«موسسه نروژی تحقیقات آب و هوا و محیط زیست» (NILU) اعلام کرد که دود ناشی از آتشسوزیهای متعدد و گسترده در جنگلهای کانادا هزاران مایل دورتر از محل آتشسوزیها به نروژ هم رسید.
به گزارش باراناخبر به نقل از یورونیوز، این درحالیست که در روزهای گذشته نیز کارشناسان نسبت به انتشار دود ناشی از آتشسوزیهای طبیعیِ کانادا به بخش وسیعی از آمریکای شمالی و خطر آلودگی هوا برای میلیونها نفر از ساکنان شهرهای این منطقه هشدار داده بودند.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه گزارش کرد که دود و غبار حاصل از آتشسوزیها در کانادا به شمال آمریکا هم رسیده و نیویورک را غرق در مه نارنجیرنگ کرده است.
کارشناسان اروپایی روز گذشته (جمعه) با اشاره به اینکه دود این آتشسوزیها در نروژ نیز مشاهده شده یادآور شدند که غلظت «بسیار کمی» از ذرات دود از روز دوشنبه در ایستگاهی در جنوب نروژ شناسایی شده و میزان اندازهگیری دود با توجه به شدت آتش سوزی و جهت باد متفاوت است.
با این حال آنها تاکنون هیچ نشانهای از مشکل زیست محیطی یا خطر جدی را برای این منطقه گزارش نکردهاند.
از سوی دیگر جنوب نروژ نیز همانند بخش بزرگی از اروپای شمالی، یکی از شدیدترین خشکسالیها را تجربه میکند.
در جنوب شرق نروژ در حدود ۱۶ روز است که قطرهای باران نباریده و کارشناسان هواشناسی نیز روزهای بدون بارشی را در آینده پیشبینی میکنند. در حال حاضر نیز استفاده از هر گونه شومینه روباز از روز پنجشنبه به مدت سه هفته در آنجا ممنوع شده است.
بنابر این گزارش مقامات کانادایی نیز آتشسوزیهای طبیعی اخبر در این کشور را از نظر میزان بالای هکتارهای سوخته در این فصل از سال، استثنایی عنوان کردهاند.
این کشور با ثبت ۲۳۰۰ آتشسوزی جنگلی در هفتههای اخیر و حدود ۳.۸ میلیون هکتار جنگل سوخته که بسیار بالاتر از میانگین دهههای اخیر است، سال بی سابقهای را تجربه میکند.
هشدار سازمان ملل در خصوص آلودگی هوا در نیویورک
از سوی دیگر «استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل متحد در رابطه با این رویداد طبیعی گفته است که دود ناشی از آتشسوزی جنگلهای کانادا که نیویورک و دیگر شهرهای آمریکا را فراگرفته است و همچنین آب و هوای بد در بسیاری از نقاط جهان، نمادی از بحران آب و هوا است.
به گزارش آر تی ایندیا، دوجاریک افزود: هنوز هیچ توضیحی در مورد اینکه آیا آتشسوزی جنگلهای کانادا با بحران آب و هوایی ناشی از انسان مرتبط است یا خیر، ارائه نشده است اما آلودگی هوا اغلب با فعالیتهای مردم مرتبط است.
دوجاریک گفت که آتش سوزیهای کانادا به هشدار کارشناسان و دانشمندان اقلیم در مورد افزایش دما مربوط میشود.
انتهای پیام