منظور از دیوار گچی پیشساخته چیست؟
امروزه استفاده از دیوار گچی نسبت به دیوار گچی که در گذشته مورداستفاده قرار میگرفت طرفدار بیشتری دارد؛ اما علت آن چیست؟ در ابتدا بهتر است با نحوه ساخت این محصول آشنا شوید. برای ساخت این محصول گچ مرطوب در لابهلای ورقههای مخصوص ریختهمیشود تا صفحات بزرگ در سایز موردنظر را تشکیل دهد. سپس این صفحات حاوی گچ با استفاده از میخ بهنوعی چوب و یا چارچوب فلزی متصل میشوند تا شکی اصلی خود را از دست ندهند. این پنلها را با استفاده از رزین به هم وصل میکنند تا علاوه بر افزایش استحکام، به سطحی صاف دست یابند.
این نوع صفحه به دلیل برخورداری از یک لایه رزین، در برابر آتش نیز مقاوم است. از آنجایی که اگر گچ به مدت طولانی در معرض رطوبت قرار بگیرد، خاصیت خود را ازدستداده و ممکن است پوستهپوسته شود، برای استفاده از آن در محیطهایی مانند آشپزخانه، حمام، دستشویی و… با استفاده از کاشی، سرامیک و دیگر مصالح ضد آب، لایهای روی آن چسباندهمیشود.
قطعات دو نوع پنلهای معمولی (توپر) و توخالی انواع دیوار گچی که پاسخگوی تمام نیاز سازندگان ساختمانها است. به دلیل اینکه پنلهای توخالی مقاومت پایینی دارند، از آنها فقط برای جداسازی فضای داخل ساختمان استفاده میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دال بتنی پیش تنیده هالوکور لطفا کلیک کنید.
علت علاقه انبوهسازان به دیوار پیش ساختهگچی
ازآنجاییکه انبوهسازان به دنبال کسب درآمد زیاد هستند به همین دلیل ترجیح میدهند که ساختوسازهای خود را در کوتاهترین زمان انجام دهند. استفاده از مصالح و روشهای قدیمی باعث میشود که آنها زمان زیادی به انجام یک پروژه اختصاص دهند. زمانبندی فشردهای که در برنامه انبوهسازان وجود دارد، آنها را مجبور میکند که از دیوار پیش ساخته بتنی استفاده کنند که جهت تسریع ساخت ساختمان مناسباند.
دیوار گچی در کارخانه طراحی میشوند. به همین دلیل کیفیت همه آنها پیش از خروج از کارخانه کنترل میشود و اگر قطعهای کیفیت پایینی داشته باشد از سیستم خارج خواهد شد. استفاده از مصالح باکیفیت به استحکام ساختمان و تضمین امنیت برای ساکنین آن بنا کمک میکند. از آنجایی که پنلهای سفارشی بهسرعت به محل ساختوساز ارسال میشوند، روند کار را بالا است و ساخت ساختمان را تسریع میکند.
وزن پایین این سازه نسبت به سایر سازهها، کمک شایانی به طرحریزی و کشیدن نقشه ساختمان میکند. همچنین درصورتیکه مهندس ناظر در محل ساختوساز حاضر نباشد، کارگران ساختمانی بهراحتی قادر به نصب دیوار گچی خواهند بود؛ تنها کافی است که نتیجه نهایی توسط مهندسان کنترل شود.
مزایای استفاده از دیوار پیش ساخته گچی
هر وسیله جدیدی ساخته میشود مطمئناً دارای مزایای بیشتری نسبت به ورژنهای قدیمی خود است. انواع دیوار گچی پیش ساخته بسیار مقرونبهصرفه است و شخص سازندهساختمان با استفاده از آن مقدار زیادی در خرج کردن هزینه صرفهجویی میکند. به دلیل صاف و یکدست بودن سطح آن، نمای بیرونی زیباتری ایجاد خواهد کرد. از دیگر مزایای این دیوار میتوان به استحکام آن اشارهکرد؛ به دلیل اینکه در ساخت این صفحات از رزین و گچ استفاده شدهاز استحکام زیادی برخوردار است. امکان سفارش این دیوار با ضخامتهای مختلف و موردنظر شما وجود دارد.
