محمدرضا کلامی با تأکید بر اینکه طبق گزارش سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکنندگان ، اکنون که در فصل برداشت برنج داخلی هستیم ، افزایش قیمت برنج داخلی حدود یک درصد نسبت به سال گذشته بوده است ، افزود: : ارز مرجع واردات برنج از برنج دولتی به ارز نیمایی قیمت این کالا را در سبد زندگی مردم به روشی غیرمتعارف بالا برد که خوشبختانه این اتفاق نیفتاد و قیمت برنج در بازار نشان داد درآمد سرانه می تواند بازدارنده ای برای افزایش قیمت کالاها باشد. بخشی از آن در داخل کشور تولید می شود و بخشی دیگر از خارج از کشور وارد می شود.
دبیر ستاد تنظیم بازار در مورد تغییر نرخ ارز مرجع واردات برنج گفت: بسیاری از اقتصاددانان معتقد بودند که باید یک نرخ ارز واحد ایجاد شود و ارز یارانه ای حذف شود که این یک پاسخ خوب به کالاهایی مانند شکر و گوشت قرمز “.
وی افزود: وقتی گوشت قرمز با ارز 4200 دلار عرضه شد ، صف ایجاد شد و بخش زیادی از مردم نتوانستند گوشت یارانه بگیرند زیرا واردات نیاز گوشت یارانه ای را برآورده نمی كرد ، این محصول منجر به افزایش تولید داخلی و گوشت متعادل شد. قرمز شده و از افزایش سریع قیمت این محصول جلوگیری کرد.
کلامی افزود: وقتی کالایی از گروه یک به گروه دو منتقل می شود ، به این معنی است که ارز نیما باید ملاک واردات آن باشد و در صورت نوسان ارز نیما ، قیمت تمام شده نوسان می کند و دولت نمی تواند قیمت را اعلام کند. از آن کالا هر روز بر اساس قیمت های متغیر “. زیرا این امر مشکلاتی را در عرضه و کالاها در شبکه توزیع به وجود خواهد آورد.
سرپرست معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت ، معدن و تجارت در مورد قیمت برنج خارجی گفت: در برنج شاخص مانند برنج 1121 ، متوسط قیمت آن در سراسر جهان و در بنادر حدود یک دلار است. قسمت جنوبی کشور ، که حدود 25000 یورو تخمین زده می شود “. اما قیمت این محصول در بازارهای سراسر کشور حدود 19 هزار یورو است.
وی افزود: این قیمت نشان می دهد که ابتدا واردکنندگان سود خود را برای حفظ بازار کاهش داده اند و از طرف دیگر کشورهای تولید کننده برنج که می دانند افزایش قیمت منجر به کاهش تقاضا می شود ، کالاهای آنها زیر قیمت جهانی برای حفظ بازار ایران است “.
کلامی افزود: مصرف کنندگان با توجه به قیمت برنج موجود در بازار می توانند از برنج داخلی و خارجی استفاده کنند که در مقایسه با نصف قیمت ارز قیمت مناسبی است.