برای طراحی سایت چه زبان هایی لازم است؟

بهترین زبان برای طراحی سایت چیست؟

شاید مثل خیلی از افراد دیگر تصور شما این باشد که html و css جزو بهترین زبان‌های هستند. برای افرادی که با تکنولوژی آشنا نیستند، زبان‌های طراحی سایت و کار کردن با یک طراح وب می‌تواند دشوار باشد. آن‌ها از عباراتی مانند CSS، HTML، و جاوا استفاده می‌کنند که ممکن است برای شما به عنوان صاحب کسب‌وکار ناشناخته و نامفهوم باشد. البته بهترین گزینه ساخت سایت با سایتی شو است.

اما بگذارید با یکدیگر روراست باشیم. اچ تی ام آل و سی اس اس جزو زبان‌های برنامه نویسی و طراحی سایت نیست. در واقع آنها زبان‌های اسکریپتی هستند که می‌توانند محتوایی شما را دستکاری کرده ویژگی‌های خاصی مانند اندازه موقعیت رنگ و نوع قلم و مانند این را تغییر دهند.

در این چند ساله اخیر صنعت توسعه وب دوران طلایی را تجربه کرده است تقریباً هر هفته می‌توان گفت که یک چارچوب یا کتابخانه جدید معرفی می‌شود که به توسعه دهندگان وب اجازه می‌دهد تا سایت مورد نظر خود را به آن صورت که می‌خواهند طراحی کنند.

اینکه کدام یک از زبان‌های برنامه نویسی جزو بهترین زبان‌های طراحی سایت است؛ سوالی است که بسیار مهم و جای بحث دارد اما در پاسخ باید گفت که نمی‌شود یک پاسخ کلی جواب این سؤال داد ممکن است یک توسعه دهنده وب زبان برنامه نویسی را در نظر بگیرد که در نظر فرد دیگری آن زبان برنامه نویسی زبان مهم برای طراحی سایت نباشد به هر حال در ادامه ماه بررسی برخی از مهم‌ترین می‌پردازیم.

عوامل مؤثر در انتخاب بهترین زبان‌های طراحی سایت

برای این که بدانید چه عواملی در انتخاب بهترین زبان‌های طراحی سایت تأثیر گذار هستند آشنایی با html و javascript و همچنین Css ضروری بوده و مقدمه آشنایی با توسعه وب است. عوامل زیادی بر انتخاب یک زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت تأثیر گذار هستند. در ابتدا باید ببینید از چه پلتفرمی می‌خواهید استفاده کنید. یعنی سروری که می‌خواهید وب سایت شما بر روی آن پیاده سازی شود چه نوع سروری است.

در همه پلتفرم‌ها نمی‌توان از همه زبان‌های برنامه نویسی وب استفاده کرد. برای مثال اگر سرور شما یک سرور ویندوزی باشد در این صورت برای اجرای زبان برنامه نویسی ASp مناسب است. البته زبان‌هایی هم وجود دارند که می‌توانند هم بر روی سرور ویندوز و هم بر روی لینوکس اجرا شوند مانند زبان برنامه نویسی C.

باید مشخص کنید که در چه زمینه‌ای قرار است به فعالیت بپردازید. این موضوع نیز انتخاب بهترین زبان‌های طراحی سایت نقش مهم و کلیدی دارد. باید با توجه به فعالیت‌هایی که قرار است در حوزه مربوطه انجام دهید زبان برنامه نویسی مورد نیاز را انتخاب کنید. برای این کار می‌توان یک بررسی ساده کرد و دید که پروژه‌هایی که در حوزه مورد نظر موفق عمل کرده‌اند از چه زبان‌هایی برای تولید آن پروژه‌ها استفاده شده است.

البته اینکه به زبان‌های جدید نیز نظری داشته باشیم می‌تواند بسیار مفید و کارآمد باشد. ولی باید توجه کنیم که آن زبان جدید یادگیریش ساده باشد.

فرض کنید شما یک زبان برنامه نویسی بسیار پر قدرت اما دشوار و سخت را انتخاب می‌کنید و بعد برای انجام پروژه خود مجبور هستید که از نیروهای متخصص و فوق حرفه‌ای برای این کار استفاده کنید که در این صورت هزینه و دستمزد آنها ممکن است برای برخی از پروژه‌های نسبتاً بزرگ توجیه اقتصادی نداشته باشد. در ادامه ما به معرفی برخی از بهترین زبان‌های طراحی سایت می‌پردازیم.

