در مشاوره عمل بینی چه می گویند؟
در مشاوره عمل بینی دلایل خود برای انجام جراحی بینی از لحاظ ظاهری و تنفسی را توضیح میدهید. پزشک بینی و ساختار آن را بررسی کرده و درباره نتیجه احتمالی رینوپلاستی و شکل نهایی بینی به شما توضیح می دهد. در جلسه مشاوره عمل بینی سلامت عمومی، حساسیت دارویی، سوابق پزشکی، داروهای مصرفی، ویتامین ها و مکمل های گیاهی، مصرف الکل، تنباکو و مواد مخدر مورد بحث قرار میگیرند. جلسه مشاوره عمل بینی بین یک الی دو جلسه به طول می انجامد. در ادامه نکات مهمی درباره جلسه مشاوره عمل بینی را بیان می کنیم از جمله:
در مشاوره قبل از عمل بینی چه مواردی بررسی می شود؟
به طور کلی موارد زیر در جلسه مشاوره قبل از عمل بینی توسط جراح بررسی میشود:
سوابق پزشکی
قبل از هر نوع جراحی سوابق پزشکی فرد بررسی میشود، به خصوص هنگامی که قرار است از بیهوشی عمومی استفاده شود.
سلامت عمومی
بیماری های فرد از جمله دیابت، فشارخون، مشکلات قلبی، کبد، کلیه، سرطان و… مورد بررسی قرار میگیرند.
جراحیهای قبلی
تمامی جراحی های بینی قبل مانند سینوس، شکستگی یا زیبایی مورد بحث قرار میگیرند.
داروهای مصرفی
تمامی داروهای مصرفی شما باید در اختیار پزشک قرار گیرد. مصرف داروهایی که باعث افزایش خونریزی حین جراحی میشوند(مانند آسپرین و داروهای حاوی آن) باید با مشورت پزشک مربوطه قطع شود.
حساسیت به داروها
هنگام مشاوره باید از داروهایی که به آن حساسیت دارید با جراح خود صحبت کنید. این مورد هنگامی که مشکل تنفسی داشته باشید از اهمیت بیشتری برخوردار است.
مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر
سیگار باعث کاهش روند بهبودی پس از جراحی بینی میشود و باید مصرف سیگار و الکل تا دو هفته قبل از عمل قطع گردد. پزشک در اینباره توضیحاتی را به متقاضی ارائه میدهد.
سن متقاضی
نوجوانان نیز از متقاضیان عمل بینی به شمار میروند. برای دختران سن ۱۶ سالگی و برای پسران سن ۱۸ سالگی زمان مناسبی برای جراحی رینوپلاستی میباشد و میتواند باعث افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس نوجوانان شود. شایان ذکر است اگر پزشک از کامل شدن رشد استخوان اطمینان نداشته باشد، برای متقاضی آزمایش رشد استخوان تجویز میکند. همچنین افراد میانسال(بالای ۴۰ سال) در صورت داشتن شرایط عمل بینی میتوانند با انجام جراحی رینوپلاستی از ظاهر ایده آل خود بهره مند شوند
نوع بینی
شکل بینی تا حد زیادی به تغییر ساختار اسکلت زیر بینی وابسته است. اما همچنان پوست بینی در نتیجه جراحی تاثیر گذار است. پوست هایی با ضخامت متوسط و سطحی صاف، برای عمل بینی مناسب تر هستند. همچنین خوش زخم بودن یا نبودن پوست و خاصیت کشسانی آن نیز در نتیجه جراحی اهمیت دارند. متقاضی باید تمامی انتظاراتش از نتیجه عمل بینی را با پزشک در میان بگذارد و پزشک با توجه به شرایط بینی فرد، درباره اجرایی شدن موارد با بیمار صحبت میکند.
آمادگی روحی
علاوه بر آمادگی جسمانی، فرد باید آمادگی روحی و روانی عمل بینی را نیز دارا باشد.
چگونه خود را برای عمل بینی آماده کنیم؟
- استرس و نگرانی را از خود دور کنید و از تصمیم خود اطمینان حاصل کنید.
- اطلاع از فعالیت های قبل و بعد از عمل بینی
- پرسش تمامی سوالاتی که ذهن شما را درگیر کرده است
هزینه جراحی بینی
هزینه عمل بینی از موارد مورد بحث در جلسه مشاوره عمل بینی است. پزشک با توجه به نوع بیهوشی، سابقه و تجربه خود، مکان جراحی در کلینیک یا بیمارستان و موارد دیگر قیمت عمل بینی را مشخص میکند. شایان ذکر است معمولا هزینه مشاوره عمل بینی رایگان میباشد.
سوالات جلسه مشاوره عمل بینی
برخی از سوالات مشاوره عمل بینی به صورت زیر میباشند:
- روش انجام عمل بینی باز است یا بسته؟
- آیا برای جراحی بینی از قالب کنترلی استفاده میشود؟
- آیا پزشک در جراحی اصول زیبایی شناسی را رعایت میکند؟
- دوره نقاهت پس از عمل بینی چقدر است؟
- تا چه زمان بعد از عمل بینی باید از چسب بینی استفاده کرد؟
اهمیت مشاوره قبل از جراحی بینی
بسیاری از متقاضیان جراحی بینی انتظارات غیر واقع بینانه ای نسبت به نتیجه جراحی دارند و همین امر باعث نارضایتی بسیاری از آنها پس از عمل بینی میشود. جلسه مشاوره قبل از عمل بینی با متخصص باعث میشود فرد از مواردی که قابل اجرا و غیر قابل اجرا هستند، مطلع شود. همچنین جراح با توجه به اطلاعاتی که از خواسته های فرد به دست آورده، ساختار بینی فرد را بررسی کرده و بهترین تکنیک جراحی بینی را برای فرد در نظر میگیرد.
