سفر طولانی ۸ قلاده یوز آفریقایی به هند

طبق گفته شفاف ، هشت یوزپلنگ آفریقایی (از جمله پنج یوزپلنگ نر و سه ماده) قرار است در ماه نوامبر سال 2021 از آفریقای جنوبی به پارک ملی در ایالت مادیا پرادش هند منتقل شوند و پس از طی مسیری طولانی بیش از 8400 کیلومتر ، برای اقامت در خانه های جدید.

یوزپلنگ در انگلیسی “یوزپلنگ” نامیده می شود که در واقع نام هندی این حیوان است و ریشه در سانسکریت دارد. این گونه گربه دارای زیرگونه های آسیایی و آفریقایی است. از یوزپلنگ های آسیایی که روزگاری در جنگل ها و مراتع آسیا زندگی می کردند ، اکنون تخمین زده می شود که تنها حدود 50 قطعه در منطقه باقی مانده باشد و این زیرگونه خطر جدی انقراض دارد. گفته می شود این نژاد حدود 70 سال پیش در هند ناپدید شده است ، اما برخی منابع می گویند آخرین بار یوزپلنگ آسیایی در این کشور در سالهای 1967-8 دیده شده است.

اکنون بیشتر جمعیت یوزپلنگ جهان در آفریقا و نامیبیا ، بوتسوانا و آفریقای جنوبی زندگی می کنند ، اما تعداد آنها خیلی زیاد نیست و حدود 7000 نفر تخمین زده می شود.

یادوندرادو چالا ، مدیر انستیتوی حیات وحش هند و یکی از کارشناسان درگیر در پروژه جابجایی یوزپلنگ و اسکان مجدد آنها در طبیعت گفت: “این اولین بار است که یک گوشتخوار بزرگ از یک قاره به حیات وحش منتقل می شود.” . قاره منتقل شده است. به گفته کارشناسان ، اگر شکار کافی در زیستگاه های جدید انجام شود ، یوزپلنگ یک حیوان بسیار سازگار است.

به گفته ایندیپندنت ، البته پروژه های بازگرداندن حیوان به محیط طبیعی همیشه با خطرات همراه است اما می تواند موفقیت آمیز باشد. به عنوان مثال یوزپلنگ در اواخر دهه 1980 در کشور آفریقایی مالاوی ناپدید شد. اما پس از معرفی مجدد چهار مورد از این گربه ها به طبیعت در سال 2017 ، تعداد یوزپلنگ های مالاوی اکنون به 24 عدد رسیده است.

دکمه بازگشت به بالا