درگیری نخل های کرمان به آفت سوسک سرخرطومی حنایی

آفت ؛ مرگ خاموش

گزارش‌ها از درگیری شماری از نخل های استان کرمان به آفت خطرناک سوسک سرخرطومی حنایی انتقال یافته از امارات حکایت دارد؛ آفتی که باعنوان مرگ خاموش از آن یاد می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، انتقال غیرکارشناسی و نامناسب پاجوش درختان از خارج از استان یا کشور، سبب انتقال آفت خطرناک سوسک سرخرطومی حنایی به کشور و از جمله کرمان به عنوان یکی از قطب‌های مهم و بزرگ خرما شده است، مسئولان جنوب کرمان می‌گویند طبق بررسی‌ها انتقال پاجوش از امارات سبب انتقال این آفت به منطقه شده است.

درگیری نخل های جنوب کرمان به آفت سوسک سرخرطومی حناییخرمای مضافتی شرق کرمان و بم در کشور و دنیا زبانزد بوده، اما حالا درخت این نوع خرما که بیشترین اثرپذیری را از آفت خطرناک سوسک سرخرطومی حنایی دارد درگیر این بیماری است و از جمله ویژگی‌های این آفت اینکه تا درخت از پا درنیاید، آفت زدگی آن مشخص نمی‌شود؛ مگر اینکه کشاورزان به توصیه‌های کارشناسی عمل کنند.

براساس اعلام مسئولان جهاد کشاورزی حوزه شمال استان کرمان تاکنون ۲۷۷ نخل آلوده به آفت سوسک سرخرطومی در این محدوده مشاهده و تیمار شده، اما گویا تاکنون ۶ نخل را به علت پیشرفت آفت امحا کرده اند و خود همین امر می‌تواند زنگ خطری برای تهدید نخلستان‌های کرمان باشد که البته اقدامات و راهکار‌های پیشگیرانه از ورود این آفت به باغات و مرگ نخل‌ها جلوگیری می‌کند.

گزارش‌ها از جنوب کرمان هم حاکیست که حدود هشت هزار هکتار از باغات خرمای جنوب استان آلوده به سوسک سرخرطوی حنایی شده است و چهار هزار و ۳۰۰ درخت نیز برابر با ۸۶ درصد از نخل‌های آلوده درمان شده اند.

دکمه بازگشت به بالا