رئیس کمیسیون مدیریت مالکیت فکری دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در این مراسم تاکید کرد: باید تمامی ظرفیت های مغفول مانده به ویژه در حوزه سلامت شناسایی شود تا به سرمایه تبدیل شود. تحت عنوان روشنفکر اموال و محققین می توانند از ایده های خود استفاده کنند.
به گزارش باراناخبر، دکتر. محمدرضا منظم، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در مراسم معارفه دکتر. کمیته مدیریت افزود: اختراعات مبتنی بر نیاز جامعه و تجاری سازی و هدایت آن به بازار، مدلی منعطف و بسیار پیشرفته که تمامی زوایای ممکن را پوشش می دهد، پیشنهاد و روانه بازار کرده است.
وی با تاکید بر اینکه مالکیت معنوی زیربنای ثروت کشور است، گفت: در جلسه ای که با حضور وزیر دادگستری با اعضای شورای سیاست گذاری مالی و هماهنگی دستگاه های اجرایی در حوزه مالکیت فکری داشتیم و حضور 18 نهاد و دستگاه اجرایی و مدل مورد استقبال قرار گرفت.
دکتر منظم با بیان اینکه این مدل برای اولین بار در قالب یک برنامه مدیریتی مدون، مالکیت معنوی را وارد بازار و تجاری سازی می کند، افزود: در غیر این صورت بعید است که ایده به بازار برسد. ابتدا باید نیازها و ایده های مبتنی بر مشکل واقعی جامعه ارزیابی شود تا انگیزه ها و راه سرمایه گذاری ها باز شود.
وی گفت: دفاتر مالکیت فکری در دانشگاه های علوم پزشکی راه اندازی شده که برای تعیین خط مشی و برنامه راهبردی با کمیته مدیریت مالکیت فکری مرتبط هستند. این دفاتر بخشی از این شبکه هستند و باید از پتانسیل و توانمندی آنها استفاده کرد.
به گفته رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، این کمیسیون همچنین در نظر دارد هسته حقوقی ای را تشکیل دهد تا موضوعات و موضوعات مرتبط با مالکیت معنوی شرکت های دانش بنیان را از منظر حقوقی در قراردادهای آنها پوشش دهد.
دکتر نظام هدف کمیته مدیریت مالکیت فکری را تمامی فناوری های حوزه سلامت در کشور دانست و گفت: ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی، دفاتر مالکیت فکری دانشگاه ها و حامیان پژوهش و فناوری از جمله در اختیار داریم. نیماد و صندوق INSF به این ترتیب.”
شناسایی ظرفیت های مغفول مانده در سلامت و رفاه
دکتر. رضایی زاده رئیس کمیته مدیریت مالکیت فکری با قدردانی از اعتماد دکتر منظمیت برای اعتقاد به این مسئولیت، با تاکید بر اینکه با ایجاد طرحی جدید و گذاشتن اولین خشت در حوزه مدیریت مالکیت فکری، گفت: مغفولان را شناسایی کنید. ظرفیت ها به ویژه در حوزه سلامت به گونه ای است که تحت عنوان مالکیت معنوی به سرمایه تبدیل شده و پژوهشگران بتوانند از ایده های آنها استفاده کنند.
رئیس کمیسیون مدیریت مالکیت فکری با بیان اینکه در تدوین سیاست ها و سیاست گذاری ها در این حوزه پیشتاز هستیم، گفت: اکنون در دوره گذار هستیم و این موضوع نیاز به ترویج، فرهنگ سازی و آموزش زیادی دارد و همچنین داریم. نیاز به آموزش فعالان مختلف در حوزه های مختلف.» تجربیات مختلف خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
کمیته مدیریت مالکیت فکری فعالانه به دنبال حمایت از ایده ها است
مهندس عبدالناصر آزادبخت، رئیس گروه فناوری های تخصصی دفتر توسعه فناوری سلامت افزود: پیش از این ساختار کمیته بر اساس پژوهش بود، اما اکنون با تغییر جایگاه کمیته مالکیت فکری در دفتر توسعه فناوری سلامت این سازمان. وزارت بهداشت، ساختار مبتنی بر نیاز و فناوری است.» شکل گرفته است و این یک پیشرفت و رکورد موفق است.
وی با بیان اینکه در دفتر توسعه فناوری سلامت در وزارت بهداشت تمام تلاش خود را می کنیم تا این کمیسیون رسالت خود را هر چه بهتر انجام دهد، افزود: پیش از این کمیسیون به ارتقای اعضای هیات علمی، استعدادهای درخشان و استعدادهای درخشان علاقه مند بوده است. ثبت ژن “اما ما اکنون به طور فعال روی مدل جدید کار می کنیم، همه فناوری ها و اختراعات را بررسی می کنیم و از آنهایی که می توانند تجاری سازی شوند برای رسیدن به بازار حمایت می کنیم.
نیماد آماده سرمایه گذاری بر روی ایده هایی است که قابلیت تجاری سازی دارند
به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر. بیتا مسگرپور، مشاور معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، گفت: موسسه نیماد آمادگی سرمایه گذاری در ایده های تجاری سازی را دارد و به منظور تضمین بازگشت سرمایه به چرخه تحقیقات و با حفظ حقوق طراحی شده است. از همه بازیگران، اگرچه این مقررات در حال حاضر نیاز به بازنگری دارد.
به گفته وی، نگاه محققان ما به دور از تجاری سازی است. امید است این کمیسیون بتواند خلأ موجود را پر کند.
دکتر نیماد با اشاره به کمک های مالی بین المللی موسسه نیماد. مسگرپور گفت: در موسسه نیماد کمکهای مالی مختلفی ارائه میشود، اما در بخش بینالملل و کمکهایی که با کشورهای دیگر داریم، برای دفاع نیازمند بازوی مشورتی کمیته مدیریت مالکیت فکری هستیم. حقوق علمای ایران در جهان «مراقب باشید.
انتهای پیام/