چگونه بهترین کمپرسور باد خانگی و صنعتی را خریداری کنیم؟
خرید بهترین پمپ باد یا کمپرسور باد خانگی و صنعتی میتواند کار سادهای باشد. تنها کافی است نگاهی به راهنمای خرید و برترین محصولات بازار بیندازید. ما در ادامه این راهنما را برای شما آماده کردهایم و ویژگیهای هر محصول را برایتان توضیح دادهایم. شما برای مشاغل مختلف به انواع مانند کمپرسور هوا احتیاج خواهید داشت. شاید هم یکی از این محصولات برای منزل خود میخواهید. کمپرسور یا پمپ باد مدلهای مختلفی دارد. بنابراین اگر میخواهید محصولی مناسب نیازهای خود خریداری کنید باید با این دستگاهها به خوبی آشنا باشید.
راهنمای خرید کمپرسور باد صنعتی و خانگی
یکی از دستگاههای پرکاربردی که همهی ما در زندگی به آن احتیاج پیدا میکنیم، کمپرسور هوا یا کمپرسور باد است. این وسیلهی کاربردی هم در صنعت هم در منازل مورد استفاده قرار میگیرد و بسیاری از کارها را میتوانید به کمک آن انجام دهید. کمپرسورهای باد انواع مختلفی مانند خانگی، صنعتی و برای ماشین هستند. پیش از خرید آنها باید چند نکته را در نظر داشته باشید. ما در ادامه هم شما را با این محصول بیشتر آشنا میکنیم هم شما را در خرید آن راهنمایی خواهیم کرد.
کمپرسور هوا یا کمپرسور باد چیست؟
پیش از هر چیزی بهتر است ابتدا به سراغ تعریف کمپرسور باد یا کمپرسور هوا برویم. این دستگاه قادر است گاز و بخار را متراکم کند تا شما بتوانید در کارهای مختلف از آن استفاده کنید. این دستگاهها معمولا در مغازه، گاراژ و خودرو قرار داده میشوند. برخی از مدلهای این دستگاه دارای مخازن بزرگ و اسب بخار بالا هستند. به این ترتیب شما میتوانید مدت طولانی و بدون وقفه از آنها استفاده کنید. در حقیقت میتوان گفت کمپرسورهای هوا چندکاره هستند؛ از نگهداشتن هوا در تایر خودرو گرفته تا نقاشی خودرو و تامین نیرو و انرژی ابزارهای مختلف.
انواع کمپرسور هوا را بشناسید
پیش از آنکه اقدام به خرید پمپ باد ماشین و کمپرسور هوا کنید، بهتر است با انواع آنها بیشتر آشنا شوید. در ادامه انواع کمپرسور هوا را به شما معرفی خواهیم کرد.
- کمپرسور هوا استوانهای
- کمپرسور هوا پنکیکی
- کمپرسور هوا دو مخزنه
- کمپرسور هوا ثابت
- کمپرسور هوا قابل حمل
- کمپرسور باد فندکی
کمپرسور هوا استوانه ای
کمپرسور هوا استوانهای یکی از انواع محبوب این دستگاه هستند. این نوع کمپرسورها دارای ظرفیت و توان مطلوبی هستند. معمولا کمپرسورهای استوانهای به روغن نیازی ندارند و شما بهراحتی میتوانید از آنها نگهداری کنید. البته باید به خاطر داشته باشید که این دستگاهها سرو صدای زیادی هم دارند.
کمپرسور هوا پنکیکی
کمپرسورهای پنکیکی را میتوان جزو دستگاههای کوچک و ارزان بهشمار آورد. ظرفیت نسبتا پایین این کمپرسور موجب میشود توان و مدت زمان کارکرد آن در مقایسه با دستگاههای دیگر پایین باشد. این دستگاه همچنین دارای وزن کمتر و ابعاد جمعوجورتری نسبت به دیگر کمپرسورها است. بهعلاوه، به روغن نیازی ندارد و بهراحتی میتوانید آن را نگهداری کنید. کمپرسورهای پنکیکی دارای صدای نسبتا بلندی هم هستند.
