپردازیم. همان طور که در ابتدای متن توضیح دادیم از این نوع سنگ برای ایجاد نما و زیبایی بخش بیرونی ساختمان استفاده می کنند. در حقیقت به انواع سنگ های ساختمانی استخراج شده و فرآوری شده سنگ نما اطلاق می شود. این نوع سنگ انواع مختلفی از قبیل سنگ مرمریت، تراوارتن، گرانیت و … دارند که در ادامه به طور کامل به هریک از آن ها خواهیم پرداخت. هر یک از انواع نامبرده ویژگی منحصر به فرد و خاص به خود را دارد که بر اساس بودجه، آب و هوای منطقه، نوع معماری، سلیقه و … به کار می روند.

انواع سنگ نما

همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم این سنگ انواع مختلفی دارد. در ادامه به معرفی پرکاربردترین و محبوب ترین انواع آن خواهیم پرداخت.

سنگ نمای مرمریت

سنگ مرمر در حقیقت همان سنگ آهک است که تحت فشار و دمای بالا فرآوری می شود. در صورتی که محتویات سنگ آهک اولیه شامل ناخالصی هایی مانند گل یا آهن باشد، در مرمر نهایی رگه های سیاده و تیره رنگی دیده می شود. این رگه ها نقطه ضعف یک سنگ مرمر هستند که شکستگی و ترک ها دقیقا در این نقاط رخ می دهند. در حقیقت سنگ هایی که نقاط و رگه های تیره کمتری دارند، از استحکام بیشتری برخوردار هستند و مسلما قیمت بالاتری نیز دارند.

مرغوب ترین و گران ترین نوع این سنگ مرمریت های دانه شکری یا دانه ریز هستند که با نام چینی نیز شهرت دارند. این نوع سنگ رنگ سفید تا طوسی کمرنگ دارد که وجود دانه ریز در آن از ویژگی منحصر به فردش محسوب می شود. زیبایی این سنگ خارق العاده است، ولی در سال های اخیر استفاده از آن در نمای ساختمان کمتر شده و در موارد دیگر کاربرد پیدا کرده است.

سنگ نمای مرمریت سیاه

از لحاظ علمی مرمریت سیاه وجود ندارد، چراکه مرمریت تنها در رنگ سفید در طبیعت یافت می شود. در حقیقت مرمریت های سیاه همان هورنفلس ها هستند که تحت فرایندی مشابه با سنگ مرمر تولید می شوند. البته سنگ اولیه مرمریت های سیاه سنگ آهک نیست. این نوع سنگ ها از گل سنگ تحت فشار و دمای بالا تولید می شوند. انواع هورنفلس ها را می توان در اطراف توده های بزرگ گرانیت از قبیل توده اولند یافت.

سنگ نمای گرانیت

مواد مذاب درون زمین که به طور طبیعی سرد می شوند را سنگ گرانیت می دانند. با توجه به این که مذاب درون زمین طی فرایندی و با سرعت کمی سرد می شود، در نهایت سنگی با طرح دانه ای و استحکام زیاد تولید خواهد شد. سنگ گرانیت زمینه تیره با دانه های روشن کوارتز و فلدسپار دارد که هر چه رنگ آن تیره تر باشد، مرغوبیت و قیمت آن بیشتر خواهد شد.

گرانیت ها در رنگ های مختلفی از قبیل سفید، صورتی، سبز، قرمز، طوسی و در رنگ های رگه ای و تیره وجود دارند. گرانیت سفید دارای دانه های کوارتز بیشتر و گرانیت صورتی دانه های فدسپار بیشتری هستند. سنگ های گرانیت با طرح های خاص و منحصر به فردی مانند گرانیت های سیاه با دانه های درشت فلدسپار یا گرانیت های پلنگی مرغوبیت و قیمت بالایی دارند که در قعطات بزرگی فروخته می شوند. به طور کلی مزیت های این سنگ به شرح زیر است:

  • استحکام و مقاومت بالا در برابر ضربه
  • مقاومت زیاد در برابر حرارت
  • مقاومت در برابر خوردگی (مناسب برای مناطقی با باران های اسیدی)
  • زیبایی و سطح یکدست و صیقلی
  • تنوع رنگی و وجود طرح های زیبا از آن در بازار (شکلاتی، قرمز، طوسی و …)
  • عدم جذب آلودگی
  • چگالی و تراکم بالا و جذب آب بسیار کم

البته این سنگ به دلیل تراکم بالا و کم بودن تخلخل آن، چسبندگی کم تری از تراورتن دارد. امروزه برای حل این مشکل از روش های مختلفی در نصب هم چون گیره اسکوپ استفاده می شود، اما به کار بردن توری پشت سنگ نیز یکی از بهترین شیوه ها برای افزایش چسبندگی آن است. البته مشکل دیگری نیز در گرانیت وجود دارد و آن وجود کانی های آهن در ساختار سنگ است. به این ترتیب در فضای بیرونی این کانی ها دچار زنگ زدگی می شوند و در نهایت کیفیت ظاهری سنگ کاهش پیدا می کند.

سنگ نمای تراورتن

بهترین سنگ برای نمای ساختمان، سنگ تراورتن است، چراکه این سنگ در سطح زمین تشکیل می شود. از این رو با شرایط زمین سازگار است. در حقیقت این سنگ بر اثر آهک به جا مانده از آب چشمه های گرم در فشار پایین به وجود می آید. این سنگ در رنگ های مختلفی از جمله بژ، خرمایی، قرمز، طوسی، کرم و در طرح های موج دار، ساده و ابر و بادی موجود است. رنگ تراورتن را میزان آهک تشکیل دهنده آن تعیین می کند. به عنوان مثال سنگ تراورتن قرمز در آهک خود مقداری آهن دارد. در حقیقت وجود آهن در آهک رنگ قرمز این سنگ را تعیین می کند.

طرح این سنگ نیز تحت تاثیر سرعت نشت اهک است. در صورتی که آب گرم با سرعت پایینی به سطح برسد، تراورتن با طرح موج دار خواهیم داشت، اما اگر مقدار آب و سرعت بالا آمدن آن بالا باشد، طرح ابر و بادی در سنگ دیده می شود. از لحاظ قیمت سنگ های با طرح موج دار گران تر از ابر و بادی هستند. این تفاوت قیمت تنها به دلیل ظاهر آن است. همچنین سنگ های تراورتن با رنگ های بژ، طوسی، خرمایی یا مخلوطی از هر یک از آن ها قیمت بالاتری دارند.

این گونه سنگ ها به دلیل دارا بودن تخلخل از دو سنگ معرفی شده کیفیت مطلوب تری برای استفاده در نمای ساختمان دارند. همچنین برای استفاده از این سنگ ها در نمای ساختمان نیازی به اسکوپ گذاری نیست. از سنگ تراورتن در نماهای درونی، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و پوشش کف نیز استفاده می کنند. کاربرد بالای این سنگ به دلیل چسپندگی خوب، قیمت مناسب و تنوع زیاد آن است.

مزایای سنگ نما

پس آشنایی با انواع مختلف سنگ های بکار رفته در نمای ساختمان وقت آن رسیده که با کاربردهای گوناگون نیز آشنا شوید. از این رو در ادامه به معرفی کاربردهای مختلف آن پرداخته ایم.

مطلب مفید بخوانید: محاسبه میلگرد مورد نیاز برای ساختمان

ایجاد زیبایی خیره کننده در ساختمان با سنگ

مهم ترین و ابتدایی ترین کاربرد استفاده از این سنگ ها در زیبا سازی ظاهر ساختمان هاست. همان طور که از نام این سنگ ها مشخص است از سنگ های نما برای زیبا کردن یک ساختمان از جمله ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و … استفاده می کنند. در حقیقت استفاده از این گونه سنگ ها به دلایل مختلفی رخ می دهد. این دلایل عبارت اند از:

  • زیبایی و تنوع در بافت و ساختار سنگ ها
  • سطح صیقلی و براق سنگ ها
  • ایجاد نمایی یک دست و جذاب (متناسب با نوع معماری)
  • رنگ بندی سنگ ها
  • طبیعی بودن سنگ ها

پیشگیری از نفوذ آلودگی

سنگ های ساختمانی که به عنوان نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند تراکم بالایی دارند. همین مسئله باعث می شود که میزان جذب آب و سایر عناصر محیطی در ساختمان به شدت کاهش پیدا کند. علاوه بر این چنین سنگ هایی از آلوده و کثیف شده دیوار بیرونی جلوگیری خواهند کرد.

عایق صوتی و حرارتی

تنها با شناخت نسبی از انواع مختلف سنگ های نما متوجه خواهید شد که برخی از آن ها ویژگی عایق در برابر صوت و حرارت دارند. استفاده از چنین سنگ هایی در نمای ساختمان مزیت بزرگی است که اتلاف انرژی در ساختمان را به حداقل می رسانند. همچنین ورود سر و صدای بیرون ساختمان به داخل را به طور قابل توجهی کاهش می دهند.

بهترین سنگ نمای ساختمان

همان طور که در ابتدای متن توضیح دادیم فاکتورهای بسیاری وجود دارد که در انتخاب بهترین سنگ نما برای ساختمان تاثیر می گذارند. توجه به این فاکتورها اهمیت بسیاری دارد. همچنین عدم توجه به آن ها ممکن است موجب کاهش بهره وری از نمای ساختمان شود. از این رو در ادامه فاکتورهای مهم برای انتخاب بهترین سنگ برای نمای ساختمان را معرفی کرده ایم. از شما دعوت می کنیم که ادامه متن را با ما همراه باشید.

هم خوانی سنگ نما با بافت شهری

یکی از فاکتورهایی که به انتخاب بهترین سنگ برای نمای ساختمان کمک می کند، وجه به هم خوانی آن با بافت شهر است. با وجود این که تمایز و تفاوت ویژگی وسوسه کننده ای است و انتخاب مورد دلخواه حق طبیعی هر فردی است، اما در برخی از موارد توجه به شرایط برای گرفتن تصمیمی صحیح بسیار اهمیت پیدا می کند.

از این رو قبل از انتخاب سنگ برای نمای ساختمان دقت داشته باشید که ساختمان شما در میان یک زمینه ی قبلی بنا شده است. همچنین این نکته را به خاطر داشته باشید که عدم هماهنگی و هارمونی کافی رنگ سنگ نما ساختمان با ساختمان های اطراف منجر به ایجاد یک منظره زیبا در ساختمان شما، اما در جای نامناسب آن باشد. به این صورت زیبایی و معماری ساختمان شما زیر سوال می رود.

شرایط آب و هوایی

فاکتور دیگری که در انتخاب بهترین سنگ برای ساختمان تاثیر می گذارد بررسی شرایط آب و هوایی است، چراکه سنگ نمای ساختمان در تمام شبانه روز و در تمامی فصول در معرض عوامل محیطی پیرامونش قرار می گیرد. از این رو باید در برابر باران های مداوم، تابش زیاد نور آفتاب، باد، گرد و خاک، برف و یخ زدگی مقاوم باشد.

