پرواز بالون‌؛ پیام هشدار آمیز احتمالی چین به آمریکا

سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم درباره رصد بالون‌های چینی در حریم هوایی کشورهای آمریکا و کانادا که موجب هراس این کشورها شده، با ابراز تردید درباره گزارش رسمی چین که رویکرد جاسوسی این اقدام را رد می‌کند، نوشت، چرا رئیس جمهور آمریکا پس از پرواز بالون بر فراز پایگاه‌های موشک‌های هسته‌ای دستور سرنگون‌سازی آن را صادر نکرد؟ و پیام چین و درس‌هایی که از این نفوذ گرفته می‌شود، کدام است؟

به گزارش باراناخبر، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم در واکنش به تحولات چین و آمریکا نوشت، اینکه یک بالون چینی حریم هوایی آمریکا و کانادا را نقض کرده و چند روز قبل از شناسایی، بر فراز برخی پایگاه‌های نظامی حساس پرواز کند، این به منزله یک نقض امنیتی و نظامی جدی است که شکنندگی تدابیر امنیتی کشور بزرگی چون آمریکا و ضعف رو به گسترش آن در مقابل دشمن استراتژیک در بیشتر جبهه‌ها را افشا می‌کند.

مقامات چین ضمن ابراز تاسف خود از نقض حریم هوایی آمریکا توسط این بالون، تاکید کردند که ماموریت این بالون جاسوسی نبوده بلکه برای تحقیقات علمی بوده و به دلیل وزش بادهای بسیار قوی پیش‌بینی‌نشده از مسیر خود منحرف شده و نباید درباره این اتفاق اغراق شود.

این نویسنده و تحلیلگر سرشناس جهان عرب در ادامه نوشت، به لحاظ تئوریک در وهله اول این روایت چین درست به نظر می‌رسد؛ اما اگر ماجرا به همین شکل بود و این اتفاق تصادفی و غیر عمدی بوده، چرا دولت آمریکا سفر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه خود به چین را که قرار بود امروز و فردا انجام شود، لغو کرد؟

این مساله باعث می‌شود ما و بسیاری دیگر به ماجرای این بالون که ابعاد آن برابر سه دستگاه اتوبوس است، به عنوانی یکی از حلقه‌های زنجیره جنگ جاسوسی رو به فزونی میان چین و آمریکا، تنش در روابط میان دو کشور به دلیل تهدیدهای چین به الحاق جزیره تایوان و نیز حمایت پکن از روسیه در جنگ با اوکراین نگاه کنیم.

اگر این بالون غیرنظامی و تنها برای پژوهش‌های هواشناسی بود، پس چرا بر فراز برخی پایگاه‌های نظامی دارای موشک‌های بالستیک هسته‌ای دور بُرد قاره پیما در منطقه مونتانا پرواز کرد؟ و چرا نیروهای ارتش و سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و کانادا با هم اعلام وضعیت آماده‌باش کردند؟

چین در گذشته چند بالون جاسوسی را بر فراز برخی پایگاه‌های نظامی استراتژیک آمریکا به پرواز درآورده بود و چرا این بالون نیز برای همین هدف ارسال نشده باشد؟ همچنین چگونه ممکن است این بالون بیش از ۵۰۰۰ کیلومتر از خاک چین را تا خاک آمریکا طی کند بدون اینکه رصد شده و مسیرش توسط کشوری که آن را به پرواز درآورده اصلاح نشده یا اینکه قبل از ورودش به خاک آمریکا، آن را در دریا ساقط نکرده؟ آیا آمریکا به دلیل اینکه در باتلاق جنگ اوکراین گیر کرده، این توهین را قبول کرد؟

آنچه ما را به طرح این سوال‌های فرضی سوق می‌دهد این است که فرماندهی نظامی عالی رتبه آمریکا جو بایدن، رئیس جمهور این کشور را از وجود چنین بالونی و نقض حریم هوایی‌ آمریکا توسط آن و پروازش بر فراز برخی مناطق نظامی حساس مطلع کرده و پیشنهاد سرنگونی فوری آن را داد؛ اما بایدن به بهانه اینکه ممکن است سقوط قطعات آن به شهروندان آسیب بزند، درخواست کرد آن را ساقط نکنند.

این پیام هشدارآمیز احتمالی چین به آمریکا است که حریم هوایی و آب‌های منطقه‌ای چین در خلیج تایوان و آب‌های بین‌المللی در دریای چین را با اعزام ناوهای هواپیمابر و ناوچه‌های نظامی نقض کرده و با تمامی سلاح‌ها در رزمایش‌های گسترده با کره جنوبی و ژاپن شرکت کرده و پایگاه‌های جدیدی را در فلیپین و دیگر کشورهای شرق و جنوب آسیا احداث می‌کند.

بالونی که مختص هواشناسی است نمی‌تواند موجب ترس و آماده‌باش در آمریکا و کانادا شده و دلیلی برای لغو اولین سفر وزیر خارجه آمریکا به چین پس از وقفه‌ای نزدیک به پنج سال شود.

اگر این بالون یکی از فازهای جنگ اطلاعاتی و جاسوسی میان آمریکا و چین باشد، می‌توان گفت که چین این دور پیروز شد و نشان داد که برای هرگونه درگیری آتی آماده‌تر است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا