عمومیکسب و کار برتر ایرانی

سنگ مرمریت یا ماربل برای کف پوش ساختمان

اغلب افراد این دو سنگ را با هم اشتباه میگیرند و بعضی دیگر فکر میکنند این دو سنگ یکی هستند. ولی باید بگوییم سخت در اشتباه هستید، و تفاوت های زیادی دارند و به هیچ وجه شبیه هم و یا یکی نیستند. برای این که شما این دو سنگ را اشتباه نگیرید، در ادامه مطلب تفاوت سنگ مرمر و سنگ مرمریت را برای شما بازگو میکنیم.

تفاوت مرمر و مرمریت در چرخه سنگ

از نوع سنگ های دگرگون است که از دگرگونی به دست می آید. سنگ های رسوبی مانند آهک با حرارت و دفن عمیق به اصطلاح دگرگون شده و خانواده سنگ های دگرگون که سنگ مرمر نیز جزئی از آن است را تشکیل میدهند. این در حالیست که سنگ مرمریت خود از خانواده (سنگ آهک) است و این تفاوت در شکل گیری کلی این دو نوع سنگ است.

تفاوت در زیبایی و جلاپذیری

سنگ مرمر رنگ های متنوعی از جمله سفید، خاکستری، سیاه، سبز، ارغوانی، زرد، قرمز، دارد. ولی رنگ مرمر خالص سفید شفاف است. همچنین ماده اصلی تشکیل دهنده مرمر کلسیت است که پایدارترین حالت کربنات کلسیم است. این کانی دارای بلورهای درشت و مشخص است که سبب میشود مرمر برعکس مرمریت بتواند نور را از خود عبور دهد. به نحوی که وقت چراغ قوه گوشی همراه خود را در پشت سنگ مرمر قرار دهید میتوانید براحتی عبور نور را مشاهده نمایید. معماران و دکواراتور ها نیز از همین خاصیت سنگ مرمر استفاده کرده و پنل های ال ای دی در پشت این سنگهای زیبا نصب میکنند و زیابیی خیره کننده طبیعی به فضا میدهند.

به همین دلیل قیمت این سنگ نسبت به مرمریت بالاتر بوده و همچنین از زیبایی، جلاپذیری و شفافیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

سنگ پرطاووسی را میتوان به نوعی شبه مرمر و یا با کیفیت پایین تر دانست که به همین دلیل قیمت پایین تر و مقاومت کمتری نسبت به مرمر دارد. شایان ذکر است سنگهای مرمریت نیز طرح ها و رنگ های بسیار زیبایی دارند که ممکن است در سنگهای مرمر نتوان آن را یافت. به عنوان مثال یا دارای طرح های منحصر بفرد هستند.

تفاوت در کاربری

کاربرد سنگهای در درجه اول در مصنوعات سنگی مانند مجسمه – گلدان و … است و در درجه دوم به عنوان، و نمای داخل خواهد بود که غالبا از برش های این سنگ استفاده میگردد. به دلیل قیمت بالای این سنگ، کاربرد آن بیشتر در بنا های لوکس و شیک خواهد بود. مانند هتل ها، رستوران ها، تالار ها، لابی مجتمع ها و … . همچنین پوشش دیوار و کف بیشتر بناهای مذهبی از مرمر است.

کاربرد مرمریت نیز تقریبا مانند مرمر است با این تفاوت که مرمریت در درجه اول در بنا استفاده میگردد که میتواند در نمای داخلی و خارجی و به عنوان دیوار پوش و کفپوش و در درجه دوم در مصنوعات مورد استفاده قرار گیرد.

ساب زدن: را میتوان در دو حالت ساب زده و بدون ساب بسته به کاربری استفاده کرد. در صورتی که مرمر همیشه با ساب براق مورد استفاده قرار میگیرد.

برش ها و ابعاد: غالبا به صورت اسلب و یا تایل برش داده میشود. درحالی که مرمریت به صورت طولی – تایل در ابعاد بزرگ و کوچک و اسلب برش داده میشود.