نگهداری آسان و قابلیت پاککردن راحت دیوار گچی تنها با یکتکه پارچه از جمله مزیتهایی است که خانمها و آقایان وسواسی را از انتخاب آن راضی نگه میدارد. نصب راحت آن باعث شدهکه مهندسان و کارگران ساختمانی برای جایگذاری دیوار به هیچگونه مشکلی برنخورند. قطر بسیار کم آن باعث شدهکه بیشتر مساحت مورداستفاده برای ساخت، به فضای داخلی ساختمان اختصاص دادهشود. ازآنجاییکه این پنل غیر قابل اشتعال است و از پیشروی آتش در ساختمان جلوگیری میکند، نیاز شما به تهیه بیمه آتشسوزی را برطرف میکند.
ساخت این پنل در صفحات کوچک به صاحبخانه امکان این را میدهد که در صورت ایجاد مشکل در یک نقطه از دیوار، بهراحتی پنلهای کار گذاشتهشدهدر آن قسمت را تعویض یا تعمیر کنند. به دلیل اینکه مصالح این دیوار قابل بازیافت است، میتوان از آن به تعداد دفعات زیاد استفاده کرد و بدین روش نخاله ساختمانی حاصل از آن در طبیعت رها نمیشود.
نحوه کارگذاری و نصب دیوار پیش ساخته گچی
پیشتر عنوان کردیم که نحوه نصب دیوار گچی آسان است. در این بخش به توضیح نحوه اجرا و نصب آن میپردازیم. لبه این قطعات دارای فاق و زبانه است که باعث میشود قطعات خیلی دقیق به یکدیگر متصل شوند. این فرورفتگی و برآمدگیها پنلها را کاملاً به هم متصل میکنند بهگونهای که هیچ درزی میان آنها باقی نماند. اگر در بین بعضی از قطعات شکاف باقی ماند، با استفاده از بتونه، گچ و… میتوان آن را پوشاند بدون اینکه ردی از آن باقی بماند.
روش صحیح اجرای تیغه با دیوار گچی پیش ساخته باید ها و نباید های اجرایی در ساختمان هایی که نیاز به اجرای دیوار های تیغه ای با مصالح ارزان قیمت را دارند. یکی از گزینه های همیشگی تیغه های دیوار گچی است. این نوع دیوار ها سالها است در صنعت ساختمان مورد استفاده می باشد. اما به دلیل ضعف های ساختاری این نوع دیوار که از مصالح نا پایداری شکل گرفته است. کمتر سازنده ای به آن به چشم یک مصالح مناسب برای تیغه بندی نگاه می کند.حقیقت در اینجاست که این نوع دیوار های پیش ساخته گچی می بایست در مکان های با شرایط خاص مورد استفاده قرار بگیرد.
فرض کنید شما صاحب یک گارگاه نجاری هستید و می خواهید بخشی از فضای کار گاه را برای امور دیگری از ما بقی فضا های کارگاه جدا کنید. برای این منظور دیوار گچی مناسب ترین گزینه موجود است زیرا به راحتی می توان آن را اجرا کرد. فضای جدا شده با کمترین هزینه می تواند به محیط قابل استفاده تبدیل شود و اگر در زمان دیگر بخواهید این فضا را دوباره به کارگاه خود متصل کنید می توانید به راحتی بخش های مختلف دیوار گچی را برداشته و محیط قبلی را باز یابی کنید.
این یکی از قابلیت های دیوار های گچی پیش ساخته است. دیوار های گچی پیش ساخته وزن بالایی نسبت به دیوار های مدرن تر مانند دیوار های کنافی دارند و البته هزینه های اجرایی آنها نیز بیشتر است. در مجموع دیوار های گچی سنتی برای فضا هایی است که بار مرده دیوار مشکلی برای ساختمان ایجاد نکند و یا دیوار های موقتی برای استفاده های موردی نیاز باشد. اگر در نهایت تصمیم گرفتید علی رقم اینکه محدودیت های مانند وزن زیاد دیوار های گچی وجود دارد. آنها را برای تیغه کشی انتخاب کردید در نهایت می بایست به نکات زیر دقت کنید. توجه داشته باشید این راهنما برای دیوار های گچی پیش ساخته سنتی قابل استفاده است.