کمپرسور هوا دو مخزنه
همانطور که میتوان از نام این کمپرسور متوجه شد، کمپرسورهای دو مخزنه دارای ظرفیت حمل هوای بیشتری هستند. همین موضوع باعث میشود مدت زمان بیشتری بتوانید با این دستگاهها کار کنید. از کمپرسورهای دو مخزنه میتوانید برای تامین نیروی ابزارهای قدرتی مانند میخکوب، اسپری و منگنه استفاده کنید. نکتهای که باید دربارهی این دستگاه به خاطر داشته باشید وزن بالای آن است که جابهجایی را برای شما مشکل میسازد.
کمپرسور هوا ثابت
اگر قصد دارید کمپرسوری برای مغازه با یک محل ثابت و اختصاصی خریداری کنید، کمپرسور هوا ثابت برای شما گزینهی کاملا مناسبی است. این کمپرسورها دارای موتور بسیار قدرتمندی هستند. بهعلاوه، ابعاد و وزن بالایی هم دارند. به همین دلیل است که برای مکانهای ثابت مناسب هستند و نیازی به جابهجایی نخواهند داشت. انواع مختلف این کمپرسورها را می توانید از سایت خرید تجهیزات صنعتی با بهترین قیمت و کیفیت خریداری کنید.
کمپرسور هوا قابل حمل
اگر داشتن کمپرسور هوا بخشی جدا نشدنی از شغل شما است و مجبور هستید دائما از آن استفاده کنید، کمپرسورهای قابل حمل برای شما مناسب هستند. این کمپرسورها دارای توان بالایی هستند و کاربری آسانی هم دارند. البته به دلیل قدرت بالای موتور قیمت بالاتری هم خواهند داشت. از ویژگیهای خوب کمپرسورهای قابل حمل میتوان به کمصدا بودن آنها اشاره کرد.
کمپرسور باد فندکی
کمپرسور باد فندکی مناسب استفاده در داخل خودرو است. این کمپرسورها قدرت بالایی دارند و اغلب دارای بدنهی فلزی هستند. این دستگاهها دارای ابعاد، وزن و ولتاژهای متنوعی هستند که هنگام خرید باید به آنها توجه کنید.
هنگام خرید کمپرسور باد باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
اکنون که با انواع کمپرسور آشنا شدید به سراغ نکات مهمی که برای خرید این محصول باید بدانید میرویم. این موارد شامل یک سری اطلاعات فنی هستند که روی عملکرد نهایی دستگاه تاثیر دارند.
- فشار هوا
- اسب بخار
- وزن
- منبع تغذیه
- دبی خروجی هوا
- حجم مخزن
- خروجی هوا
- قیمت
فشار هوا
یکی از مواردی که هنگام خرید کمپرسور باید به آن توجه داشته باشید فشار هوا است. فشار هوای کمپرسور باد با واحد PSI محاسبه میشود. این دستگاه برای داشتن عملکردی قابل قبول باید به فشاری معادل حداقل ۹۰ PSI برسد.
اسب بخار
اسب بخار در واقع قدرت یک کمپرسور را مشخص میکند. پیش از خرید یک کمپرسور باد به قدرت اسب بخار و توان الکتریکی دستگاه حتما توجه کنید.
وزن کمپرسور باد
وزن کمپرسور باد رابطهی مستقیمی با محل قرارگیری آن و نوع نیاز شما است. اگر برای مکان ثابتی مانند مغازه، خانه یا گاراژ قصد کمپرسور باد دارید، میتوانید نمونههای سنگینتر را انتخاب کنید. اما اگر قصد جابهجایی آن را دارید بهتر است به سراغ کمپرسورهای سبکتر و قابل حمل بروید.
