چرا در کاخ گلستان گردوخاک شد؟

فعالیت های شبانه در دیوار ورودی شرقی کاخ گلستان معقول شده است. معاون فنی کاخ توضیح می دهد: دیوار آجری در حال تمیز شدن است به طوری که این ورودی که به مدت 30-40 سال بسته بود به روی مردم باز شود.

به گزارش باراناخبر ، انتشار فیلمی از کارگاه تمیزکاری آجرهای قاجار کاخ گلستان با دستگاه فرز سنگ و میزان گرد و غبار حاصل از آن ، انتقاداتی را نسبت به مرمت این بنای تاریخی که یکی از میراث جهانی یونسکو است ، به همراه داشته است. s لیست کنید جبار آوج ، معاون فنی کاخ گلستان ، می گوید که اطلاعات منتشر شده دور از واقعیت است. وی توضیح می دهد: عصر شنبه (14 مارس) ، حدود یک ربع ساعت باقی مانده بود ، 7 نفر از همکاران ما مشغول تمیز کردن دیوار بودند که شخصی فیلم ساخت. البته ما از اینکه آنها این فیلم را منتشر کردند سپاسگزاریم زیرا حساسیت مردم نسبت به میراث فرهنگی به قدری افزایش یافته است که آنها نسبت به کوچکترین اتفاق در آثار تاریخی واکنش نشان می دهند. اما در آن فیلم گفته شده است که دیوار با ابزار و ماشین سنگ زنی تمیز می شود ، در حالی که از سنباده استفاده می شود.

وی درباره نحوه مرمت و احیای این ورودی که در ورودی “باب عالی” کاخ گلستان نمایان می شود ، توضیح می دهد: دیوارهای تاریخی روش ویژه ای برای مرمت و حساسیت دارند. روش های معمول تمیز کردن دیوارهای آجری بسته به شرایط ساختمان و نوسازی ، خشک یا مرطوب است. دیواره این ورودی طی 30-40 سال گذشته به هیچ وجه تمیز نشده بود و روی آن تجمع دوده ، چربی ، گرد و غبار و کبوتر وجود داشت. استفاده از روش مرطوب برای از بین بردن این آلودگی مناسب نیست زیرا آب باعث می شود مقداری از این آلودگی به آجر نفوذ کرده و آن را عمیق تر کرده و آلودگی را دو برابر کند. بنابراین ، استفاده از روش خشک را مفید دانستیم. با این حال ، روش های مرطوب تر در روش های مرطوب استفاده می شود ، که بسیار اشتباه است. از روش آجری سنتی نیز می توان استفاده کرد ، اما در این سطح آلودگی پاسخگو نبوده و فقط باعث انتقال آلودگی به صورت عمیق می شود.

تصویری از تمیزکاری دیوار آجری “عالی باب” کاخ گلستان که به حاشیه رانده شد

آوج ضمن ارائه این توضیحات مستقیماً در سایت مجازی کاخ گلستان ، می افزاید: روش های مختلفی برای خشکشویی نظیر بی کربنات روش های مختلفی وجود دارد. اما استفاده از این روش به دلیل موقعیت جغرافیایی ورودی شرقی کاخ گلستان ، ازدحام جمعیت در آن منطقه ، وجود بازرگانان و کالاها امکان پذیر نبود. تنها راه استفاده از کاغذ سنباده نرم بود. به هیچ وجه از تخته سنگ زنی همانطور که گفته شد استفاده نمی شود بلکه یک کاغذ سنباده نرم بر روی دستگاه سنگ زنی نصب شده تا کار را تسریع کند.

معاون فنی کاخ گلستان می گوید: تمام مراحل مرمت ، مرمت و بازسازی ورودی “عالی باب” کارشناسی شده است و این امر با کمترین آسیب و یا بدون آسیب اتفاق می افتد و از بهترین روش استفاده می شود. این ورودی به مدت 30-40 سال بسته بود و مردم عادی هرگز نتوانسته اند از این قسمت کاخ گلستان استفاده کنند. برای اینکه یک حرکت و رویداد جدید در این مجموعه اتفاق بیفتد ، سعی خواهیم کرد این ورودی را در اسرع وقت تجهیز و آماده کرده و عملیاتی کنیم.

