عمومیکسب و کار برتر ایرانی

کپی رایتینگ چیست؟ تکنیک هایی برای تاثیر گذاری بیشتر بر مشتری

کپی رایتینگ به نوشتن محتوای تبلیغاتی برای تبلیغ یک محصول گفته می شود. حتما تبلیغات تلویزیونی برند های مختلف را دیده اید. در تمام این تیزرها از تکنیک های کپی رایتینگ استفاده شده است. حالا خوب یا بدش بماند.

به کسی که توانایی خلق یک محتوای تبلیغاتی با هدف جذب مشتری و قانع کردن او برای خرید را داشته باشد کپی رایتر گفته می شود.

پس به طور کلی با مفهوم واژه های کپی رایتینگ و کپی رایتر کمی آشنا شدید.

در این مقاله قصد دارم در مورد کپی رایتینگ و اصول نوشتن یک متن تاثیر گذار در افزایش فروش محصولات و همینطور درباره ویژگی های یک کپی رایتر خوب صحبت کنم. اگر قصد دارید با مفهوم کپی رایتینگ و کپی رایتر یا همان بیشتر آشنا شوید تا انتهای این مقاله همراه من باشید.

اگر ارائه دهنده یک محصول یا خدمت خاص هستید برای فروش بیشتر بی شک به یک کپی رایتر توانمند و خلاق نیاز دارید. پس چه بهتر قبل از هر چیز با کپی رایتینگ و کسی که توانایی نوشتن محتوای تبلیغاتی را دارد آشنا شوید. پس در ادامه همراه من باشید.

نگاهی به مفهوم کپی رایت و کپی رایتینگ

حتما با کلمه کپی رایتینگ و مفهوم آن کم و بیش آشنایی دارید. یک کپی رایتینگ برنامه ریزی شده و هدفمند این قابلیت را دارد که بازاریابی و فعالیت های تبلیغاتی شما را برجسته سازد، و همچنین شما را به موفقیت برساند. اما چطور می توان یک کپی رایتینگ موثر داشت؟

در ابتدا باید بگویم که شما وقتی با کلمه کپی رایت مواجه می شوید، ممکن است کلماتی همچون حق نشر یا حق تکثیر در ذهن شما تداعی شود. موردی که خیلی وقت ها در کشور ما رعایت نمی شود و همین موضوع مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است.

حتی گاهی اوقات ممکن است با شنیدن کلمه کپی رایت، به این فکر کنید منظور از این کلمه دقیقا Copy Right است یا Copy Write؟!

این دو کلمه از زبان انگلیسی به زبان فارسی وارد شده اند. همچنین می توان گفت که در زمینه کسب و کار هر دو کلمه کارآمد و بسیار پر تکرار هستند. اما به طور دقیق تر ما در ادامه این مقاله به بررسی مفهوم کلمه Copy Write یا همان تبلیغ نویس خواهیم پرداخت. در کنار آن اشاره ای هم به معنا و مفهوم کلمه Copy Right برای آشنایی بیشتر شما با کاربرد این کلمه خواهم داشت.

تفاوت Copy Right با Copy Write چیست؟

Copy Right، حق چاپ (یا حق مؤلف) یک اصطلاح حقوقی است. که این اصطلاح برای توصیف حقوقی که به پدیدآورندگان و سازندگان آثار اصل و همچنین منحصر به فرد، نسبت به آثار ادبی و هنری خود دارند استفاده می شود. این حقوق شامل حق نشر، حق تکثیر و حق الگوبرداری است.

مجموعه این حقوق برای این تدوین شده است که افراد سعی کنند خلاقیت خود را بالا ببرند و از آثار و ایده های دیگران بدون کسب اجازه و یا خرید آن استفاده نکنند. در واقع با استفاده از حق کپی رایت می توان تکثیر و بهره برداری از آثار را برای مدت مشخصی به صورت قانونی و انحصاری نزد خود نگه داشت.

 می توان گفت نوعی حمایت از حقوق معنوی است که توسط سازمان های مالکیت فکری جهانی به وجود آمده است. آثار تحت پوشش کپی رایت بسیاری از زمینه ها را شامل می شود. از کتاب، موسیقی، نقاشی، مجسمه سازی و فیلم گرفته تا برنامه های رایانه ای، بانکهای اطلاعاتی، تبلیغات، نقشه ها و نقشه های فنی شامل می شوند.

اما بریم سر اصل مطلب! Copy Writing (کپی رایتینگ) در اصطلاح به معنی نوشتن متن با اهداف خاصی همچون انجام کارهای تبلیغاتی و یا بازاریابی است. هدف این محصول افزایش آگاهی از برند و در کنار آن ترغیب شخص یا گروهی برای انجام اقداماتی خاص همچون خرید از آن برند است.

انجام  این کار کاربردهای زیادی دارد، متن هایی که نوشته می شود به ایجاد موارد زیر کمک می کند:

  • بیلبوردهای تبلیغاتی
  • بروشورها
  • کاتالوگ ها
  • تبلیغات مجله و روزنامه ها
  • اسکریپت ها برای تبلیغات تلویزیونی یا رادیویی
  • مقالات
  • پست های رسانه های اجتماعی
  • و سایر ارتباطات بازاریابی

کپی رایتینگ (Copy Writing) چیست؟ 

یکی از اساسی ترین روش های بازاریابی و تبلیغات که برای برند ها و تجارت ها بکار می رود کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی است. می توان گفت شباهت هایی با فراخوانی برای اقدام دارد اما در مقیاس بسیار گسترده تر مطرح می گردد. در واقع کپی رایتینگ داشتن هنر، مهارت و دانش تولید محتوا در جهت تبلیغات و بازاریابی برای برند است.

یکی از نمونه های موفق انجام کار کپی رایتینگ در زمینه ترغیب به انجام کار توسط مخاطب “تبرک بخر، جایزه ببر!” است، که در کشور ما توانسته به خوبی برند تبرک را مطرح سازد و در کنار آن مخاطبان را دعوت به خرید کند.

وقتی صحبت از هنر و دانش و مهارت می شود یعنی اینکه بتوان با بهره گیری از این معیار ها کلمات را به صورتی در کنار یکدیگر قرار داد، که همانند یک فروشنده ماهر عمل کنند. در کنار آن بتوان مخاطبین بیشتری جذب کرد و نرخ فروش را بالا برد.

در واقع در کسب و کارهای آنلاین چون مستقیما به مشتری دسترسی نداریم و نمی توانیم به صورت حضوری با آن صحبت کنیم و او را به خرید ترغیب کنیم باید از تکنیک های تبلیغ نویسی استفاده کنیم. گاهی وقت ها ما در یک مقاله یا در صفحه محصول مان طوری با مخاطب صحبت می کنیم که او را ترغیب به خرید محصول مورد نظرمان می کنیم. منظور این است که محتوایی که به مخاطب ارائه می دهیم ترغیب کننده و در عین حال برای او جذاب است.

البته انجام کار کپی رایتینگ به راحتی که فکرش را می کنید نیست! در واقع شما باید برای انجام این کار از دقت و خلاقیت بالایی برخوردار باشید و در کنار آن نوآوری های خاص خود را داشته باشید که بتوانید مخاطبان را جذب خود کنید و یک کپی رایتینگ موثر و ماندگار انجام دهید. در واقع اگر بخواهید یک کپی رایتر حرفه ای شوید نیاز به تمرین زیاد است. باید تجربه خود را در تبلیغ نویسی بالا ببرید. بهترین کپی رایترهای دنیا هم نمونه کارهای زیادی دارند.

با نمونه هایی از کاربرد های کپی رایتینگ همچون بیلبوردهای تبلیغاتی، پست های رسانه های اجتماعی و سایر ارتباطات بازاریابی در بخش قبلی آشنا شدیم. اکنون قصد داریم با مفهوم کپی رایتر آشنا شویم و بدانیم که یک کپی رایتر خوب چه مهارت هایی باید داشته باشد.

کپی رایتر (Copy Writer) کیست؟

کسی که خوب می نویسد و به اصطلاح قلم قدرتمندی دارد یک نویسنده خوب است. البته به هر نویسنده ای که خوب بنویسد کپی رایتر نمی گویند! کپی رایتر شخصی است که علاوه بر اینکه دستی در نویسندگی و تولید محتوا دارد، باید درک درست و مناسبی از بازاریابی و فعالیت های فروش داشته باشد.

کپی رایتر باید بتواند مخاطب و جامعه هدف خود را به خوبی تجزیه و تحلیل کرده و شناخت مناسبی از مخاطبان خود داشته باشد. در واقع کپی رایتر باید با داشتن اطلاعات کافی بر موضوعات مورد نظرش تسلط کامل داشته باشد. این تسلط باعث می شود که بتواند یک متن تبلیغاتی جذاب و گیرا و کامل خلق کند.

وقتی مخاطب جذب تبلیغات و بازاریابی کپی رایتر می شود، آگاهی او نسبت به برند بالا می رود و علاقه مند می شود که به سراغ محصولات و خدمات آن برند رفته و از آنها استفاده کند. برای موفقیت در انجام این کار ها کپی رایتر ها باید ایده پرداز و خلاق باشند. و در کنار مطالب دیگر به مطالعات و تحقیقات مناسب بپردازند.

نویسندگان یا کپی رایتر ها تا حدودی شبیه نویسندگان فنی هستند و این مشاغل ممکن است با هم همپوشانی داشته باشند. با این حال، اگر بخواهیم به طور گسترده در این موضوع صحبت کنیم، نگارش فنی دیگر جنبه ترغیب خوانندگان به کسب اطلاعات و استفاده از خدمات برند ها را شامل نمی شود.

 به عنوان مثال، یک کپی رایتر تبلیغاتی برای فروش خودرو می نویسد، در حالی که یک نویسنده فنی کتابچه راهنمای خودرو را می نویسد که نحوه استفاده از آن را توضیح می دهد.

اهمیت کپی رایتینگ در تبلیغات

در حال حاضر، بیش از 27 میلیون محتوای گوناگون هر روز در سراسر سطح وب به اشتراک گذاشته می شود!

این تعداد بسیار زیادی است، و روشن است که داشتن یک رتبه مناسب و جذب مخاطب بین همه این مطالب بسیار دشوار است. به همین دلیل، برند ها به طور فزاینده ای به حرفه ای ها روی می آورند تا به آنها کمک کنند تا در موتور های جستجو مانند گوگل رتبه خوبی داشته باشند، مشتریان بیشتری را جذب کنند و صدای برند قوی تر و منحصر به فردی را ایجاد کنند.

امروزه 61 درصد از کاربران اینترنت در سرتاسر جهان، پیش از آنكه اقدام به خرید داشته باشند و یا تصمیم خود را برای خرید بگیرند، به سراغ موتورهای جستجو می روند تا درباره محصولاتی كه می خواهند خریداری كنند، تحقیق كنند. کاربران اینترنت در حال حاضر بیش از 12 میلیارد جستجو در هر ماه انجام می دهند.

با توجه به این نکته، می توان درک کرد که چرا برند ها به سمت کپی رایتینگ روی آورده اند. چون علاوه بر کامل کردن سایت با محتوای با کیفیت، کپی رایتینگ از روشهای تبلیغاتی دیگر مؤثرتر است.

با ایجاد محتوای منحصر به فرد، مرتبط و با کیفیت بالا در یک صفحه وب، وبلاگ یا حساب رسانه های اجتماعی، شرکتی با داشتن یک کارمند کپی رایتر می تواند به راحتی تعداد مخاطبان خود را توسعه دهد. در کنار آن با سرعت و به راحتی، مطرح شود و شهرت چشمگیری بدست آورد.

یک کپی رایتر خوب چه ویژگی هایی دارد؟

کپی رایتر های موفق مطالب ترند را مطالعه می کنند، محتوای به روزرسانی شده گوگل را دنبال می کنند و مهارت های خود را به بهترین شکل ممکن رشد می دهند. ممکن است انجام این کار دشوار باشد، اما نویسندگان موفق و بزرگ همیشه مایل به یادگیری هستند و خواهند بود.

کسی که تمایل به یادگیری و گسترش دایره واژگان خود داشته باشد و در کنار آن  بتواند به صورت منظم برای ساعات طولانی کار کند، به احتمال خیلی زیاد در کپی رایتری موفق خواهد شد.

صبر در کپی رایتینگ

نوشتن به زمان نیاز دارد و باید برای یک پروژه زمان کافی اختصاص دهید. یک کپی رایتر موفق باید صبر و حوصله داشته باشد. مجبور کردن خود برای نوشتن سریع یک موضوع اغلب به یک محتوای بی کیفیت ختم می شود. اگر احساس می کنید در موضوعی گیر افتاده اید، برای بازیابی مجدد خودتان و رفع استرس، به خودتان زمان دهید و چند دقیقه از آن فاصله بگیرید.

تمایل به یادگیری بیشتر

توانایی تطبیق، یادگیری و استفاده از تکنیک های جدید برای موفقیت کپی رایتر ها مهم است. همچنین یک کپی رایتر باید بتواند از انتقاد سازنده استقبال کند و از اشتباهات درس بگیرد. تمایل به یادگیری روشهای جدید یا چگونگی بهبود مهارت های نوشتن نیز از ویژگی های بسیار مطلوبی در یک نویسنده است.

دقت و نظم در تبلیغ نویسی

نظم و دقت از ویژگی های مهمی است که باید در یک کپی رایتر وجود داشته باشد. از دیگر ویژگی های کپی رایتر موفق می توان به تمرکز کلی بر بهبود مداوم و ارزیابی مجدد بخش هایی که نوشته شده است، همراه با نظم و انضباط اشاره کرد. در کنار موارد گقته شده توجه به جزئیات و تلاش برای کامل بودن در راستای جلوگیری از تجدید نظرها و درخواست بازنویسی مطالب نیز بسیار مهم است.

تجربه و تخصص در کپی رایتینگ

داشتن تخصص در یک حوزه خاص و تبدیل شدن به یک متخصص در آن، مهارت های نوشتن را بهبود می بخشد. تولید محتوا، بدون بازنویسی یک بخش که قبلاً منتشر شده است، بهترین معیار سنجش این موضوع است.

 در کنار این موارد برای پر كردن خلاء اطلاعاتی مربوط به موضوعات گوناگون، باید مطالعاتی انجام شود که دانش و تخصص مورد نیاز در زمینه های دیگر نیز کسب شود. با این کار می توان حرفه و شغل خود را به راحتی گسترش داد.

بیان مناسب

بیان مورد استفاده در یک بخش نوشتاری باید برای انواع مخاطبان خوانایی لازم را داشته باشد. ترسیم دقیق حالات و لمس یک موضوع در هر زیر عنوان کمک می کند، تا یک محتوا به صورت متمرکز با بیان مناسب ایجاد شود.

مخاطبان عمومی که اثر برای آنها منتشر خواهد شد دارای اهمیت بسیاری هستند زیرا بیان پیچیده می تواند مخاطب را بی حوصله کند و باعث شود تا هنگام خواندن محتوا تمرکز خود را از دست دهد.

سئو و بهینه سازی محتوای تبلیغاتی

درک کلی از روندهای فعلی نوشتن محتوا و سئو کردن آن و نحوه استفاده از کلمات کلیدی بسیار مهم است. همچنین داشتن اطلاعات نسبت به مطالب ترند و مطرح برای بازاریابی ضروری است. توانایی ایجاد محتوا و استفاده از لینک های مرجع با کیفیت بالا در مطالب که محتوا بتواند، در موتور جستجو رتبه ایده آل و مورد نظر را کسب کند نیز از معیار های مهم است.

داستان گویی در کپی رایتینگ

کپی رایتر ها داستانی را می گویند که کلمات نوشته شده آن، در واقع دیدگاه نویسنده در مورد یک موضوع خاص است. با داشتن توانایی گفتن یک داستان و ایجاد هیجان در مباحث خسته کننده یا کسل کننده ، کیفیت بالایی به وجود می آید. البته که یک داستان نویس عالی باید یک ذهن خلاق هم داشته باشد.

توانایی ایجاد اسلوگان

اسلوگان شعار تبلیغاتی کمپین که اساس یک کمپین تبلیغاتی است و فلسفه و مفهوم کمپین بر مبنای آن طراحی می‌شود. البته این شعار دارای تاریخ انقضا است و برای همیشه قابل استفاده نیست.

توانایی ایجاد تگ لاین کپی رایتینگ

یک کپی رایتر خوب باید توانایی نوشتن تگ لاین را نیز داشته باشد. تگ لاین به شعار تبلیغاتی ثابت هر برند که معمولا در زیر لوگو قرار می‌گیرد و امتیاز برند را بیان می‌کند گفته می شود، همانند امرسان زیبا، جادار، مطمئن.

در کنار تمامی موارد گفته شده می توان به مواردی همچون خلاقیت و نوآوری، داشتن تسلط بر زبان های خارجی، کنجکاوی و ذهن فعال و داشتن توانایی تحقیق و جستجو نیز اشاره کرد.

انواع کپی رایتینگ

کپی رایتینگ با هدف فروش

یکی از پرکاربردترین زمینه های کپی رایتینگ که در سطح وب انجام می شود زمینه فروش است. در این بخش شما باید بتوانید با معرفی کردن ویژگی های محصول خود، و برتری هایی که نسبت به سایر محصولات دارد مخاطب را قانع کنید که از خدمات شما استفاده کند.

 این کار چندان که به نظر می رسد آسان نیست و نیاز به تجربه کاری و اطلاعات زیادی از مخاطبان هدف دارد، که در مجموع بتوان با تاثیر گذاری بر روی مخاطب، او را تبدیل به مشتری کرد. سعی کنید حقیقت را در مورد محصول خود با تکنیک های جذاب مطرح کنید.

 چاشنی خلاقیت را فراموش نکنید! شما با نوآوری و خلاقیت می توانید بیش از هر معیار دیگری مخاطبان را به خود جذب کرده، و سپس در گام بعدی وفاداری و اعتماد آن ها را بدست آورید.

کپی رایتینگ سئو

هر شغلی که می خواهد به صورت آنلاین خوب مطرح شود، باید بهینه سازی موتور جستجو (SEO) را نیز در بر بگیرد. این استفاده استراتژیک از کلمات کلیدی یا اصطلاحات جستجو است که به شما کمک می کند، تا از طریق صفحات نتایج گوگل (یا سایر موتورهای جستجو) پیدا شوید.

تفکر استراتژیک بسیار مهم است. آیا می توانید به مشتری معمولی یک شرکت فکر کنید و مانند آنها فکر کنید؟ آیا می دانید مخاطب خاص برای یافتن کالایی که به دنبالش است، از چه عباراتی استفاده خواهد کرد؟

هنگامی که شما در حال نوشتن بخشی از محتوا هستید، هنوز هم باید بتوانید از خلاقیت و بینش استفاده کنید، این بدان معنی است که شما نیاز به مهارت تحقیق قوی دارید. در سئو توجه داشته باشید هیچ کس نمی خواهد بخشی از مطالب را بخواند که به طور آشکار با کلمات کلیدی پر شده است حتی خود گوگل!

تبلیغ نویسی در وب

محتوای عالی آن چیزی است که باعث الهام بخشی، اطلاع رسانی، تعامل و در نهایت تبدیل می شود. که می توانید آن را در موارد زیر پیدا کنید:

  • پست های وبلاگ
  • مقالات
  • رسانه های اجتماعی

برای نوشتن مطالب عالی باید بتوانید محصولات یا سرویس ارائه خدمات خود را، از طریق داستان ارائه دهید. در این داستان می توانید از عناصر دیگر کپی رایتینگ همچون فروش، فنی، خلاق و سئو هم استفاده کنید.

بنابراین ، به طور کلی توصیه می شود که بهترین راه این است که به خوانندگان، محتوای مفید و جالب ارائه دهیم. این کار خوانندگان را ترغیب به بازگشت و گرفتن اشتراک می کند زیرا می دانند که آنها مرتباً با محتوای تبلیغاتی خسته کننده و بی فایده رو به رو نمی شوند.

محتوای سطح وب می تواند ترکیبی از مقالات متنی مانند اینفوگرافی یا اخبار به همراه عکس های جذاب و ویدئو های خلاقانه باشد. این ترکیب می تواند در زمینه بازاریابی محتوایی بسیار به شما کمک کند و لید بسیاری برای شما حاصل کند.

کپی رایتینگ تکنیکال (تکنیکی و فنی)

کپی رایتینگ فنی اغلب ممکن است نیاز به دانش عمیق در مورد یک موضوع داشته باشد، یا حداقل تمایل به انجام تحقیقات زیادی داشته باشد. این امر می تواند زمینه های مختلف موضوعات تخصصی مانند علوم و محیط زیست، بهداشت، بازاریابی، امور مالی، سیاست و دولت را در بر بگیرد.

کپی رایتر های فنی کمیاب و با ارزش هستند اما معمولا حرفه ای نیستند. چراکه آن ها بیشتر متخصصانی در حوزه های خاص خود هستند. به عنوان مثال وقتی در زمینه های خاص و منحصر به فرد علمی موضوعی برای نوشتن مطرح می شود، باید با استدلال و انجام کار های تخصصی مجموعه نتایجی را بدست آورد. سپس مجموعه نتایج را در قالب یک جمع بندی مناسب برای افراد مخاطب آن منتشر کرد.

به طور معمول مخاطبان آن مقاله نیز افرادی با حداقل سطح متوسط رو به بالا هستند، در نتیجه باید خواسته علمی مورد نظر آن ها در مقاله بر اساس واقعیات و استدلال های معتبر موجود باشد.

کپی رایتینگ خلاق

این نوع از کپی رایتینگ موردی است که ما بیشتر در تبلیغات با آن سروکار داریم. به این صورت که یک کپی رایتر خلاق شروع به نوشتن در زمینه موضوعی مورد نظر خود می کند و در کنار آن، تبلیغ محصولات یا خدمات خاصی که مورد نظرش است را در آن نوشته ذکر می کند.

کپی رایتر های خلاق معمولا سابقه انجام فعالیت های بازاریابی را نیز داشته اند، و با حالت های مختلف انجام کار در این زمینه آشنایی نسبی را دارند.

کپی رایتر ها باید بتوانند علاوه بر جذابیت بخشیدن به موضوعات مختلف از طریق خلاقیت و نوآوری، بتوانند شعار های تبلیغاتی شرکت ها را نیز در آن مقاله به نحوی قرار دهند که مخاطب بیشترین میزان تعامل را با آن داشته باشد. برای انجام درست و دقیق این کار به یک کپی رایتر حرفه ای نیاز است.

محتوای روابط عمومی (PR)   

روابط عمومی هر چیزی را که نماینده یک تجارت یا سازمان برای عموم است، پوشش می دهد و آن موارد می تواند زیرمجموعه های بازاریابی یا ارتباطات باشند. محتوای تولید شده برای روابط عمومی شامل:

  • اطلاعیه های مطبوعاتی
  • بیانیه

تأکید در محتوای روابط عمومی به این دلیل است که یک بتواند خود را به بهترین حالت ممکن به تصویر بکشد. این امر ممکن است از طریق نوشتن و صدور بیانیه مطبوعاتی برای افزایش آگاهی از یک محصول یا خدمات جدید آن شرکت باشد. از آنجا که وقایع می توانند به سرعت در زندگی کسب و کار تغییر کنند، نویسندگان روابط عمومی باید اطلاعات خود را سریعا به روزرسانی کرده و بتوانند به صورت بی طرفانه و صادقانه بنویسند. در حین توازن دقیق و توجه به جزئیات بسیار مهم، تصویر بسیار مناسبی از برند و شرکت در ذهن مخاطب ثبت کنند.

راهکار های داشتن یک کپی رایتینگ موثر

  • انتخاب عنوان مناسب (عنوان نویسی یکی از مهمترین موارد است)
  • ساده نویسی به همراه ذکر حقایق
  • اختصاصی نویسی ( روی مخاطبان هدف خود تمرکز کنید)
  • از بکار بردن بیش از حد اصطلاحات تخصصی و مبالغه پرهیز کنید
  • استفاده از رویکرد های خلاقانه، متفاوت و جذاب
  • توجه به جزئیات و پرهیز از حاشیه رفتن در محتوا
  • مختصر و مفید بودن محتوا
  • استفاده از احساسات و داشتن لحن مثبت در محتوا
  • دعوت و فراخوانی مخاطبان به انجام کار و فعالیت خاص(CTA)
  • تشویق مخاطب به استفاده از محصولات در ازای داشتن سود و منافع خاص (مانند شرکت در قرعه کشی)
  • داشتن پشتوانه اطلاعاتی مناسب

چگونه به یک کپی رایتر حرفه ای تبدیل شویم؟

همانطور که قبلا هم اشاره کردم برای اینکه بتوانید در تبلیغ نویسی استاد شوید نیاز به تمرین های متعدد در نوشتن محتوای تبلیغاتی دارید. تبلیغ نویس های حرفه ای رزومه های زیادی دارند. یک تبلیغ نویس برای حرفه ای شدن نیاز به تحلیل و بررسی تبلیغ های دیگر دارد. فرقی نمی کند شما قصد دارید تبلیغ نویسی صفحه محصولی را انجام دهید یا محتوای تبلیغاتی برای یک تیزر تلویزیونی بسازید! مهم این است که به تبلیغات دیگر نگاه کنید و آن ها را بررسی کنید. خلاقیت هم که خیلی در تبلیغ نویسی مهم است خودش می آید. البته یادتان باشد منظورم کپی کردن نیست!

تمرین کردن هم در کپی رایتینگ مهم است. برای تمرین کردن هم بهتر است در حوزه ای که فعالیت می کنید شروع به ساخت محتوای تبلیغاتی کنید. یا برای کسب و کارهای دیگر تبلیغ نویسی رایگان انجام دهید. آن ها را قانع کنید تا به شما اعتماد کنند و تبلیغ نویسی شان را به شما بسپارند. اگر هم قبول نکردند اصلا نیازی نیست به آن ها بگویید. شما فقط می خواهید تمرین کنید. بهترین کار این است که برای محصولات و خدمات آن ها محتوای تبلیغاتی تولید کنید.

بعد از مدتی هم همین تمرین های شما رزومه تان را تشکیل می دهند و برای نوشتن محتوای تبلیغاتی شرکت نوین و برندهای بزرگ می توانید وارد مذاکره شوید.

اگر می خواهید کپی رایتینگ را یاد بگیرید پیشنهاد می کنم کتاب “” از انتشارات سیته را حتما بخوانید. نویسنده این کتاب رابرت دابلیو. بلای است. این کتاب ارزشمند را خانم منیژه شیخ ‌جوادی ترجمه کرده اند که انصافا همبا این ترجمه  خواندن این کتاب را لذت بخش کرده است.

این کتاب شما را در خلق تبلیغات مؤثر و پر طرفدار کمک می کند. این کتاب که جزء اولین کتاب ها در زمینه کپی‌ رایتینگ تبلیغاتی است به شما اصول تبلیغ نویسی یاد می دهد. نقطه قوت این کتاب بررسی نمونه ها و مثال های از تبلیغات مختلف (آگهی های چاپی‌، نامه ‌های پستی و بروشورهای تبلیغاتی) است.

نظر دیوید اگیلوی یکی از بهترین کپی رایتر های دنیا در مورد این کتاب هم جالب است. اگیلوی در مورد کتاب ادبیات تبلیغ می گوید: من هیچ نویسنده تبلیغاتی را سراغ ندارم که با خواندن این کتاب پیشرفتی در کارش حاصل نشده باشد! از جمله خوده من

برای تهیه این کتاب یا اطلاعات بیشتر در مورد آن به سایت انتشارات سیته به آدرس www.citehpub.com مراجعه کنید.

پیشنهاد می کنم مقاله را حتما بخوانید.

تکنیک های حرفه ای کپی رایتینگ

برای آنکه بتوانید یک کپی رایتر حرفه ای شوید باید حتما به این کار علاقه داشته باشید و در این راستا تلاش کنید، همچنین باید تکنیک هایی که در کپی رایتینگ وجود دارد را بدانید تا نتیجه مطلوبی از این کار دریافت کنید.

در اینجا قصد دارم تکنیک‌های کپی رایتینگ را با شما در میان بگذارم تا با استفاده از آن ها نتیجه دلخواهتان را در این حرفه دریافت کنید.

1: خلاق باشید؛ لازم نیست از روش های قدیمی استفاده کنید

بعضی افراد فکر می‌کنند روش های اثبات شده بیشتر جواب می‌دهد اما من به شما می‌گویم که کاملا اشتباه است. بیشتر آدم ها از تغییر و نوآوری می‌ترسند زیرا استفاده از روش های معمول هیچ چالشی ندارد و بسیار راحت است. برای استفاده نکردن از روش های معمول یک سری ترفندوجود دارد که در ادامه با آن ها آشنا می‌شوید..

این ترفند ها بسیار ساده هستند اما در عین حال اثر بخشی زیادی دارند کافی است آن ها را به درستی اجرا کنید.

متن شما باید 4 مورد را در خود داشته باشد یعنی:

1: شما باید ابتدا مشکل یا مسئله را مطرح کنید مثلا چطور رشته مورد علاقم را پیدا کنم؟ PROBLRM

3: مزایای حل مسئله را بیان کنید , و اثبات کنید حل این مسئله ارزشمند است مثلا: از دوران دانشجویی بیشتر لذت می‌برید، در آینده در راستای رشته تحصیلی خود کار می‌کنید، درآمد بیشتری داشته باشیدو… Proof

1: ابتدا مسئله یک کاربر مطرح می‌شود مثلا وب سایت این فرد بازدید‌کنندگان کمی دارد. Problem

2: در این مرحله به این فرد اطمینان می‌دهیم که برای مشکل او راه حلی پیدا کنیم.  Promise

3: در ادامه مقاله با زدن مثال ها اثبات کنید راه حل هایی وجود دارد مثلا فلان شرکت ها از چه روش هایی استفاده کردند و بازدید سایت خودشان را افزایش دادند. Proof

2: از لحن تاثیرگذار استفاده کنید

حتما شما هم متنی را خواندید که بعد از چند دقیقه متوجه گذر زمان هنگام خواندن آن متن نشدید . همه ی ما در کودکی و نوجوانی و حتی الان در هر سنی که هستیم کتاب‌ها و رمان هایی را خواندیم که گذر زمان را با خواندن آن‌ها متوجه نشدیم. البته لازم نیست که شما رمان بنویسید یا قصه تعریف کنید فقط کافی است لحن نوشتارتان به صورتی باشد که مخاطب را به ادامه خواندن متن جذب کنید..

با نوشتن در‌باره خواسته کاربران و همذات پنداری کردن با مشکل آن‌ها باعث می‌شوید مقاله شما بیشتر خوانده شود و دیرتر از ذهن خواننده بیرون رود. در هرحال شما برای پیروزی در رقابت با رقیبان خود باید از قدرت کلمات استفاده کنید، کلماتی که احساسات را تحریک کند و افراد را به هیجان آورد.

کلماتی مانند: بدون هیچ گونه ریسک!، 100% تضمینی!، کاملا رایگان! و

3: توجه به طول متن

شاید متن طولانی مورد توجه گوگل باشد و به نظر مخاطبان هم جامع باشد اما نباید متنی حوصله سر بر بنویسید، متن شما باید کامل باشد اما در عین حال خلاصه شده باشد.

امروزه افراد حوصله خواندن توضیحات اضافه را ندارد و نمی‌تواند یک متن 6000 کلمه ای را بخواند تا به چیزی که می‌خواهد برسد، بهتر است از زیاده‌گویی  و توضیحات اضافه  پرهیز کنید. البته مجبور نیستید از تعداد خاصی کلمه استفاده کنید بلکه باید متن خود را با توجه به موضوع و توضیحاتی که وجود دارد سازماندهی کنید.

4: کلمات اضافه را حذف کنید

همیشه متنی که می‌نویسید را یک بار از دید کاربر بخوانید تا کلماتی که قدرت کمی دارند، اضافه هستند و چیزی به کاربر اضافه نمی‌کنند را حذف  کنید تا نرخ خروج از سایتتان کاهش پیدا کند.

ویرایش متن اهمیت بسیاری دارد و کار ساده ای نست اما حتما یک بار بعد از نوشتن متن آن را بخوانید و ویرایش کنید. برای ویرایش متن می‌توانید از ابزارهایی مثل Google Docs استفاده کنید.

در نظر داشته باشید که هرگز متن اولیه خود را سریع در سایت قرار ندهید، یک دور آن را بررسی کنید و بعد از برطرف کردن اشکالاتش آن را در سایت منتشر کنید.

5: سبک خودتان را در نوشتن داشته باشید

اگر سبک منحصر به فرد خود را در نوشتن نداشته باشید فقط یک سری مقاله خشک و کسل کننده می‌نویسد که هیچ کس رغبتی به خواندن آن‌ها ندارد. اگر متن شما خشک و کسل کننده باشد بازدید سایت شما به شدت پایین می‌آید اما در صورتی که متن شما شامل خاطره و طنز باشد افراد بیشتری آن را مطالعه می‌کنند و در افزایش بازدید سایت شما اثر می‌ذارد.

6: مشکل کاربر را حل کنید

قبل از نوشتن مقاله به این توجه کنید که عنوان شما چطور می‌تواند به رفع نیاز کاربر کمک کند. هدف اصلی شما از نوشتن یک مقاله فقط باید رفع نیاز کاربر باشد اگر تمرکز خود را بر روی استفاده از کلمات کلیدی بذارید و برای بهبود سئو، کلمات کلیدی را در اول مقاله آورید و این کار را برای تمامی مقالات خود تکرار کنید بازدید سایت خود را به شدت کاهش خواهید داد.

7: از احساسات کاربران استفاده کنید

یکی از کارهایی که می‌توانید انجام دهید این است که احساسات افراد را برانگیزید، مخصوصا افرادی که بر احساسی هستند و منطق کمتری دارند. اگر احساسی مثل ترس، عصبانیت، هیجان ایجاد کنید خیلی عالی است نرخ کلیک روی تیتر افزایش پیدا میکند.

اکثر افراد برای پیدا کردن جواب سوالشان وارد اینترنت می‌شوند اما افراد زیادی هم هستند که بی هدف به گردش در اینترنت می‌پردازند، اگر بتوانید تیتر مناسبی داشته باشید ممکن است این افراد جذب شوند و متن شما را بخوانند.

تیترهایی مثل:

  • آموزش اسکی
  • آموزش اسکی با بهترین مربی
  • آموزش ورزش جذاب و پر از هیجان اسکی با کمترین قیمت

مطمئنا شما هم با من موافقید که تیتر سوم بهتر است. شما متفاوت عمل کنید تا کاربر را به سایت خود بکشید. شاید محصول شما فرقی با بقیه نداشته باشد اما نحوه گفتن شما می‌تواند افراد زیادی را جذب کند.

روش های برانگیختن احساسات در کپی رایتینگ

  • مشتری خود را مشخص کنید
  • جامعه هدفی که می‌خواهید برای رضایت او بنویسید را مشخص کنید
  • تیتر و تبلیغ احساسی را از طرف مخاطب بنویسید

8: روی فواید تمرکز کنید، نه ویژگی ها

در متن تبلیغاتی محصولتان از مزایای آن بگید نه ویژگی های آن لازم نیست مخزبان همه ویژگی های محصول شما را بدانند فقط چند مورد خاص و قابل توجه از ویژگی محصول را بیان کنید. برند یا محصول خود را با هیجان و روی خاص معرفی کنید به طوریکه با دیگر رقبا متفاوت جلوه کنید مثلا بگووید محصول شما چطور زندگی آن‌ها را متحول می‌کند، بگویید محصول شما چه راحتی را برای آن‌ها فراهم می‌کند و

لحن تبلیغ باید عامیانه باشد و نفع محصولتان را برای افراد شرح دهید و نتیجه استفاده از محصول را برای کاربران بگویید.

9: ترس از دست دادن!

ترس از دست دادن حسی است که از نظر روانشناسی باعث  جذب بیشتر افراد می‌شود. می‌توانید از این احساس استفاده کنید، با ایجاد حس ترس در مخاطب به صورتی که درحال از دست دادن تخفیف ویژه در زمان محدود هستند باعث افزایش نرخ بازدید و فروش محصول و خدماتتان شوید.

یکی از بهترین روش ها در استفاده آنلاین از آن استفاده از تایمر شمارش معکوس است. این تایمر ها حس ترس را در مخاطب ایجاد میکند که نکند این محصول را با این قیمت باورنکردنی از دست بدهم. همین که کاربر احساس کند با تمام شدن این زمان چیزی را از دست می‌دهد حس ترس و هیجان در درونش افزایش پیدا می2کند و برای خرید محصول شما اقدام می‌کند.

10: استفاده از مباحثی که مردم دربارش صحبت می‌کنند و روی بورس است

سعی کنید حتما در مورد مطالب و مسائلی که در آن دوره دغدغه ی مردم است و بسیار در فضای مجازی و جامعه ترند شده بنویسید.

مثلا در شب یلدا درباره آجیل، تزئینات این شب، رسم و رسومات آن و… بنویسید

نزدیک عید نوروز درباره خرید عید، رسم و رسومات عید و … بنویسید

در هر موقعیت و شرایطی که مردم و جامعه با آن درگیر هستند می‌توانید بنویسید و مخاطب جذب کنید.

نمونه هایی از کپی رایتینگ موفق در ایران

در این قسمت نمونه هایی از تبلیغات موفق در ایران که توسط برندهای معروف انجام شده است را با هم مورد بررسی قرار می دهیم.

تبلیغات ماشین لباسشویی LG

ابتدایی ترین نکته در این بیلبورد این است که به دو قسمت تقسیم شده است و خلاقیت و ایده جدیدی است اما به دلیل متفاوت بودن رنگ زمینه این دو قسمت امکان داشت بیننده تصور کند هر قسمت تبلیغی مجزاست اما استفاده از رنگ قرمز در فونت ها، استفاده از عدد 6 در هر دو بخش باعث ارتباط بین این دو بخش شد.

کپی رایتینگ این تبلیغ بر اساس کاربرد ماشین لباسشویی جدید LG شکل گرفته است به طوریکه در 6 حرکت لباس‌ها را می‌شورد که در این بیلبورد با نوشتن 6 حرکت…کیش و مات! در سمت راست و با نوشتن با 6MOTION دوباره نو شوید در سمت چپ قسمت سمت چپ را ادامه قسمت اول و توضیح دهنده‌ی آن قرار داده است.

6MOTION یک تکنولوژی جدید در ماشین های لباسشویی LG است که این تبلیغ قصد یادآوری مجدد این تکنولوژی را داشت که از سال 2009 در ماشین های لباسشویی LG وجود داشت.

در این بیلبورد استفاده از مهره شطرنج که لباس بر تن دارد باعث ارتباط بخش بصری این تبلیغ با شعار و محصولی که معرفی شده دارد.

تبلیغات بانک سامان

در این تبلیغ با شعار “خوب بود، همه‌گیر شد!، *724# یک کد برای همه، من گرفتم تو هم بگیر” توجه مخاطبان را به خود جلب کرده است. از مزایای این بیلبورد می‌توان به ساده و قابل درک بودن متن، کوتاهی متن، طراحی جذاب اشاره کرد. بانک سامان اولین بانک ارائه دهنده این سرویس بر روی این های همراه بود که در این تبلیغات این موضوع را یادآور شد.

تبلیغات بلو‌بانک

بلوبانک یک بانک کاملا دیجیتال است که هیچ شعبه فیزیکی ندارد و متناسب با نیاز جامعه امروز است و خواسته‌ی جوانان طراحی شده است، این بانک با شعار تبلیغاتی ” زمین بازی را عوض کردیم” نشان می‌دهد که کاملا ساختار سنتی بانک ها را شکسته پس این شعار ارتباط ویژه‌ای با عملکرد این بانک دارد، همچنین در بیلبورد های تبلیغاتی این بانک یک پیست دو میدانی وجود دارد که در آن پر از آب است و ورزشکاران درحال دویدن در آن هستند. این کار تقریبا غیر ممکن است این تصویر دویدن در آب کنجکاوی بیننده را بیشتر برمی‌انگیزد و همزمان با دیدن شعار اینکه “زمین بازی را عوض کردیم” بیننده را ترغیب میکند تا درباره این بانک را جستجو کند.

جمع بندی و سخن پایانی

با مفهوم کپی رایتینگ به خوبی آشنا شدیم و انواع آن را شناختیم. کپی رایتر ها تلاش می کنند تا با استفاده از تبلیغ نویسی، پیام هایی را که بر مبنای بازاریابی و تبلیغات هستند را در زمینه های مختلف از اینترنت و وب گرفته تا تلویزیون و رادیو منتشر کنند، تا بتوانند به طور شایسته مخاطبان را جذب کنند.

اگر شما هم علاقه مند به شروع فعالیت در این زمینه هستید حتما پس از مطالعه این مقاله، شروع به انجام کار و پیاده سازی مواردی که به آن اشاره شد، کنید.همانطور که گفته شد برای اینکه یک کپی رایتر موفق شوید نیاز است که از ویژگی صبر برخودار باشید. با صبر و تلاش و پشتکار قطعا به اهداف خود می رسید.

تلاش و سعی من در این مقاله این بود که شما را با مفهوم کپی رایتینگ و کپی رایتر آشنا کنم. امیدوارم با مطالعه این مقاله زمینه های پیشرفت و رشد شما بیش از پیش در تبلیغ نویسی فراهم شده باشد. می توانید این مقاله را در شبکه های اجتماعی با دوستان خود نیز  به اشتراک بگذارید! منتظر نظکپی رایتینگ چیست؟ تکنیک‌هایی برای تاثیر‌گذاری بیشتر بر مشتری ، در دنیای امروز، کسب و کارها برای جذب مشتریان و رقابت در بازار باید محتوای خود را در دسترس مشتریان قرار دهند.

اما همه محتواهایی که در دسترس قرار می گیرند، برای جلب توجه مشتریان کافی نیستند. محتوای مورد نیاز برای جلب توجه مشتریان، محتوایی است که مشتری را به خود جذب کرده و او را به عمل خاصی ترغیب کند. در اینجا نیاز به یک تکنیک جذاب و موثر به نام “کپی رایتینگ” است.

کپی رایتینگ به مجموعه ‌ای از تکنیک ‌ها و استراتژی ‌های نوشتاری گفته می‌ شود که به منظور جذب مخاطب و ترغیب او به عمل خاصی، در متن ‌های تبلیغاتی و تبلیغات آنلاین به کار می ‌رود. هدف از کپی رایتینگ، جذب توجه مشتری، افزایش فروش و ایجاد ارتباط بین مشتری و کسب و کار است. به طور کلی، کپی رایتینگ نوعی نوشتار تبلیغاتی است که با استفاده از تکنیک‌ های مختلف، به مخاطب پیام می ‌دهد و سعی می‌ کند او را به عمل خاصی ترغیب کند. به عنوان مثال، کپی رایتینگ می ‌تواند در تبلیغات رادیویی، تلویزیونی، پوسترها، بنرهای تبلیغاتی، سایت ‌های تبلیغاتی و … به کار رود.

پیشنهاد مقاله :

تکنیک های کپی رایتینگ

با رعایت تکنیک های خاصی می توان تاثیر محتوای کپی رایتینگ خود را افزایش داد:

 استفاده از عنوان جذاب

استفاده از عنوان جذاب، یکی از مهم‌ترین تکنیک‌ های کپی رایتینگ است. عنوان یک متن بسیار مهم است و باید بتواند مخاطب را به خود جذب کند. عنوان باید مشکلات و نیازهای مخاطب را بیان کند و به او نشان دهد که با خواندن متن، می‌ تواند به راه ‌حل مسئله خود برسد. عنوان ‌های جذاب و قابل توجه، می ‌توانند به شدت تاثیرگذار باشند و مخاطب را به خود جذب کنند. به عنوان مثال، عنوان “راهکارهای ساده و کارآمد برای کاهش وزن”، می ‌تواند توجه مخاطبان را به خود جلب کند و آنها را به خواندن متن ترغیب کند. بنابراین، استفاده از عنوان جذاب، یکی از راه‌ های موثر برای جذب توجه مخاطبان در کپی رایتینگ است. صفحه اختصاصی شرکت اسپرلوس الکترونیک شامل تمامی اطلاعات تماس، محصولات، کاتالوگ ها، ویدیوها، اخبار و توزیع کنندگان را در صفحه اصلی مشاهده نمایید.

پیشنهاد مقاله :

شناخت مخاطب

شناخت مخاطب یکی از مهم‌ترین عوامل در کپی رایتینگ است. بدون شناخت دقیق از مخاطب، نوشتار تبلیغاتی نمی ‌تواند به شکل موثری تاثیرگذار باشد. بنابراین، در کپی رایتینگ شناخت مخاطب و نیازها و مسائل او امری اساسی است. برای شناخت مخاطب، باید به سوالاتی مانند “کی، چه کسی، چه مشکلی دارد، چه نیازهایی دارد، چه رفتاری دارد و چه انتظاراتی از محصول یا خدمات دارد” پاسخ داد. برای پاسخ به این سوالات، نیاز به تحقیقات بازاریابی و جمع ‌آوری اطلاعات از مشتریان و مخاطبان دارید. در نتیجه، با شناخت دقیق از مخاطب، می ‌توانید با نوشتن متنی مناسب، او را به خرید و استفاده از محصول یا خدمات ترغیب کنید. به عبارت دیگر، شناخت مخاطب پایه تبلیغات موثر و موفق است.

استفاده از تصویرسازی

تصویرسازی می ‌تواند با استفاده از کلمات و جملات، استفاده از تصاویر و نمودارها و حتی استفاده از تعاملات مختلف در متن، مانند پرسش و پاسخ و داستان گویی، به کار رود. با استفاده از تصویرسازی، می ‌توانید مخاطب را به محصول یا خدمات خود نزدیک کنید و او را متقاعد کنید که از آنها استفاده کند.

ارائه مزیت برای مخاطب

ارائه مزیت برای مخاطب، یکی از مهم ‌ترین تکنیک ‌های کپی رایتینگ است. در واقع، باید به مخاطب نشان داد که با استفاده از محصول یا خدمات شما، چه مزیت‌ هایی خواهد داشت و چگونه می ‌تواند مشکلات و نیازهای خود را حل کند. برای این منظور، باید از کلماتی مانند “با ما، شما می‌توانید…” و “با استفاده از محصول ما، شما…” استفاده کرد. همچنین، باید به مخاطب نشان داد که با استفاده از محصول یا خدمات شما، می تواند چه مشکلاتی را برطرف کند. به عنوان مثال، اگر شما در حوزه آموزش فعالیت می‌کنید، می ‌توانید به مخاطب نشان دهید که با استفاده از دوره‌ های آموزشی شما، می‌توانند مهارت ‌ها و دانش خود را افزایش دهند و به بهبود شغلی و درآمدی برسند.

استفاده از شاهکارهای نوشتار تبلیغاتی

استفاده از شاهکارهای نوشتاری مانند لغات قدرتمند، اصطلاحات و … می تواند قدرت پیام را افزایش دهد.

تمرکز بر روی مشتری 

در نوشتن متن کپی رایتینگ، باید تمرکز خود را بر روی مشتری قرار داده و به جای معرفی خود و محصول، به نیازها و مشکلات مشتریان پاسخ دهیم. این کار می تواند با مشتری ارتباط مستقیم ایجاد کند و آنها را به عمل خاصی ترغیب کند.

استفاده از شواهد در نوشتار تبلیغاتی

استفاده از شواهد می تواند برای جذب توجه مخاطبان بسیار موثر باشد. شواهد می توانند شامل نظرات مشتریان، تحقیقات بازاریابی، جوایز و افتخارات و … باشند.

استفاده از تکنیک های مختلف نوشتار تبلیغاتی

استفاده از تکنیک ‌های مختلف نوشتاری، یکی از روش‌ های مهم در کپی رایتینگ است که می ‌تواند به تاثیرگذاری بیشتر متن شما در مخاطبان کمک کند. در ادامه، تکنیک‌ های مختلف نوشتاری در کپی رایتینگ را بررسی می‌ کنیم:

  1.    استفاده از عناوین جذاب
    2.    استفاده از جملات کوتاه و ساده
    3.    استفاده از افعال فعال و جذاب
    4.    استفاده از کلمات مثبت و متقاعد کننده
    5.    استفاده از تصویرسازی و توصیفات جذاب
    6.    استفاده از داستان ‌ها و مثال‌ های واقعی
    7.    استفاده از ارقام و آمارها برای تاثیرگذاری بیشتر
    8.    استفاده از شاخص ‌های رضایت مشتریان

استفاده از این تکنیک ‌ها، می ‌تواند به شما کمک کند تا متن خود را جذاب تر و قابل توجه ‌تر کنید و از تاثیرگذاری بیشتری بر روی مخاطبان برخوردار شوید. با این حال، باید به یاد داشت که استفاده از تکنیک ‌های نوشتاری، باید با توجه به نوع متن و مخاطبان آن طراحی شود و در هر متن به تنها یک تکنیک محدود نشود.


نتیجه گیری

در کل، کپی رایتینگ یکی از تکنیک های موثر برای جذب توجه مخاطبان و افزایش فروش است. با استفاده از تکنیک هایی مانند استفاده از عنوان جذاب، شناخت مخاطب، استفاده از تصویرسازی، ارائه مزیت برای مخاطب، استفاده از شاهکارهای نوشتاری و تمرکز بر روی مشتری می توان بهترین متن کپی رایتینگ را نوشت. استفاده از شواهد و تکنیک های مختلف نوشتاری نیز می تواند برای ابهترین، مناسب‌ترین، ارزان‌ترین، باکیفیت، خدمات 24 ساعته؛ چند لحظه به این کلمات فکر کنیم. این کلمات، عباراتی هستند که حتماً هنگام خرید حضوری آن‌ها را از فروشنده شنیده‌ایم یا در هنگام خرید آنلاین در صفحات وب دیده‌ایم. اما چرا این کلمات و عباراتی از این دست مهم هستند؟

کپی رایتینگ، جادویی برای ترغیب مخاطب از طریق کلمات است. در‌واقع، کپی رایتینگ، پروسه‌ای از تولید محتوا با کلمات مناسب، جذاب و ارزشمند محسوب می‌شود که مخاطب را به انجام کاری هدف‌مند ترغیب کند.

ما در این مقاله می‌خواهیم نگاهی دقیق‌تر به کپی‌رایتینگ داشته باشیم تا بتوانیم از این ابزار موثر در جهت افزایش فروش سایت خود استفاده کنیم. اگر شما هم می‌خواهید با کلمات خود جادو کنید تا پایان مقاله همراه ما بمانید.

هدف کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتر‌ها از کلمات برای تاثیر‌گذاری روی تفکر، احساسات و رفتار افراد در یک مسیر مشخص استفاده می‌کنند. به کمک کپی رایتینگ فروش سازمانی افزایش یافته و امکان گسترش فعالیت کسب‌و‌کار به‌وجود می‌آید.

با‌این‌حال، کپی‌رایتینگ هنگامی ارزشمند است که شفاف، مختصر و متمرکز بر نیاز مشتری باشد. در‌نتیجه، کپی‌رایتینگ هنر تشویق مردم برای اقدام به یک عمل مشخص از طریق کلمات است.

کپی رایتینگ در دنیای بازاریابی نقش پر‌رنگی را ایفا می‌کند. با‌این‌حال این تکنیک مهم، فقط بخشی از بازاریابی محتوایی محسوب می‌شود. اگر قصد آشنایی بیشتر با این مفهوم را دارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله «» را مطالعه کنید.

تفاوت کپی رایتینگ و تولید محتوا

در بیشتر مواقع دو مفهوم کپی‌رایتینگ و تولید محتوا به‌جای یکدیگر استفاده می‌شوند؛ با‌این‌حال، تفاوت‌های چشم‌گیری بین این دو وجود دارد. در‌واقع کپی رایتینگ به‌نسبت تولید محتوا، بر افزایش فروش تمرکز بیش‌تری دارد.

در‌حالی که تولید محتوا با هدف آموزش و افزایش اعتماد در مخاطب و رفع مشکلات او استفاده می‌شود. کپی رایتینگ، حالت تخصصی‌تر محتوا است که باعث تغییر در نرخ تبدیل خواهد شد.

معمولاً از کپی رایتینگ در آخرین مرحله سفر خریدار در سایت استفاده می‌شود؛ مرحله‌ای که مخاطب سایت آماده خرید است.

در مقابل، تولید محتوا، کل قیف بازاریابی را پوشش داده و تمرکز آن در ترغیب مشتری بالقوه به انجام یک عمل مشخص خواهد بود. هر دو این مفاهیم نوعی تخصص محسوب می‌شوند. کپی رایتینگ مبتنی بر روانشناسی و درک بهتر مخاطب برای افزایش تاثیر‌گذاری روی او است.

در‌حالی‌که کانتنت مبتنی بر داده و اطلاعات خواهد بود؛ به‌گونه‌ای که هدف استفاده از آن موتور‌های جستجوی است. به‌کمک تولید‌محتوا توجه خواهید شد که چگونه با کلمات کلیدی و نوشتن صفحات مختلف سایت، در صفحه نتایج موتور جستجو دیده شوید.

اگر می‌خواهید با فرآیند کسب جایگاه در نتایج جستجو بیش‌تر آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم سری به مقاله «» بزنید. در این مقاله هرآن‌چه که باید درباره سئو بدانید به زبان ساده گفته شده است.

استفاده از تکنیک‌های کپی رایتینگ؛ بهبود SEO سایت

کپی‌رایتینگ فقط تکرار کلماتی خاص نیست!

به عبارت دیگر شما نمی‌توانید فقط با استفاده از کلماتی که بار معنایی مثبتی دارند یا ساختن عباراتی که به نظر جذاب می‌رسند، موفق به جذب مخاطب شوید. در ادامه چند مورد از تکنیک‌های رایج کپی‌رایتینگ را با هم بررسی می‌کنیم.

دقت داشته باشیم که کپی‌رایتینگ تنها یکی از تکنیک‌های طراحی و ساخت یک لندینگ پیج جذاب و هدف‌مند است. با مطالعه مقاله «لندینگ پیج» در وبلاگ می‌توانید از صفر تا صد طراحی و اجرای یک لندینگ پیج جذاب را مطالعه کنید.

داستان‌گویی؛ مهم‌ترین تکنیک برای کپی‌رایتینگ موفق

احتمالا شما نیز چند دیالوگ از فیلم‌های سینمایی را به‌یاد دارید. این حفظ دیالوگ‌ها به‌دلیل ویژگی سرگرم‌کنندگی فیلم‌ها نیست؛ بلکه فیلم‌های موفق با داستانی که دارند، ذهن و احساسات مخاطب را به‌حرکت در می‌آورند. یک بازاریاب موفق نیز می‌تواند با استفاده از داستان‌گویی حسِ بهتری به مخاطب منتقل کرده و توجه او را جلب کند.

انسان از طریق 5 حس می‌تواند واقعیت را درک کند. به‌همین دلیل است که بازاریاب‌های با‌تجربه سعی می‌کنند تا از طریق داستان‌گویی، تصویر ذهنی در مخاطب ایجاد کنید.

به‌کمک داستان‌گویی می‌توان با مخاطب ارتباط برقرار کرد. اگر داستان شما بر‌پایه حواس پنجگانه باشد، درگیری مخاطب نیز عمیق‌تر خواهد شد؛ ولی اگر بتوانید از طریق داستان‌های احساسی مخاطب را مجبور به نشان دادن واکنش کنید، در‌این‌صورت ورق به نفع شما بر‌می‌گردد.

استفاده از محرک‌ها برای رسیدن به قلب مخاطب

محرک‌ها در‌واقع ابزاری برای تاثیر‌گذاری، برانگیختن و ترغیب مشتری برای خرید است. نویسنده «جو شوگرمن» در کتاب خود از 30 محرک برای تغییر ذهن و احساسات مخاطب گفته که هر یک از آن‌ها می‌تواند موضوع یک مقاله باشند.

در این بخش می‌خواهیم طبق گفته نویسنده، روی مهم‌ترین محرک تمرکز کنیم؛ محرک انحصارطلبی! در این باره شوگرمن در کتاب خود اینگونه نوشته است:

(صاحب چیزی بودن که افراد کمی می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند، قوی‌ترین انگیزه برای انسان‌ها محسوب می‌شود)

اگر بخواهیم به زبان ساده توضیح دهیم کپی‌رایتینگ می‌تواند به شکلی عمل کند که احساس خاص بودن را به مخاطب منتقل کند. برای مثال در صفحات محصول می‌توان با همین تکنیکی، این‌گونه به مخاطب القاء کرد که این محصول کاملاً متفاوت است و حتی می‌تواند تصویر بهتری نزد دیگران برای شما ایجاد کند.

به زبان خریدار صحبت کنید

یک تکنیک ساده ولی فراموش‌شده برای کپی‌رایتینگ، نوشتن مانند صحبت کردن است؛ ولی اگر واقعا قصد دارید تا با مخاطب ارتباط برقرار کنید، باید به زبان آن‌ها بنویسید. این مفهوم بسیار ساده است؛ اگر نتوانید ذهن و دغدغه مخاطب خود را بشناسید، چگونه می‌توانید محصول خود را به او بفروشید؟

شما می‌توانید برای وارد شدن به ذهن مخاطب و شناخت دغدغه‌های او، فروم‌ها و شبکه‌های مجازی را بررسی کنید. معمولاً صحبت بین چند نفر و بیان نظرات آن‌ها، کلید شناخت بیشتر شما خواهد بود.

از تکنیک‌های تاثیر‌گذاری عبارات غافل نشوید

شما برای رسیدن به قلب مخاطب خود فقط 12 ثانیه فرصت دارید! همان‌طور که کلمات نقش مهمی در جلب نظر مخاطب ایفا می‌کنند، نحوه بازی با آن‌ها نیز بسیار تاثیر‌گذار است. یعنی شما می‌توانید برای تاکید بیشتر بخشی از متن آن را بولد کنید. علاوه‌بر این، از پاراگراف‌بندی استاندارد برای خوانایی بیشتر غافل نشوید.

مزایای استفاده از کپی رایتینگ چیست؟

سئو بازاریابی کپی‌رایتینگ بر کلمات و عباراتی تمرکز دارد که برای توصیف وب‌سایت شما استفاده می‌شود. در‌واقع کپی‌رایتینگ برای سئو سایت واجب است؛ زیرا به دیده شدن سایت و افزایش کلیک کمک می‌کند. همه این موارد باعث افزایش نرخ کلیک سایت شده و در‌نهایت به بهبود وضعیت فروش و کسب درآمد بیشتر منجر می‌شود.

در‌واقع از کپی‌رایتینگ برای ترغیب بیشتر مخاطب و تبدیل او به مشتری استفاده خواهد شد. البته برای افزایش CTR پیشنهاد می‌کنیم مقاله «» را نیز مطالعه کنید؛ در این مقاله راهکار‌های دیگری برای افزایش نرخ کلیک سایت گفته شده است.

نمونه های کپی رایتینگ؛ بررسی نمونه‌های موفق برای شروع Copywriting

تکنیک‌های مختلفی برای کپی رایتینگ وجود دارد. با‌این‌وجود، هر کسی نمی‌تواند از طریق جادوی کلمات، مخاطب را ترغیب به خرید یا استفاده از خدمات کند. ولی اگر قصد دارید، شانس خود را در کپی‌رایتر شدن امتحان کنید، پیشنهاد می‌شود تا جای ممکن، نمونه های کپی رایتینگ موفق را بررسی کنید.

شما می‌توانید با الهام گرفتن از آن‌ها و استفاده از خلاقیت خود، به کپی رایتر حرفه‌ای بدل شوید. یکی از نمونه‌های کپی رایتینگ، لندینگ پیج‌های سایت است. برای مثال، لندینگ پیج نمونه‌ای مناسب از کپی‌رایتینگ را به شما نشان می‌دهد. پیشنهاد می‌کنیم حتماً این لندینگ را مطالعه کنید.

برای افزایش نرخ تبدیل از کپی رایتینگ غافل نشوید

در این مقاله به‌طور‌کامل سوال «کپی رایتینگ چیست» را پاسخ دادیم. کپی‌رایتینگ به کسب‌و‌کار‌های مختلف کمک می‌کند تا در لحظات حساس، شانس انتخاب شدن توسط مخاطب را افزایش دهند. به‌همین دلیل نباید نسبت به آن بی‌توجه بود.

سایت شما در 12 ثانیه، به‌کمک کپی‌رایتینگ قوی می‌تواند مخاطب را ترغیب به کلیک کند. علاوه‌بر این، در صفحات فروشگاهی، برای فروش بیشتر تاثیر‌گذار خواهد بود. به‌همین دلیل است که بسیاری از کارشناسان از اهمیت کپی‌رایتینگ در سئو سایت و افزایش نرخ تبدیل صحبت کرده‌اند. اگر شما نیز تجربه‌ای از به‌کار‌گیری این روش دارید، در قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.

منبع: https://esperlos.ir/website-design-in-Kerman/

 

دکمه بازگشت به بالا