یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت ملی پست ایران با بیان اینکه محدودیت فضا و حذف مشاغل ، آسیب های اقتصادی ایجاد می کند و طبیعی است که در برابر پروژه هایی مانند “حفاظت” سایبرنتیک کاربران فضا مقاومت و تنش داشته باشیم ، گفت: اگر ما واقعاً حقوق کاربران را می خواهیم و از مشاغل در فضای مجازی محافظت می کنیم ، هیچ کس با آن مخالفت نمی کند و هیچ کس آسیب نمی بیند.
محمدرضا قادری در گفت وگو با باراناخبر ، با بیان اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مسئول توسعه فناوری در کشور است ، اظهار کرد: ویرایش شده ، پیش بروید. این مأموریت ها شامل تکمیل شبکه ملی اطلاعات ، اجرای دولت الکترونیکی و نکته ای است که ممکن است در اسناد چشم انداز ، یعنی بخشهای مختلف اقتصاد دیجیتال ، چندان مورد توجه قرار نگیرد.
وی ادامه داد: ما در شرایطی هستیم که موج اقتصاد دیجیتال جهان را فرا گرفته است و این فرصت را داریم که کشور را به عنوان کشوری پیشرو در این زمینه معرفی کنیم و باید برای این منظور برنامه داشته باشیم. نقش وزارت ارتباطات ، چه در زمینه مقررات و مقررات ، و چه در زمینه زیرساخت ها و پشتیبانی که ارائه می دهد ، اکوسیستم اقتصاد دیجیتال کشور را تقویت می کند و این سه اولویتی است که وزارتخانه باید دنبال کردن.
دولت باید درهای اقتصاد دیجیتالی بخش خصوصی را باز کند
یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت ملی پست با بیان اینکه بخش بزرگی از اقتصاد در دست دولت است و مشاغل باید با اقتصاد دولتی همکاری کنند ، اظهار کرد: دولت بازیگر اصلی اقتصاد است که سهم دارد عالی است ما همچنین در بحث اقتصاد دیجیتال با مسائل مختلفی روبرو هستیم. اصلی ترین کاری که باید برای توسعه مشاغل در عصر دیجیتال انجام دهیم این است که دولت تصمیم خود را اتخاذ کرده و درصورتی که واقعاً می خواهد اقتصاد دیجیتالی داشته باشد ، فضا را برای بخش خصوصی باز کند. دولت ابتدا باید اقتصاد دیجیتال را در درون خود پیاده کند. زیرا بازیگر کلیدی در این زمینه باید در اقتصاد دیجیتال مسلط باشد تا اقتصاد حاشیه ای دیجیتالی شود.
قادری خاطرنشان کرد: دولت باید چشم انداز ، استراتژی و نقشه راه اقتصاد دیجیتال را مشخص کند. پس از انجام این کار ، می توانیم بگوییم که پایه و اساس اقتصاد دیجیتال ایجاد شده است. بر اساس ماده 44 ، دولت باید خودکفایی خود را به حداقل برساند و این حداقل رابطه باید در اقتصاد دیجیتال تعریف شود. در دنیای اقتصاد دیجیتال ، برخی از مفاهیم تجاری و مدل های همکاری وجود دارد ، اما ما زیرساخت های تعاملی این بخش را با دولت نداریم.
مانع اصلی اقتصاد دیجیتال دولت است
وی با بیان اینکه مانع اصلی اقتصاد دیجیتال خود دولت است ، گفت: دولت از نظر اقتصاد دیجیتال از بخش خصوصی عقب است. چشم انداز مقامات دولتی با درک قابلیت های دنیای دیجیتال و فرصت های آن و مرور دنیای تجارت آنها می تواند زمینه فعالیت و همکاری بخش خصوصی در این زمینه ها را فراهم آورد. مدیریت و برنامه ریزی یکپارچه باید در سازمانها شکل بگیرد. برخی از بخشها و سازمانها پیشرفته تر ، برخی عقب مانده تر هستند و با این شرایط نمی توان به هدف دست یافت. به ویژه در سازمان یا دپارتمانی که مجبور است جانب برخی نهادهای دیگر را بگیرد.
رئیس بخش برنامه ریزی و توسعه فناوری اطلاعات ادامه داد: دوران کنونی عصر تبادل داده است ، با این حال ، در کشور ما هیچ تعامل روشنی بین اقتصاد دیجیتال و دولت وجود ندارد و این تعامل باید در اسرع وقت شکل بگیرد. ممکن است “. توسعه اقتصادی باید به استارتاپ ها و بخش خصوصی واگذار شود و آنها باید نقش کلیدی ایفا کنند. از آنجا که آنها چابک تر ، مسلط تر و آسان تر برای استفاده از فناوری هستند. علاوه بر این ، نقش دولت در اقتصاد در نهایت باید از نظر قانونی به حداقل برسد.
بسته بندی نسخه ها در طرح حفاظت یک گزینه نیست
قادری با اشاره به طرح حفاظت از فضای مجازی گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نقش مهمی در حفاظت از کاربران فضای مجازی دارد که همه ما نگران آن هستیم. این وزارتخانه باید دارای فضای بخش خصوصی و مزایایی مانند توسعه شبکه ملی و حفاظت از داده های کشور باشد. تکمیل نسخه یک راه حل نیست ، همانطور که ترافیک بین المللی افزایش می یابد تا کاربران را به بسترهای اینترنتی ملی برساند.
