جهانبخش میرزاوند، مدیرکل دفتر امور اراضی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با شرکت در برنامه «گفتگو 18:30» با بیان اینکه امنیت غذایی انسان در گرو زمین است، گفت: روز به روز بیشتر از قبل متداول می شود. همه کارشناسان زمین برای اینکه نتیجه بگیریم زمین باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، از این رو 5 دسامبر مصادف با 14 آذر هر سال به عنوان روز جهانی زمین نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه زمین تنوع زیستی زیادی دارد، افزود: با توجه به اینکه یک چهارم یعنی 25 درصد تنوع زیستی کره زمین روی زمین است، اما دانش بشر از این تنوع زیستی تنها یک درصد است.
مدیرکل دفتر امور اراضی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کاربری، متریال، عمق، شیب، شرایط شکل گیری زمین در طول زمان، ساختار و ساختار خاک از جمله عواملی است که در صورت شناسایی مناسب می توانیم خدمات دریافت کنیم. برای زندگی. از زمین و این امانت ها را به نسل های آینده منتقل کنند.
میرزاوند تاکید کرد: همه زمین ها به دلیل کارکردی که دارند از ارزش و اهمیت خاصی برخوردار هستند.
مدیرکل دفتر امور اراضی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: آلودگی، تغییر کاربری اراضی برای کاربری های مختلف از منابع طبیعی، جنگل ها و کشاورزی، فقیر شدن حاصلخیزی، فشردگی خاک و شور شدن خاک از جمله عوامل تهدید کننده کشور است. .
میانگین فرسایش خاک در کشور 8 برابر بیشتر از حد مجاز است
حمیدرضا پیروان، رئیس گروه مهندسی و تحقیقات حفاظت آب و خاک، دیگر مهمان این برنامه گفت: عوامل انسانی یکی از مهم ترین عوامل فرسایش خاک است.
وی با بیان اینکه متوسط فرسایش مجاز در کشور 2.2 تن در هکتار در سال است، گفت: متوسط فرسایش خاک در کشور 16 تن در هکتار یعنی 8 برابر حد مجاز است.