جاوا اسکریپت جزو ملزومات و یکی از زبان‌های طراحی سایت

جاوا اسکریپت را نمی توان جزو یکی از کامل ترین زبان‌های طراحی سایت دانست بلکه یکی از زبان های اسکریپتی مهم و تاثیر گذار در طراحی صفحات وب است. این زبان بخش مهم و بسیار بزرگی از طراحی صفحات وب را java script و Html و CSS تشکیل می‌دهند. این زبان را با زبان جاوا نباید مقایسه کرد.

زیرا زبان جاوا یک زبان برنامه نویسی کامل و همه چی تمام است. اما java script یک زبان اسکریپت نویسی است که در طراحی صفحات جذاب و واکنش گرا وب می‌تواند به کار گرفته شود. با استفاده از این زبان اسکریپتی می‌تواند از نظر بر روی طراحی سایت کار کرد.

همچنین برای کنترل کاراکترهای ورودی و اعتبار سنجی در طراحی سایت به کار گرفته شود. جاوا اسکریپت را می‌توان یک زبان چند وجهی دانست که می‌تواند از توابع، api ها المان‌های html در طراحی یک سایت زیبا از آن استفاده کرد.

شکل گیری زبان اسکریپتی جاوا

در ابتدای به وجود آمدن زبان اسکریپتی جاوا اسکریپت از آن بیشتر در طراحی صفحات وب و در سمت کاربر استفاده می‌شده است اما به مرور زمان که بر توانایی‌های آن افزوده کشت اکنون در سمت سرور به صورت node.js استفاده می‌شود.

امروزه حتی می‌توان در برنامه‌های مانند مایکروسافت ورد و نرم افزارهای pdf ردپای استفاده از زبان اسکریپتی جاوا اسکریپت را مشاهده کرد.

یادگیری زبان جاوا اسکریپت برای کسی که می‌خواهد در طراحی وب سایت موفق شود امری لازم و ضروری است زیرا این زبان اسکریپتی هم یادگیری‌اش آسان است و هم این که کاربرد زیادی دارد به حدی که فریم ورک هایی مانند بوت استریپ را با همین کدهای جاوا اسکریپت تولید کرده‌اند که استفاده از این فریم ورک ها می‌تواند در طراحی و توسعه وب سایت سرعت و کیفیت را بالا ببرد.

همچنین همان طور که می‌دانید تمام مرورگرهای وب در حال حاضر از این زبان اسکریپتی به طور کامل پشتیبانی می‌کنند. بنابراین توصیه می‌کنیم که حتماً این زبان را جزو بهترین زبان طراحی سایت در نظر بگیرید و اگر با آن آشنایی کافی ندارید حتماً شروع به یادگیری آن کنید. زبان جاوا اسکریپت را نیز می‌توان یکی از بهترین زبان‌های طراحی سایت دانست که آشنایی با آن برای یک طراح وب سایت لازم و ضروری است.

پایتون جزو بهترین زبان‌های طراحی سایت

زبان برنامه نویسی پایتون در ردیف بهترین زبان‌های طراحی سایت قرار دارد زیرا این زبان در کنار سادگی بسیار مقیاس پذیر بوده و همچنین از شی‌ء گرایی به طور کامل پشتیبانی می‌کند. این زبان برنامه نویسی در ابتدا که به وجود آمد برای انجام پروژه‌های علمی توسط دانشمندان به کار گرفته شد.

زبان برنامه نویسی پایتون جزوه زبان‌های برنامه نویسی است که در بین برنامه نویسان توانست خیلی سریع طرفداران خاص خود را پیدا کند. آمار سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که چیزی در حدود ۲۷ درصد برنامه نویسان زبان برنامه نویسی پایتون را برای انجام برنامه‌های خود انتخاب کردند. قابلیت بالای این زبان به حدی است که در بسیاری از برنامه‌ها می‌توان از آن استفاده کرد.

برای مثال یک پروتوتایپ ساده تا یک بزرگ می‌تواند با زبان برنامه نویسی پایتون توسعه داده شود. این زبان برنامه نویسی جزو زبان‌های برنامه نویسی سریع و آسان به حساب می‌آید. بهره وری و خوانایی و قدرت کاربردی این زبان برنامه نویسی مخصوصاً وقتی که با فریم ورک های دیگر به کار گرفته می‌شود به حد اعلای خود می‌رسد.