پیشنهاد میکنیم مقاله ی زیر را از دست ندهید:

یکی از محبوب ترین مصالح مورد استفاده در فضای داخلی و بیرونی بنا است.ساختمان فضایی چشم نواز و زیبا را خلق خواهد کرد. به عبارت دیگر استفاده از یک سنگ مناسب در کف پوش ساختمان، بسیار در فضای داخلی و هم در فضاهای خارجی ساختمان تاثیرگذار است. ما در این مقاله شما را برای انتخاب یک سنگ کف خوب و مناسب برای ساختمان راهنمایی خواهیم کرد؛ با ما تا پایان این متن همراه باشید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

انتخاب سنگ کف خوب و مناسب

انتخاب سنگ کف مناسب برای استفاده در کفپوش ساختمان به پارامترهای مختلفی همچون نوع کاربری، رنگ مد نظر و سبک طراحی و … بستگی دارد. اما مهمترین عامل مبحث انتخاب مهندسی و علمی آن بر اساس کاربری آن است. چرا که کاربری سنگ کف پارکینگ ساختمان با کاربری داخل منزل و حیاط ساختمان بسیار متفاوت است. به همین جهت این مقوله را در سه دسته کاملا متمایز بررسی میکنیم.

۱/ سنگ کف داخل خانه:
سنگ مرمریت در درجه اول و در درجه بعد سنگهای تراورتن انتخاب مناسبی هستند. در درجه بعد و در سطح تجملاتی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. رایج ترین و مناسب ترین انتخاب از بین تمام برای کف، سنگ مرمریت است. چرا که این سنگ سطح نسبتا یکدست تری نسبت به رقیبان خود در کاربری کف ساختمان دارد. همچنان سطح ساب پذیر بسیار براق آن باعث زیبایی کف منزل شما خواهد شد.

۲/ سنگ کف داخل ساختمان و خارج خانه:
برای محیط های سر بسته مانند راه پله، سنگ مرمریت در درجه اول بعد تراورتن و برای محیط هایی مانند بالکن و پارکینگ ساختمان میتوان از سنگ تراورتن و گرانیت (با درصد آهن کم) استفاده کرد.

۳/ سنگ کف خارج بنای ساختمان:
میتوان از تراورتن و مرمریت های با ضخامت بالا و بدون ساب براق استفاده کرد. در صورت استفاده از ضخامت های زیر ۲ سانت احتمال شکست و ترک خوردگی بسیار بالا خواهد بود. همچنین از سنگ های کیوبیک نیز در حیاط استفاده می‌گردد.

رنگ سنگ کف

انتخاب رنگ در نوع کفپوش سنگ با توجه به سنگهای رایج در ایران محدود است و محدوده رنگی قابل انتخاب شما قالبا در بین رنگ های سفید، استخوانی و کرم، مشکی و طوسی است.

در انتخاب سنگ کف داخل منزل رنگی را انتخاب کنید که با دکوراسیون داخلی منزلتان هماهنگ باشد. همچنین بهتر است که مالک ساختمان در همان ابتدا سنگ کف ساختمان را با توجه سلیقه خود و راهنمایی طراح به درستی انتخاب کند؛ چرا که امکان تغییر و تعویض کف پوش ساختمان کاری وقت گیر و بسیار پر هزینه خواهد بود.

مزایای استفاده از سنگ در کف

سنگ به عنوان یکی از پرکاربردترین متریال مورد استفاده انسان برای استفاده در کفپوش فضاهای داخلی و خارجی ساختمان، از ویژگی های بیشماری برخوردار است. در قسمت زیر ما به چند مورد از ویژگی های اصلی سنگ کف خوب ساختمان اشاره خواهیم کرد:

  •  استخراج از دل طبیعت
  • سازگار با هر فضا
  • دوام، استحکام و طول عمر بالای آن ها
  • تنوع در رنگ، طرح و بافت آن
  • حفظ زیبایی محیط برای مدتی طولانی
  • امکان تهیه و دسترسی راحت آن
  • امکان ساب پذیری و جلا پذیری مجدد آن
  • جذب آب پایین و حفظ گرما
  • نظافت و نگهداری آسان از سنگ کف
  • عدم پراکنش و کمک به کاهش آلرژی

شما می توانید از در کنار سنگ های طبیعی برای محوطه سازی و کف پوش محیط های خارجی استفاده کنید. قلوه سنگ ها علاوه بر دوام و مقاومت زیاد، قابلیت تطبیق پذیری در محیط مختلف را نیز دارند.

