اجتماعیکسب و کار برتر ایرانی

مسافرت با هواپیما در ماه اول بارداری

سفر هوایی در دوران بارداری

قوانین خرید بلیط هواپیما از قاصدک 24 برای مادران باردار چیست؟ همان طور که می‌دانید دوران بارداری به سه دوره، سه ماهه اول، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم تقسیم بندی می‌شود. سه ماهه دوم با شرایط ساده‌تری همراه بوده و در سه ماهه اول و سوم باید مراقبت‌ها به مراتب بیشتر باشد. به علاوه شرایط فیزیکی خود مادر باردار نیز در سه ماهه سوم، تحت پیچیدگی‌های بیشتری قرار دارد. اضافه وزن، کاهش تعادل و ریسک زایمان زودهنگام، باعث می‌شود که اکثر شرکت‌های هواپیمایی مجوز پرواز به مادر باردار از هفته 35 به بعد را ندهند. در حقیقت در این زمان، ریسک زایمان زودرس یا حتی به موقع وجود داشته و پرواز کردن در این شرایط، معمولا (به جز در موارد خاص و اورژانسی) توصیه نمی‌شود.

البته متغیر دیگری به جز سن بارداری مادر داریم و آن هم طول پرواز است. در واقع شرکت‌های هواپیمایی، پروازهای کمتر از دو ساعت و بیشتر از دو ساعت را برای مقررات پرواز بانوان باردار، در دو گروه بندی مجزا قرار داده‌اند.  به طور کلی فاکتورهای زیر در قوانین و مقررات سفر هوایی در بارداری دخیل هستند:

  • سن بارداری
  • نوبت بارداری
  • طول پرواز
  • گواهی پزشکی

مقاله پیشنهادی: قوانین خرید بلیط اتوبوس برای مادران باردار

قوانین سفر هوایی برای مادران باردار در خطوط هواپیمایی داخلی

شرکت‌های هواپیمایی ماهان، کیش ایر، آسمان، هما، ایران ایر، تابان، قشم ایر و … دارای شرایط و قوانین سفر هوایی در زمان بارداری در یک چهارچوب مشترک به شرح زیر هستند:

پروازهای کمتر از دو ساعت

در پروازهای کمتر از دو ساعت، امکان سفر هوایی برای مادران باردار با سن بارداری کمتر از 32 هفته (برای بارداری اول)، میسر خواهد بود.

پروازهای بیش از دو ساعت

اما در صورتی که طول زمان پرواز، به بیش از دو ساعت برسد؛ سن بارداری مجاز، کمتر از 28 هفته (برای بارداری اول) در نظر گرفته خواهد شد.

نکته: در صورتی که نوبت بارداری دوم باشد، امکان پرواز در هر دو حالت کمتر از 28 هفته بارداری اعلام شده است.

یک ممنوعیت کلی و قطعی

تمام این شرکت‌های هواپیمایی، سفر هوایی در ماه آخر بارداری و بالای 35 هفته را به طور کلی ممنوع اعلام کرده‌اند.

دریافت مجوز پرواز از پزشک

به هر صورت نیاز است که شما گواهی از پزشک مربوطه خود داشته یا در صورت وجود شرایط خاص، از پزشکان هواپیمایی، مجوز مربوطه را دریافت کنید. لازم به ذکر است که این مجوز بین 48 تا 72 ساعت و نه بیشتر اعتبار خواهد داشت.

بهترین سن پرواز در دوران بارداری

قبل از خرید بلیط ارزان هواپیما باید بدانید که دو سه ماهه اول و آخر، برای پرواز مناسب نیستند و بهترین دوره سفر هوایی برای مادران باردار، مسافرت با هواپیما در سه ماهه دوم بارداری است. به این ترتیب مسافرت با هواپیما در ماه ششم بارداری، آخرین فرصت طلایی شما محسوب می‌شود. البته با توجه به قوانین مسافرت با هواپیما در ماه هشتم بارداری نیز در صورت نبود مشکل خاص و منع پزشکی، میسر خواهد بود.

 قوانین مسافرت با هواپیما در بارداری شرکت‎های هواپیمایی خارجی

قوانین مسافرت با هواپیما در بارداری برخی از مشهورترین شرکت‎های هواپیمایی خارجی به شرح زیر هستند:

قوانین پرواز برای بانوان باردار هواپیمایی ایر فرانس

هواپیمایی ایرفرانس، پرواز برای بانوان باردار تا پیش از 36 هفتگی را در صورتی که مشکل خاصی نداشته باشند، مجاز دانسته است.

قوانین مسافرت هوایی در بارداری هواپیمایی بریتیش ایرویز

لازم است که حتما گواهی پزشکی و اعلام تاریخ زایمان را ارائه دهید. در بارداری‌های تک قلو، سن بارداری مجاز تا 36 هفتگی و در بارداری چند قلو تا 32 هفتگی، در پروازهای بریتیش ایرویز اعلام شده است.

پرواز امارات و قوانین سفر هوایی بانوان باردار

در پروازهای امارات، امکان پرواز در هر هفته‌ای از حاملگی برای خانم‌های باردار مجاز است؛ اما شرایطی دارد. از جمله این شرایط می‌توان به ارائه مجوز از خدمات پزشکی امارات برای بارداری‌های تک قلو پس از هفته 36ام و بارداری‌های چند قلو پس از هفته 32ام اشاره کرد. برای بارداری‌های بین هفته 11ام تا 36ام نیز ، گاهی پزشکی نیاز است که مشخص شود بارداری با مشکل یا منع خاصی در خصوص پرواز همراه نیست و در زمره بارداری‌های پرریسک قرار نمی‌گیرد. بدیهی است که سفر هوایی برای بانوان باردار با سن بارداری کمتر از 11 هفته، بدون نیاز به هیچ گواهی یا مجوز پزشکی در هواپیمایی امارات انجام خواهد شد.

شرایط سفر هوایی در دوران حاملگی در هواپیمایی لوفتانزا

در این شرکت هواپیمایی، سفر هوایی برای خانم‌های باردار با سن بارداری کمتر از 36 هفته، مجاز اعلام شده است. البته در صورتی که بارداری دو قلو یا بیشتر باشد، سن بارداری مجاز برای سفر هوایی، کمتر از 28 هفته خواهد بود.

 استانداردهای مسافرت هوایی در بارداری در هواپیمایی اتحاد ابوظبی

در این هواپیمایی، بانوان باردار با سن بارداری بیش از 37 هفته، اجازه پرواز نخواهند داشت، اما تا پیش از 28 هفتگی، به شرط سلامت مادر و نبود شرایط خاص، امکان سفر هوایی برای هر دو مورد تک قلو یا چند قلو وجود دارد. لازم به ذکر است که برای سفر بین هفته‌های 29 تا 36ام، گواهی پزشکی لازم خواهد بود.

هواپیمایی کاتای پسیفیک هنگ کنگ

این شرکت هواپیمایی، مجوز سفر هوایی در دوران حاملگی را در سن بیش از 28 هفته، با داشتن گواهی پزشکی همراه ساخته است. در نظر داشته باشید که این گواهی از نظر هواپیمایی کاتای پسیفیک، تنها 10 روز اعتبار دارد و باید در آن سن بارداری، سلامت و طبیعی بودن شرایط بارداری، تک قلویی یا چند قلویی و دیگر موارد آورده شود. همان طور که انتظار می‌رود، سفر هوایی برای بارداری تک قلویی تا 36 هفتگی و برای بارداری چند قلویی تا 32 هفتگی با این مجوز، امکان پذیر خواهد بود، اگر می‌خواهید بدانید کدام است کلیک کنید.

قوانین سفر هوایی مادر باردار در هواپیمایی آلیتالیا

در این شرکت هواپیمایی شرایط تسهیل شده‌ای را شاهد هستیم. برای بانوان باردار، فارغ از این که یک قلو یا چند قلو حامله باشند، امکان سفر هوایی با آلیتالیا تا پایان 8 ماهگی میسر است. پس از آن باید گواهی پزشکی برای پرواز ارائه شود. البته داخل هواپیما و در مسیر سوار شدن به آن نیز تسهیلات خاصی برای بانوان باردار در نظر گرفته شده است.

مسافرت هوایی در بارداری با هواپیمایی Air India

سن مجاز بارداری برای داشتن سفر هوایی در شرکت هواپیمایی Air India، تا آخر هفته 32ام بارداری تعیین شده است. در فاصله هفته‌های 32 تا 35 نیز سفر تنها با مجوز پزشکی امکان پذیر خواهد بود. از هفته 35ام به بعد، به جز در موارد اورژانسی و ضروری با گواهی پزشک، سفر هوایی برای بانوان باردار، در این شرکت هواپیمایی، میسر نخواهد بود.

 عوارض سفر هوایی در بارداری

مسافرت با هواپیما در بارداری، قطعا دارای عوارض و ریسک‌هایی است که تا این اندازه از سوی شرکت‌های هواپیمایی داخلی و خارجی با مقررات سختگیرانه همراه شده است. طول پرواز باعث می‌شود که استرس‌های مختلفی به مادر باردار وارد شده و همین موضوع برای وی در گام اول و همین طور جنین، مضر خواهد بود.

به علاوه شرایط نشستن غالبا طولانی مدت روی صندلی هواپیما می‌تواند برای مادر باردار ناراحت کننده باشد. این مورد به ویژه در سفرهای طولانی به مراتب جدی‌تر دیده می‌شود. از این‌ها گذشته در شرایطی که بانوی باردار در ماه های آخر بارداری بوده یا حاملگی پر ریسکی را تجربه می‌کند، احتمال زایمان زودرس یا دیگر شرایط اورژانسی پزشکی برای وی در طول پرواز وجود داشته و با توجه به نبود دسترسی به امکانات پزشکی تا رسیدن به مقصد، خطر جانی برای وی و جنین در پی خواهد داشت.

درست به همین دلیل اکثر شرکت‌های هواپیمایی، مسافرت هوایی در دوران بارداری را در ماه آخر ممنوع اعلام کرده‌اند. همین طور سفر هوایی در زمان بارداری برای حاملگی‌های پرریسک یا دارای سابقه سقط جنین و مانند آن‌ها، از سوی پزشک متخصص منع می شود.

دکمه بازگشت به بالا