زبان برنامه نویسی Php جزو مهم ترین زبان‌های طراحی سایت

مطمئناً همگی شما با زبان برنامه نویسی php که جزو بهترین زبان‌های طراحی سایت است و از زبان‌های محبوب و پرطرفدار برای توسعه وب سایت‌ها به شمار می‌رود آشنایی کافی دارید. زبان برنامه نویسی php یک زبان متن‌باز سمت سرور بوده و به جرأت می‌توان گفت که بهترین زبان در طراحی وب سایت است.

این زبان علاوه بر قدرت زیاد از زمان بارگذاری سریع برخوردار است و همچنین ارزان بودن خود زبان برنامه نویسی و همچنین سرور و هاستی که قرار است بعد از طراحی سایت تهیه شود باعث شده است که بر محبوبیت آن روز به روز افزوده شود.

بسیاری از سیستم‌های مدیریت محتوا از این زبان برای طراحی خود استفاده می‌کنند از سایت‌های بزرگی که با این زبان حوزه داده شد نمی‌توان به فیس‌بوک و وردپرس اشاره کرد. زبان برنامه نویسی php فقط بر روی سرورهای که بر روی آن پی اچ پی نصب شده باشد قابل اجرا است.

یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که برای توسعه وب سایت‌های Static یا وب سایت‌های Dynamic یا برنامه‌های وب استفاده می‌شود. PHP مخفف Hypertext Pre-processor است، که در ابتدا برای طراحی و توسعه صفحات شخصی از آن استفاده می‌شد.

زبان برنامه نویسی جاوا یکی از زبان‌های طراحی سایت

یکی دیگر از زبان‌های بزرگ و مهم که جزو بهترین زبان‌های طراحی سایت است زبان برنامه نویسی جاوا است. این زبان یک زبان برنامه نویسی تمامشی گرا بوده و توسط شرکت sun Microsystems به وجود آمد. این زبان آن‌قدر بزرگ و کامل است که حتی به یک استاندارد برای کسانی که به توسعه بازی و برنامه‌های موبایل می‌پرداختند تبدیل شد. از این زبان می‌توان در طراحی سایت‌های بزرگ و کوچک استفاده کرد.

از بزرگ‌ترین پروژه‌هایی که با زبان جاوا نوشته شده‌اند می‌توان به سایت ebay و youtube و آمازون و لیندکین اشاره نمود. برنامه‌هایی که به زبان جاوا نوشته می‌شوند می‌توانند در سیستم عامل‌های مختلفی مانند مک، لینوکس، ویندوز به کار گرفته شوند. پتانسیل و قابلیت این زبان برنامه نویسی آن‌قدر زیاد است که می‌تواند در اکثر وسایل الکترونیکی و برقی مورد استفاده قرار گیرد.

در ابتدا که این زبان برنامه نویسی معرفی شد هدفش بیشتر بر طراحی صفحات وب و قابلیت اجرا بر روی اکثر سیستم عامل‌ها متمرکز بود و توانسته است در این چند ساله اخیر رشد فراگیری داشته باشد تا جایی که بیشتر زبان‌های برنامه نویسی که امروزه مشاهده می‌کنیم به نحوی از همین زبان برنامه نویسی جاوا در ساختارشان بهره برده‌اند.

Ruby یکی از بهترین زبان‌های طراحی سایت

Ruby یکی از بهترین زبان‌های طراحی سایت است و بیشتر برای طراحی سایت و اپلیکیشن های موبایل استفاده می‌شود. زبان ruby جزو زبان‌های متن باز داینامیک به حساب می‌آید و به خوبی می‌تواند برنامه نویسی دستوری و توابع را با آن انجام داد و از مقیاس پذیری بالایی برخوردار می‌باشد.

درک کدهای نوشته شده با این زبان بسیار آسان است و به سادگی می‌توان این زبان برنامه نویسی را یاد گرفت. اگر جزو افرادی هستید که دوست دارید کارهای خلاقانه و جالبی را با این زبان انجام دهید. برای طراحی سایت‌های خلاق و جذاب فریم ورک Ruby on Rails را که جزو فریم ورک های اصلی این زبان برنامه نویسی است را یاد بگیرید. در وب سرورهایی که از ترافیک بالایی برخوردار هستند استفاده از روبی توصیه می‌شود.