نکته مهم در خصوص انتخاب سنگ این است که در وهله اول شرایط آب و هوایی ساختمان مورد نظر باید بررسی شود. همه ساختمان ها و شهرها شرایط آب و هوایی یکسانی ندارند، بنابراین از یک سنگ در نمای تمامی ساختمان ها با موقعیت های جغرافیایی متفاوت نمی توان استفاده کرد. پس از بررسی آب و هوایی انتخاب بهترین سنگ برای نمای ساختمان بسیار راحت تر خواهد شد، چراکه انتخاب شما محدودتر و به صورت ویژه ای بر اساس پارامترهای آب و هوایی صورت می گیرد. در ادامه به صورت ویژه به این پارامترها پرداخته ایم.

شرایط دمایی

به طور کلی برای بررسی شرایط دمایی با 5 فاکتور زیر را در نظر داشت و بر اساس این فاکتورها بهترین سنگ را برای نمای ساختمان انتخاب کرد.

تابش مستقیم و مداوم آفتاب:

سنگ نما به طور مداوم تحت تاثیر نور خورشید قرار می گیرد. با این حال مدت زمان و میزان شدت نور در نقاط مختلف جغرافیایی متفاوت بوده. در برخی از نقاط مانند نقاط مرکزی کشور شدت و مدت زمان تابش نور خورشید بیشتر است. از این رو در چنین مناطقی از سنگ هایی با مقاومت بیشتری برای نمای ساختمان باید استفاده کرد، چراکه تابش مداوم نور خورشید موجب تغییر در رنگ و طرح سنگ می شود.

حرارت بالا:

همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم علاوه بر تابش نور خورشید میزان شدت آن نیز اهمیت دارد. میزان شدت تابش نور خورشید حرارت حاصل از آن را تعیین می کند.

سرما:

در طول شب در غیاب خورشید، دما کاهش پیدا می کند و موجب کاهش دما در سنگ ها نیز می شود. این اختلاف دما در مناطقی که از سطح دریا یا رودخانه دور هستند، بیشتر دیده می شود. چنین اختلاف دمایی موجب ترک برداشتن سنگ به کار رفته در نمای ساختمان می شود. از این رو باید در چنین مناطقی از سنگ های مقاوم تری استفاده کرد. با این تفاسیر یک سنگ ساختمانی مناسب برای نما، سنگی ا ست که بتواند در شرایط دمایی مختلف به خوبی مقاومت کند و با انبساط ها و انقباض های دائمی دچار شکستگی، ترک و فرسودگی نشود.

باران و رطوبت

شرایط خاص دیگری که در نمای ساختمان و سنگ نما تاثیر می گذارد، باران و رطوبت است. از این رو بهترین سنگ برای ساختمان باید در شرایط زیر مقاوم و بادوام باشد.

  • رطوبت: سنگ به کار رفته در ساختمان در معرض رطوبت و باران قرار دارد. این مسئله می تواند منجر به فرسودگی یا مات و کدر شدن آن ها شود. لذا بهترین سنگ برای نمای ساختمان، سنگی با کم ترین میزان جذب آب بوده. همچنین جذب آب ممکن است سبب یخ زدن آب موجود در سنگ در روزهای سرد شده که این مسئله می تواند به تدریج سنگ را فرسوده کرده و طول عمر آن را پایین بیاورد.
  • باران اسیدی: در برخی مناطق بارش باران های اسیدی شرایط را حادتر می کند. ساختار سنگ های مناسب برای نما باید به گونه ای باشد که در برابر چنین باران هایی دچار خوردگی نشود.

ارتفاع؛ شرایطی مهم در نمای ساختمان

از دیگر مواردی که در هنگام انتخاب سنگ نما خوب باید توجه داشت، نیار به نصب آن در ارتفاع زیاد از سطح زمین است. از این رو یک سنگ باید شرایط زیر را دارا باشد:

    وزن مناسب: سنگ هایی که تراکم بسیار بالایی دارند، معمولاً وزن شان بر واحد حجم بسیار زیاد است. چنین سنگ هایی انتخابی مناسب برای نما نیستند.

    چسبندگی بالا به ملات: سنگ نما باید چسبندگی بالایی به ملات داشته باشد، چرا که در غیر این صورت احتمال کنده شدن آن از ساختمان و سقوطش افزایش پیدا می کند.

رنگ سنگ نما

مورد دیگری که در انتخاب بهترین سنگ برای نمای ساختمان باید در نظر داشت، رنگ آن است. انتخاب رنگ نما تا حد زیادی سلیقه ای بوده و با توجه به تنوع بالای رنگ در انواع سنگ های نما به راحتی می توانید رنگ مورد علاقه خود را انتخاب و خریداری کنید. البته در برخی از موازد انتخاب رنگ سنگ با توجه به شرایط خاصی صورت می گیرد. به عنوان مثال از سنگ سیاه برای نمای ساختمان استفاده می شود که بر اثر بارش باران یا آلودگی های هوا زود کثیف نشود. رنگ سنگ نمای داخلی ساختمان نسبت به سنگ بیرون ساختمان معمولا روشن تر انتخاب می شود. همچنین در انتخاب رنگ سنگ بافت شهری و محله مورد نظر را نیز باید در نظر بگیرید.

به بودجه ی خود توجه کنید

همیشه بهترین انتخاب را باید بر اساس میزان بودجه در نظر گرفت. یعنی با توجه به میزان بودجه و سرمایه بهترین سنگ را در بین سنگ های موجود در بازه قیمتی مد نظرتان انتخاب کنید. مسلم است که هر چه یک سنگ کیفیت بالاتر و طرح منحصر به فردی داشته باشد، از قیمت بیشتری نیز برخوردار می شود. در ادامه متن به طور کامل قیمت سنگ های مورد استفاده در نمای خارجی و داخلی ساختمان و عوامل موثر بر آن را بررسی خواهیم کرد.

مشخصات فنی بهترین سنگ برای نمای ساختمان

در متن بالا به طور کامل به بررسی ویژگی های بهترین سنگ ها برای نمای ساختمان پرداختیم. در ادامه قصد داریم مشخصلت فنی بهترین سنگ برای نمای ساختمان را مورد بررسی قرار دهیم. لازم به توضیح است که شرایط و ویژگی های سنگ مناسب برای نمای ساختمان، بر اساس ضابطه ی شماره ی 714 امور نظام فنی و اجرایی تعیین می شود. برای دسترسی به این شرایط تنها کافی است که بند «نماهای چسبانده شده» را مرور کنید که سنگ نمای انتخابی شما از لحاظ فنی نیز از استانداردهای دقیقی پیروی کند.

یکی از ویژگی های قید شده در این ضابطه ها، داشتن حداقل سختی 3 در سنگ مورد نظر است. همچنین با مطالعه ی این بند متوجه خواهید شد که در ابعاد این سنگ نیز باید حداقل ها را رعایت کرده باشید. عرض و ارتفاع این سنگ ها با توجه به نوع فرآوری سنگ متفاوت است. ضخامت ذکر شده در این بند برای این سنگ ها حداقل 2 سانتی متر است. توصیه می کنیم که برای اطلاع کامل از تمامی ضوابط به دستورالعمل های این بند نگاهی بیندازید. البته همواره فروشندگان سنگ های ساختمانی مشاوره های لازم در این زمینه را به شما می دهند و شرایط را با شما در میان می گذارند.

قیمت سنگ نما

بسیار پیش آمده است که در هنگام عبور از خیابان مجذوب نمای بی نظیر و خیره کننده ساختمانی شویم. در حقیقت سنگ به کار رفته در نمای ساختمان شخصیت منحصر به فردی به آن می دهد. به ویژه اگر در انتخاب آن دقت کافی به خرج داده و نصب آن نیز با تخصص کامل انجام شود، اما شاید بسیاری از افراد به دلیل ترس از قیمت این سنگ ها به سراغ آن نروند. بدیهی است که تصور کنیم مصالحی با چنین کیفیت و زیبایی قیمت زیادی دارند. اما حقیقت به گونه دیگری است. در حقیقت سنگ هایی با قیمت و کیفیت مناسب در بازار کم نیستند. در حقیقت قیمت سنگ به کار رفته در نما ساختمان به عوامل بستگی دارد. با شناخت این عوامل سنگی متناسب با بودجه ی خود انتخاب کنید و از نمای ساختمان منحصر به فرد خود لذت ببرید

عوامل تعیین کننده در قیمت سنگ برای نمای ساختمان

امروزه برای انتخاب خرید سنگ های نما یا هر سنگ دیگری انتخاب و گزینه های متعددی وجود دارد. این امر تنها با کمی بررسی در فروشگاه های آنلاین قابل بررسی است. به عنوان نمونه برخی از این انواع سنگ نما را در متن زیر نام برده ایم:

  • سنگ تراورتن عباس آباد
  • سنگ تراورتن حاجی آباد
  • سنگ تراورتن کاشان
  • سنگ چینی نیریز
  • سنگ گرانیت سفید نطنز
  • سنگ گرانیت قرمز یزد
  • سنگ گرانیت مروارید مشهد
  • سنگ گرانیت مشکی
  • سنگ نما مرمریت اداوی

البته این ها تنها بخش کوچکی از انواع مختلف سنگ های به کار رفته در نمای ساختمان هستند. این سنگ ها علاوه بر کیفیت های متنوع و خصوصیات متفاوتی که دارند، قیمت های گوناگون و مختلفی داشته که در ادامه علت این تفاوت را توضیح داده ایم.

نوع سنگ

کافی ست در کنار رودخانه ای قدم بزنید تا انواع و اقسام سنگ ها را مشاهده کنید. این سنگ ها رنگ، شکل، بافت و میزان استحکام مختلفی دارند. از آن جایی که سنگ های ساختمانی نیز از دل طبیعت استخراج می شوند کاملاً بدیهی است که از جنبه های مختلفی با یکدیگر تفاوت داشته باشند. سنگ ها در نقاط مختلفی از زمین، در عمق های متفاوت و در شرایط آب و هوایی متنوع تشکیل می شوند. هر منطقه ای عناصر و مواد معدنی خاص خود را دارد، در نتیجه ساختار سنگ ها، بافت و رنگشان متفاوت است.

حال نگاهی دیگر به لیست بالا بیندازید. در این لیست سنگ هایی همچون سنگ مرمریت، سنگ گرانیت، سنگ چینی و سنگ تراورتن وجود دارد. بعضی از این سنگ ها جذب آب کمتری از دیگر نمونه ها دارند. برخی دیگر از لحاظ زیبایی برتری داشته و نمونه هایی مقاومت و استحکام بالایی دارند که تمامی این موارد به طور کامل در قسمت انواع مختلف سنگ نما معرفی و توضیح داده شد، پس این کاملاً طبیعی است که سنگ هایی با خصوصیات و مزایای مختلف قیمتی متفاوتی داشته باشند.

معدن و خصوصیات سنگ

پس از ارائه ی مطالب این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که هر نوع از سنگ ها نمونه های مختلفی دارند. برای مثال قیمت سنگ گرانیت قرمز یزد با توجه به ظاهر و بافتی که دارد بیشتر از قیمت سنگ نمای گرانیت سفید نطنز است. مثال دیگری که می توان در این زمینه به آن اشاره کرد گران تر بودن قیمت تراورتن عباس آباد درجه 1 نسبت به تراورتن حاجی آباد با همین درجه است. در حقیقت در برخی معادن سنگ هایی با کیفیت بالاتر وجود دارد. این مسئله باعث می شود که برخی از معادن به داشتن سنگ هایی خاص مشهور شوند و خریداران جویای چنین سنگ هایی در بازار باشند.

درجه بندی و سطح کیفی سنگ

از جمله نکاتی که در خصوص خرید سنگ نما باید به آن توجه داشت، بررسی سطح کیفی سنگ ها است. سنگ های استخراج شده از یک معدن با توجه به بافت، سورت بندی و طرحی که دارند در سطوح مختلف زیر دسته بندی می شوند.

  • درجه سه
  • درجه دو
  • درجه یک
  • ممتاز
  • سوپر

این دسته بندی نیز در ایجاد اختلاف قیمت بین سنگ ها موثر است. اگر قصد دارید سنگی با قیمت مناسب و کیفیت مطلوب خریداری کنید، پیشنهاد می کنیم که گزینه های متوسط را انتخاب کنید.

فرآوری سنگ

اگر با پروسه ی رسیدن یک سنگ از مرحله ی استخراج به مرحله ی نصب روی ساختمان آشنا باشید می دانید که یکی از مهم ترین و جذاب ترین مراحل در این بین، فرآوری آن ها است. در حقیقت در مرحله فرآوری ظاهر سنگ از حالت خام در آمده و به عنصری زیبا و تاثیرگذار در نمای ساختمان تبدیل می شود.

فرآوری به روش های مختلف و با استفاده از ابزار و مواد شیمیایی متفاوتی انجام می شود. دلیل تفاوت در روش های فرآوری کاربرد سنگ ها در نقاط مختلف از نظر آب و هوایی و ویژگی های خود سنگ است. برای مثال سنگ هایی با تخلخل بالا که در مناطق مرطوب تر یا سردتر نصب می شوند را با رزین فرآوری می کنند. از این طریق تخلخل ها پوشیده می شود و سنگ های کاملاً صیقلی حاصل خواهد شد. انواع مختلف فرآوری سنگ های نما به شرح زیر هستند:

  • فرآوری صیقلی
  • فرآوری چرمی
  • فرآوری آنتیک
  • فرآوری تیشه ای
  • فرآوری بادبر

از سنگ حاصل شده از هر یک از فرایندهای بالا می توان برای نمای ساختمان استفاده کرد. همچنین این امکان وجود دارد که ترکیبی از این سنگ ها را روی ساختمان نصب کرد، البته در این شرایط باید دقت کافی در انتخاب انواع سنگ ها و هارمونی آن ها با یکدیگر داشته باشید.

ابعاد سنگ

سنگ های ساختمانی نیز همچون انواع سرامیک ها با ابعاد مختلفی طراحی و تولید می شوند. برخی از این سنگ ها تایلی بوده و برخی دیگر در اندازه های اسلب قابل خریداری هستند. گفتنی است که قیمت سنگ نمای اسلب به نسبت بیشتر از دیگر ابعاد سنگ های نما است. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که برای استفاده از سنگ نمای اسلب باید موقعیت مناسب آن نیز فراهم شود. برای مثال دیوارهای کوچک یا دیوارهای پر از پنجره و ناهمواری محلی مناسب برای سنگ های اسلب نیستند.

خرید سنگ نما

ما به شما توصیه می کنیم که قیمت هر یک از سنگ های مورد نظر خود را در یک فروشگاه آنلاین و معتبر اینترنتی بررسی و خریدتان را تکمیل کنید. برای دریافت راهنمایی بیشتر در این زمینه می توانید از مشاوره ی رایگان یکی از بزرگ ترین فروشگاه های آنلاین سنگ ساختمانی بهره مند شوید.

کلام آخر

شاید در سال های گذشته برای خرید سنگ نما نیاز چندانی به تحقیق یا راهنمای خرید نبود، اما امروزه با توجه به تنوع بالا در قیمت، شکل، جنس، کیفیت، رنگ، بافت شهری و … بهتر است که قبل از خرید اطلاعات کاملی در خصوص انواع و ویژگی های سنگ های نما حاصل کرد. از این رو در متن بالا به طور کامل به راهنمای خرید سنگ نما، ویژگی های بهترین آن، انواع و قیمت آن ها پرداختیم.

آشنایی با انواع سنگ ساختمانی و کاربرد سنگ ها در ساختمان چگونه است؟

سنگ ها از مصالح ساختمانی می باشند که دارای تنوع رنگی فوق العاده ای هستند و در مکان های مختلف ساختمان ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند. انواع سنگ ساختمانی دارای ویژگی ها و خصوصیات مختلفی می باشند و به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم. در گذشته بیشتر مصالح ساختمانی از جنس سیمان، گچ، آجر و … بودند که در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گرفتند. اما امروزه استفاده از انواع سنگ ها نیز به دلیل قیمت ها و ویژگی های مناسب مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته اند.

معرفی انواع سنگ ساختمانی

عموما سنگ های ساختمانی از کانی های مختلفی تشکیل می شوند، تنوع این کانی ها می توانند انواع این سنگ ها را ایجاد کنند و آنها را در دسته های مختلفی قرار دهند تا کاربردهای متفاوتی داشته باشند. انواع این سنگ ها را می توان به هنگام استخراج به صورت طبیعی استفاده کرد و یا اینکه آنها را برش و صیقل داد و سپس در مکان های مختلف مورد استفاده قرار داد. انواع این سنگ ها می توانند دارای شکل ها، ضخامت ها، تنوع رنگی و مقاومت های مختلفی باشند. در این میان هر کدام می توانند برای یک قسمت از ساختمان مورد استفاده قرار گیرند. این سنگ ها از لحاظ میزان فروش و نوع قیمت گذاری نیز با یکدیگر متفاوت می باشند.

کشور ما دارای معادن بسیاری در شهرهای مختلف اعم از آذربایجان، کاشمر، خوی و … است که دارای انواع سنگ ساختمانی با ویژگی های مختلف می باشند که می توان هر سنگ با هر رنگ و مقاومتی را از آنها استخراج کرد. این سنگ ها گاهی دست نخورده و بدون دستکاری توسط معماران در قسمت های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. اما برخی اوقات توسط دستگاه های خاص با اندازه های مختلف و طبق نیاز مشتری و بازار برش داده می شوند و ابعاد و ضخامت آنها تغییر می کند.

آشنایی با سنگ مرمر

به طور کلی سنگ های آهکی در لایه های زیرزمینی بر اثر فشار و حرارت زیاد دگرگون می شوند و در اثر ایجاد این دگرگونی ها سنگ مرمر به وجود می آید. این سنگ ها دارای تنوع رنگی خوبی می باشند و به صورت رنگ های سفید و روشن و یا تیره تر در طبیعت وجود دارند، به همین دلیل رنگ های سفید و روشن تر آن می توانند به خوبی نور را از خود عبور دهند. قابل ذکر است که میزان ناخالصی موجود در این نوع از سنگ های دگرگون یافته آهکی می تواند تعیین کننده رنگ، میزان عبور نور، شفافیت و … در آنها باشد و هر چه این ناخالصی ها بیشتر باشد، عبور نور از آنها نیز کمتر می باشد.

این نوع سنگ ساختمانی را می توان در تمام قسمت های ساختمان با رنگ های مختلف استفاده کرد. به همین دلیل معماران با بهره گرفتن از ایده های خود سعی می کنند از این نوع سنگ در قسمت های مختلف ساختمان اعم از بیرون تا داخل به عنوان یک سنگ تزئینی استفاده کنند. کف و نمای ساختمان و ایجاد راه پله در داخل ساختمان می تواند از کاربردهای مهم این نوع سنگ باشد. البته نباید از این موضوع بگذریم که این سنگ در طولانی مدت در مقابل نور خورشید نیز کدر می شود و رطوبت نیز می تواند به آن صدمه وارد کند به همین بهتر است به نحوه استفاده از آن دقت کرد.

خیلی از معماران از این سنگ ها به عنوان سنگ های تزئینی برای پوشاندن تیغه های ساختمان ها، دیوارپوش ها و … نیز استفاده می کنند. همچنین خیلی از افراد با ذوق و هنرمند از تنوع رنگی این سنگ ساختمانی برای ساخت مجسمه، تزئین راهروها، دیوارهای میان کابینت ها، تهیه میزهای مرمری، سرویس های بهداشتی، ایجاد آبنماها و وسایل تزئینی دیگر استفاده می کنند. چون خاصیت جلاپذیری فوق العاده ای دارند و شفاف و درخشان می باشند.

قابل ذکر است که دوام این سنگ ها متوسط است و شرایط جوی سخت را نمی توانند تحمل کنند و در طولانی مدت آسیب می بینند. این سنگ ها استحکام خوبی دارند و می توانند فشارهای مختلف را تحمل کنند. اما در برابر ضربه های ناگهانی دوام کمتری دارند و ممکن است آسیب ببینند و ترک ها و درزهای شدیدی بردارند. همچنین افراد باید دقت داشته باشند که وقتی از این سنگ ساختمانی برای نمای ساختمان، ساخت وسایل دکوری و تزئین دیوارها استفاده می کنند، بهتر است از تماس مواد اسیدی و قلیایی با آنها جلوگیری کنند چون مقاومت آنها در مقابل این مواد نیز نسبت به دیگر سنگ ها کمتر می باشد.

آشنایی با سنگ اسلب

در برخی از موارد وقتی انواع سنگ ساختمانی از معادن استخراج می شوند توسط دستگاه های به خصوصی، به صورت ورقه های بزرگی و به طور خیلی دقیق برش می خورند. در هنگام این برش ها سعی می شود، ضخامت و اندازه این سنگ ها دارای اندازه های یکسانی باشد. این سنگ ها بعد از گذراندن مرحله برش به خوبی صیقل می خورند و سابیده می شوند تا شفافیت خود را به دست آورند. معماران ساختمانی، این نوع سنگ ها را بیشتر برای کف منازل استفاده می کنند. افراد برای شناخت این نوع سنگ ساختمانی می توانند به بزرگی ابعاد و اندازه ضخامت آنها که حدود دو تا چند سانتی متر است توجه کنند.

درباره نحوه برش این سنگ ها باید به این مورد اشاره کرد که این سنگ ها توسط اره های برقی که دارای 40 تا 60 تیغه می باشند، برش می خورند. این نوع از سنگ ها دارای جنس های مختلفی هستند، برخی از سنگ ها دارای جنسی سخت تر و برخی نرم تر می باشند. ابعاد این سنگ ها بزرگ و حدود 120 در 220 سانتی متر می باشند. البته بعصی اوقات کارخانه ها با توجه به نوع سفارش و نظر مشتری، ابعاد و ضخامت این سنگ ها را به مقدار کمی تغییر می دهند. البته در این میان کارخانه ها سعی می کنند در هنگام تغییر ضخامت آنها به صورت دقیق عمل کنند تا این سنگ ها قابل استفاده باشند و مقاومت خود را از دست ندهند.

