تیم ملی در جام جهانی قطر با قرعه خوبی روبرو شده است اما تاریخ نشان می دهد که باید مراقب بود زیاد خوشبین نباشد.
به گزارش باراناخبر، فوتبال 360 «گروهی با انگلیس، آمریکا و برنده پلی آف اروپا در جام جهانی 2022 قرعه نسبتا خوبی برای تیم ملی بود. آمریکا یکی از ضعیف ترین تیم های سید دو است که نسبت به سایر تیم های سید دو ستاره کمتری دارد. این امر امیدها را برای صعود تیم ملی به مرحله مقدماتی جام جهانی برای اولین بار افزایش داده و افکار عمومی نیز به قرعه کشی بسیار خوشبین بوده است. بررسی تساوی های ایران در دوره های قبلی جام جهانی نشان می دهد که اخیراً نتایج تیم ملی با سهولت قرعه کشی هایش کاملا متفاوت بوده است.
شروع سخت در آرژانتین
اولین حضور ایران در جام جهانی زمانی رخ داد که این مسابقات با 16 تیم برگزار شد و عملا قرعه آسانی انجام نشد. هرچند در همین شرایط می توان قرعه کشی ایران را سخت دانست. بهترین تیم تاریخ هلند در کنار ایران به عنوان صدرنشین قرار گرفت. تیمی که دو بار پیاپی به فینال جام جهانی رسید که یکی از آنها جام جهانی 1978 بود.پرو، دیگر هم تیمی ایرانی، به عنوان قهرمان جام آمریکا وارد جام جهانی شد. پرو در سال 1975 برای اولین و آخرین بار قهرمان کوپا آمه ریکا شد. اسکاتلند ساده ترین حریف ایران بود. تیمی که یک بار به جام جهانی رسید و در مرحله گروهی حذف شد. تنها امتیاز ایران مقابل همین تیم کسب شد. اسکاتلند در صورت موفقیت در پلی آف اروپا در جام جهانی قطر به مصاف ایران خواهد رفت.
اولین پیروزی
قرعه ایران در جام جهانی 1998 را می توان قرعه نسبتا خوبی دانست. رهبر ایران آلمان بود. تیمی که دو سال پیش قهرمان یورو شد اما میانگین سنی بازیکنان نقطه ضعفش است. در نهایت اما آلمانی ها توانستند به عنوان تیم اول این گروه صعود کنند. یوگسلاوی نیز یک تیم ستاره بود و پردراگ میاتوف و سینیشا میهایلوف در راس آنها بودند. با این حال، حذف از جام جهانی گذشته و یورو باعث شد تا آنها پس از مدت ها یک تورنمنت بزرگ را تجربه کنند. آمریکا در جام جهانی ثابت بود و البته معمولاً جز در سال 1994 در مرحله گروهی موفق نبود. تیمی که در این دوره نیز به مصاف ایران می رود.
بهترین قرعه کشی
بهترین قرعه ایران در جام جهانی را می توان به جام جهانی 2006 مربوط کرد، پرتغال رهبر ایران تیم قدرتمندی بود و در یورو 2004 به عنوان تیم دوم به جام جهانی راه یافت، اما حضور آنگولا در گروه ایران می تواند تضمین سه امتیاز برای تیم ملی آنگولا برای اولین و آخرین بار جام جهانی را تجربه کرد و تیمی ناشناخته به حساب می آمد. مکزیک، دیگر هم تیمی ایران، همیشه از گروه خود بیرون آمد و در مرحله 1/16 حذف شد. مکزیک اولین قدرت کونکاکاف در آن زمان نبود. همین قرعه کشی به شکلی اغراق آمیز توقعات را از ایران بالا برد. موضوعی که شاید تاثیر زیادی در ناکامی تیم ملی داشته باشد. ایران علاوه بر باخت مقابل پرتغال و مکزیک، در مقابل آنگولا نیز موفق به پیروزی نشد. این می تواند تجربه مهمی برای ایران در جام جهانی قطر باشد.
آخرین اسلاید
در جام جهانی 2014 تیم ملی یک تساوی متوسط داشت و دوباره امیدها برای صعود بیشتر شد. ایران فرصت بازی با آرژانتین و مسی یکی از دو ستاره بزرگ فوتبال جهان را داشت و نیجریه و بوسنی و هرزگوین دیگر تیم های ملی شکست ناپذیر محسوب نمی شدند. نیجریه در آن زمان قهرمان جام ملت های آفریقا بود و پس از آرژانتین بیشترین شانس را برای صعود از مرحله گروهی داشت. بوسنی برای اولین بار پس از استقلال به جام جهانی رسید. ایران در اولین بازی مقابل نیجریه امتیاز گرفت و مقابل آرژانتین نمایش فوق العاده ای داشت، در سومین بازی مقابل بوسنی شکست خورد اما برنامه تیم ملی برای صعود از مرحله گروهی دوباره ناکام ماند.
بهترین عملکرد
بهترین نتایج ایران در تاریخ جام های جهانی سخت ترین قرعه کشی ملی است. مرحله گروهی با اسپانیا و پرتغال بدترین سناریویی بود که در انتظار تیم ملی بود. پرتغال قهرمان اروپا بود و اسپانیا قبل از اتفاقات و اختلافات قبل از شروع جام یکی از مدعیان اصلی قهرمانی بود. مراکش، تیم چهارم ایران نیز با آروه رناری و بازیکنانی مانند حکیم زیاش و اشرف حکیمی روزهای خوبی را پشت سر گذاشته است. ایران در دیدار اول مراکش پیروز شد، در بازی دوم مقابل اسپانیا در یک بازی نزدیک شکست خورد و بازی سوم با تساوی با پرتغال به پایان رسید. نتایج نشان داد که تیم ملی معمولا در شرایط سخت عملکرد بهتری دارد.»
انتهای پیام/