اعتیاد از کرونا کم‌خطرتر نیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می گوید: “در زمینه فرهنگ و پیشگیری ، تلاش شد تا این باور ملی ایجاد شود که اعتیاد خطر کمتری نسبت به کرونا ندارد و باید رویکرد پیشگیری با جدیت بیشتری نسبت به گذشته انجام شود.”

به گزارش باراناخبر ، سید عباس صالحی امروز (شانزدهم فروردین) در اختتامیه جشنواره دستیاران زندگی گفت: “دو موضوع برای مبارزه با مواد مخدر مهم است ؛ مسئله اول تبدیل مبارزه با مواد مخدر از یک سازمان و نهاد است. به یک موضوع ملی بپردازید ، به این معنا که هر یک از اعضای جامعه احساس مسئولیت فردی و اجتماعی در قبال این موضوع دارند ، و همه سازمانها و نهادهای اجتماعی بخشی از مسئولیت اجتماعی آنها هستند.

وی مسئله دوم را تعریف رویکردها و اولویت بندی رویکردها خواند و ادامه داد: سه رویکرد – ایمنی – اجرای قانون ، داروها – درمان و پیشگیری – سلامت در زمینه مبارزه با مواد مخدر بسیار مهم است ، اما توضیح مکان و اولویت بندی ، به ویژه جبران خسارت بسیار مهمتر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: با توجه به این سه رویکرد ، برای اینکه بحث مبارزه با مواد مخدر به یک موضوع جامع مسئولیت اجتماعی ، فردی و سازمانی تبدیل شود ، باید هدف بحث مواد مخدر را از دیدگاه های مختلف احساس مسئولیت اجتماعی را در افراد ایجاد می کند.

صالحی با بیان اینکه مواد مخدر موضوعی چند وجهی است ، افزود: این چندگانگی عمق و دامنه مشکل را افزایش می دهد و از نظر اندازه جمعیت علاوه بر بیش از دو میلیون معتاد ، حداقل هشت تا 10 میلیون نفر در جامعه در مورد دارو بحث می کنند “شش مورد درگیر و به طور جداگانه بسیاری از عوارض جسمی و شیوع بیماری وجود دارد تا حدی که مرگ و میر ناشی از دارو قابل توجه است.

وزیر ارشاد گفت: اعتیاد تأثیر گسترده ای در شیوع بیماری های روانی دارد و منجر به ضعف اراده و اعتماد به نفس می شود ، وقتی به مواد مخدر در فضای فردی نگاه می کنیم ، آن را با طیف وسیعی از عواقب و آسیب ها می بینیم عواقب آن چنان گسترده است که تأثیر آنها در اقتصاد خرد و کلان و معیشت خانوار به دلیل بیکاری و پیامدهای اقتصادی و کاهش بهره وری است.

صالحی گفت: در حوزه اجتماعی آسیب اعتیاد قابل توجه و ملموس است. اعتیاد 40٪ در سرقت خرد تأثیر دارد ، در حالی که در ایجاد ناامنی اجتماعی و کاهش بهره وری ، بیکاری و پولشویی نیز نقش مهمی دارد. همچنین ، تأثیر اعتیاد در زمینه خشونت خانگی و همسرآزاری 65٪ ، کودک آزاری 30٪ ، قتل عمدی 25٪ ، درگیری و خشونت 23٪ و طلاق 50٪ است.

وی تأکید کرد: ما باید تلاش کنیم تا مبارزه با مواد مخدر یک مسئولیت فردی و ملی باشد و این زمانی امکان پذیر است که این حوزه در باورهای هر فرد و در باورها ، دانش و احساسات آنها و هر فرد به عنوان درد ویروس کرونا نهادینه شود ، “درد اعتیاد را احساس کنید که مهم است که حتی یک فرد در جامعه نجات یابد.

وزیر ارشاد اظهار داشت: در زمینه فرهنگ و پیشگیری سعی بر این شد که این باور ملی ایجاد شود که اعتیاد خطر کمتری از کرونا ندارد و باید رویکرد پیشگیری با جدیت بیشتری نسبت به قبل انجام شود. در زمینه پیشگیری ، ما باید اطلاعات دقیق را جایگزین اطلاعات نادرست کنیم و تمام گفته های نادرست را حذف کنیم.

صالحی در پایان گفت: جشنواره یاوران زندگی به منظور پیشگیری از نظر معرفتی برگزار شد ، اما باید نکات بیشتری را در نظر گرفت ؛ به عنوان مثال ، در فضای آثار سینمایی و مستند ، مطالعات و آسیب شناسی ها باید از عوام گرایی متفاوت باشد. همچنین ، دیدگاه تحلیلی در این زمینه ضعیف است و ما باید قادر به افشای انواع مختلف اعتیاد باشیم.

جشنواره دستیارهای زندگی سال گذشته توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر و با هدف معرفی هنرمندان و کسانی که هنر تولید می کنند ، راه اندازی شد. 500 اثر در رده های مختلف داوری و به 31 اثر جوایزی اهدا شد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا