بین المللکسب و کار برتر ایرانی

مهاجرت تحصیلی در مقطع دکتری

تحصیل در مقطع دکتری، رویای جذاب هر دانشجویی است که دوست دارد آقای دکتر یا خانم دکتر خطاب شود. اما این خطاب شیرین، بسیار سخت به دست می آید. نوشتن رساله، چند مقاله و امور پژوهشی، چیزی است که تلاش و اراده بسیاری می طلبد. مدت دکتری خواندن تقریبا 4 سال و برابر 8 واحد است.

هدف عده ای از دانشجویان مقطع دکتری، صرفا دکتر خطاب شدن نیست و اهداف بلند مرتبه تری دارند. پیوستن به اعضای هیئت علمی یک دانشگاه، بورسیه تحصیلی و یا حتی مهاجرت تحصیلی در مقطع دکتری از این اهدافند.

در این پژوهش قصد داریم درباره مورد آخر صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

اولین گام مهاجرت تحصیلی در مقطع دکتری چیست؟

اولین قدم در افکار و علایقتان جای دارد. شما می بایست کشور و دانشگاه مورد علاقه خود را انتخاب کنید و جمع آوری اطلاعات درباره چگونگی پذیرش و مقدار مدارک لازم را آغاز کنید. بدیهی است اولین مدرکی که می بایست برای تحصیل در کشوری دیگر داشته باشید، مدرک بین المللی زبان است. حتما پرس و جو کنید برای دانشگاه انتخابی شما چه مدرکی دارای اعتبار است.

البته کشورهایی در دنیا هستند که مدرک زبان برای آنها اهمیت ندارد و یا مهلتی را تعیین می کنند که بعد از پذیرفته شدن، مدرک زبان خود را ارائه کنید.

برای مهاجرت تحصیلی در مقطع دکتری چقدر باید هزینه کرد؟

واضح و صریح باید گفت که اگر جیبتان پر از پول نیست فکر مهاجرت تحصیلی در مقطع دکتری را از سر بیرون کنید. هزینه آزمون زبان، ترجمه مدارک، شهریه، تمکن مالی و… تنها چند مورد از لیست بلند بالای مخارج این سفر است. این ها که ذکر شد جدا از مبالغی است که برای اجاره خانه و هزینه های شخصی باید بپردازید. این نکته را هم در ذهن داشته باشید که بسته به منطقه، سطح دانشگاه و رشته تحصیلی شما، میزان هزینه ها بالا و پایین می رود. هزینه انصراف دکتری آزاد هم موردی است که شاید به لیست شما اضافه شود.

بهترین کشور برای این نوع مهاجرت کدام است؟

معیار بهترین بودن برای هر فرد متفاوت است. درجه اعتبار دانشگاه، کشور، امنیت، درخواست مدرک زبان، میزان هزینه ها و … از جمله معیارهای تعیین کننده بهترین بودن هستند.

بدیهی است که کشورهای پیشرفته و تراز اول دنیا مانند کانادا، استرالیا، آلمان، آمریکا و… دانشگاه های درجه یکی نیز دارند اما اگر بخواهیم از نظر کم خرج یا رایگان بودن تحصیل بررسی کنیم؛ می بایست به این کشورها اشاره کنیم: آلمان، نروژ، فرانسه، چک، یونان، ایتالیا، اتریش، برزیل و…

مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی

مدارک مورد نظر برای مهاجرت به سه دسته تقسیم می شوند: مدارک هویتی، مدارک تحصیلی و مدارک مالی

مدارک هویتی

  1. ترجمه رسمی شناسنامه و کارت ملی، به همراه دو قطعه عکس، پای ثابت تمامی امور اداری است.
  2. اگر ازدواج کرده اید می بایست از عقدنامه خود نیز ترجمه رسمی داشته باشید.
  3. تمام صفحات پاسپورت خود، هم پاسپورت قبلی و هم پاسپورتی که اکنون دارید را می بایست اسکن کنید.
  4. آقایان باید کارت پایان خدمت خود را هم به دست ترجمه رسمی بسپارند.

مدارک تحصیلی

  1. باید ثابت کنید در یکی از دانشگاه های داخلی مشغول به تحصیل هستید و آن دانشگاه ادعای شما را تایید کند.
  2. دانشگاه انتخابی تان در مقصد، برای شما پذیرش نامه فرستاده باشد
  3. می بایست دانشنامه، مدرک تحصیلی، ریز نمرات خود را هم ترجمه کنید.

مدارک مالی

  1. باید اسناد ملکی یا تجاری خود را ترجمه کنید.
  2. نامه ای تحت عنوان تمکن مالی بانکی به زبان انگلیسی همراه داشته باشید.
  3. انگیزه نامه، رزومه، توصیه نامه هم در دسته مدارک مالی قرار دارند.
  4. اگر حامی مالی در کشور مورد نظر دارید، مدارک ایشان را هم باید ترجمه کنید.

در پایان توجه داشته باشید که ممکن است شرایط برای تحصیل در مقاطع بالاتر از مقطع دکتری در دانشگاه انتخابی تان متفاوت باشد؛ بد نیست در این زمینه هم اطلاعات کسب کنید.

دکمه بازگشت به بالا