دستاورد وزارت ورزش؛ از بلاتکلیفی فدراسیون‌های ورزشی تا ابطال انتخابات کمیته ملی المپیک/ چه کسی مقصر است؟

به گزارش خبرنگار ورزش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بدون شک سر و سامان دادن به فدراسیون‌های بلاتکلیف یکی از وظایف بدیهی وزارت ورزش و جوانان است، در حالی که سال گذشته وزارت‌خانه با حرکت لاک‌پشتی این وظیفه بدیهی را انجام می‌داد و تقریبا تمامی مجامع فدراسیون‌های ورزشی در اواخر سال گذشته برگزار شدند، امسال هم همان رویه را در پیش گرفتند و در حال حاضر ۱۱ فدراسیون ورزشی با سرپرست اداره می‌شود. این وضعیت در شرایطی است که امسال سال شلوغی برای ورزش ایران است، اما نکته قابل توجه اینکه برخی مجامع برگزار شده از سوی وزارت ورزش هم با مشکل روبه‌رو شده است.

**در ادامه فدراسیون‌هایی که به جای رئیس، با سرپرست اداره می‌شوند را بررسی می‌کنیم:

بوکس: از آبان ماه سال گذشته که حسین ثوری از فدراسیون بوکس رفت و پناهنده شد؛ این فدراسیون با سرپرست اداره می‌شود. در حالی که پیش از این عنوان شده بود اواخر اردیبهشت‌ماه مجمع این فدراسیون برگزار می‌شود و حتی سه نامزد این فدراسیون هم تأیید صلاحیت شده‌اند، اما خبری از برگزاری مجمع نیست. در حال حاضر روح‌الله حسینی سرپرست فدراسیون بوکس است؛ چندی پیش در گفت‌وگو با خبرنگار آنا به این موضوع اشاره کرد که فدراسیون برای تأمین منابع مالی نیاز به اسپانسر دارد، اما تا زمانی که فدراسیون به صورت سرپرست اداره می‌شود، اسپانسر‌ها هم جلو نمی‌آیند. بوکس این روز‌ها شرایط خوبی ندارد؛ تیم ملی بوکس در مسابقات جهانی با ۷ بوکسور اعزام شد که همگی شکست خوردند؛ همچنین این رشته در لیست اعزام برای بازی‌های آسیایی است اما وضعیت ریاست این فدراسیون هنوز مشخص نیست.

آمادگی جسمانی: ۳۰ مردادماه ۱۴۰۱ و همزمان با تشکیل این فدراسیون علی خلیلی به عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد. او ۷ آبان ماه جای خود را به احمد گواری داد و از آن زمان تا به الان این فدراسیون با سرپرست اداره می‌شود.

فدراسیون روستایی و بازی‌های بومی و محلی: این فدراسیون از ۷ آبان‌ماه سال گذشته در اختیار علیرضا پسندیده به عنوان سرپرست قرار داده شد و تا همین الان هم این سرپرستی ادامه دارد.

ورزش کارگری: دوره ریاست جواد رمزی در این فدراسیون ۵ اسفند به پایان رسید و از هشتم اسفنده‌ماه هم احمد اسناوندی به عنوان سرپرست انتخاب شده و به مدت ۶ ماه زمان دارد تا ساز و کار برگزاری مجمع این فدراسیون را تشکیل دهد. نکته جالب توجه اینکه جواد رمزی، رئیس فدراسیون ورزش کارگری چهار سال رئیس، یک سال دبیر و همچنین یک سال سرپرستی این فدراسیون و ۱۳ سال سرپرست ورزش وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی بوده، اما به دلیل نداشتن سوابق مدیریتی رد صلاحیت شده و نمی‌تواند در انتخابات شرکت کند و همین مسئله شائبه ایجاد کرده که وزارت ورزش به دنبال مهندسی انتخابات است؛ که این موضوع از سوی پولادگر به شدت تکذیب شده و اعلام کرده: «رئیس مجمع انتخابات این فدراسیون، وزیر کار و امور اجتماعی است و هیچ چیزش مربوط به ما نیست.»

فدراسیون ورزش‌های همگانی: پس از اینکه فدراسیون آمادگی جسمانی تشکیل شد و از زیر مجموعه فدراسیون ورزش‌های همگانی جدا شد؛ اختلاف در این فدراسیون بالا گرفت، در نهایت وزارت ورزش و جوانان هم با تمدید ماموریت افشین ملایی به عنوان رئیس این فدراسیون مخالفت کرد و به این ترتیب علی خلیلی از هفتم آبان‌ماه سرپرستی این فدراسیون را برعهده گرفت.

فدراسیون ورزش‌های دریایی و ساحلی: این فدراسیون در دوره سجادی تشکیل و از آبان‌ماه سال گذشته هم رضا شجیع به‌عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد.

فدراسیون ورزش‌های بادبانی: این فدراسیون همچون فدراسیون ورزش‌های دریایی و ساحلی جزء فدراسیون‌های تازه تأسیس در دوره سجادی است که از آبان ماه سرپرستی آن به خسرو ابراهیمی واگذار شده است.

فدراسیون سه‌گانه (ترای اتلون): در فرودین ماه امسال با دستور وزیر ورزش و جوانان، احمد نامنی به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب شد.

فدراسیون بولینگ و بیلیارد: چند روز پیش وزیر ورزش و جوانان، هاشم اسکندری راد را به‌عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب کرد.