از این نوع سنگ ساختمانی برای کفپوش سالن ها، اتاق های کنفرانس، سالن های نشیمن و … استفاده می شود. ناگفته نماند که این سنگ ها به صورت طبیعی و مصنوعی در بازار موجود هستند و عموما افراد می توانند از اشکال مصنوعی آنها طرح های جدیدی بسازند و در قسمت های مختلف ساختمان ها از آنها بهره بگیرند. این نوع از سنگ های ساختمانی دارای جنس های مختلفی مانند تراورتن، مرمر، مرمریت، کوارتز و گرانیت می باشند. به طوری که سنگ اسلب تراورتن نوعی سنگ سنتی و شبیه به سنگ های آهکی است، سنگ اسلب گرانیت نیز جنس دیگری از این سنگ ها می باشد که دارای دوام بالایی است و از زیبایی فوق العاده ای برخوردار است.

سنگ بعدی کوارتز نام دارد که به خوبی می تواند ضربات متعدد و سنگین را تحمل کند و در شرایط جوی متفاوت و همچنین در مقابل انبساط ها و انقباض ها دوام بیاورد. به همین دلیل معماران سعی می کنند با توجه به این خصوصیات، از آنها بیشتر برای آشپزخانه ها و ایجاد دیوارهای آنها استفاده کنند. در این مقاله در مورد سنگ های مرمر و مرمریت هم شرح کامل داده شده است که وقتی با ابعاد و ضخامت های مختلف دستکاری شوند، می توانند دارای جنس سنگ های ورقه ای و اسلب شوند و کارایی بهتری داشته باشند.

همان طور که گفته شد سنگ های مرمریت و مرمر که دارای رنگ های روشن هستند وقتی به شکل اسلب مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند کارایی بهتری داشته باشند. زیرا سبب انعکاس نور خورشید می شوند و می توانند به خوبی از شدت گرمای خورشید بکاهند و مانع بالا رفتن دمای داخلی ساختمان شوند. علاوه بر این با استفاده از این سنگ ها در داخل نمای ساختمان می توان نورپردازی خوبی انجام داد و از آنها به عنوان یک نوع سنگ تزئینی مناسب استفاده کرد. البته موضوعی که باید به آن توجه ویژه ای کرد، این مورد است که این نوع سنگ ساختمانی به دلیل ابعاد بزرگتر دارای ضایعات کمتری می باشد و در صورت استفاده از آن در هر مکانی، سطح مورد نظر یکدست تر و یکپارچه تر نمایان می شود.

آشنایی با سنگ تراورتن

این نوع سنگ ساختمانی جزء سنگ های آهکی می باشد. این سنگ ها از اطراف رودخانه ها و چشمه های آب گرم و رسوبات تجمع یافته در آنها جمع آوری می شوند که دارای سوراخ ها و حفره های ریز و درشت زیادی هستند. این نوع از سنگ های ساختمانی دارای تنوع رنگی خوبی هستند و می توان از آنها برای تزئین قسمت های مختلف ساختمان به خصوص نمای بیرونی و داخلی ساختمان ها و ویلاها استفاده کرد. این سنگ ها وقتی در نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند، به خوبی قابلیت چسبندگی خود را ایفا می کنند.

دیگر کاربرد این نوع سنگ ساختمانی، استفاده از آن برای کف استخرها، دیوارپوش مکان های مختلف داخل ساختمان و … می باشد. قابل ذکر است که رنگ این سنگ ها بستگی به میزان املاح موجود در آنها دارد و در صورتی که میزان این املاح کم باشد، رنگ این سنگ های ساختمانی روشن تر و در غیر این صورت تیره تر و متنوع تر مانند رنگ های قرمز، قهوه ای، سبز، طوسی و … می شود.

این سنگ ها از مقاومت شیمیایی بالایی برخوردار هستند و رنگ های روشن تر بیشتر برای تزئینات نمای داخلی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا جلوه خاصی به نمای ساختمان می دهند. در بسیاری از مواقع معماران ساختمانی از سنگ هایی که از رنگ های متخلخل تهیه می شوند، برای ایجاد کفپوش مکان های مختلف استفاده می کنند. قابل ذکر است که در بعضی موارد نیز افراد خوش ذوق از کنار هم چیدن این سنگ ها در کنار سنگ های گرانیتی و مرمر، طرح های جالبی در دیواره های ساختمان ها، نمای ساختمان ها و… ایجاد می کنند.

گفتنی است برخی از افراد از رنگ های متنوع این نوع سنگ ساختمانی مانند قرمز، خاکستری، لیمویی و زرد و گاهی رنگ های متخلخل آن برای ایجاد مجسمه های سنگی رنگی نیز استفاده می کنند. گفتنی است میزان دوام این سنگ ساختمانی در برابر شرایط جوی و انجمادها و انبساط های طولانی مدت به ضخامت آنها بستگی دارد. به طوری که هر چه ضخامت این سنگ ها بالاتر باشد، بهتر می توانند در محیط های خنک دوام بیاورند. اما اگر ضخامت آنها کم باشد در طولانی مدت در هوای سرد به خصوص آب و هوای شهرهای کوهستانی می شکنند و آسیب می بینند.

در این میان باید به این موضوع اشاره کرد که حفره های ریز و درشت موجود در این نوع از سنگ ها سبب می شود که آنها رطوبت را جذب کنند. به همین دلیل معماران بهتر است از این نوع سنگ ساختمانی به میزان کمتری در مناطق سردسیر و کوهستانی استفاده کنند زیرا این سنگ ها ممکن آسیب زیادی ببینند. در نتیجه مالک ساختمان باید هر ساله هزینه های زیادی را صرف تعمیر ساختمان کند. ناگفته نماند که افرادی که در مناطق گرمسیر نیز زندگی می کنند بهتر است از رنگ های روشن این سنگ ها استفاده کنند تا تابش اشعه های خورشید، رنگ این سنگ ها را کدر نکند و دیرتر سبب تغییر رنگ آنها شوند.