مراحل مشاوره قبل از جراحی بینی
- ابتدا پزشک از فرد میخواهد انتظارات خود را از نتیجه نهایی عمل بینی بیان کند
- سپس پزشک برای متقاضی توضیح میدهد که کدامیک از انتظارات با توجه به نوع و ساختار بینی فرد قابل اجرا هستند
- پس از پایان صحبت ها پزشک ساختار بینی و صورت فرد را بررسی میکند و بهترین تکنیک جراحی بینی را برای فرد انتخاب میکند
- در نهایت پزشک درباره نتیجه نهایی جراحی به فرد توضیح میدهد.
اقدامات قبل از جراحی بینی به شرح ذیل می باشد:
یکی از مهم ترین اقدامات قبل از رینوپلاستی انتخاب یک دکتر بینی خوب و مجرب می باشد، برای انتخاب چنین پزشکی شما می توانید از دوستان یا آشنایان خود که در گذشته عمل زیبایی بینی را انجام داده اند پرس و جو کنید.
پس از اینکه لیستی از بهترین جراحان بینی تهیه کردید رزومه کاری ، میزان تحصیلات او را بررسی کنید. سپس نمونه عکس های قبل و بعد جراحی های انجام شده توسط او را در شبکه های اجتماعی یا سایت پزشک مشاهده کنید و بعد از انتخاب جراح برای مشاوره به مطب او رفته و با او در خصوص پروسیجر مورد نظر و انتطاراتی که از آن دارید صحبت کنید. متقاضیان انجام این عمل بهتر است انتظار معقولانه ای از جراحی داشته باشند.
نکات و اقدامات قبل از جراحی بینی :
افرادی که تصمیم به انجام جراحی زیبایی دماغ دارند به نتیجه آن حساسیت بالایی نشان می دهند و اگر نتیجه برای آنها مبهم باشد، موجب ایجاد نگرانی هایی برای فرد خواهد شد باید گفت که این حساسیت و نگرانی کاملا طبیعی می باشد و در جلسه مشاوره با پزشک تا میزان زیادی برطرف می شود. صحبت کردن با پزشک در خصوص نتیجه نهایی رینوپلاستی یکی از مهم ترین نکات در اقدامات قبل از جراحی بینی می باشد.
به این نکته توجه داشته باشید چنانچه رینوپلاستی توسط پزشک کم تجربه انجام گیرد به دلیل عدم مهارت جراح ، نتیجه ایده آل کسب نمی شود و فرد باید بالاجبار یکسال صبر کند تا ترمیم اولیه بینی تثبیت شده باشد و شاید برای بار دیگر نیز به نتیجه دلخواه خود نرسد پس باید در انتخاب دکتر بینی ، قبل از جراحی خود دقت لازم را داشته باشید.
آزمایشات قبل از جراحی بینی
بهترین جراح بینی تهران آزمایش های لازم را برای کنترل انعقاد خون و به طور کلی برای بررسی وضعیت سلامتی فرد تجویز می نماید و فرد باید قبل از پروسیجر مورد نظر آن ها را انجام دهد.
- آزمایش تشخیص بارداری در بانوان
- PT & PTT: کنترل مشکل انعقادی خون
- FBS: قند خون ناشتا
- HIV
- HBsAg
- HCV Ab
بارداری قبل از رینوپلاستی
از دیگر آزمایشاتی که جراح بینی ، قبل از روز جراحی برای بانوان تجویز می نماید ؛ تست بارداری می باشد ، چرا که انجام رینوپلاستی در دوران بارداری ممنوع می باشد. لازم به ذکر است که بیهوشی و به طور کلی انجام جراحی در دوره حاملگی ، می تواند تاثیرات سوئی بر روی جنین بگذارد. از این رو بانوان بارداری که علاقمند به انجام عمل می باشند ، باید تا 2 ماه بعد از زایمان ؛ انجام این عمل جراحی را به تعویق بیاندازند.
قبل از جراحی کردن بینی چیکار کنیم ؟
علاوه بر موارد فوق موارد دیگری نیز جز اقدامات قبل از جراحی بینی می باشد که عبارتند از :
- انجام سی تی اسکن : برای اینکه جراح از وضعیت دقیق بینی شما آگاه شود انجام سی تی اسکن الزامی می باشد، چرا که با بررسی آن می توان انحراف بینی و گرفتگی بینی را تشخیص دهد.
- انجام نوار قلب : گرفتن نوار قلب به منظور اندازه گیری سیگنال های الکتریکی که ریتم قلب را کنترل می کنند می باشد، در نوار قلب مواردی همچون بی نظمی ضربان قلب و حملات قلبی قلب قابل تشخیص است.
- عکسبرداری از قفسه سینه : این مورد با هدف بررسی مشکلات ریه ها و تنظیم وضعیت تنفسی بیمار در هنگام بیهوشی انجام می شود.