فدراسیون بدمینتون: یکی از فدراسیون‌هایی که سال گذشته شرایط خاصی به لحاظ مدیریتی داشت، بدمینتون است. دوره چهارساله محمدرضا پوریا در مردادماه سال گذشته به پایان رسید؛ اما با توجه به اینکه انتخابات کمیته ملی المپیک پیش رو بود؛ در یک اقدام بی‌سابقه، مجمع فوق‌العاده این فدراسیون برگزار و اعضای مجمع به ادامه حضور پوریا به عنوان رئیس رای مثبت دادند. در نهایت او توانست در انتخابات کمیته ملی المپیک شرکت کند و روز ۲۳ شهریورماه از سوی وزیر ورزش حکم سرپرستی گرفته و قرار است 22 خرداد‌ماه انتخابات این فدراسیون برگزار شود.

نکته جالب توجه در مورد فدراسیون‌های که با سرپرست اداره می‌شوند؛ این است که مدت زمان حضور برخی سرپرستان این فدراسیون از ۶ ماه گذشته یا به ۶ ماه نزدیک است، اما هیچ کاری برای برگزاری انتخابات‌شان انجام نشده است.

**عجیب و واقعی مثل سوارکاری

حالا علاوه بر این ۱۰ فدراسیونی که با سرپرست اداره می‌شود، برخی فدراسیون‌ها که مجامع آن برگزار شده از سوی وزارت ورزش با مشکل روبه‌رو شده اند، یکی از این فدراسیون‌ها، فدراسیون سوارکاری است که ۲۱ خردادماه مجمع آن برگزار و مسعود خلیلی به‌عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد؛ البته در مجمع این فدراسیون، نماینده وزارت ورزش حضور پیدا نکرد، ولی نماینده کمیته حضور داشت و همین موضوع باعث شد تا انتخابات این فدراسیون شرایط مبهمی پیدا کند تا حدی که مسئولان وزارت ورزش بار‌ها تاکید کردند شیوه برگزاری مجمع انتخاباتی این فدراسیون قانونی نبوده است.

 

در نهایت از سوی وزیر ورزش، در شهریورماه سال گذشته محمود حیدری به عنوان سرپرست انتخاب شد. اما خلیلی به این موضوع اعتراض کرد و به همین خاطر به دیوان عدالت اداری شکایت کرد؛ در نهایت این دیوان هم رای به ابطال حکم سرپرستی فدراسیون سوارکاری داد. در نهایت دو روز پیش با اعلام وزارت ورزش انتخابات فدراسیون سوارکاری ابطال شد و این فدراسیون هم در لیست فدراسیون‌های بلاتکلیف قرار گرفت.

**ژیمناستیک و دوچرخه‌سواری زیر تیغ ابطال

البته این پایان ماجرا‌های وزارت ورزش با مجامع برگزار شده نیست؛ این روز‌ها فدراسیون ژیمناستیک و دوچرخه‌سواری هم شرایط مبهمی دارند، در حال حاضر گویا فدراسیون جهانی ژیمناستیک هنوز عابد حقدادی را به‌عنوان رئیس نپذیرفته است و نماینده فدراسیون جهانی هم اعلام کرده همه مسائلی که در مجمع این فدراسیون اتفاق افتاده را گزارش می‌دهد؛ در مجمع این فدراسیون، اینچه درگاهی رئیس پیشین این فدراسیون اجازه حضور پیدا نکرد و برخی اعضای مجمع که از او حمایت می‌کردند مجمع را ترک کردند، اما با این حال پولادگر معاونت قهرمانی وزارت ورزش، مجمع را ادامه داد و در نهایت عابد حقدادی رئیس فدراسیون شد.

مجمع فدراسیون دوچرخه‌سواری هم پس از مدت‌ها بلاتکلیفی در اواخر سال گذشته برگزار و رسول اسدی به‌عنوان رئیس انتخاب شد؛ اما چند روز پیش با شکایت یکی از نامزد‌های این فدراسیون، دیوان عدالت اداری در حکمی دستور موقت ابطال انتخابات را صادر کرد که البته با پیگیری وزارت ورزش حکم ابطال موقت لغو شد، اما پرونده انتخابات این فدراسیون همچنان باز است.

**انتخابات کمیته ملی المپیک روی هوا می‌رود؟

حال نکته قابل توجه این است که فدراسیون سوارکاری، ژیمناستیک و دوچرخه‌سواری جزء فدراسیون‌های المپیکی هستند و پس از ابطال انتخابات فدراسیون سوارکاری، موضوع ابطال انتخابات کمیته ملی المپیک هم به میان آمده است؛ چرا که در مجمع کمیته ملی المپیک، تعداد فدراسیون‌های المپیکی باید بیشتر از غیرالمپیکی‌ها باشد و حالا با ابطال انتخابات سوارکاری، تعداد فدراسیون‌های المپیکی و غیرالمپیکی برابر شده است؛ موضوعی که انتخابات کمیته ملی المپیک را هم زیر تیغ برده است.

البته اگر انتخابات فدراسیون دوچرخه‌سواری و ژیمناستیک هم ابطال شوند؛ آن وقت حتی تعداد غیرالمپیکی‌ها از المپیکی هم بیشتر می‌شود و انتخابات کمیته مرجعیت قانونی ندارد. همه این اتفاقات در شرایطی رخ داده که متولی برگزاری مجامع فدراسیون‌های ورزشی،  وزارت ورزش و جوانان است که البته وزیر ورزش با تفویض اختیار به پولادگر معاونت قهرمانی و توسعه ورزش، برگزاری مجامع را به او سپرده و حالا این شرایط در ورزش ایران به وجود آمده است.

دکمه بازگشت به بالا