خنداندن مردم این‌روزها «خیلی سخت» است

نامی که ناخواسته با لبخندی احساس خوبی به لبهای ما می بخشد؛ کسی که وظیفه اش این بوده است که 4 دهه مردم را بخنداند. هنرمندی که لبخند را دارویی برای درد می داند و یکی از آن کمدین هایی است که برای همه نسل ها به یاد ماندنی شده است.

به گزارش باراناخبر ، مقاله خبری همشهری وی در ادامه نوشت: علیرضا خمسه بازیگر پیشکسوت تئاتر ، سینما و تلویزیون از “مرگ یزدگرد” به “بیدار شوید و بیدار شوید” رفت تا جایزه بهترین بازی از جشنواره بین المللی را در “آپارتمان شماره 13” کسب کند. با بیان خوب او از لهجه کرمانی و بازیگری روان. فیلم 1992 پیونگ یانگ کره شمالی. این هنرمند بار دیگر استعداد خود را در نقش مردی در فضا با بازیگران متفاوت در فیلم “من زمین را دوست دارم” نشان داد و جایزه سیمرغ بلورین را به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل زن بدست آورد. در فیلم “بیست” اما محبوبیت خمسه در سریال پرطرفدار “پایتخت” به اوج خود رسید و نقش دیگر آن در نقش “بابا پنجعلی” با استقبال خوب مردم روبرو شد. حال این هنرمند که وظیفه اش لبخندی بر لب مردم است ، در این روزهای حساس شیوع تاج و ناآرامی در اوضاع اقتصادی ، نسبت به مردم بی تفاوت نیست و سعی می کند خنده را بر لب مردم بگذارد. افراد دارای برنامه های شاد؛ آنچه او می گوید این روزها بسیار دشوار است ، اما او همه کارها را برای خوشبختی مردم انجام می دهد. به حدی که وی ویدئویی از خودش را برای هواداران خود منتشر کرد و از آنها دعوت به همدلی کرد. به بهانه این اثر زیبای خمسه به سراغ او رفتیم و با او گفتگو کردیم ، بخش هایی که در زیر می خوانید.

من با طرح این سوال شروع می کنم. اخیراً پس از مشکلاتی که در هنگام شیوع ویروس کرونا و آشفتگی اقتصادی برای بسیاری از افراد بوجود آمده است ، وی ویدئویی از خودش در اینترنت منتشر کرد و از صاحبخانه خواست تا نسبت به مستاجرین خود دلسوزتر باشند. کمی در مورد آن بگویید.
انتظار اول ما در درجه اول از دولت و مقامات است ، زیرا در سراسر جهان حل مشکلات زندگی مردم وظیفه مسئولان دولت آن کشور است و آنها باید در این شرایط بحرانی به مردم برسند. هنگامی که مقامات به مردم توصیه می کنند در این مواقع بحرانی شیوع تاج ویروس در خانه بمانند ، ماندن در خانه نیاز به حمایت مالی گروه های کم درآمد دارد. این در حالی است که این افراد با همه مشکلات و مشکلات ، با اعتقادات و ارزشهای ملی و مذهبی همراه بودند و در این 4 دهه نشان دادند که هر جا لازم باشد فعال هستند و از میهن ما دفاع خواهند کرد. بنابراین ، عادلانه نیست که دولت این افراد را در مقابل تورم تکان دهنده در این شرایط سخت رها کند. شنیدن قیمت بالای کالاها برای بسیاری از بخش های جامعه استرس زا و نگران کننده است. اینها فشارهای دیگری است که شیوع کروناویروس برای مشاغل کوچک دشوار کرده است. از یک طرف ما تعطیل بسیاری از مشاغل و از طرف دیگر گرانی کالاها در جامعه داریم و در این شرایط به دلیل تورم بی سابقه در کشور ، مالکان زمین اجاره مسکن را بیش از حد معمول افزایش داده اند. سالهای گذشته. البته مالکان زمین نیز درگیر مسائل زندگی هستند و مجبور شده اند اجاره را افزایش دهند.
