هدررفت ۲۲ درصدی آب در تهران/ آخرین وضعیت تصفیه‌خانه‌های «خرگوش‌دره» و «شهر آفتاب»

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از هدر رفت ۲۲ درصدی در این شهر خبر داد و گفت: ۱۱ درصد این هدررفت در ۲۲ هزار کیلومتر شبکه آب روی می‌دهد.

به گزارش باراناخبر، محسن اردکانی در دویست و سی و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران که به عنوان مهمان ویژه حضور پیدا کرده بود، در پاسخ به سوالات و پیشنهادات اعضای شورای اسلامی شهر تهران، افزود: تهران رشد بسیار خوبی در دسترسی به شبکه فاضلاب داشته و هشت هزار و ۲۰۰ کیلومتر از ۹ هزار کیلومتر سیستم فاضلاب اجرایی شده است. تمام مشکلات تصفیه‌خانه خرگوش‌دره برطرف شده و در حال انتخاب پیمانکار است. بی‌تردید در سال جاری عملیات اجرایی آن انجام خواهد شد. تصفیه‌خانه شهر آفتاب نیز در مرحله انتخاب پیمانکار است که به این ترتیب دسترسی به شبکه فاضلاب از ۵۵ درصد به ۷۵ درصد خواهد رسید.

وی با بیان اینکه تأمین آب اضطراری در تهران به‌گونه‌ای است که در معدود شهرهایی در دنیا اینچنین اجرایی می‌شود، اظهار کرد: در بیمارستان‌ها نقاطی تعیین شده و هر کجا که شهرداری اعلام کند مشکلی برای تعبیه مخازن نداریم. برای مثال بیمارستان امام خمینی(ره) یکی از مواردی است که می‌توان نسبت به تعبیه مخزن در آن اقدام کرد.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران با تأکید بر اینکه هنوز مصوبات برنامه هفتم ابلاغ نشده و براساس برنامه‌های قبل اقدامات انجام می‌شود، افزود: قانون جدید می‌گوید باید ۱۰ درصد از تعرفه‌ها استفاده شود؛ اما هنوز قانون ابلاغ نشده و براساس قانون قبل اقدامات خود را انجام می‌دهیم. این آمادگی را داریم که تصفیه‌خانه منطقه ۱۹ را از محل تبصره ۳ به طور موقت تحویل بگیریم. با این واگذاری می‌توانیم فاضلاب منطقه را به تصفیه‌خانه مورد نظر انتقال دهیم.

هیچ آب فاضلابی وارد شبکه آبی نمی‌شود

آب تهران از میانگین استانداردهای جهانی بالاتر است

سلامت آب تهران کاملا تضمین شده است

وی تصریح کرد: هیچ آب فاضلابی وارد شبکه آبی نمی‌شود مگر اینکه استاندارد آن تأیید شده باشد. آب تهران از میانگین استانداردهای جهانی بالاتر است. آب در دیگر شهرهای دنیا آب بهداشتی است؛ اما در تهران آب بهداشتی و شرب تولید می‌شود و سلامت آن کاملا تضمین شده است.

اردکانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه یکی از مصوبات شورای شهر تهران باید این باشد که تجهیزات کاهنده برداشت آب در تأسیسات شهری نصب شود، افزود: در تهران میزان هدررفت آب ۲۲ درصد است که ۱۱ درصد آن در ۲۲ هزار کیلومتر شبکه آب است و بخشی از درآمد تبصره ۳ به بازسازی شبکه فرسوده اختصاص دارد. ۱۱ درصد هدررفت نیز پرتی ظاهری است که آمار آن را نداریم. مدیریت پرتی شبکه آب در سال گذشته بیش از هر سال دیگری بوده است. آبفا و شهرداری خود را مکلف می‌داند ۹۵۰ نقطه اتصال را اصلاح کنند که این اقدامات در حال انجام است.

سه میلیون متر مکعب آب در مخازن آب اضطراری ذخیره شده است

وی تأکید کرد: سه میلیون متر مکعب آب در مخازن آب اضطراری ذخیره شده و شیرهای برداشت آنی و اتوماتیک برای آنها نصب خواهد شد. براساس مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان واحدهای پنج طبقه به بالا و آسمان‌خراش‌ها باید پمپ و مخزن آب نصب کنند. ذخایره سدها در سال‌های اخیر یک میلیارد متر مکعب بوده اما سال قبل به ۴۰۰ میلیون متر مکعب رسیده، اگر فشار آب شبکه را کاهش ندهیم چگونه می‌توان با این میزان ذخیره آب شرایط را مدیریت کرد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا