این برنامه برای محاسبه وزن فلز جوش ، هزینه جوشکاری فلز ، نیاز به جوشکاری الکترود ، نیاز به فلز جوشکاری انواع مختلف جوش های قلاب جوشکاری و اتصالات جوش فیله مانند مربع جوشکار با مربع ، جوشکار با یک بیت جوش ، دو بیت اما جوش ، دو جداره مفید است جوش قابل تنظیم با زاویه متغیر ، جوشکار با یک ولت ، V جوش ، دوتایی با ولت ، جوش دوتایی با زاویه متغیر و جوش فلز و غیره. در کلیه صنایعی که کار جوشکاری انجام می شود یا روشهای جوشکاری استفاده می شود ، مفید است.
برای کارهای جوشکاری و تخمین مفید است.
در این برنامه ماشین حساب های جوش زیر موجود است:
- محاسبه وزن و هزینه جوشکاری دکمه مربع.
2. ماشین حساب وزن و هزینه جوشکاری تک دنده ای.
3. وزن و ماشین حساب هزینه جوشکاری دو بیت.
4. ماشین حساب وزن و هزینه جوشکاری دکمه زاویه متغیر دو Bevel.
5. ماشین حساب وزن و جوشکار تنها V Butt Welding.
6. وزن و ماشین حساب هزینه جوشکاری دو ولت دوبل.
7. وزن محاسبه شده با فشار زاویه دو برابر V متغیر و محاسبه گر هزینه.
8. ماشین حساب وزن و هزینه جوش فیله.
نحوه استفاده از این برنامه:
در این صفحه پس از خوش آمدید شما می توانید صفحه اصلی جوشکاری وزن و هزینه ماشین حساب را ببینید که در آن کلیه گزینه های ماشین حساب در قالب طمع در دسترس هستند. شما باید هر گزینه یک ماشین حساب را مطابق نیاز خود انتخاب کنید و بعد از کلیک روی ماشین حساب انتخابی خود این ابزار را وارد کنید. در جایی که شما باید تمام قسمتهای داده ورودی را که برای این نیاز مشترک لازم است ، وارد کنید. برای ورودی مواد مخصوص جاذبه و جاذبه خاص بهره وری که ما دکمه ای برای انتخاب قرار داده ایم این لیست را برای Sp باز می کند. اگر بعد از وارد کردن داده های خود در لیست ، پس از وارد کردن تمام داده های لازم برای کلیک بر روی محاسبه دکمه ، برای دریافت نتیجه ، بر روی محاسبه دکمه استاندارد خود یا اگر می توانید داده ها را به صورت دستی در این قسمت ورودی وارد کنید. اگر برخی از داده ها را در قسمت ورودی از دست داده اید ، اعلان خطای ورودی به شما نمایش داده می شود ، سپس قسمت داده خالی خود را بررسی کرده و داده را وارد کرده و روی دکمه محاسبه جین را کلیک کنید تا در صفحه نتایج نتایج را بدست آورید ، داده های واحد وزن و وزن کل جوش را بدست می آورید. اتصالات در صفحه نتایج نتایج خروجی گزینه محاسبه هزینه برای دریافت هزینه جوش در دسترس است. اگر مجبورید هزینه جوشکاری را محاسبه کنید ، هزینه را در هر کیلوگرم در قسمت ورودی وارد کرده و روی دکمه هزینه جوش فلزی کلیک کنید ، آنگاه به شما هزینه واحد و کل هزینه اتصالات جوش را می دهد.
این برنامه برای محاسبات مورد نیاز مواد جوشکاری و محاسبه هزینه جوشکاری برای انواع مختلف مفصل مورد استفاده در ساخت بسیار مفید است.
این برنامه به ما می دهد وزن جوشکاری الکترود یا فلز پرکننده مورد نیاز برای جوشکاری فیله مشترک و اما مشترک مورد استفاده در ساخت.
با استفاده از این برنامه وزن مواد پرکننده لازم برای اتصالات خاص را برای ما ایجاد خواهیم کرد و با استفاده از این وزن می توانیم به راحتی تقریباً هزینه مواد مورد نیاز برای پرکننده و مقدار مواد پرکننده را تخمین بزنیم.
در این برنامه انواع اتصالات زیر برای هزینه و تخمین موجود است.
- جوشکاری مربع مربع
2. جوش شیرآلات تنها
3. جوش دوبل
4. زاویه متغیر بولد جوش
جوش 5.Single V جوش
جوش 6D V Butt Weld
جوش زاویه متغیر 7.Double V
8.Filet Weld.
در این برنامه همه ابعاد را در میلی متر یا سیستم متریک در نظر گرفته بودیم ، بنابراین لطفاً همه ورودی ها را در mm وارد کنید.
لطفاً مقداری از وزن اضافی را بعد از محاسبه اضافه کنید تا برخی از مواد اضافی را برای سایر ضررها در نظهر یک عدد سیم جوش نمره ۴ به طول ۳۵ سانت در جوشکاری دوبل نمودن ستونها با همان بعد ۱سانت فاصله ای به طول ۱۹ تا ۲۰ سانتیمتر را به صورت زنجیری جوش می دهد.
هر بسته سیم مفتول حدود ۵ کیلوگرم وزن دارد .
هر کارتن سیم جوش میکا ۴ بسته ۵ کیلویی داردکه وزن کارتن آن حدود ۲۰ کیلوگرم است .
با هر بسته ۵ کیلویی سیم جوش نمره ۴ …….. > تیرچه کرومیت به طول ۵۰ متر می توان ساخت. (تیرچه با میلگرد دوبل رو هم شامل می شود)
جهت برآورد میزان سیم جوش در اسکلت فلزی می توان به صورت تقریبی برای هر تن آهن مصرفی میزان ۱٫۵ % را جهت برآورد سیم جوش در نظر گرفت.
جهت برآورد میزان سیم مفتول مسی در تیر ورقها می توان به صورت تقریبی برای هر تن آهن مصرفی میزان ۳% را جهت برآورد سیم در نظر گرفت..
سوال:
۱- میزان نسبت وزنی الکترود مصرفی در یک سازه فلزی ( یک جهت قاب خمشی و یک جهت مهاربند ) مثلا ۴ طبقه منظم با یک متراژ مشخص به وزن کل سازه چقدر است ؟
۲- اگر سازه فوق کلا قاب خمشی باشد و اتصالات به طور کامل جوشی باشند این نسبت چقدر است ؟
۳- میزان نسبت وزنی الکترود مصرفی در ساخت یک سوله به وزن کل سوله چقدر است ؟
در الکترودهای پوشش دار ، وزن مغز (فولاد) الکترود حدود ۶۰% وزن کل الکترود هست اگر ۱۰% هم بابت پرت در نظر بگیریم در نتیجه از یک کیلو الکترود حداکثر ۵۰۰ گرم جوش به دست میاد
با محاسبه وزن جوش (سطح مقطع x طول جوشx وزن مخصوص فولاد) در یک محل مشخص مانند جوش گوشه، شیاری و …. الکترود مورد نیاز دقیقا برآورد میشه
به طور کلی وزن الکترود مصرفی در سازه های فولادی حداقل ۳% وزن کل اسکلت هست و بسته به نوع سیستم (قاب خمشی یا بادبندی) ، ضخامت ورق ها ، درصد مقاطع نورد شده از کل اسکلت و ….. متغیر هست و ممکنه تا ۸% هم برسه البته ۸% زیاد است و برای شرایط خاصی خواهد بود .
بیشترین فراوانی بین ۳ الی ۴% هست به عنوان مثال یک تیر ورق با جان و بال ۱۵ و ۳۰ میلیمتر را با یک تیر ورق با جان و بال ۸ و ۱۰ میلیمتر مقایسه کنید وزن اولی تقریبا ۳۵% دومی هست در صورتی که مصرف الکترودشون به هم نزدیک است
اما ۱% خیلی کم و فقط برای اسکلت های خیلی ساده با مقاطع نورد شده نیز کافی نیست و این نوع اسکلت امروزه انگشت شمار هستند. برآورد میزان الکترود مصرفی در اسکلت فلزی و سقف عرشه فولادی
یکی از دغدغه های اصلی کارفرمایان و پیمانکاران ساختمانی تامین مصالح و ابزارآلات متناسب با پروژه می باشد چرا که تامین کمتر یا بیش از حد نیاز باعث ایجاد مشکل یا هزینه های بی جا خواهد شد.
در مقاله زیر سعی کردیم تا با آموزش برآورد میزان الکترود مصرفی در اسکلت فلزی دغدغه مصرف بیش از حد یا حیف و میل شدن الکترود را تا حدود زیاد برای شما عزیزان برطرف سازیم.
همچنین این مقاله پیشنهاد میشود :
بطور تجربی هر الکترود 35 سانتیمتری با قطر 3 میلیمتر حدود 10 سانتیمتر طول جوش را پاسخ خواهد داد .این مقدار برای الکترود 4 حدود 20 سانتیمتر می باشد.همچنین هر کارتن الکترود حاوی 4 بسته به وزن 20 کیلوگرم است.
بطورتجربی به ازای هرتن اسکلت فلزی %1.5 الکترود برحسب کیلوگرم مورد نیاز است . بنابراین اگر وزن اسکلت سازه 1000 تن باشد ، حدود 1500 کیلوگرم الکترود جهت جوشکاری برآورد می گردد . این یعنی :
• 75 کارتن الکترود
• 300 بسته الکترود
• 30000 عدد الکترود
با توجه به بعد جوش و اینکه جوشکاری در چه وضعیتی و به چه شکلی انجام می شود ضریب تئوری %1.5 را بطور عملی حدود %3 در نظر میگیریم تا تمام موارد در برآورد مقدار الکترود مورد نیاز دیده شود.