از پلتفرم‌های بزرگی که روبی را به کار می‌برند می‌توان به Twitter، hulu و scribd اشاره کرد. اگرچه این زبان برنامه نویسی بسیار قدرتمند و کارا است و در طراحی سایت می‌تواند به کار گرفته شود اما به دلیل این که برای اجرای آن نیاز به نیازمندی‌های جانبی بیشتری نسبت به php و java و پایتون دارد و همچنین‌هاست هایی که بتوانند این نیازمندی‌ها و ابزارهای لازم را در اختیار بگذارند بسیار کم هستند.

بنابراین می‌بینیم که طرفداران زیادی به سمت استفاده از زبان برنامه نویسی روبی جذب نمی‌شوند. معمولاً بهترین زبان‌های طراحی سایت زبان‌هایی مانند php، java و پایتون و سی شارپ و asp.net هستند که در سطح وسیعی از آن‌ها استفاده می‌شود.

برای انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت، بهتر است ابتدا با زبان‌های مختلف آشنا شوید و اطلاعات دقیقی کسب کنید تا راحت‌تر تصمیم بگیرید. ما در این مقاله، سعی کرده‌ایم به مقایسه‌ی زبان‌های برنامه نویسی تحت وب بپردازیم و آن‌ها را از جوانب مختلف بررسی کنیم.

اما به این نکته توجه کنید که هر زبان می‌تواند مزایا، معایب و کاربرد خود را داشته باشد. برای مثال زبانی برای انواعی از پروژه‌ها، بهترین گزینه باشد ولی در موقعیت دیگر مناسب برای آن کار نباشد. پس انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی در دنیای کد، کار درستی نیست. شما باید با توجه به هدف خود، مناسب‌ترین زبان را برای خودتان انتخاب نمایید.

بررسی ساختار وب‌سایت‌ها

ساختار کدهای وب سایت از دو بخش front-end (بخش سمت کاربر) و back-end (بخش سمت سرور) تشکیل می‌شوند. بخش سمت کاربر، همان ظاهر سایت است که با زبان‌های html ،css ،javascript و… طراحی شده است و این بخش صرفاً یک صفحه‌ی استاتیک است.

اما کد سمت سرور وظیفه‌ی پردازش، محاسبات و انجام عملیات مختلف روی داده‌ها را بر عهده دارد. برای روشن‌تر شدن قضیه به این مثال توجه کنید. در سایتی دکمه‌ای تحت عنوان “ثبت نام” قرار دارد. ظاهر این دکمه، محل قرارگیری آن و.. توسط کدهای سمت کاربر طراحی می‌شوند. اما بخشی که درستی اطلاعات ورودی را چک کند و در پایگاه داده ذخیره کند، جزو کدهای سمت سرور است.

از آنجا که زبان‌های سمت کاربر محدود هستند و جای تردید باقی نمی‌ماند، ما در این مقاله به بررسی محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی سمت سرور می‌پردازیم.

عوامل مؤثر در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی

عوامل زیادی در انتخاب یک زبان برنامه نویسی مناسب، مؤثر است که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  • تکنولوژی مورد استفاده
  • سادگی کاربری
  • وابستگی به  Platform
  • سرعت اجرا و امنیت
  • کارایی
  • بازار کار
  • سرعت توسعه
  • نحوه پشتیبانی
  • بهینه بودن برای موتور جستجو
  • و…

مقایسه‌ی زبان‌های برنامه نویسی تحت وب

در ادامه سعی کرده‌ایم ضمن معرفی هر زبان برنامه نویسی، مهم‌ترین معیارهای انتخاب را در هر زبانی بررسی نماییم.

python

اگر به دنبال یک زبان متن‌باز و مفسری هستید پایتون انتخاب مناسبی است. این زبان از سال ۱۹۹۱ با هدف ساده‌تر کردن برنامه نویسی ایجاد شده و تاکنون خواهان زیادی داشته است. به طوری که افرادی آن را بهترین زبان برنامه نویسی برای خود دانسته‌اند!

پایتون چند منظوره و شی گرا است و برای توسعه وب سایت، تحلیل داده، نوشتن برنامه‌ی دسکتاپ و حتی در زمینه‌ی یادگیری ماشینی و علم داده نیز کاربرد دارد. پس پایتون صرفاً یک زبان برای توسعه وب نبوده و در زمینه‌های دسکتاپ هم کاربرد زیادی دارد. یادگیری این زبان بسیار ساده است و منابع یادگیری زیادی برای آن وجود دارد.

همچنین پایتون دارای کتابخانه‌های بسیار زیادی است که باعث می‌شود بسیاری از امکانات را با تعداد خطوط کمتری از کد پیاده سازی نمایید. این زبان برای کار با پایگاه داده‌های بزرگ نیز مناسب است. در موتور جستجوگر گوگل هم از این زبان استفاده شده است.

یکی از نکات منفی که در زبان پایتون دیده می‌شود کندتر بودن سرعت اجرای کدها نسبت به سایر زبان‌های برنامه نویسی مثل جاوا است. این کندی علل مختلفی دارد و از مهم‌ترین آنها می‌توان به مفسری بودن و پویایی ذاتی پایتون اشاره کرد.

اگر از بازار کار این زبان می‌پرسید باید بدانید که این زبان در دنیا جز‌‌و ۱۰ زبان برتر بوده است. در ایران هم گرایش به سمت این زبان در سال‌های اخیر بیشتر شده است پس اگر اطلاعات خوبی در این زمینه کسب نمایید قطعاً به کسب در آمد هم می‌رسید.

Ruby

روبی یک زبان برنامه نویسی متن‌باز، پویا، شی ‌گرا و با تمرکز بر سادگی است و کاربرد اصلی آن توسعه وب می‌باشد. روبی در سال‌ ۱۹۹۰ در ژاپن اختراع شد. این زبان بسیار قابل حمل است، با اینکه در لینوکس توسعه یافته، اما در اکثر پلتفرم‌ها کار می‌کند.

قدرتی را که امروزه روبی بین زبان‌‌های سمت سرور دارد مدیون Ruby on Rails است که یک فریم‌ورک منبع‌باز محسوب می‌شود. از مهم‌ترین وب سایت‌های توسعه یافته با این زبان می‌توان به توییتر اشاره کرد.
اگر تاکنون با زبان‌های برنامه نویسی دیگری آشنا نبوده‌اید، روبی برای شروع کار، مناسب شما نیست. زیرا یادگیری این زبان نسبتاً دشوار است و منابع کمتری برای یادگیری دارد. همچنین تقاضای این زبان در بازار کار کمتر است.

Php

Php که برای بسیاری از افراد بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت شناخته شده است، یک زبان اسکریپتی و متن‌باز است که در سال ۱۹۹۴ به منظور طراحی برنامه‌های تحت وب ایجاد شد. ساختار زبان PHP بسیار شبیه به زبان C می‌باشد، به همین دلیل از محبوبیت فراوانی برخوردار است.

این زبان بر روی تمامی پلتفرم‌های معروف مثل ویندوز، لینوکس و مکینتاش قابل اجراست. بالا بودن سرعت اجرای کد، یادگیری آسان آن، رایگان بودن ابزار کار با PHP و وجود منابع آموزشی فراوان از دیگر مزیت‌های این زبان محسوب می‌شوند.

طبق گزارش  بیش از ۷۸ درصد از وب سایت‌ها از PHP بهره برده‌اند و سایت‌های معروفی همچون فیسبوک و ویکی‌پدیا از PHP استفاده کرده‌اند. این زبان به‌طور گسترده در صنعت استفاده می‌شود و بازار کار نسبتاً خوبی در ایران دارد. اگر تا به ‌حال وب‌سایتی با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوای وردپرس یا جومولا ایجاد کرده‌‌اید یعنی از قدرت پی‌اچ‌پی استفاده نموده‌اید.
ذکر این نکته هم لازم است که زبان PHP ماژولار نیست بنابراین برای اپلیکیشن‌های بسیار گسترده و پیچیده چندان مناسب به نظر نمی‌رسد. برای مطالعه ی بیشتر از این زبان به مقاله ی زیر مراجعه کنید.

java

جاوا یک زبان بسیار محبوب است که در سال ۱۹۹۱ با شعار “یک بار بنویس، همه جا اجرا کن” منتشر شد. به این معنا که زبان جاوا قابل حمل است. یعنی برنامه‌ی نوشته و کامپایل شده به زبان جاوا در کامپیوترهای مختلف با سخت‌افزارهای متفاوت اجرا می‌شود. این زبان شی گرا و همه منظوره، بسیار شبیه زبان c++ است. جاوا برای نوشتن انواع برنامه‌های تحت وب، موبایل، دسکتاپ، سیستم‌های تعبیه، ربات و حتی برنامه‌های پیچیده‌تر کاربرد دارد. بازار کار این زبان خوب است و در ایران بیشتر در زمینه‌های برنامه‌های دسکتاپ سازمانی و اپلیکیشن‌های تحت وب کاربرد دارد.

دکمه بازگشت به بالا