معایب استفاده از سنگ به عنوان کفپوش

معایب کلی استفاده از انواع سنگ ‌ها در طراحی و دکوراسیون فضاهای داخلی و خارجی یک ساختمان به طور کلی شامل موارد زیر است:

  • لغزندگی نوع براق وساب خورده آن ها (به همین جهت استفاده آن در کفپوش سرویس های بهداشتی مناسب نیست )
  • ذات سرد سنگ نسبت به پارکت و چوب
  • قیمت بالا در برخی موارد
  • وزن بالا نسبت به پارکت و سنگین کردن بنا

انواع سنگ برای کفپوش ساختمان

برای کفپوش ساختمان می توان از چوب، سنگ، و … استفاده کرد. سنگ های ، و گرانیت، چینی، لایم استون، ، سند استون، اونیکس از جمله سنگ های قابل استفاده در کفپوش ساختمان هستند.

در این قسمت ما شما را با نام و ویژگی 3 نمونه از مهمترین سنگ کف های مناسب برای استفاده در کفپوش فضای داخلی و خارجی ساختمان آشنا خواهیم کرد:

سنگ کف گرانیت

مناسب برای کف پارکینگ – بالکن به دلیل مقاومت بسیار بالای آن با توجه به این مهم که سطح آن نسبتا صاف و لغزنده است.

سنگ کف چینی

سنگی غالبا همه کاره، زیبا برای کاربری داخل و خارج خانه در فضای بسته و باز، ترجیحا برای فضاهای با کاربری نرم.

سنگ کف مرمریت

مناسب ترین انتخاب برای فضاهای داخلی به دلیل سطح یکدست بسیار براق و ساب پذیر

سنگ کف تراورتن

مناسب برای فضاهای خارجی در حالت بدون ساب و رزین و ضخامت بالا و فضاهای داخلی با ساب براق

نکات مورد توجه در هنگام انتخاب سنگ کف خوب

اگر به دنبال یک سنگ کف خوب و با کیفیت و زیبا برای کف فضای ساختمان خود هستید باید قبل از هر گونه اقدامی برای خرید، با انواع سنگ و خصوصیات هر یک آشنا شده و هنگام نصب کفپوش نیز همواره نکاتی را مدنظر خود قرار دهید

  • توجه به متراژ دقیق فضای مورد نظر
  • تهیه مقداری اضافی از سنگ کف انتخابی برای مشکلات احتمالی آینده
  • دارا بودن سنگ کف از مقاومت سایشی و فشار لازم
  • درصد جذب پایین رطوبت در آن
  • توجه به نوع کاربری محیط
  • مقاومت سنگ در برابر انواع ضربه
  • عدم ایجاد هر گونه خط و خش در آن

نکته 1: هریک از کاربری های مسکونی، بیمارستان یا یک کارگاه صنعتی و … از ویژگی های خاصی برخوردار هستند که هنگام خرید باید به آن ها توجه کنیم و متناسب با نیاز خود اقدام به خرید سنگ کنیم. در هرصورت سنگ هایی با مقاومت بالا و درصد پایین جذب آب در کف ساختمان استفاده شود.

نکته 2: یکی از بارزترین خصوصیت سنگ کف در فضای داخلی و خارجی ساختمان ایجاد تضاد آن نسبت به محیط است لذا مناطق گرمسیر از این متریال برای خنک شدن فضای محیط بهره می گیرند در حالی که در مناطق سردسیر کشور استفاده از روش های گرمایشی مختلف برای گرم کردن کف ساختمان استفاده می شود.

سوالات متداول

  1. برای انتخاب سنگ کف در داخل خانه کدام سنگ مناسب تر است ؟

در درجه اول سنگ مرمریت و در درجه بعد سنگهای تراورتن انتخاب مناسبی هستند. در درجه بعد و در سطح تجملاتی سنگ مرمر نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

  1. معایب استفاده از سنگ به عنوان کفپوش چیست ؟

لغزندگی نوع براق وساب خورده آن ها
ذات سرد سنگ نسبت به پارکت و چوب
قیمت بالا در برخی موارد
وزن بالا نسبت به پارکت و سنگین کردن بنا

بهترین محصولات برای

برای مشاهده توضیحات بیشتر و محصولات هریک از این دو سنگ پر کاربرد به لینکهای زیر مراجعه نمایید.

 

دکمه بازگشت به بالا