آشنایی با سنگ مرمریت

این نوع سنگ ساختمانی از دسته سنگ های آهکی دگرگون یافته می باشد که از تنوع رنگی فوق العاده ای برخوردار است. انواع این سنگ شامل رنگ های روشن و تیره مانند سفید، خاکستری، قهوه ای، سبز و … می باشد که می توان از آنها در فضاهای مختلف استفاده کرد. به طور کلی این سنگ در بسیاری از معادن کشور موجود است و سنگ های هر معدن دارای تنوع رنگی بیشتری هستند. در این میان کاربرد این نوع از سنگ ها بیشتر در فضاهای داخلی ساختمان ها و به خصوص مناطق کم رفت و آمد می باشد. معماران از این نوع سنگ تزئینی برای دیوارهای بالای اپن ها، دیوارهای داخلی ساختمان ها، تیغه ها و ستون های داخل ساختمان ها و … استفاده می کنند.

زیرا این سنگ ها از مقاومت ضعیفی برخوردار می باشند و نمی توانند شرایط جوی و انبساط ها و انقباض ها را تحمل کنند و به راحتی از بین می روند. به طور مثال نباید از این سنگ ها برای نمای ساختمان ها و سرویس های حمام و دستشویی که با مواد قلیایی و اسیدها و همچنین رطوبت سر و کار دارند، استفاده کرد. عموما معماران ترجیح می دهند از این نوع سنگ ساختمانی در فضاهای سربسته و داخل ساختمان ها استفاده کنند. زیرا استفاده از این سنگ ها در فضاهای پر رفت و آمد و نماهای بیرونی ساختمان ها ممکن است دچار خوردگی، شکستگی و … شود. قابل ذکر است که این سنگ ها قابلیت جلاپذیری و ساب خوری فوق العاده ای نیز دارند و می توان از آنها به عنوان یک سنگ تزئینی برای مکان های مختلف و ساخت اجسام متفاوت نیز استفاده کرد.

آشنایی با سنگ گرانیت

این نوع سنگ ساختمانی با توجه به کانی های تشکیل دهنده خود دارای رنگ های خاکستری، طوسی و … می باشد. این نوع سنگ شفافیت مخصوص به خود را دارد و از استحکام بالایی برخوردار می باشد و می توان از آن در هر مکانی استفاده کرد. ضخامت و ابعاد مختلف این سنگ می تواند بر زیبایی و استحکام آن تاثیرگذار باشد. اما در بازارهای مختلف سنگ های ساختمانی، این نوع سنگ ساختمانی بیشتر در ابعاد 60 در 60 سانتی متر یافت می شود. درباره ضخامت این نوع از سنگ ها نیز باید به این مورد اشاره کرد که ضخامت آنها از دو تا ده سانتی متر می باشد. اما بهترین انتخاب در مورد ضخامت این سنگ ها همان اندازه دو تا چهار سانتی متر می باشد.

عموما معماران می توانند از این نوع سنگ ها برای تمام قسمت های ساختمان از بیرون گرفته تا داخل آن و برای سنگفرش هر مکانی استفاده کنند. زیرا در برابر انواع فشارها، ضربات، شرایط جوی مختلف و … مستحکم می باشند و عمر طولانی و دوام فوق العاده ای دارند. به دلیل وجود همین خصوصیات می توان گفت این نوع سنگ، مشتریان زیادی دارد و شهرداری ها نیز از این سنگ ها برای مناطق پر رفت و آمدی مانند سنگفرش ادارات و مراکز تجاری، ایستگاه های قطار، ایستگاه های اتوبوس، ایستگاه های متروها و … استفاده می کنند. همانطور که گفته شده است این سنگ ها می توانند به خوبی فشارهای زیاد را تحمل کنند. به همین دلیل شهرداری ها از این نوع سنگ ساختمانی برای کفپوش فضای سوله ها و پارکینگ ها نیز استفاده می کنند.

ناگفته نماند که این سنگ ها درخشان هستند و می توان از آنها به عنوان یک سنگ تزئینی نیز استفاده کرد و قسمت های مختلف نماهای بیرونی و داخلی ساختمان ها را زیبا کرد. این سنگ ساختمانی از بسیاری از معادن کشور استخراج می شود و انواع آن از نظر استحکام و دوام نیز متفاوت می باشد. این سنگ ها تغییرات جوی را به خوبی تحمل می کنند و در برابر جذب آب، مواد اسیدی و قلیایی نیز مقاومت خوبی دارند. گفتنی است افراد بدانند که این سنگ ها بعد از استخراج از معادن در کارخانه ها ساب می خورند و به شکل های منظم نیز برش می خورند به همین دلیل بهتر است از سنگ های برش خورده به منظور تزئین دیوارها و از نوع طبیعی و ناهموار آنها برای سنگفرش مکان های مختلف مانند پیاده روها استفاده کنند.

کلام آخر

ما در این مطلب کالاساخت سعی کردیم انواع سنگ های ساختمانی را با کاربردها، ویژگی ها و شکل های ظاهری آنها معرفی و بررسی کنیم. اما در پایان این معماران و افراد هستند که با توجه به نوع کاربری، شرایط جوی منطقه و محل زندگی خود می توانند از انواع آنها بهره های لازم را ببرند. این افراد باید به یک موضوع دیگر نیز دقت کنند که قیمت این سنگ ها با یکدیگر متفاوت می باشد و باید با توجه به بودجه خود بهترین نوع آن را انتخاب کنند تا سنگ انتخابی دوام بهتری داشته باشد و در طولانی مدت آسیب کمتری ببیند.

دکمه بازگشت به بالا