رج چینی با دیوار های گچی پیش ساخته
در دیوار های گچی رج چینی به شکل انجام می پذیرد، که می بایست بند رج بالایی در وسط بند رج بایین قرار بگیرد. به اصطلاح رج چینی آن مانند دیوار های آجری است. در رج اول پس از تسطیح و تراز کردن کف محل اجرا با مصالحی مانند ملات ماسه و سیمان و ملات های مناسب برای کف سازی می بایست یک لایه ملات گچ و سیمان سیاه را به صورت نواری در زیر رج اول اجرا کنید.
تلاش کنید ملات گچ و سیمان سیاه شما کم آب و زنده باشد تا با سرعت بالا خشک شود. ملات را به قطر حدودی پنج تا ده سانتیمتر به شکل یک نوار با قطر ده سانتیمتر ( قطر استاندارد دیوار های گچی ده سانتیمتر است ) در کف اجرا کنید ابتدای رج را با یک واحد دیوار گچی شروع کنید و در انتها با اره چوب بری یک واحد دیوار گچی را از وسط نصف کنید. نکته اگر طول دیوار شما یه اندازه ای است که می بایست از ابعاد کامل واحد های دیوار گچی استفاده کنید. در ابتدای رج از نصفه یک واحد و در انتهای دیوار از نصفه دیگر استفاده کنید این کار را می توانید در رچ دوم عملی کنید.
در رج اول از واحد های درسته دیوار گچی بهره بگیرد و در رج دوم یکی از واحد های دیوار گچی را به دو نیم تقصیم کنید و در ابتدا و انتهای رج از آنها بهره ببرید. با این روش دیوار شما در هم تنیده می شوند. از زبانه های دیوار های گچی برای قفل شدن واحد ها به یکدیگر بهره کامل ببرید. اگر زبانه ها در بخشی از دیوار مزاحمت برای کار شما ایجاد می کند. آنها را با اره ببرید. برای استحکام آن بخش می توانید از اتصال میلگردی بهره ببرید. یک میلگرد نازک به طور مثال میلگرد با قطر هشت یا ده را به عنوان اتصال مانند میخ به از وسط دو بخش دیواری که بدون زبانه است با ضربه چکش عبور دهید.
نازک کاری دیوار های گچی
پس از اجرای دیوار های پیش ساخته گچی به روش بالا می توان رویه آن را با گچ ویا سیمان و یا سنگ پوشش دهیم کاربری مورد نظر نهایی نوع مصالح نازک کاری را مشخص می کند. نکته مهم در مورد این نوع دیوار آن است که دیوار های گچی را نباید در محل هایی که مورد آب خردگی قرار می گیرد اجرا کنیم. این نوع دیوار های برای فضای سر پوشیده می بایست استفاده شود. در انتها یک پوشش مناسب برای کار بری خود انتخاب کنید.
دقت کنید طول دیوار های گچی را بیشتر از پنج متر اجرا نکنید. اگر طول بیشتری مد نظر تان است حتمان از ستون هایی در اواسط و انتهای دیوار بهره ببرید. با همان دیوار های گچی می توان ستون های تی شکل در طول دیوار اجرا کرد. به نحوی که در هر پنج متر یک ستون از دیوار های گچی را بصورت قائم نود درجه با دیوار اصلی اجرا می کنیم. این عمل باعث می شود، ایستایی دیوار بیشتر شود. در آخر سعی کنید پوشش دیوار را تا جای ممکن با دقت و تمیز اجرا کنید. اگر پوشش نهایی شما مناسب باشد این دیوار با دیوار های دیگر تفاوتی در ظاهر نخواهد داشت
مشخصات دیوار گچی پیش ساخته با بلوک گچی 10 سانتی
- قیمت دیوار گچی پیش ساخته با بلوک گچی 10 سانتی بر اساس هر عدد بلوک میباشد
- حداقل متراژ فروش دیوار گچی 50 متر مربع معادل 150 عدد بلوک گچی است و خرده فروشی امکانپذیر نیست