در این شرایط تنها چیزی که باعث شده من یک هنرمند باشم این است که از صاحبخانه بخواهم هوای مستاجران خود را داشته باشد. من برای اجاره املاک اضافی ندارم و مستاجر نیستم ، اما من در این جامعه و در بین این افراد زندگی می کنم و می دانم مستاجران امسال حتی با موقع افزایش 100 درصدی اجاره بها مواجه هستند. . البته بسیاری از مالکان زمین نیز حق دارند. من دوستانی دارم که زمین دارند و با وضعیت مالی سخت مستاجرینشان روبرو هستند. در تمام این موارد ، این تقاضا ریشه دارد که اکنون که مسئولان نتوانستند این تورم و تورم را به درستی مدیریت کنند ، ما ، مردم ما ، می توانستیم به یکدیگر برسیم. حتی به نظر من با مدیریت صحیح در شرایط بحرانی می توانیم به خودکفایی برسیم و اجازه ندهیم محصولات تولید شده در اینجا توسط کارگران ایرانی از کشور دیگری وارد شود و باعث بیکاری در بین جوانان ایرانی شود. همه اینها به مدیریت صحیح در مواقع بحران نیاز دارد. ایران سرزمین 4 فصل و برکت است. به نظر من خداوند نسبت به کشور ما نسبت به کمتر کشور مهربان بوده است. به عنوان مثال ، ایالات متحده تمام منابعی را که در یک کشور داریم در یک قاره داریم. برای ما این منابع طبیعی نعمت بزرگی است و با مدیریت صحیح می توانیم این کشور را به مرحله ای برسانیم که بتواند کشاورزی و صنایع خود را احیا کند. ما نیروی کار داریم که بسیاری از کشورها به دنبال آن هستند. خلاصه اینکه ، ایران عزیزمان با داشتن منابع طبیعی و نیروی انسانی خارق العاده خود ، به مدیریت صحیح و دور از سیاسی شدن نیاز دارد. با توجه به این اسکن ، از همه هموطنانم به عنوان یک دوست می خواهم که در این روزهای دشوار محبت و عشق بیشتری نسبت به هم داشته باشند.
مردم چگونه به درخواست شما واکنش نشان دادند؟
فکر می کنم خوب بود و من بازتاب خوبی از طرف مردم داشتم و امیدوارم که توانسته باشم کاری که می توانم برای عزیزانم انجام دهم.
در ماه های اخیر ، با توجه به اینکه شیوع کروناویس محدودیت های بی سابقه ای در جامعه ایجاد کرده و بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری تعطیل شده است ، بسیاری از هنرمندان متحمل شده اند. این روزها از وضعیت هنرمندان برای ما بگویید.
در حال حاضر بیش از 80٪ بازیگران تئاتر و فیلمنامه نویسان با مشکل مالی روبرو هستند. در چنین شرایطی محدودیت های ناشی از ویروس تاج ، تولیدکننده فیلم و تلویزیون کار می کند اما افراد تئاتر همه بیکار هستند. به عنوان مثال ، 5000 عضو خانه سینما وجود دارد که از این تعداد حدود 500 نفر شاغل هستند و بقیه بیکار هستند. این گروه همچنین دارای مشکلات زندگی است و این هنرمندان باید با مدیریت صحیح مورد حمایت قرار گیرند.
به نظر شما حداقل برای هنرمندان می تواند راهی برای خروج از این بحران باشد؟
در گذشته تئاتر تقریباً راه حلی به نام تله تئاتر برای بحران هایی مانند کرونا داشت. در این شرایط ، پیشنهاد من این است که سازمان رادیو و تلویزیون از گروه های تئاتر دعوت کنند تا تلویزیون را در تلویزیون داشته باشند. به این ترتیب ، اگر آنها از اجراهای زنده در سینماها درآمد داشتند ، از بودجه دولت رادیو و تلویزیون تأمین می شد تا با ثبت نام دردسرهای خود بتوانند درآمد کسب کنند و بیکار نباشند و بیشتر. بسیاری از مخاطبان هنر خود را تماشا می کنند. اگر تئاتر نتواند به طور مستقیم در سینماها اجرا کند ، نباید هنرمند بیکار در خانه رها شود. یک مسیر خروج باید برای آن طراحی شود و یکی از متداول ترین روش های جهان ضبط و پخش تله تئاتر است.
در زمینه سینما ، آیا نمایش آنلاین فیلم ها ، سینما ها ، پخش در شبکه سینمای خانگی و غیره می تواند به صنعت فیلمسازی ایران کمک کند؟
در بخش سینما با حمایت مالی سرمایه گذاران فیلم از دولت می توان بخشی از ضرر مادی آنها را جبران کرد و سپس با درآمد حاصل از اکران های آنلاین هزینه ها را به دولت بازپرداخت کرد. کار چندان پیچیده و دشوار نیست و اگر مسئولان بخواهند ، می توانند در این شرایط بحرانی به شیوه های صحیح ، از هنرمندان و افراد جامعه حمایت کنند. نیازی به گفتن نیست ، در زمینه نمایش فیلم های آنلاین ، برای انطباق با این صنعت به زمان نیاز داریم. باید انتظار داشته باشیم که مردم از این روش مرور اینترنت عادت کنند. اما در اینجا ، ما دوباره به مدیریت صحیح و دور از سیاسی شدن و جناح گرایی نیاز داریم.
به نظر شما تلنگراها نمی تواند مانند سریال های تئاتر خانگی باشد؟
البته ممکن است ، اما ما به سرمایه گذار نیاز داریم تا این ریسک را بپذیرد. معمولاً در بیشتر کشورها ، این سرمایه گذاران در امور فرهنگی و هنری ، خود دولت ها هستند ، زیرا آنها معتقدند وقتی بخش های صنعتی و تجاری وارد حوزه هنر می شوند ، ممکن است علایق و اهداف آنها در مسیر هنری تأثیر بگذارد. اما در سراسر جهان ، اهداف فرهنگی در راستای سیاست های دولت نیاز به حمایت مالی دارند و به همین دلیل دولت ها در حال کار هستند.
در مورد تئاتر صحبت می کنیم ، در مورد تور تئاتر خود در خارج از کشور بگویید.
حدود 5 تا 7 میلیون ایرانی در خارج از کشور وجود دارند که منابع ناسالم می خورند اگر این گروه از هموطنان ما در سراسر جهان غذای فرهنگی مناسبی به آنها ندهند. آنها ممکن است به جهتی پیش بروند که فرهنگ ، ادبیات و هنر ایرانی را نفهمند. البته دولت باید این کار را نیز دنبال می کرد. در گذشته سیاست های دولت مانند برنامه ریزی فرهنگی برای ایرانیان خارج از کشور بود. به یاد دارم بعضی از ما هنرمندان را به خارج از کشور می فرستادیم تا در تئاترها و نمایش ها اجرا کنند. متأسفانه در سالهای اخیر این دیگر دغدغه دولت نیست. با این حال ، این میلیون ها ایرانی که در خارج از کشور زندگی می کنند بیش از گذشته به منابع فرهنگی ، ادبی و هنری احتیاج دارند. اکنون که بازیگر تئاتر هستم ، برای آنها اجرا می کنم و محتوای اجراهای ما آداب و رسوم ملی و میهنی ماست. مراسم شب عید و ناله از جمله برنامه هایی است که در اجراهای ما قرار دارد. علاوه بر این ، ما برای تشویق و تشویق ایرانیان ، نمایش های طنز انجام داده ایم و هرچه به مخاطب خندیدن را یاد می دهیم ، ما نیز به آنها مفاهیم را آموزش داده ایم. تهیه کننده سینما همچنین در زمینه نمایش فیلم های ایرانی فعالیت می کند؛ فیلم هایی که مجوزهای لازم را برای نمایش در ایران دریافت کرده اند. خوشبختانه ، این ایرانیان مورد استقبال ایرانیان مقیم خارج از کشور قرار گرفته اند ، اما نکته اینجاست که گروه ها به تنهایی نمی توانند مسئولیت این مسئولیت را بر دوش داشته و از دولت پشتیبانی کنند.
