نماینده مردم دلفان در مجلس شورای اسلامی در خصوص مشکلات اقتصادی در جامعه به مسئولان کشور هشدار داد و تاکید کرد: در برخی جهات نیازمند تجدید نظر جدی هستیم.
به گزارش باراناخبر، یحیی ابراهیمی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (چهارشنبه – ۳ اسفند) مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور گفت: مولفه های اقتصادی و غیر اقتصادی مانند مسائل سیاسی، افت ارزش پول ملی، تورم، ناترازی منابع و مصارف بودجه ای، افزایش پایه پولی و رشد نقدینگی، رقابت دلار با سکه و ریال به عنوان واحد پولی موازی را به عنوان مشکلات اقتصادی شناسایی و چاره کنید.
وی افزود: گرانی بیش از حد اقلام و افزایش هزینه های خرید و درمانی و کوچک شدن سبد کالای خانوار، افزایش افسارگسیخته قیمت ارز، طلا، خودرو، مسکن و کالاهای اساسی که در بیشتر موارد از هیچ گونه قانون و روالی تبعیت نمی کند. در قشر مستضعف و حقوق بگیر باعث پیامدهای اجتماعی جبران ناپذیری شده است که متاسفانه متولیان امر به آن توجه نمی کنند. بررسی ها نشان می دهد که استمرار این شرایط می تواند پیامدهای اجتماعی نگران کننده ای چون ناآرامی های اجتماعی و… داشته باشد که برای جامعه بسیار خطرناک است، اما تیم اقتصادی دولت برنامه ای برای حل مشکلات مردم ندارند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به رئیس جمهور گفت: برخی معتقدند که بازی گرانی ارز را خود دولت برای پرداخت عیدی، پاداش و کسری بودجه مدیریت می کند که هزینه کار برای جامعه گران تمام می شود. کسانی که این سیاست را ترویج می دهند آیا به پیامدهای چنین تصمیماتی اندیشیده اند؟ وضعیت معیشتی و اشتغال مردم خوب نیست ولی برخی مسئولین به گونه ای صحبت می کنند که انگار همه چیز گل و بلبل است.
ابراهیمی اضافه کرد: آقای رئیس جمهور! همه اقشار مردم در ۲۲ بهمن به خاطر آرمان انقلاب و نظام مردانه به میدان آمدند که جای تقدیر دارد و این نشانه رضایتمندی مردم از مسئولین نیست، مسئولین باید پاسخگو باشند به کدام گناه مردم باید تاوان سوء مدیریت تیم اقتصادی دولت را بپردازند. برای اعتلای ایران و ایرانی هزاران شهید تقدیم انقلاب شده است، تجربه چهار دهه حکمرانی نشان می دهد که در برخی جهات نیازمند تجدید نظر جدی هستیم. قابل قبول نیست کشوری که دارای این همه منابع طبیعی و نیروی انسانی است اما در بین ۱۰ کشور اول با نرخ تورم و فلاکت بالا قرار بگیریم.
نماینده مردم دلفان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمارهای مهاجرت نخبگان به کشورهای دیگر نگران کننده است، خاطرنشان کرد: این آمارها نشان می دهد که فقر، فلاکت و بیکاری جامعه ما را عصبی کرده است. مادامی که در ایران صدای اعتراض شنیده نشود و بین اعتراض و اغتشاش تفکیک قائل نشویم نتیجه این می شود که با یک سری اعتراضات فرسایشی مواجه می شویم. اعتراض امری طبیعی است و همواره در شرایط سخت، شرایط برای اعتراض فراهم می شود. باید برای شنیدن حرف مردم ادبیاتمان را تغییر دهیم تا اعتراضات به اغتشاش تبدیل نشود. نارضایتی انباشته وجود دارد که طی سال های گذشته آن را لمس کرده ایم، تبعیض ها، محدودیت ها و نابرابری های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به صورت چماق هایی هستند که بر سر دیگران زده می شود. خشم فرو خفته خطرناک است و باید آن را واکاوی کرد. باید مسیر را برای اعتراض عمومی همانگونه که در قانون اساسی عنوان شده است فراهم کنیم. برای مردم به عنوان پشتوانه اصلی این انقلاب و نظام ارزش و احترام قائل شویم و برای بهبودی اوضاع کنونی کشور تلاش کنیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به نمایندگان مجلس گفت: بازنشستگان لشکری و کشوری و تامین اجتماعی حق بسیاری بر گردن ما دارند، در قانون مدیریت خدمات کشوری و در برنامه توسعه ششم بر همسان سازی حقوق بازنشستگان تاکید شده است، اما دولت در بودجه پیشنهادی خود به مجلس اعتباری برای آن در نظر نگرفته است و مبلغ ۱۴ هزار میلیارد که در سال جاری برای بازنشستگان لشکری و کشوری در نظر گرفته شده بود، هنوز خبری از اجرایی کردن آن نیست. لذا از نمایندگان می خواهم از حقوق این قشر دفاع کنند.
ابراهیمی در پایان در خصوص عدم تامین مناسب منابع ریالی در حوزه دارو در بودجه سال آینده، گفت: آدم عاقل از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شود، سال گذشته راجع به مشکلات دارو از همین تریبون به مسئولان امر هشدار دادم ولی گوش شنوایی وجود نداشت. با توجه به اینکه در بودجه سال آینده منابع ریالی متناسب با تامین و تولید به موقع مواد اولیه دارو و تجهیزات دیده نشده و بانک مرکزی و سازمان برنامه مابه التفاوت هزینه های دارو را تخصیص نداده اند، این روند باعث تعطیلی خطوط تولید دارو و تجهیزات پزشکی شده و برای تامین دارو با بحران جدی روبرو خواهیم شد.
انتهای پیام