- ابعاد بلوک گچی : 67 در 50 در 10 سانتیمتر
- هر 3 بلوک گچی معادل یک متر مربع دیوار گچی میباشد
- در صورت درخواست مشتری نصب دیوار گچی با استادکار ماهر انجام میشود
- وزن بلوک گچی 10 سانتی : 18 کیلوگرم
- وزن هر متر مربع دیوار با بلوک گچی 7 سانتی : 54 کیلوگرم
- بلوک گچی ماشینی و با گچ مرغوب و درجه یک
- تولید دیوار گچی با بلوک 10 سانتی مطابق با استاندار ملی ایران
- ظرفیت حمل نیسان : 75 عدد بلوک گچی 10 سانت معادل 25 متر مربع دیوار گچی
- ظرفیت حمل خاور : 210 عدد بلوک گچی 10 سانت معادل 70 متر مربع دیوار گچی
- ظرفیت حمل بادسان : 240 عدد بلوک گچی 7 سانت معادل 80 متر مربع دیوار گچی
- ظرفیت حمل کامیون تک : 330 عدد بلوک گچی 10 سانت معادل 110 متر مربع دیوار گچی
- ظرفیت حمل کامیون جفت : 495 عدد بلوک گچی 10 سانت معادل 165 متر مربع دیوار گچی
- ظرفیت حمل تریلی : 660 عدد بلوک گچی 10 سانت معادل 220 متر مربع دیوار گچی
- ضمانت حداقل شکسته و آسیب دیده در حمل و بارگیری
- حمل با نیسان، خاور و کامیون و تریلی و ارسال به سراسر ایران
خرید دیوار گچی پیش ساخته با بلوک گچی 10 سانتی
برای تیغه کشی داخلی ساختمان و پارتیشن بندی داخل ساختمان کاربرد بسیاری دارد. استفاده از بلوک گچی GYPSUM BLOCK در ساخت دیوار گچی به علت اقتصادی بودن آن در مقایسه با دیگر روش های پارتیشن بندی و همچنین جداسازی فضای داخلی ساختمان در ایران یکی از محبوترین روش ها است. همچنین با توجه به اینکه رویه دیوار گچی پیش ساخته با بلوک گچی 10 سانتی کاملاً صاف و به دور از هرگونه پستی و بلندی میباشد از این رو هزینه گچ و خاک نیز از هزینه های ساخت ساختمان کم میشود که این مسئله در کاهش هزینه کلی ساخت مؤثر است.
سهولت در اجرا و همچنین ارزانی نسبی آن و مقاومت نسبتاً خوب دیوار پیش ساخته گچی استفاده از بلوک گچی را در میان انواع دیگر بلوک ساختمانی بسیار پرکاربرد کرده است. یکی از مزایا دیوار گچی پیش ساخته با بلوک گچی 10 سانتی نسبت به سایر روش های دیوارکشی و دیوارچینی سهولت اجرای تأسیسات برقی است. با استفاده از دستگاه فرز و شیار زن میتوان به سادگی مسیر عبور تأسیسات برقی را بر روی دیوار گچی پیش ساخته با بلوک گچی 10 سانتی را ایجاد کرد و پس از اجرای تأسیسات روی بلوک گچی 10 سانتی و دیوار پیش ساخته گچی را با استفاده از گچ ساختمانی صاف کرد.
با توجه به اینکه جنس دیوار گچی پیش ساخته و همچنین ملات گچ یکی میباشد از این رو ضریب انبساط حرارتی هر دو ماده یکسان است و در محل اجرای تأسیسات ترک خوردگی مشاهده نخواهد شد.
شاید بتوان این مسئله را در کنار سرعت اجرای بالای آن بزرگترین مزیت دیوار گچی پیش ساخته دانست. از معایب دیوار گچی پیش ساخته با میتوان به سنگینی وزن آن در مقایسه با انواع بلوک سبک اشاره کرد. به عنوان مثال وزن بلوک گچی 10 سانتی کمی بیشتر از بلوک سبک سیمانی و یا بلوک سفال هم اندازه خود میباشد. این مسئله در شرایطی که مساحت دیوارکشی داخلی ساختمان با دیوار پیش ساخته گچی زیاد باشد منجر به بالا رفتن وزن ساختمان میشود که افزایش وزن ساختمان منجر به افزایش نیروی جانبی زلزله میگردد.
