رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه مراسم اختتامیه و اهدای جوایز برگزیدگان مسابقه مشترک با شبکه حمایت از نویسندگان زن آفریقا را با رونمایی از کتاب مشترک منتشر شده در گالری ملی هنر زیمبابوه در حراره برگزار کرد.
به گزارش باراناخبر عباس نوازانی -سفیر جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه- در مراسم اختتامیه مسابقه و رونمایی رسمی این کتاب اظهار کرد: این پروژه فرصتی برای تبادل خلاقانه و همکاری های بیشتر فراهم می کند و داستان زنانی را به تصویر می کشد که با عزمی استوار بر چالش ها غلبه کرده و الهام بخش نسل های آینده شده اند.
وی افزود: علیرغم تبلیغات مغرضانه رسانه های غربی علیه زنان ایرانی واقعیت چیز دیگری است و زنان ایرانی با حفظ ارزش های دینی و عفت خود در تمامی عرصه های اجتماعی حضور فعالی دارند.
نوازانی همچنین از جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان فلسطینی ابراز تأسف کرد و گفت: در دنیای امروز شاهد جنایات هولناکی علیه زنان و کودکان هستیم. رژیم اسرائیل بیش از ۴۳ هزار نفر را کشته که ۷۰ درصد از آن ها زنان و کودکان بوده اند. چه کسی مسئول این کشتارهاست؟ چرا برخی دولت ها در برابر این فجایع سکوت می کنند؟
حمید بختیار رایزن فرهنگی ایران در زیمبابوه در سخنانی گفت: این رویداد گواهی بر قدرت تجارب مشترک و روحیه ماندگار زنان است و نقطه عطفی در تقویت همکاری های مشترک در حوزه فرهنگی و هنری به شمار می رود.
وی همچنین بیان کرد: زنان ایران و زیمبابوه با آثار ادبی و روایت های هنری خود به موضوعات مختلف نگاهی منحصر به فرد بخشیده اند و خوانندگان را تحت تأثیر قرار داده اند.
بختیار در خصوص پس زمینه این رویداد گفت: این ابتکار فرهنگی شامل مسابقه ای است که بر داستان های موفق زنان ایرانی و آفریقایی متمرکز است و در حین حال به تصویری از واقعیت های زندگی زنان فلسطینی که مدت ها است تحت بمباران رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند می پردازد.
وی اضافه کرد: هدف از انتشار این کتاب مستندسازی این دستاوردهای خارق العاده و تقویت گفت وگو میان ملت های مختلف است که به نفع نسل حاضر و آینده خواهد بود.
بختیار ابراز امیدواری کرد که از طریق رونمایی این کتاب آگاهی درباره توانمندسازی زنان از طریق فرهنگ های پویا افزایش یابد و روایت ها و دیدگاه های آنان در زمینه جنسیت فرهنگ و توسعه اجتماعی-اقتصادی به اشتراک گذاشته شود.
در ادامه ثبانی ملیلو -هماهنگ کننده شبکه نویسندگان زن آفریقا- گفت: این پروژه کتاب فرصتی برای نزدیک تر شدن زیمبابوه و ایران از طریق نوشته های ادبی است. انتشار این کتاب راهی مؤثر برای مشارکت در برنامه تبادل فرهنگی خواهد بود و از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از این پروژه مشترک تشکر می کنم.
همچنین زهرا سادات میرهاشمی -رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا(س) – در این مراسم به بیان دستاوردهای زنان ایرانی و معرفی ظرفیت های دانشگاهی ایران پرداخت.
اعضای شبکه حمایت از نویسندگان زن آفریقا هنرمندان شاعران علاقه مندان به ادبیات موسیقیدانان و دانش آموزان مدارس مختلف نیز در این رویداد حضور داشتند.
این مسابقه تلاشی مشترک بین رایزنی فرهنگی ایران در زیمبابوه و شبکه حمایت از نویسندگان زن آفریقا با همکاری اداره ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است که با هدف تقویت همکاری و تبادل فرهنگی و تشویق نویسندگان و هنرمندان به منظور آشنایی با زن مسلمان و معرفی جایگاه زنان در جامعه ایران و همچنین در راستای همبستگی با زنان در فلسطین اجرا شد.
در این مسابقه مشترک بیش از ۱۵۰ اثر در سه حوزه داستان نویسی شعر و نقاشی دریافت شد. سپس تیمی از استادان به داوری آثار پرداخته و فهرستی کوتاه از ۲۰ داستان کوتاه و شعر ارائه دادند.
همچنین ۹ اثر برای چاپ در کتاب انتخاب و به تمامی برگزیدگان گواهینامه و جوایزی اهدا شد.
کتاب رونمایی شده با عنوان «خواهران در آن سوی مرزها» (Sisters across borders) از دو بخش تشکیل شده که بخش اول به نگاه اسلام به زن و خانواده و دستاوردهای ایران پس از انقلاب در حوزه زنان می پردازد و در بخش دوم داستان های برگزیده مسابقه مشترک منتشر شده است.
انتهای پیام