هوشنگ مرادی کرمانی باز هم نامزد آسترید لیندگرن شد

پژوهشکده تاریخ ادبیات کودک و نوجوان هوشنگ مرادی کرمان را برای چهارمین بار به عنوان کاندیدای جایزه جهانی آسترید لیندگرن ۲۰۲۲ معرفی کرد.

به گزارش باراناخبر، پژوهشکده تاریخ ادبیات کودک و نوجوان با اعلام این خبر گفت: این مؤسسه بار دیگر هوشنگ مرادی کرمان را نامزد دریافت این جایزه برای سال 2022 کرده است چرا که او را یکی از خالقانی می داند که مطالعه را در جامعه ما ارزشمند کرده است. مرادی کرمانی با خلق آثاری که در آن کودکان محروم و فرومایه از قالیباف گرفته تا کودکان روستا نقش ویژه ای در آن دارند، تلاش کرده است صدایی برای انعکاس رنج ها و نیازهای آنان باشد. این صدا کتابخوانی را در جامعه ما رواج داده است.به گزارش پژوهشکده تاریخ ادبیات کودک و نوجوان، مرادی کرمانی و داستان هایش شایسته ترین نمایندگان برای حضور در این رویداد فرهنگی هستند، چرا که آثار او دارای مولفه های اساسی برای رشد هستند. از خواندن.کام. ماندگاری و تأکید بر ارزش های انسانی، لذت و تأثیر گسترده بر کودکان و نوجوانان، ترجمه پذیری و تأثیرپذیری بین فرهنگ های دیگر و از همه مهمتر ارزش اساسی انسانی که کارکرد ادبیات والای دارد، ادبیاتی که برای تهذیب روح انسان و برای انسان به ارمغان می آورد. به خیرخواهی نزدیکتر از شیطان پرستی

این جایزه که در سال 2002 توسط وزارت فرهنگ سوئد به یاد یکی از بهترین نویسندگان جهان، آسترید لیندگرن تأسیس شد، بر حق کودکان برای داشتن ادبیات غنی و ارزشمند خود تأکید دارد. در این نگاه، ادبیات ناب کودک، ادبیاتی است که کودک با شادی وارد آن می شود، افکار را بیدار می کند و خیال به پرواز در می آید.

زندگی آسترید لیندگرن به عنوان یک دختر و یک زن و بعدها به عنوان یکی از برجسته ترین نویسندگان جهان همیشه برای کسانی مشهور است که با تلاش فردی خود را در کانون توجه قرار می دهند، نه تنها خودشان، بلکه همجنس گرایانشان و همه کسانی که دیده شدن از دیده شدن محروم هستند. آسترید لیندگرن که زندگی پر چالشی داشت و دو جنگ ویرانگر جنگ جهانی اول و دوم را تجربه کرد و در طول جنگ جهانی دوم مجذوب و عذاب چیزی بود که انسان را به این درجه از خودباختگی رسانده بود، راز رهایی از دست. به او. می دانست که این وضعیت آگاهی است. آگاهی نیز تنها از طریق خواندن و ترویج خواندن اتفاق می افتد. او در جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن در سال 1958 گفت: «هر رویداد بزرگی که در این دنیا اتفاق افتاده است در ابتدا در تخیل فرد شکل می گیرد. “کودکان در حین خواندن معجزه می کنند.” با آن خواندن معجزه ای آغاز می شود که داستان ها و شخصیت هایش اکنون از هر مرز و زبانی فراتر رفته اند.

جایزه آلما یا جایزه یادبود آسترید لیندگرن در واقع جایزه ای برای حفظ و یادآوری خواندن است. خواندن در دنیایی که از هر سو در معرض تهدید است. تهدید گرمایش زمین و وجود حیات بر روی زمین به تهدید جنگ و دیکتاتوری هایی که ملت ها را از درون خالی می کند. تهدیدی برای کشورهای ثروتمندی که خود را دموکراسی می‌نامند، اما پوست بسیاری از جهان از جمله آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین را از بین برده‌اند. تهدید ابرقدرت‌های نوظهور مانند چین که از دنیای مصرف‌شده و فرافکنی شده نظام‌های اجتماعی و اقتصادی غربی سرچشمه گرفته‌اند، به تهدیدهای کوچک و بزرگ دیگری تبدیل شده‌اند. در دنیایی که مرزهای تخریب و خشونت به طور فزاینده‌ای قابل مشاهده است، مطالعه توسط این همه نیروهای فاسد تهدید می‌شود. جدیدترین نمونه، محرومیت کودکان افغانستانی به ویژه دختران است که از همه چیز از خواندن، نوشتن و خواندن ادبیات محروم بوده اند. در دنیایی که کشوری با تمدن کهن مورد تهاجم یک گروه تاریک‌اندیش طالبان قرار می‌گیرد، باید نگران مطالعه بود. در چنین دنیایی، دفاع از خود مبارزه با نیروهای شیطانی است. بنابراین، اهمیت این جایزه در مقدار زیادی نیست که به شخص یا مؤسسه ای که برای ادبیات و هنر کودک و ترویج کتابخوانی در هر کجا و هر زمان عالی باشد، داده می شود. برندگان جایزه به ارزش 5 میلیون کرون در آوریل هر سال اعلام می شوند.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا