نحوه ساخت کوره زغال سنتی

از گذشته تا امروز برای راه اندازی یک کارگاه تولید زغال نیاز به یک کوره سنتی و یا صنعتی بود. که در گذشته به دلیل نبود کوره های صنعتی و دستگاه برش زغال، کوره های سنتی رواج بیشتری داشت. کارگاه تولید زغال به وسیله کوره سنتی می توان تولید به زغال کرد. کوره های سنتی علاوه بر مزیت ها و کارایی های زیاد معایبی نیز دارند.

برای نحوه ساخت کوره زغال سنتی نیازمند برخی از اقدامات هستیم. خرید مواد اولیه زغال فشرده این نوع کوره ها توسط بنا ها ساخته می شود و نیاز به صرف وقت زیاد و یا هزینه بالا نیست. از کوره سنتی بیشتر در گذشته استفاده می شد. کوره های سنتی باید درمحیط مناسب و دور از محل های مسکونی ساخته شود. به دلیل آلودگی هایی که توسط این نوع کوره ها ایجاد می شود توصیه می کنیم که تا جایی که می توانید در یک مکان دور افتاده کارگاه خود را با دستگاه تولید زغال فشرده راه اندازی کنید.

نحوه ساخت کوره زغال سنتی

نحوه ساخت کوره زغال سنتی برای کشاورزان و کسانی که علاقمند به تولید زغال سنتی هستند، بسیار اهمیت دارد. نحوه ساخت کوره زغال سنتی راحت است. قیمت دستگاه تولید زغال فشرده در روش تولید زغال به سبک سنتی هیچگونه نیازی به خرید دستگاه تولید زغال نیست. در کوره‌های سنتی تولید زغال برخلاف کوره‌های زغال صنعتی نیازی به سرمایه اولیه هنگفت ندارد.

کشاورزان و علاقمندان به تولید زغال سنتی می‌توانند با هزینه‌ی بسیار کم و با صرف زمان کم‌تر در این زمینه به فعالیت بپردازند. کوره‌های زغال سنتی از ایام قدیم تا به حال مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کوره‌ها دارای ویژگی‌های مختص خود هستند. برای ساخت این نوع کوره‌های زغال باید یک محیط مناسب پیدا کرد. در صورتی که علاقمند به یادگیری نحوه ساخت کوره زغال به صورت سنتی هستید با ما همراه باشید.

ویژگی‌های کوره زغال سنتی

قبل از این که در مورد نحوه ساخت کوره زغال سنتی صحبت کنیم، بهتر است در مورد کوره زغال سنتی اطلاعاتی کسب کنید. کوره‌ی زغال سنتی فقط برای تولید زغال با مواد اولیه همچون چوب انواع درخت، پوست گردو، خاک اره و پوست بادام بکار می‌رود. برای ساخت کوره‌های سنتی از متریال کاه و گل، آجر‌های فشرده و نسوز استفاده می‌شود.

در این کوره‌ها از مواد سوختنی و مشعل به طور دائمی استفاده نمی‌شود. این کوره‌ها کاملا خود سوز هستند. اندازه‌ و گنجایش کوره‌های سنتی بستگی به خود شما دارد ولی نمی‌توان آن‌ها را در اندازه‌های خیلی بزرگ ساخت. به طور کلی می‌توان گفت گنجایش این کوره‌ها به اندازه‌ی ۵۰۰ کیلوگرم است.

نقشه ساخت کوره زغال

نقشه ساخت کوره زغال : نحوه ساخت کوره زغال سنتی همان طور که اشاره شد، بسیار راحت است. اولین اقدامی که برای ساخت کوره زغال سنتی باید انجام شود، پیدا کردن محیط و مکان مناسب است. از این رو مکانی را به دور از مناطق مسکونی و شهری پیدا کنید. هر چقدر مکان ساخت کوره زغال سنتی به دور از محیط شهری باشد بهتر است. زیرا سوخت چوب و سایر مواد اولیه در فضای باز موجب آلودگی محیط می‌شود. پس از انتخاب مکان مناسب، شما به راحتی می‌توانید اقدام به ساخت کوره کنید.

البته توصیه می‌شود این کار را به یک بنا بسپارید تا کوره‌ی شما محکم و اصولی ساخته شود. اگر نمی‌خواهید هزینه‌ی زیادی بابت ساخت بدهید، خودتان نیز می‌توانید ساخت کوره را انجام دهید. برای شروع مصالحی مانند آجر و خشت و گل آماده کنید. حال باید ابعاد (طول، عرض و عمق) کوره مد نظر خود را بدانید. بر حسب این ابعاد یک گودال در سطح زمین ایجاد کنید.

ابعاد را به گونه‌ای انتخاب کنید که چوب بیشتری داخل آن قرار گیرد. پس از ایجاد گودال، دیواره‌های کناری آن را با کمک چیدن آجر و خشک و گل صاف کنید تا یک باکس به دست آید. با انجام این مراحل کوره زغال سنتی آماده‌ی استفاده است.

ساخت کوره زغال سنتی

ساخت کوره زغال سنتی استفاده از کوره‌های زغال سنتی مزایایی را به همراه دارد. به طور کلی می‌توان به این نکته اشاره کرد که هزینه ساخت کوره زغال سنتی بسیار پایین است. تولیدکنندگان زغال سنتی هیچ گونه نیازی به هزینه‌ی احداث بالایی ندارند. طرز تهیه زغال سنتی می‌توان با پیدا کردن یک محیط مناسب و با ساخت ساده‌ترین کوره و تهیه مواد اولیه این کسب و کار را شروع کرد.

خط تولید زغال در ضمن کوره‌های زغال سنتی برخلاف کوره‌های زغال صنعتی نیازی به سوختی مانند برق و گاز ندارند. این نکته نیز موجب کاهش هزینه‌های تولید زغال می‌شود. از ویژگی‌های دیگر آن می‌توان به کیفیت مناسب زغال سنتی برای کباب کردن و قلیان اشاره کرد.

معایب کوره‌های تولید زغال سنتی

ساخت کوره زغال کوره‌های زغال سنتی با این وجود که دارای مزایای خوبی هستند، دارای چند معایب نیز می‌باشند. با پیشرفت تکنولوژی و به وجود آمدن تولید زغال به روش صنعتی بدون شک کوره‌های سنتی کنار رفتند. دستگاه تولید زغال لیمو در ادامه به مواردی اشاره می‌کنیم که موجب استفاده‌ی کم‌تر از کوره‌های سنتی شده است.

– سوخت مواد اولیه‌ی زغال در کوره‌های سنتی موجب آلودگی شدید محیط زیست می‌شود.

– تمامی مواد اولیه قرار گرفته شده در کوره‌های سنتی تبدیل به زغال نمی‌شود. بلکه تنها یک چهارم از مواد اولیه زغال تولید می‌شود.

– به هنگام استفاده از کوره‌های سنتی ممکن است با خطراتی همچون سوختن و تنگی نفس روبرو شوید. همچنین کوره‌های سنتی بهداشتی نیستند و افرادی که با این کوره‌ها سرو کار دارند ممکن است مریض شوند.

آموزش ساخت کوره ی زغال سنتی

برای ساخت کوره زغال سنتی نیاز به خشت و گل خواهید داشت چرا که مواد تشکیل دهنده ی اصلی کوره سنتی این دو ماده می باشد. در ابتدا باید بگوییم که برای ساخت کوره ی ذغال بهتر است از یک بنا که دارای تجربه و مهارت است کمک بگیرید و این کار را به تنهایی انجام ندهید تا علاوه بر این که کوره راحت ساخته شود کیفیت مناسبی را هم دارا باشد.

برای ساخت کوره ی زغال سنتی در ابتدا با حفر کردن یک محل گود یا به اصطلاح ایجاد یک چاه شروع می شود، همچنین در ساخت کوره ی زغال می توان به ایجاد باکس های مستطیل یا مربع شکل به جای چاه و گودی اشاره نمود. در صورتی کوره را به صورت چاه درست می کنید می بایست دیواره های چاه را با خشت و گل صاف کنید یا این کار را به کمک آجر و چینش آن به صورت یک الگوی تکراری انجام دهید.

پس از ایجاد چاه یا باکس مناسب کوره ی زغال سنتی می توانید چوب ها را داخل آن ها بریزید و آن ها آتش بزنید و پس از گذشت مدت زمان مناسب و خاموش شدن آتش و پس از ان سرد شدن زغال ها نسبت به جمع آوری آن ها اقدام کنید. زغال تهیه ی شده دارای کیفیت بسیار مناسبی خواهد بود و شما می توانید با فروش آن ها در بازار درآمد خوبی را برای خود ایجاد نمایید.

در ارتباط با اندازه و ارتفاع کوره ی زغال سنتی هم باید بگوییم که بر اساس میزان نیاز خود می بایست این ارتفاع و اندازه ها را رعایت کنید. در صورتی که می خواهد زغال در حجم و اندازه ی بالا تولید کنید بهتر است ارتفاع و به صورت کلی کوره ی بزرگتری را برای خود بسازید تا دچار مشکل خاصی نشوید. ساخت کوره ی بزرگتر هزینه های زیادی را در بر نخواهد داشت. برش زغال نیز با دستگاههای مجهز به تیغه برش زغال انجام می گیرد.

مزیت استفاده از کوره ی زغال سنتی

یکی از مزیت های کوره زغال سنتی که سبب می گردد تا این کوره محبوبیت بسیار زیادی پیدا کند کیفیت زغال هایی است که از این طریق به دست می آید. کیفیت زغال کوره ی سنتی از نظر بدون دود بودن و هم از نظر بوی بسیار خوبی که دارد و در هنگام آماده کردن کباب و یا قلیان این بو کاملا تاثیر گذار می گردد سبب محبوبیت بسیار زیاد آن در میان مصرف کننده ها می گردد.

مورد دیگری هم که باعث محبوبیت زغال های به دست آمده از کوره ی زغال سنتی می گردد عدم به وجود آمدن سردرد در هنگام استفاده از آن است. به دلیل این که عمل کربنازیسیون در این نوع از زغال ها به راحتی انجام می گردد و زغال ها در طی آماده شدن در هوای آزاد قرار دارند به هیچ عنوان مصرف کننده را دچار مشکلاتی از قبیل سردرد نخواهد کرد.

مزیت بسیار مهم دیگری که کوره ی ذغال سنتی دارا می باشد هزینه های مربوط به آن می باشد که بسیار پایین می باشد. برای آموزش ساخت کوره ی ذغال به هیچ عنوان نیاز به هزینه های گزاف نیست و با حداقل هزینه ها می توان یک کوره ی ذغال سنتی ساخت و از آن برای تهیه ی زغال در جهت تامین نیاز های بازار و افزایش درآمد در کنار رونق بخشیدن به کسب و کار استفاده نمود.

نکته دیگری که مربوط به هزینه ها می باشد این است که برای استفاده از کوره ی سنتی نیازی به انرژی برق نداریم. همین مورد نیز سبب کاهش هزینه در استفاده و نگهداری از کوره ی سنتی می گردد. کوره سنتی در کل برای استفاده و همچنین نگهداری نیازی به هزینه و خرج اضافی ندارد و می توان با کم ترین هزینه از کوره ی سنتی نگهداری و استفاده نمود.

دکمه بازگشت به بالا