وی ادامه داد: برای دستیابی به حفاظت واقعی نیاز به یک برنامه جامع است. زیرساخت های این حوزه نیازمند تقویت است. مشاغل اصراری به کار روی سکوهای خارجی با همه مشکلات موجود ندارند ، بلکه به پلتفرم های داخلی روی می آورند به شرطی که این پلتفرم های جایگزین دارای فناوری های قابل اعتماد و توسعه یافته باشند. دستیابی به چنین فرصتی بخشی از بخش خصوصی است که تا به امروز پشتیبانی و توجه لازم را دریافت نکرده است. ما باید برنامه خاصی برای فضای مجازی داشته باشیم.
یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت ملی پست گفت: “ما نمی توانیم بر اینترنت حاکم باشیم ، زیرا اینترنت یک فضای مشترک بین همه دولت ها است.” اولین قدم در جهت دفاع واقعی ، مدیریت صحیح بنادر دنیای مجازی-فیزیکی است. مشاغل در حال حاضر سعی دارند خدمات خود را از فضای فیزیکی به دنیای مجازی ارائه دهند. دروازه های پرداخت ، دروازه های حمل و نقل ، دروازه های صدور گواهینامه. ما هنوز نتوانسته ایم پورت ها را مدیریت کنیم. بنابراین اولین قدم داشتن استراتژی مناسب است. ما باید ببینیم از حکومت سایبری چه می خواهیم و به کجا می رویم. ابتدا باید استراتژی ها مشخص شوند ، سپس باید به سمت برنامه های جامع حرکت کنیم.
مقاومت در برابر طرح هایی مانند حفاظت طبیعی است
قادری با بیان اینکه اگر به خاطر راحتی فضا را محدود کنیم و برخی مشاغل حذف شوند ، خسارت اقتصادی وارد می شود و طبیعی است که در برابر پروژه هایی مانند حفاظت از کاربران فضای مجازی مقاومت و تنش ایجاد شود ، افزود: تشخیص و تخصص می دهد و می تواند فرمول بندی کند. استراتژی ها ، باید یک برنامه منسجم برای فضای مجازی و طرح امنیتی ارائه دهند. اگر ما به طرح دفاعی موسوم به حفاظت اعتقاد داشته باشیم و بگوییم که واقعاً می خواهیم از حقوق کاربران و مشاغل در فضای مجازی محافظت کنیم ، هیچکس با آن مخالفت نخواهد کرد و به آن آسیبی نمی رسد.
وی ادامه داد: دنیای فیزیکی هنوز مدیون فضای مجازی است. تا به امروز ، هیچ گونه پشتیبانی یا خدماتی وجود نداشته است که ما فکر می کنیم از طریق آن مشاغل را تسهیل کرده است. این اشتباه نیست که بگوییم فضای مجازی آزاد است ، اما فضای فیزیکی به اندازه فضای مجازی برای مشاغل آزاد است و باید برنامه ریزی روشنی انجام شود. بازیگران کلیدی در فضای مجازی باید بتوانند نظر خود را در تنظیم یک طرح دفاعی بیان کنند. همه این افراد ایرانی هستند و حقوقی دارند و اقتصاد و اقتدار آنها برای آنها مهم است. مردم و دولت می توانند با یکدیگر صحبت کنند و به نتیجه خاصی برسند ، اما وقتی همه شنیده نمی شوند ، مقاومت و مخالفت با طرح دفاعی شکل می گیرد.
مقاومت یک طرفه منجر به نارضایتی می شود
رئیس بخش برنامه ریزی و توسعه فناوری اطلاعات شرکت پست گفت: “با توجه به فرصت ها و قابلیت های جدید فناوری ، ما باید انعطاف پذیر باشیم و خود را تغییر دهیم.” محل آسیب می بیند. حتی اگر بخواهیم کوتاه و بدون برنامه باشیم ، نقش حاکمیت و مقررات به خوبی انجام نشده است. فن آوری ها باید شناسایی شوند و قابلیت های آنها روشن شود و قوانینی برای آنها براساس تأثیراتی که می توانند بر مشاغل و تغییرات ایجاد کنند ، تدوین شود.
قادری افزود: متأسفانه این روند قانونگذاری زمان زیادی طول می کشد و فعالان فناوری دائما منتظرند ببینند آیا سرانجام قانونی برای مشاغل آنها تصویب شده است. ما باید با سرعت هرچه سریعتر پیشقدم باشیم و باید قوانین را در اسرع وقت تعیین کنیم. با این روند ، فناوری ها تهدیدی برای کشور محسوب نمی شوند و کسب و کارها از طریق فناوری توسعه می یابند.
وی با بیان اینکه دولت باید مسئولیت پذیر باشد و استراتژی مشخصی در برابر فناوری ها داشته باشد ، گفت: اگر فناوری در کشور وجود داشته باشد که برای آن قوانین تصویب نشود ، دولت باید از ابتدا این موضوع را اعلام کند تا برخی افراد وقت بیشتری را صرف این کار کنند. این فناوری ها و سرمایه گذاری نکنید. امروز ، وضعیت به گونه ای است که بخشی از بدنه دولت و اقتصاد در زمینه فناوری های خاص در حال پیشرفت است ، سپس در میانه راه ، بخشی دیگر مانع آن می شود. همگرایی و استراتژی همه ما باید روشن باشد و ما باید بدانیم که چه رویکردی در قبال فناوری های جدید خواهیم داشت.
انتهای پیام