این روزها درباره وضعیت هوا برای ما بگویید. الان چیکار میکنی؟
من در حال حاضر در یک سریال بازی می کنم که بهتر است قبل از اطلاع رسانی به روابط عمومی در مورد این سریال زیاد صحبت نکنم. من فقط به طور خلاصه به زمان پخش اشاره خواهم کرد که ان شاء الله این سریال در ماه محرم از تلویزیون پخش شود. در طول عید قربان و غدیر بعدی ، میهمان مکرر در برنامه های تلویزیونی شاد خواهم بود. از تابستان تا پاییز در برنامه های سرگرمی حضور خواهم داشت و خوشحالم که تا آنجا که می توانم لبخند به لب هموطنانم بزنم.
در این شرایط استرس زا و بحرانی ، باعث می شود افراد در خلق و خوی خود خوشحال شوند و روحیه خود را بهبود بخشند؟
این نقش مهمی را ایفا می کند ، اما اکنون در این شرایط کار ما این است که مردم را بخنداند. رسیدن افراد به جایی که می خندند بسیار دشوار است و آن مشکل بیشتر نگرانی ماست. ما باید سخت تلاش کنیم تا مردم بخندند.
شما همیشه چهره شاد و خندان دارید. آیا تا به حال در شرایطی بوده اید که نتوانستید لبخند بزنید و بسیار ناراحت بودید؟
آن لبخند اعتقاد من است ، و اگر فکر می کنید یک رویداد مؤثر است ، آن اقدامات دیگر اجباری نیست. اما این روزها بی عدالتی ها و مشکلات مردم بخصوص مشکلات زندگی آنها نیز بر ما کمدین ها تأثیر گذاشته است. اما من هنوز معتقدم که باید شاد باشیم و با انرژی مثبت بر مشکلات غلبه کنیم.
به نظر شما فضای اینترنت و استفاده هنرمندان از این فضا چقدر می تواند ارتباط بین مردم و هنرمندان را نزدیکتر کند؟
از آنجا که ما مردم واقعی هستیم – به خودم می گویم – ما ترجیح می دهیم در واقعیت فعال باشیم نه فضای آنلاین ، اما جوانان بیشتر به فضای آنلاین علاقه دارند. نسل جدید از دنیای واقعی به سمت دنیای مجاز پناه گرفته است. برای ارتباط با این نسل ، ما کمی وارد این فضای اینترنت شده ایم و فعالیت کمی داریم اما دنیای ما اساساً دنیای واقعی است. بیشتر مخاطبان این فضای آنلاین نوجوانان و جوانان هستند و افراد میانسال و مسن خیلی به آن علاقه ندارند ، اما ما سعی می کنیم تا به جوانان نزدیکتر شویم.
ماندگارترین و پایدارترین نقشی که تاکنون بازی کرده اید چیست؟
قبل از سریالی که اخیراً بازی کردم ، مردم بیشتر سریال های Awake و Awake را به خاطر می آوردند و مرا به عنوان Awake می شناختند. با پخش پایتخت ، با نقش بابا پنجعلی مشهورتر شدم و مردم با ابراز عشقشان از من خجالت کشیدند.
این روزها که توصیه می شود در خانه بمانید ، چه نکاتی برای پر کردن وقت آزاد خوانندگان این روزنامه دارید؟
این روزها فرصت خوبی برای خانواده ها است تا بتوانند در حد امکان قدرت ذهنی و عاطفی خود را با توجه به سطح سلیقه فرهنگی خود تقویت کنند. مطالعه و کتاب خواندن یکی از روشهای رایج در این زمینه است که بسیاری از کتابها منتظر همه ما هستند. من خودم اخیراً کتاب “شاهزاده حمام” را که توسط دکتر حسین علی پاپلی یزدی نوشته شده است خوانده ام. کتابی بسیار شیرین و آموزنده در مورد زندگی معاصران ما و نحوه مبارزه آنها با انواع بیماری همه گیر. در این کتاب با حجم زیاد ، درسهای عالی در انتظار ما است. توصیه می کنم این کتاب را برای همه جالب کنید زیرا بسیار شیرین و سرگرم کننده است که به هیچ وجه متوجه پایان آن نخواهید شد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا