مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران از آمادگی شهرداری برای اجرای طرح ساماندهی کودکان کار با هدف استعدادیابی، حرفه آموزی و توانمندسازی خبر داد و گفت: همچنین اجرای طرح جمعآوری متکدیان از سطح شهر تا حذف تکدیگری از پایتخت ادامه دارد.
احمدی صدر در گفتوگو با باراناخبر، در مورد راه اندازی گشت های« حامی شهر» در تهران، افزود: همزمان با ورود به سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی، با هدف شناسایی، جذب و ارجاع افراد آسیب دیده به مراکز مختلف تحت مدیریت سازمان، اقدام به راه اندازی طرح «حامی شهر» کردیم. در این راستا ساماندهی امکانات و تجهیزات، تسریع و تسهیل در ارائه خدمات و افزایش سطح تعامل و همکاری بین بخشی را از ابتدای فصل زمستان آغاز کردیم تا تمام خدمات به صورت رایگان به افراد آسیب دیده یا در معرض آسیب ارائه شوند.
وی با بیان اینکه در طرح «حامی شهر» افراد کارتن خواب و بیخانمان، معتادین متجاهر خیابانی، در راه ماندگان، بی سر پناهان و… در مراکز سازمان جذب می شوند، گفت: علاوه بر این موارد، گشت های فوریت خدمات اجتماعی حامی شهر و گرمخانه های سیار در سطح شهر اقدام به گشت زنی ۲۴ ساعته می کنند و شهروندان نیز می توانند در صورت مشاهده افراد بی سرپناه و کارتن خواب موارد را به سامانه ۱۳۷ اعلام کنند تا گشت های حامی شهر در اسرع وقت و کمترین زمان ممکن نسبت به انتقال این افراد به مددسراها یا همان گرمخانهها اقدام کنند.
پاکسازی دره فرحزاد و حضور بدون دغدغه خانوادهها
احمدی صدر در مورد سرانجام پاکسازی رود درّه فرحزاد از وجود معتادین متجاهر و خرده فروشان مواد مخدر با اظهار کرد: یکی از مطالبات جدی شهروندان به خصوص در مناطق ۲ و ۵ کلان شهر تهران، پاکسازی رود دره فرحزاد از حضور معتادین متجاهر و خرده فروشان مواد مخدر بود تا پس از سالها امنیت در این منطقه برقرار و این مکان تبدیل به تفرجگاهی برای شهروندان و خانوادهها شود.
تبدیل دره فرحزاد در گذشته به پاتوق افراد کارتن خواب و معتادین متجاهر
وی گفت: در بیش از دو دهه گذشته شاهد بودیم که شرایط بسیار نامناسبی در این منطقه وجود داشته و این مکان زیبا تبدیل به پاتوق افراد کارتن خواب، معتادین متجاهر و مواد فروشان شده بود که همین مسئله معضلات اجتماعی بسیاری را در این بخش از شهر تهران برای شهروندان رقم زده و امنیت را تهدید کرده بود.
رود دره مکانی امن برای شهروندان
مدیر عامل سازمان خدمات شهرداری تهران، ادامه داد: با توجه به تشکیل قرارگاه اجتماعی شهر تهران در دوره جدید مدیریت شهری، یکی از اولویت های اصلی این قرارگاه، رسیدگی به وضعیت ساماندهی دره فرحزاد بود که خوشبختانه با اقدامات و تدابیر صورت گرفته توسط اعضاء در چندین نوبت نسبت به جمع آوری معتادین متجاهر و خرده فروشان مواد مخدر اقدام شد تا این رود دره به مکانی امن برای شهروندان تبدیل شود. بر همین اساس نیز هم اکنون شرایط رود دره فرحزاد عاری از حضور این افراد است و خانواده ها می توانند بدون هیچ دغدغه ای و در آرامش و امنیت کامل از این تفرجگاه طبیعی و زیبا بهره مند شوند.
احمدی صدر در مورد اقدامات اجرایی این سازمان در قالب قرارگاه اجتماعی شهر تهران در منطقه رود دره فرحزاد گفت: نصب برج های نوری و روشن سازی فضا و مسیر طبیعت زیبا در منطقه رود دره فرحزاد، احداث جاده ای به منظور تردد و پشتیانی، آغاز به کار پروژه اجرایی اکو پارک و بازگشایی مسیر تردد از ابتدای رود دره تا امام زاده داوود(ع) و استقرار کیوسک های انتظامی در این مسیر جهت برقراری امنیت کامل و جلوگیری از ورود معتادین متجاهر و متخلفان به این منطقه به منظور تامین رفاه حال شهروندان و بازدید کنندگان، از جمله اقدامات قرارگاه اجتماعی شهر تهران در رود دره فرحزاده بوده است.
راه اندازی ۲۰ مرکز تسهیل و توسعه کسب و کار برای جوانان
وی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ به عنوان سال ” تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین” و اقدامات سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی در حوزه جوانان، تاکید کرد: در سازمان در حوزه کارآفرینی برای جوانان و توسعه و تسهیل کسب و کار جوانان با شعار سال مقام معظم رهبری گامهای همسویی برداشته شد.
احمدی صدر افزود: در دوره مدیریت شهری گذشته تنها ۲ مرکز تسهیل و توسعه کسب و کار برای جوانان احداث شد؛ اما در دوره مدیریت شهری کنونی تلاش کردیم در کمتر از یک سال بیش از ۲۰ مرکز را راهاندازی کنیم که بیشک این آمار بسیار قابل توجه است. البته این تعداد مرکز برای ما کافی نیست و کلانشهر تهران بیش از این تعداد به مرکز تسهیل و توسعه کسب و کار نیاز دارد و لازم است در این جهت گام های موثرتری برداشته شود.
آغاز به کار سیزدهمین مرکز کارآفرینی و اشتغالزایی
وی در مورد وضعیت اسکان افراد بی سرپناه و آسیب دیده در شبهای سرد زمستانی، گفت: امسال از ابتدایی ترین ساعات ورود جبهه هوای سرد و برودت دما در پایتخت، روز شنبه ۲۲ بهمن ماه، تهران حال و هوای بارانی و برفی به خود گرفت.
تمامی نیروها و گشتهای حامی شهر برای اسکان بیخانمان ها شبانه روزی آماده اند
وی تصریح کرد: در این شرایط شاهد افت شدید دمای هوا بودیم و تمامی نیروها و گشتهای حامی شهر سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی به صورت شبانه روزی و با تجهیزات کامل به شکل آماده باش در آمدند و در مناطق ۲۲ گانه به منظور اسکان افراد بی خانمان و معتادین متجاهر اقدام به گشت زنی در سطح شهر کردند.
استقرار ۲۵ دستگاه مددسرای سیار جهت اسکان موقت شبانه در برخی از میادین تهران
مدیر عامل سازمان خدمات شهرداری تهران، گفت: همزمان با آغاز زمستان سخت ۱۴۰۱، ۲۵ دستگاه مددسرای سیار جهت اسکان موقت شبانه در برخی از میادین اصلی تهران مستقر شدند، ضمن آنکه ۴۰ گشت حامی شهر به همراه ۲۰ گرمخانه با ظرفیت ۲۵۰۰ نفر نیز به شکلی کاملا دلسوزانه با نگاه حمایت گری برای ارائه خدمات به افراد بی خانمان و معتادان متجاهر، به صورت شبانه روزی فعال بودند.
وی در مورد ارزیابی روند ارائه خدمات به افراد آسیب دیده اجتماعی در تهران، گفت: امسال تلاش شد تمامی کارکنان سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی در روزها و شب های سرد زمستان حضور ۱۰۰درصدی داشته باشند و خود من نیز شخصا در چند شب پی در پی، وضعیت ساماندهی افراد بی خانمان و کارتن خواب را از نزدیک رصد کردم.
به گفته احمدی صدر، تلاش کردم به صورت لحظه به لحظه از مددسراهای مناطق ۲۲ گانه و گرمخانه های سیار بازدید کنم و عملکرد گشت های حامی شهر را از نزدیک زیر نظر داشته باشم تا اگر برای خدمات رسانی به این افراد مشکلاتی وجود دارد به اتفاق سایر همکاران، این گره ها مرتفع شوند.
وی در مورد افتتاح مراکز آموزش، توانمندسازی و اشتغال ویژه افراد آسیب دیده، گفت: به تازگی در سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شاهد آغاز به کار سیزدهمین مرکز کارآفرینی و اشتغالزایی در منطقه ۱۱ بودیم که این مرکز همچون سایر مراکز در راستای کمک به اشتغال آسیبدیدگان اجتماعی افتتاح شد.
مدیر عامل سازمان خدمات شهرداری تهران ادامه داد: هدف از راه اندازی این مراکز این است که افراد آسیب دیده ابتدا کار و حرفه ای را یاد گرفته و سپس اشتغال صورت پذیرد تا شرایط بازگشت افراد آسیب دیده به جامعه فراهم شود و از سوی دیگر این افراد فرصتی می یابند تا هویت فردی شان را باز یابند. چرا که مطابق با فرمایشات امام خمینی (ره) ، این انقلاب، انقلاب مستضعفین بوده است. البته به این نکته باید اشاره کنم که در سال های گذشته ایراد اصلی عدم نیل به اهداف در نگاه مدیران بوده است، به طوریکه همواره کودکان کار یا معتادان متجاهر را تهدید می کردیم.
معتاد متجاهر مجرم هست اما یکی از اعضای خانواده ما نیز هست
هم افزایی توان واحدهای مختلف؛در دبیرخانه مسئولیت پذیری اجتماعی
وی ادامه داد: متاسفانه در برخی از دوره های گذشته مدیریت شهری، واژه های بدی برای این افراد به کار برده شد در حالیکه گفتمان انسان دوستانه می گوید این افراد همچون اعضای خانواده ما هستند. معتاد متجاهر مجرم هست اما یکی از اعضای خانواده ما نیز هست. بی شک ما کارهای درست و اثرگذاری نکردیم که این افراد معتاد متجاهر شده اند و حالا باید ۱۰ برابر کار کنیم تا این افراد به جامعه بازگردند.
احمدی صدر در مورد سلسه جلسات اشتراک و انتقال تجربه مسئولیت پذیری اجتماعی نیز با بیان اینکه در راستای برگزاری سلسله نشست های اشتراک و انتقال تجربه مسئولیت پذیری اجتماعی، سازمان تاکنون پنج نشست برگزار کرده؛ چرا که مسئولیت ما در بخش حاکمیتی، تسهیل گری است، گفت: از همین رو دبیرخانه مسئولیتپذیری اجتماعی شهر تهران در دوره جدید مدیریت شهری با نگاهی عمومی و تخصصی با هدف ترویج، اطلاعرسانی، آگاهی بخشی و همافزایی فعالیت جدیدی آغاز به کار کرد.
به گفته احمدی صدر، هدف از این دبیرخانه نیز جلب حمایت سازمانها و شرکتهای اقتصادی برای ایفای نقش مسئولیت پذیری اجتماعی و پررنگ سازی مسئولیت پذیری اجتماعی در پایتخت بود که مطابق با سیاستهای جدید و منطبق با نظام نامه مصوب شورای اسلامی تهران به حیات خود رنگ و جلای جدی بخشد.
وی در مورد اقدامات اجرایی دبیرخانه مسئولیت پذیری اجتماعی، گفت: مطابق با برنامه ریزی های انجام شده، در نظر داریم در دبیرخانه مسئولیت پذیری اجتماعی، علاوه بر نقش تسهیل گری، فرصت آشناسازی نهادهای اقتصادی با یکدیگر را فراهم کنیم تا با هم افزایی و توان واحدهای مختلف، مسیری برای گذر از مشکلات شهر تهران ایجاد کنیم.
مدیر عامل سازمان خدمات شهرداری تهران معتقد است: «مادامی که حکومت به تولید و اشتغال به شکل خوبی نگاه نکند، نمی توانیم در مسیر توسعه متوازن گام برداریم، مردم در زمینه مسئولیت پذیری اجتماعی همچون نهالی هستند که نیاز به حمایت دارند و لازم است در مسیر تقویت مسئولیت پذیری اجتماعی از «ان جی اوها» ، خیرین، گروه های جهادی، صاحبان صنعت و غیره حمایت کنیم تا با تکیه به بخش حاکمیتی بتوانند رشد کرده و ثمره بدهند تا کم کم تبدیل به درخت توانمندی شوند. بی شک این اقدام همان توانمندسازی است که مدنظر همگی است.»
احمدی صدر در مورد اقدامات انجام شده برای جمع آوری متکدیان شهر تهران نیز با بیان اینکه طرح جمعآوری متکدیان مدتی است که آغاز شده تا افرادی که شهره به گدایی در پایتخت هستند و به نوعی افراد مشخصی هستند جمع آوری شوند، تصریح کرد: این افراد سر کوچه، چهارراهها یا معابر اصلی تکدیگری را به عنوان یک شغل هر روزه انتخاب کرده اند، در این راستا تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر در طرح ساماندهی متکدیان جمعآوری و به نهادهای مرتبط در امر ساماندهی متکدیان ارجاع داده شدهاند.
وی گفت: این طرح، تا جمعآوری کامل متکدیان از سطح شهر ادامه دارد. باید با همکاری دستگاههای مسئول این معضل شهر تهران برطرف شود. موفقیت اجرای این طرح در استمرار اجراست که دستگاه قضایی و پلیس و سایر دستگاهها باید پای کار باشند تا اگر فرد متکدی ۱۰ بار نیز به خیابان برگشت، مجدد دستگیر شود.
به گفته احمدی صدر، از نظر قانونی تکدیگری یک جرم است و باید با این اقدام برخورد جدی و قاطعی از سوی دستگاه قضا صورت گیرد تا با سرشبکههایی که افراد متکدی را ساماندهی میکنند، به صورت ویژه برخورد صورت گیرد و تکدیگری متوقف و شاهد بازگشت دوباره متکدیان به شهر نباشیم.
کارگروه ویژه کودکان کار را در ذیل قرارگاه اجتماعی راه اندازی کردیم
مدیر عامل سازمان خدمات شهرداری تهران در مورد ساماندهی کودکان کار و خیابان نیز با تاکید بر اینکه ساماندهی و رسیدگی به کودکان کار در قانون صراحتا با سازمان بهزیستی است و قانون گذار برای شهرداری تهران در خصوص کودکان کار وظیفه ای تعریف نکرده است، اظهار کرد: در راستای وظیفه اجتماعی شهرداری تهران، ما کارگروه ویژه کودکان کار را در ذیل قرارگاه اجتماعی راه اندازی کردیم تا وظیفه ها مشخص شود.
احمدی صدر ادامه داد: ما به این نتیجه رسیده ایم که اگر وحدت مدیریت و مدیریت یکپارچه در این زمینه وجود نداشته باشد، مسئله ساماندهی کودکان کار مانند سایر آسیب های اجتماعی روی زمین می ماند و حل نخواهد شد.
وی افزود: برای کارگروه کودکان کار در قرارگاه اجتماعی نیز یک مدل طراحی و پیشنهاد شده که مبتنی بر دو اقدام سلبی و ایجابی است. این پیشنهاد در قرارگاه اجتماعی به سازمان بهزیستی ارائه شده تا دستگاهی که مکلف به حل این معضل است، اقدام به اجرا کند یا اگر نمی تواند کنار برود تا ما خودمان در شهرداری تهران این طرح را اجرا کنیم.
احمدی صدر در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری تهران حاضر است این طرح را به تنهایی اجرا کند؟ گفت: ما به اندازه خودمان در حوزه اجتماعی و حوزه کودکان کار اقداماتی شروع کردهایم. وقتی که زمانی مدیرکل استان تهران بودند، کارگروه کودکان کار به خوبی پیش می رفت و ما با بهزیستی تعامل صددرصدی داشتیم.
وی یادآور شد: در زمان دبیری ایشان با طراحی یک انیمیشن، توانستیم با آگاه سازی عمومی، سایر اقدامات را نیز انجام داده و به نتایج خوبی دست یافتیم. در آن زمان بهزیستی استان تهران آمادگی کامل برای اجرای این طرح را داشت، اما با تغییر مدیریت در بهزیستی استان تهران، نمی دانیم که آیا همچنان می خواهند طرح ساماندهی کودکان کار را اجرا کنند یا نه؟!!
راه اندازی رسمی مراکز استعدادیابی، حرفه آموزی و توانمندسازی ویژه کودکان کار
وی ادامه داد: ما در پیشبرد اهداف متوقف نشده ایم و طرح ساماندهی کودکان کار را در حوزه استعدادیابی، حرفه آموزی و توانمندسازی آغاز کرده ایم و در این زمینه جانمایی ها برای راه اندازی مراکز انجام شده است. همچنین مجتمعی را با عنوان استعدادیابی، حرفه آموزی و توانمندسازی کودکان ایران در این خصوص ایجاد کرده ایم که این مجتمع زیر نظر شهرداری تهران فعال بوده و برای آن تأمین اعتبار صورت گرفته است.
احمدی صدر در مورد راه اندازی رسمی مراکز استعدادیابی، حرفه آموزی و توانمندسازی ویژه کودکان کار گفت: ما در تلاشیم که مجتمع و یک سری مراکز را راه اندازی کنیم که امکانات مدارس مرفه را در این مجتمع جمع آوری کنیم تا این کودکان بتوانند از فضای بازی، ورزش و غیره استفاده کنند. به صورتی که پس از توانمندسازی و استعدادهای این کودکان نیز شناسایی شده و در این زمینه ها رشد کنند. در این خصوص برنامه بلند مدت و میانمدتی را طراحی کرده ایم که مقدمات اجرای این طرح در حدود یک ماه است که آغاز شده و امیدواریم در خرداد سال ۱۴۰۲ این مجتمع ها به صورت کامل راه اندازی شوند تا کودکان کار به عنوان استعدادهای این مملکت شناسایی و به توان آنها افزوده شود.
انتهای پیام