منبع تغذیه
منبع تغذیهی کمپرسورهای باد معمولا برق، گاز با بنزین است. اگر کمپرسور باد را برای منزل خود خریداری میکنید بهتر است به سراغ انواعی بروید که با نیروی برق کار میکنند. البته اگر در محل نگهداری کمپرسور به منبع تغذیهی الکتریکی دسترسی ندارید بهتر است از دیگر منابع استفاده کنید.
حجم مخزن
یکی دیگر از مواردی که در خرید کمپرسور هوا باید در نظر داشته باشید حجم مخزن است. مخزن یک کمپرسور محل ذخیرهی هوا است. مسلما هرچه مخزن بیشتر باشد هوای بیشتری داخل دستگاه ذخیره میشود. اما باید توجه داشته باشید که مخزن بزرگتر بهمعنای وزن بالاتر کمپرسور خواهد بود. در نتیجه حمل و نقل آن مشکل میشود.
دبی خروجی هوا
دبی خروجی هوا بر اساس لیتر بر دقیقه محاسبه میشود؛ به این معنا که در هر ۶۰ ثانیه چه مقدار هوا از دستگاه خارج میشود. دستگاههای موجود در بازار دارای دبیهای خروج هوای متفاوتی هستند. شما بر اساس نیاز و زمینهی کاری خود نمونهی مورد نظرتان را خریداری کنید.
قیمت و خرید انواع دستگاه کمپرسور هوا
کمپرسور باد یا پمپ هواا یک دستگاه مکانیکی است که با کاهش حجم گازها، فشار آنها را افزایش میدهد. در برخی دستگاهها و ماشینآلات، کمپرسورها هوا را فشرده کرده و به قسمت احتراق میفرستند. از کمپرسورها برای فشردهکردن گازها استفاده میشود. در حقیقت کمپرسورها با صرف انرژی مکانیکی، سیال را با سرعت به درون خود مکیده، آن را فشرده میکنند. در اثر این عملیات، دمای گازی که فشرده میشود نیز افزایش مییابد.
معمولاً گاز پرفشار خروجی از کمپرسورها را از یک سیستم خنککننده عبور میدهند تا دمای گاز کاهش یابد. انواع گوناگونی از پمپ باد وجود دارد که برای مصارف صنعتی و عمومی طراحی شدهاند. کمپرسور هوا گونه ای از کمپرسورها میباشد.
انواع پمپ باد یا هوا فشرده
با توجه به کاربرد کمپرسور در صنایع مختلف متناسب با نیازها و کارکردهای متفاوتی که مورد نیاز صنایع می باشد، کمپرسور های متفاوتی از دیدگاه نحوه فرایند متراکم کردن گاز، هم چون پمپ باد پیستونی و کمپرسور هوا اسکرو طراحی، تولید و عرضه به بازار می گردند.
کمپرسور باد سیلندر پیستونی: در کمپرسور هوای رفت و برگشتی یا پیستونی در ابتدا هر دو سوپاپ بسته می باشد و حرکت رو به پایین با کاهش فشار سیلندر نسبت به خط مکش باعث باز شدن سوپاپ ساکشن می شود و گاز وارد سیلندر می شود و با حرکت رو به بالا پیستون و بسته بودن سوپاپ ها ، فشار بالا می رود و موجب باز شدن سوپاپ مکش و خروج گاز فشرده شده می شود. با توجه به تعداد فرایند تراکم دو مدل کمپرسور باد پیستونی تک مرحله و دو مرحله داریم.
کمپرسور باد اسکرو: در کمپرسور هوای اسکرو دو مارپیچ یا حلزونی در کنار هم به صورت نر و ماده قرا گرفته اند و با ورود هوا به کمپرسور و ابتدای مارپیچ و دوران مارپیچ ها، در نتیجه هوا گیر میفتد و با ادامه دوران فشرده می شود و از انتهای دیگر مارپیچ و کمپرسور خارج می گردد. کمپرسور باد اسکرو در دو نوع روغنی و بدون روغن می باشد. در کمپرسور باد روغنی اسکرو با تزریق روغن به هوا و چرب کردن آن از استهلام قطعات کاسته می شود و باعث افرایش عمر کمپرسور می شود. این هوای چرب با عبور از فیلتر روغن و سیستم جدا کن روغن وارد سیستم می شود.
کمپرسور هوا صنعتی روغنی: روغن کمپرسور هوا صنعتی ، کمپرسور هوا بزرگ یا قوی و کمپرسور هوا کوچک مهم ترین نقش در افزایش طول عمر محصول را دارد زیرا در زمان بهره برداری از این ماشین تعدادی از قطعات فلزی که در تماس هستند و حرکت لغزشی بر روی هم دارند اگر این سطوح بدون روغن یا مایع روانکاری باشد به سرعت ساییده می شود. به طور کلی در جایی که سطوح نسبت به هم حرکت نسبی داشته باشند نیاز به یک لایه ای به عنوان روانکار می باشد که از ساییده شدن قطعات در گیر جلوگیری کند.
پمپ باد بی صدا یا سایلنت: کمپرسور باد بی صدا یا سایلنت به کمپرسوری اطلاق می شود که نویز تولیدی آن هنگام کارکرد در دسی بل پایین تری باشد. در واقع معیار سنجش پمپ بی صدا همان دسی بل ناشی از کارکرد می باشد که عمده ترین دلیل آن اصکاک قطعات و ضربات می باشد. بازه صدای تولیدی در محدوده 40 تا 90 دسی بل می باشد.
کمپرسور باد بدون روغن: در کمپرسور هوای مورد استفاده در صنایع دارویی و صنایع غذایی، بدون روغن بودن سیال خروجی از کمپرسور بسیار حائز اهمیت می باشد و در غیر این صورت مشکلات اساسی را برای آن صنعت به بار می آورد. بنابراین هوای خروجی از کمپرسور در این صنایع به هیچ وجه نباید روغن در آن وجود داشته باشد. کاربرد کمپرسور هوا بدون روغن در صنایع رنگ و ابزار دقیق بسیار گشترده می باشد زیرا حضور روغن اصلا قابل قبول نمی باشد.
کمپرسور هوا خشک پیستونی: کمپرسور هوا خشک مورد استفاده برای گاز های اکسیژن، دی اکسید کربن، هیدروژن، نیتروژ، نیترواکساید، هوای بدون روغن می باشد. فشار نهایی کمپرسور باد بدون روغن رفت و برگشتی 45 بار می باشد.
کمپرسور پیستونی دبل یا دوبل هوا: کمپرسور پیستونی دوبل یا دبل به این صورت است است که دو هوا ساز در این سیستم وجود دارد که در شرایط کاری که نیاز به هوای فشرده کمتر می باشد، یکی از هواساز ها را از کار می اندازد و باعث کاهش مصرف انرژی می شود. ویژگی کمپرسور دوبل پیستونی یا دبل این است که در صورت خرابی یک هواساز، هواساز دیگر کمپرسور این کمبود را جبران می کند و می تواند باعث جلوگیری هزینه های ناشی از کار افتادن دستگاه ها به دلیل نبود هوای فشرده در صنایعی که وابستگی دائم به هوا متراکم دارند بشود.
پمپ باد دیافراگمی: کمپرسور هوا بدون روغن دیافراگمی برای گازهای آرکون ، هلیوم ، هیدروژن ، نیتروژن و متان می باشد. فشار کمپرسور بدون روغن دیافراگمی تا 100 بار می باشد. ظرفیت کمپرسور هوا بدون روغن دیافراگمی 400 متر مکعب بر ساعت می باشد.
راهنمای انتخاب و خرید پمپ باد
برای اینکه بدانیم چه نوع کمپرسوری با چه مشخصاتی مورد نیاز کار ما می باشد آگاهی از یک سری نکات مهم می باشد:
فشار کاری مورد نیاز، کمپرسور پیستونی تک مرحله در محدوده فشاری 150psi کاری می کند. محدوده فشار کمپرسور پیستونی دو مرحله 200psi می باشد.
کمپرسور پیستونی تک مرحله می تواند یک سیلندر یا دو سیلندر باشد و داشتن دو سیلندر به معنای کمپرسور دو مرحله بودن نیست و سیلندر های بیشتر امکان تراکم هوای بیشتر را فراهم می کند. کمپرسور هوا اسکرو یا همان کمپرسور باد حلزونی مناسب کارکرد دائمی و صنعتی می باشد.
حجم مخزن پمپ نکته مهم دیگر در انتخاب کمپرسور باد می باشد. اگر مدت کوتاهی از کمپرسور استفاده می کنید مخزن کوچک جوابگوی کار شماست و هر چه زمان بیشتر بشود نیاز به حجم مخرن بیشتری دارید.
قدرت اسب بخار کمپرسور نیز حائز اهمیت و نشان دهنده ی توان آن می باشد.
فنی ترین نکته در خرید پمپ باد پنوماتیک توجه به cfm یا جریان حجمی می باشد. و نکته مهم اینکه cfm کمپرسور وابسته به فشار آن می باشد و نباید دو تا cfm با فشار های کاری متفاوت را جمع کرد. به این منظور scfm یا همان حالت استاندارد را در نظر می گیریم.
با داشتن scfm های دستگاه های بادی و جمع آن ها و افزون 30 درصد به عنوان ضریب اطمینان می توان scfm خود را به دست آورد و بتوان حداکثر جریان حجمی در صورت نیاز را تامین کرد.
سوالات متداول
قیمت کمپرسور باد چقدر است؟
یکی از اصلیترین موارد در خرید هر وسیله یا ابزاری قیمت آن و بودجهی شما است. برند تولیدکننده، قابلیتها و کاربری نقش مهمی بر روی قیمت این محصولات دارد. معمولا کمپرسور باد خانگی از نمونههای صنعتی ارزانتر است.
وظیفه یک کمپرسور هوا چیست؟
کمپرسور هوا یا کمپرسور باد وسیلهای است که با استفاده از موتور الکتریکی، دیزلی یا بنزینی نیرو را به انرژی تبدیل میکند. این انرژی در هوای تحت فشار به صورت ذخیره شده وجود دارد.
یک کمپرسور هوا چند سال دوام دارد؟
به طور کلی کمپرسورهای هوا دستگاههای با دوامی هستند. برای مثال میزان کارکرد یک کمپرسور چرخشی ۴۰ تا ۶۰ هزار ساعت تخمین زده شده است. این مقدار با ۲۰ الی ۳۰ سال کار کردن برابر است. در کل میتوان گفت این دستگاهها ۱۰ تا ۱۵ سال کار میکنند.
آیا کمپرسور هوا وسیلهی خطرناکی است؟
علیرغم آنکه کمپرسورهای هوا به عنوان وسایل خطرناکی تلقی نمیشوند، عدم رعایت نکات ایمنی میتواند به حوادث خطرناکی منجر شود. آسیبهای چشمی و گوش از حوادث رایجی هستند که میتوانند در اثر بی احتیاطی هنگام کار با این دستگاه اتفاق بیفتند.
اگر به هر دلیل قصد خرید یک کمپرسور هوا یا کمپرسور باد دارید، پیش از هر کاری با ویژگیهای این محصول آشنا شوید. قابلیتها، ابعاد و وزن و ویژگیهای این دستگاه متنوع است؛ بنابراین بهتر است با توجه به نیازهای خود محصول نهایی را انتخاب کنید. ما در این مقاله از سعی کردیم شما را تا حدی با ویژگیهای این دستگاه آشنا کنیم. همچنین برخی از بهترین محصولات بازار را به شما معرفی کردیم و ویژگیهای آنها را با هم بررسی کردیم.