مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان با بیان اینکه اگر خواهان توسعه بانک اطلاعاتی HLA هستیم می بایست قومیت ها را در کانون توجه قرار دهیم گفت: پیوند سلول های بنیادی خون ساز مستلزم تطابق کامل نمونه هاست؛ بنابراین هنگامی که بانک اطلاعاتی HLA قوی باشد شانس بیماران نیازمند پیوند سلول های بنیادی برای یافتن نمونه مشابه افزایش می یابد.
دکتر مرتضی ضرابی در گفت وگو با باراناخبر با بیان اینکه افزایش بانک اطلاعاتی HLA یک امر ضروری است اظهار کرد: پیوند سلول های بنیادی خون ساز مستلزم تطابق کامل نمونه ها است. هنگامی که بانک اطلاعاتی HLA قوی باشد شانس بیماران نیازمند پیوند سلول های بنیادی برای نمونه مشابه افزایش می یابد. به طور قطع تا زمانی که بانک اطلاعاتی HLA قوی نباشد تحقق اهداف مدنظر غیرممکن است. افزایش بانک اطلاعاتی HLA یک امر ضروری است و باید در دستور کار قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: بررسی اطلاعات «بانک اهداکنندگان مغز استخوان در سراسر جهان» “World Marrow Donor Association” نیز بیانگر این است که وضعیت این بانک برخی کشورهای همسایه مانند ترکیه نیز چندان ایده آل نیست و حدود ۲۵هزار مورد است. پیش بینی های متعددی درباره بانک اطلاعاتی HLA مطرح شده به طور مثال سازمان انتقال خون بر این باور است که بانک اطلاعاتی HLA باید حاوی ۳۰۰هزار نمونه باشد؛ در حالی که وزارت بهداشت معتقد است که این بانک می بایست ۵۰۰هزار باشد تا بیماران نیازمند پیوند شانس بالای ۷۰ درصد برای یافتن نمونه تطبیقی داشته باشند. هر چقدر میزان بانک اطلاعاتی HLA افزایش یابد شانس در دسترس بودن نمونه پیوندی افزایش می یابد.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان با بیان اینکه اقوام و قومیت های گوناگونی در کشور حضور دارند تصریح کرد: اگرچه اقوام و قومیت های گوناگونی درکنار یکدگیر زندگی می کنند اما به دلیل قرابت هایی که وجود دارد امکان استفاده از خون بندناف برای قومیت های مختلف میسر است. به طور مثال یک نمونه خون بندناف اهدا شده در خراسان رضوی را برای یک بیمار نیازمند پیوند در استان کرمانشاه استفاده کرد.
ضرابی ادامه داد: شرکت فناوری بن یاخته های رویان بانک اطلاعاتی خود را به 5 خوشه تقسیم کرده است. شرکت فناوری بن یاخته های رویان نمونه های خون بندناف را از سراسر کشور جمع آوری و ذخیره سازی می کند. بررسی ها بیانگر این است که بسیاری از نمونه های جمع آوری شده با یکدیگر تشابه دارند و همپوشانی در آنها بسیار زیاد است. بازهم تاکید می کنم اگرچه قومیت های متعددی در کشور حضور دارند اما نمونه های جمع آوری شده با یکدگیر تشابه بسیار زیادی دارند.
وی گفت: اگر خواهان توسعه بانک اطلاعاتی HLA هستیم می بایست قومیت ها را در کانون توجه قرار دهیم. توسعه بانک اطلاعاتی منوط به توجه به تمام نقاط کشور است و جمع آوری اطلاعات نباید به شهر تهران محدود شود. اگرچه تهران ملغمه ای از قومیت های مختلف است اما نباید برای توسعه بانک اطلاعاتی HLA فقط به این شهر توجه کرد. شرکت فناوری بن یاخته های رویان تلاش می کند که نمونه های مختلف از سراسر کشور جمع آوری کند.
ضرابی اظهار کرد: نمونه های جمع آوری شده از استان های جنوبی سیستان و بلوچستان و استان های غربی کشور بسیار کم است؛ این در حالی است که وضعیت نمونه های جمع آوری شده جنوب غربی کشور خوب است. این موضوع از ضرورت توجه به قومیت های مختلف برای افزایش بانک اطلاعاتی HLA حکایت می کند.
انتهای پیام