پکن بیش از سه ماه است که هیچ سفیری در واشنگتن ندارد و این طولانیترین مدت از زمان عادیسازی روابط میان آمریکا-چین در سال ۱۹۷۹ است. با این حال اگرچه چین هیچ اطلاعیه رسمی منتشر نکرده اما انتظار میرود که «شیه فنگ» معاون وزیر خارجه چین در امور روابط با آمریکا، به عنوان سفیر آتی پکن در واشنگتن منصوب شود.
به گزارش باراناخبر، به نوشته روزنامه “ساوث چاینا مورنینگ پست”، آخرین باری که این جایگاه رسمی به مدت طولانی خالی ماند، مربوط به ژوئن ۱۹۹۵ میشود؛ زمانی که واشنگتن به رئیسجمهور وقت تایوان در آستانه یک انتخابات پرتنش اجازه بازدید از آمریکا را داد و بدین ترتیب پکن سفیر خود را به مدت دو ماه فراخواند.
چارلز فریمن، مشاور مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی و شخصی که مترجم شفاهی ریچارد نیکسون، رئیسجمهوری اسبق آمریکا در سفرش به پکن در سال ۱۹۷۲ بود، بیان کرد: بنده فکر میکنم آنها ارزیابی کامل و جامعی را در پکن نسبت به آنچه اتفاق میافتد، در نظر دارند و با خود این مسئله را بررسی میکنند که آیا سرمایهگذاری در روابط دیپلماتیک ارزش دارد یا خیر.
طبق این گمانهزنیها، انتظار میرود سفیر آتی چین در آمریکا «شیه فنگ» باشد اما پکن هنوز انتصاب او را اعلام نکرده است. نقش برجسته وی در دیدار نمایندگان آمریکا در پکن در تاریخ ۲۴ مارس میتواند مدرک و نشانهای برای انتخابش در این مقام باشد.
شیه فنگ در حال حاضر به عنوان معاون وزیر خارجه چین در امور نظارت روابط با آمریکا فعالیت میکند. او دیپلمات قابلاحترامی است و تجربه و تماسهای گسترده با ایالات متحده را دارد. در حال حاضر سفارت چین در آمریکا را «شو شویوآن» به عنوان کاردار مدیریت میکند.
کارشناسان دیپلماتیکی میگویند که هیچ مشکلی با انتصاب شیه فنگ به عنوان سفیر چین در آمریکا ندارند.
روری دنیلز، مدیر “موسسه سیاست جامعه آسیا” در این راستا گفت: شیه فنگ در دیسی مستقر و بدین ترتیب وارد میدان مین خواهد شد. چینیها نسبت به چنین چیزی مردد هستند و به نظرم رهبری چین در حال بررسی سیاست آمریکاست و هنوز آماده عادیسازی روابط میان شیه فنگ و افرادی که ملاقات خواهد کرد، نیست.
جدای از این موارد، مسئله مهمی در این میان وجود دارد. تعداد اندکی از کشورها از جمله آمریکا، تایوان را “کشوری مستقل” قلمداد میکنند. واشنگتن سیاستی را در پیش گرفته که علاوه بر حمایت نظامی از تایوان، به حضور گسترده بینالمللی خود در این جزیره ادامه میدهد؛ موضوعی که خشم چین را برانگیخته زیرا پکن، تایوان را بخشی از خاک خود میداند.
انتهای پیام