افزایش وزن ساختمان مستقیماً در آسیب ناشی از نیروی زلزله بر روی ساختمان میشود. البته ذکر این نکته لازم است که بلوک گچی 10 سانتی معمولاً به عنوان پارتیشن بندی استفاده میشود و معمولاً پارتیشن بندی با دیوار گچی پیش ساخته صورت میگیرد. در این شرایط استفاده از بلوک گچی در افزایش وزن ساختمان مؤثر نیست البته بهتر است که وزن دیوار گچی در محاسبات سازه ای به صورت بارگذاری خطی و مطابق با مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان ایران در نظر گرفته شود.
با توجه به اینکه وزن هر بلوک گچی 10 سانتی 12 کیلوگرم است از این رو هر متر مربع دیوار گچی ساخته شده با بلوک 10 سانتی 36 کیلوگرم وزن دارد و این موضوع را باید در محاسبات وزن ساختمان و همچنین محاسبه ظرفیت باربری تیر و ستون اسکلت ساختمان در نظر داشت. همچنین در شرایطی که مطابق با پیوست ششم آیین نامه 2800 زلزله ایران نیاز به اجرای وال پست یا وادار افقی یا قائم باشد میتوان با نظر مهندس ناظر نسبت به اجرای وال پست اقدام کرد.
دیوار گچی پیش ساخته با بلوک گچی 10 سانتی در کارخانه و یا کارگاه استاندارد از مخلوط آب و گچ که اندازه دانه های گچ آن نسبت به گچ معمولی ساختمانی ریزتر است، تولید می شود. در تولید دیوار گچی پیش ساخته با بلوک گچی 10 سانتی میتوان از انواع و استفاده کرد.
استفاده از گچ مرغوب و همچنین سرند کردن آن در کیفیت بلوک گچی بسیار مؤثر است و از این نظر قیمت دیوار گچی پیش ساخته و قیمت بلوک گچی 10 سانتی نیز مستقیماً با نوع گچ استفاده شده در آن در ارتباط است. به عنوان مثال چنانچه از در تولید دیوار گچی استفاده شود قیمت تمام شده بلوک گچی افزایش پیدا میکند که استفاده از آن خیلی مرسوم نیست. البته برخی از تولیدکنندگان از این نوع گچ ساختمانی استفاده میکنند که البته این مورد در تولید دیوار گچی الزام خاصی ندارد. البته با توجه به مشاهده عینی سطح محصول و همچنین استحکام بلوک گچی میتوان به مرغوبیت آن پی برد.
در بلوک گچی ممکن است از الیاف، پرکننده ها، سنگدانه ها یا سایر افزودنی های غیر زیان آور استفاده شود. بلوک گچی را به روش خشک و تنها با مقداری ملات گچ و از قفل شدن کلیک ها در یکدیگر میتوان اجرا نمود. سهولت اجرای دیوار پیش ساخته گچی با بلوک گچی را میتوان مهمترین مزیت استفاده از این مصالح ساختمانی نام برد. بلوک گچی 10 سانتی در دو نوع توخالی و توپر تولید میشود و به فروش میرسد.
نوع توخالی دیوار گچی به دلیل وزن کمتر نبست به انواع توپر آن فروش و استفاده بیشتری دارد. البته توپر با توجه به استحکام بیشتر در شرایطی که دیوار گچی پیش ساخته به منظور پارتیشن استفاده شود کاربرد بیشتری دارد. بلوک گچی توخالی برای عبور تأسیسات ساختمان از قبیل تأسیسات برق ساختمان گزینه خوب و به صرفه ای است.
قیمت دیوار پیش ساخته و قیمت بلوک گچی 10 سانتی معمولاً به صورت هر متر مربع اعلام میشود و با توجه به اینکه به ازای سه عدد بلوک میتوان یک متر مربع دیوار را پوشش داد از این نظر خرید دیوار گچی پیش ساخته و خرید بلوک گچی 10 سانتی به صورت متر مربعی می باشد. ارسال بلوک گچی 10 سانتی به سراسر ایران میسر میباشد و معمولاً در این موارد از خودروی نیسان و یا خاور و یا کامیون به صورت دربستی استفاده می شود. با توجه به آسیب پذیری بلوک گچی در حمل نقل بهتر است خودرو مخصوص و همچنین راننده با مهارت لازم جهت ارسال دیوار گچی استفاده شود.
منبع: روزبه شن