به گزارش خبرنگار باراناخبر کرمانشاه، بعد از ظهر امروز (شنبه ۲۹ مهرماه) اولین جلسه شورای توسعه تعاون استان به ریاست استاندار کرمانشاه در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری برگزار شد.
محمدطیب صحرایی در این جلسه اظهار کرد: خیلی واضح و روشن همان مرکز آماری که سالها این درد مزمن را به یاد ما میآورد که استان کرمانشاه در وضعیت اشتغال وضع مناسبی نداشت به لطف الهی و عزم و اراده جمعی که در استان شکل گرفته همان مرکز آمار اعلام میکند که این آمار بیکاری در حال تغییر است.
وی افزود: اگرچه این تغییر آمارها خوشایند است و نویدهای خوبی را دارد اما به هیچ عنوان نباید زود قانع شویم و خیلی راه پیش روی ما است.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: امید است که استان کرمانشاه به یک استان فعال با مشاغل مولد، مفید و پایدار شناخته شود.
وی اذعان کرد: در مورد بخش تعاون فکر میکنم که این سند نیاز به یک لایه دومی دارد که آن را تبدیل به یک نقشه راه عملیاتی کند.
صحرایی ابراز کرد: اینکه در بندهای مختلف درصدها و افقهایی معرفی شده است اینها باید از حالت انشایی در بیایند و تبدیل به یک تقویم اجرایی شوند.
وی گفت: هر بخشی باید سهم خود را کاملاً بداند و با برنامه زمانبندی معین آن را دائماً رصد کنیم و نقاط ضعف و قوت آن را مورد توجه قرار دهیم.
صحرایی بیان کرد: موارد مصداقی در بحث تعاون داریم که در استان بیمارستان و بخش کشاورزی و شیلات از نمونههای آن است و قسمتی از آن جلسات نیز میتواند به جمعبندی این اشکالات و کارگشایی برای رفع آنها باشد.
وجود سه هزار و ٢٧۶ تعاونی فعال در کرمانشاه
مختار احمدی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در ادامه اظهار کرد: روز ۱۳ شهریور ماه روز جهانی تعاون و کار معرفی شده است اما در کشور ما به لحاظ اهمیت این بخش در اقتصاد و پیشینه اقتصادی که دارد این روز به هفته تبدیل شده است.
وی افزود: از سیزدهم تا بیستم شهریور ماه به عنوان هفته تعاون نامگذاری شده که از فعالین این بخش تعاون تجلیل به عمل بیاید تا تشویق شوند به این کسب و کار گروهی و جمعی و در کشور بیشتر رونق پیدا کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه تصریح کرد: در استان کرمانشاه هم بر اساس تقویم زمانی که وزارتخانه اعلام کردهاند از ابتدای خردادماه زمان ثبت نام تعاونیها آغاز و تا اواخر مرداد ماه ادامه مییابد.
وی افزود: تعداد تعاونیهای استان کرمانشاه ۱۷۹ عدد است که تعاونی های شاخص و برتر در سامانه ثبت نام کردهاند و امسال برای اولین بار بحث امتیاز و رتبهبندی به صورت هوشمند در سامانه جامع بخش تعاون انجام شد که در آن کسی دخل و تصرفی در انتخاب تعاونیهای برتر ندارد.
احمدی تشریح کرد: از مجموع این تعاونیها ۱۰ تعاونی به عنوان تعاونیهای برتر شناسایی و معرفی شدند که ۲ تعاونی موفق به کسب رتبه ملی شدند.
وی عنوان کرد: تعداد کل تعاونیهای فعال استان کرمانشاه سه هزار و ۲۷۶ عدد است و در این تعاونیها برای ۵۱ هزار و ۹۴۲ نفر اشتغال زایی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: تعداد کل اعضای تعاونیها یک میلیون و ۷۱۰ هزار و ۸۶۸ نفر است که از این تعداد یک میلیون و ۲۳۶ هزار و ۲۰۸ نفر مرد و ۶۶۰ هزار و ۴۷۴ نفر را زن تشکیل میدهد.
احمدی تصریح کرد: تشکلهای بخش تعاونی شامل اتحادیهها، اتاق تعاون، خانه تعاونگران، بنیاد توسعه و کارآفرینی تعاون و صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون است.
وی ادامه داد: ساختار سند تعاون شامل اهداف، راهبردها، سیاستها و احکام اجرایی است که اهداف سند توسعه تعاون طی چشم انداز ۱۰ ساله شامل افزایش سطح اشتغال مولد در بخش تعاون به ۲۰ درصد از کل اشتغال کشور، جذب ۴۵ درصد از سرمایهگذاریهای صورت گرفته در کل کشور در بخش تعاون است.
احمدی بیان کرد: جذب حداقل ۱۵ درصد از حجم نقدینگی کشور در پروژههای بومی و ملی تعاون، افزایش سهم بخش تعاون به ۲۵ درصد از تولید ناخالص ملی به جز ارزش افزوده بخش نفت از دیگر اهداف سند توسعه تعاون است.
وی عنوان کرد: تشکیل و توسعه تعاونیهای کار و تعاونیهای توزیعی، تشکیل و توسعه اتحادیهها و تعاونیهای جدید، تشکیل و توسعه تعاونیهای توسعه عمران شهرستان، اتاقهای تعاون، مرزنشین و دانش بنیان از جمله اهداف دیگر محسوب میشوند.