• برآورد میزان الکترود مصرفی در سقف عرشه فولادی :
همانطور که می دانید مطابق با مبحث دهم آیین نامه مقررات ملی ساختمان ، در از الکترود برای اتصال فلاشینگها به یکدیگر و به اسکلت سازه ، و همچنین اتصال ورقهای عرشه فولادی در محلهای همپوشانی از خال جوش استفاده می شود.
فرض کنید متراژ یک سقف عرشه فولادی که از چهار طرف باید فلاشینگ نصب شود 1000 رمتر مربع است که دستگاه راه پله هم بصورت پر در این 1000 متر مربع محاسبه شده است.حالا به روش زیر می خواهیم میزان الکترود مصرفی را در یک سقف عرشه فولادی به 1000متر مربع محاسبه نمائیم.
1). ضریب متراژ فلاشینگ را 50/ 0 در نظر میگیریم ، بنابراین در این پروژه 500 متر فلاشینگ مورد نیاز است که برابر با 250 عدد فلاشینگ 2 متری می باشد.
2). بصورت تئوری طول هر خال جوش را حدود 1سانتیمتر در نظر می گیریم .
3). هر فلاشینگ در اول وسط و آخر خود خال جوش می خورد ولی در محل همپوشانی دو فلاشینگ یک خال جوش اجرا میگردد.بنابراین برای هر فلاشینگ 2 متری 2 عدد خال جوش به طول 1 سانتیمتر در نظر میگیریم.
4). با این تفاسیر :
500 = 2* 250 = تعداد خال جوشها
5). فرض کنید در این مثال از الکترود 3 استفاده می نماییم.همانطورکه درمطالب فوق مطرح شد یک الکترود نمره 3 بطول 35 سانتیمتر ، حدود 10 سانتیمتر خط جوش بصورت ممتد تحویل خواهد داد.پس :
50 = (10 /500) = تعداد الکترود نمره 3 مورد نیاز
6). اما در محل اورلپ ورقها به یکدیگر هم خال جوش داریم . با یک فرض تقریبی نزدیک به واقعیت می توان گفت هر ورق با احتساب همپوشانی با ورقهای مجاور تنها در یک سمت خود و در 3 نقطه اول ، وسط و آخر دارای خال جوش می باشد.
7). فرض کنید این سقف 1000 متر مربعی یک مستطیل به ابعاد 50 * 20 متر است و همه ورقها در جهت ضلع 20 متری قرار گرفته اند.
8). هر ورق عرشه فولادی با گام 7.50 سانتیمتر عرضی برابر با 95 سانتیمتر دارد.بنابراین تعداد ورقهای قرار گرفته در این سقف برابر است با :
53= (95. / 50) = تعداد ورقهای عرشه فولادی
9). پس تعداد خالجوشها بر حسب سانتیمتربرابر است با :
159 = 3 * 53 = تعداد خال جوشها در همپوشانی ورقها
10). تعداد الکترود مورد نیاز برای خال جوش زدن ورقها به کدیگر :
16 = (10 / 159) = تعداد الکترودهای مورد نیاز برای خالجوش زدن ورقها
17) . جمع کل ایکترود مورد نیاز :
66= 16 + 50 =جمع الکترود نمره 3 مورد نیاز برای 1000 مترمربع سقف عرشه فولادی
اگر بخواهیم سایر موارد غیر قابل پیش بینی مانند کیفیت الکترود ، مهارت جوشکار ، شرایط جوی و … را نیز در محاسبات فوق لحاظ کنیم 3 تا 5 درصد به عنوان پرت به عدد فوق اضافه خواهیم نمود :
70 = 1.05 * 66
بطور خلاصه به دو معیار جهت برآورد میزان الکترود مصرفی دست پیدا کرده ایم :
• به ازای هر 1000 متر مربع سقف عرشه فولادی 70 عدد الکترود نمره 3 مورد نیاز است.
• به ازای هر متر مربع سقف عرشه فولادی 0.07 عدد الکترود نمره 3 مورد نیاز است.
برنامه تکلا میزان مصرف الکترود و رنگ را هم میدهد.
اگر سازه در هر دوجهت مهاربندی باشه،وزن الکترود مصرفی در حدود ۱% و اگر هر دوجهت قاب خمشی باشد،۱٫۵-۲ % و اگر سیستم دوگانه باشد ۲ %
ر بگیرید.
این برنامه در هزینه و برآورد جوشکاری مفید است. این برای مهندسین جوشکاری ، طراح ، استیماتور ، سازنده و سایر متخصصین مربوط به جوشکاری مفید است.
این برنامه برای صنعت جوش ، صنعت ساخت ، صنعت تولید مخازن تحت فشار ، صنعت ساخت تجهیزات پردازش ، صنایع فلزی ورق ، صنعت ساخت تجهیزات سنگین یا هر صنعتی که در آن کار جوشکاری انجام می شود مفید است.