آوج می افزاید که قلعه سلطنتی دوره قاجار ورودی های مختلفی داشت از جمله ورودی باب همایون ، عالی قاپو یا تخت مرمر و باب عالی که در حوالی خیابان ناصرخسرو واقع شده و براساس تصمیمات و برنامه هایی با همکاری وزارت میراث فرهنگی است. ، جهانگردی و صنایع دستی و مدیریت مجتمع جهانی کاخ گلستان بازسازی و احیا شده است. دلیل آن ارتباط نزدیک بین ورودی باب عالی و محله عودلاجان ، خیابان ناصرخسرو و بازار است که ارتباط نزدیکتری را بین مردم و این مجموعه ایجاد می کند ، زیرا ورودی این کاخ از ورودی میدان ارگ به دلیل جغرافیای با کیفیت از آن منطقه معمولاً با فیلترها همراه است. بنابراین مدیریت مجتمع بهمراه وزارت تصمیم به بازسازی و تجهیز این ورودی گرفتند تا سال آینده مردم از این ورودی وارد کاخ گلستان شوند.

به گفته وی ، دیوار بیرونی این ورودی مربوط به دوره کاجار است اما در دوره پهلوی تعمیر و قفل شده است و در طبقه دوم یک تالار با آینه وجود دارد که یکی از زیباترین فضاهای کاخ گلستان است. و اخیراً آینه کاری ، گچ کاری و ترمیم شده است. آماده برای استفاده.

وی به مراحلی که برای احیای این ورودی برداشته شده اشاره می کند و می گوید: در سال های گذشته ورودی بسیار عالی یا بدون استفاده بود یا کاربرد دیگری داشت که باید تغییر می کرد از جمله تغییر پرده قبل از ورودی. پرده تاریخی نیست و مربوط به دو یا سه سال پیش است که معمولاً در اثر باد و باران از بین می رود و باید هر چند سال یک بار تعویض شود. دیوارهای آجری و ناودانهای چوبی نیز باید تمیز شوند ، برای محافظت از آنها باید از مواد استفاده شود و سایر اقدامات مرمت برای تهیه ورودی باید انجام شود.

آوج بازگشایی این ورودی را تغییری در 30-40 سال اخیر این مجموعه می داند و امیدوار است که بازدیدکنندگان سال آینده ورودی کاخ گلستان را از این ورودی تجربه کنند.

وعده بازگشایی ورودی فصل بزرگ از سال 1989 داده شده است. در آن زمان ، مسعود شریفی ، مدیر وقت مجموعه جهانی گلستان ، اعلام کرد که آنها تفاهم نامه ای را با شهرداری منطقه 12 تهران امضا کرده اند. پس از 50 سال برای عموم آزاد خواهد بود. افتتاح این ورودی به تأخیر افتاده است زیرا شهرداری به تعهدات خود عمل نمی کند. تابستان امسال ، پس از یک دهه ، این وعده تکرار می شود و پیش نویس همکاری با شهرداری منطقه 12 بازنویسی می شود. آفرین امامی – مدیر فعلی مجتمع – در اوایل تابستان 1999 ابراز امیدواری می کند که این ورودی تا سپتامبر سال جاری باز باشد و در نیمه دوم سال ، سفر وجود داشته باشد ، اما باز شدن ورودی شرقی دوباره به تأخیر بیفتد.

طی تفاهم نامه دوم ، شهرداری منطقه 12 تهران قول داده بود که با مکاتبه با شرکت برق ایران ، بقایای بصری خیابان ناصرخسرو در ساختمان باب عالی را بازرسی و برطرف کند و زشتی ها و تغییرات لازم را در مقابل از بین ببرد. میدان باب بسیار عالی و جلوی کوچه مروی ساخته شده است ، بگذارید اتفاق بیفتد که هنوز این وعده ها محقق نشده است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا