علمی و پزشکیکسب و کار برتر ایرانی

آموزش دوخت پیراهن ساحلی با کش ماسوره

آموزش دوخت پیراهن ساحلی کمرکش

در فصل تابستان، دوست داریم لباس‌ های خنک و راحت بپوشیم. پیراهن ساحلی، یکی از بهترین گزینه‌ ها برای فصل تابستان به شمار می ‌رود که هم خنک و راحت است و هم بسیار زیبا! پیراهن ساحلی، انواع مختلفی دارد و مدل کمرکش آن، یکی از محبوب‌ ترین آن‌ ها به شمار می ‌رود. اگر با دیدنِ پارچه‌ های رنگارنگِ موجود در بازار، دلتان می ‌خواهید خودتان پیراهنی بدوزید، باید به شما بگوییم که دوختنِ پیراهن ساحلی کمرکش، بسیار آسان است و شما می ‌توانید با پارچۀ دلخواهتان، به راحتی پیراهنی زیبا و راحت بدوزید.

فقط کافی است کار با چرخ خیاطی را بلد باشید؛ به علاوه، پیراهن ساحلی آن قدر پرطرفدار است که انواع الگوی آن در اینترنت موجود است و شما حتی نیازی به ترسیم الگو نیز ندارید. در این مطلب، به آموزش دوخت پیراهن ساحلی کمرکش خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید. همچنین جهت ثبت نام در دوره آموزش مجازی مانتو با مدرک فنی حرفه ای؛ می توانید به سایت ما مراجعه نمایید.

وسایل مورد نیاز برای دوختن پیراهن ساحلی کمرکش

برای دوختنِ پیراهن ساحلی کمرکش، به وسایل عجیبی نیاز ندارید؛ همان وسایل معمول برای خیاطی، به علاوۀ کش برای قسمت کمر، کارتان راه می اندازد. در ادامه، همۀ وسایل مورد نیاز را نام برده‌ ایم:

– پارچه

– کش (برای قسمت کمر)

– چرخ خیاطی

– سوزن ته گرد

– نخ هم رنگ پارچه

– سوزن خیاطی

– قیچی

– متر خیاطی

– کاغذ الگو یا الگوی آماده

پارچۀ مناسب برای دوختن پیراهن ساحلی کمرکش

پارچۀ نازک نخی، گزینۀ بسیار مناسبی برای پیراهن ساحلی کمرکش به شمار می ‌رود. یادتان باشد که پارچۀ نخی را ابتدا باید بشویید و اجازه دهید خشک شود، سپس آن را استفاده کنید؛ چراکه ممکن است آب برود. البته پیراهن ساحلی، گشاد است و با آب رفتنِ پارچه تنگ نمی ‌شود؛ اما ممکن است پس از اولین شست و شو، مدل لباستان به هم بخورد؛ در ضمن، بعد از شستن و خشک کردنِ پارچه، باید آن را اتو بزنید تا کاملاً صاف شود و هیچ چروکی روی آن باقی نماند.

اندازه‌گیری و ترسیم الگو

برای دوختن اندازۀ ساحلی، باید اندازۀ قسمت‌ های لازم را با دقت بگیرید: قد آستین، اندازۀ یقه، اندازۀ از سرشانه تا کمر، اندازۀ دامن و اندازۀ دور کمر؛ سپس، اندازه‌ ها را روی الگوی مورد نظرتان پیاده کنید.

یادتان باشد که طبق دوره اساس الگو، روی الگو باید 1.2 سانتی‌ متر برای دوخت جا بگذارید. اگر هم موقع ترسیمِ الگو این کار را نکردید، حتماً موقع بُرش زدن پارچه، اندازۀ کافی برای جای دوخت در نظر بگیرید!

با یک جست و جوی ساده در اینترنت می ‌توانید انوع الگوهای زیبا را برای دوخت پیراهن ساحلی کمرکش پیدا کنید؛ آن‌ ها را با یکدیگر مقایسه، و در نهایت، مدل دلخواهتان را انتخاب کنید و الگوی آن را پرینت بگیرید؛ اما یادتان باشد که در هر صورت باید اندازه‌ های دقیق خود را بدانید تا بتوانید الگوی آماده را نیز بر اساس سایز خودتان برش بزنید.

بُرش زدنِ پارچه

پس از انتخاب مدل و بُرش الگو، نوبت به بُرش پارچه می ‌رسد. الگوها را روی پارچه قرار دهید و آن‌ ها را با استفاده از سوزن ته گرد به پارچه وصل کنید تا موقع بُرش زدن، تکان نخورد؛ در ضمن، طرح الگو را می ‌توانید با استفاده از صابون یا گچ، روی پارچه ترسیم کنید تا بتوانید آن را با دقت بیشتری بُرش بزنید. یادتان باشد اگر الگو موقع بُرش زدن جا به جا شود، دقت کارتان کاهش خواهد یافت و نتیجۀ مطلوب حاصل نخواهد شد.

همان ‌طور که گفتیم، اگر موقع ترسیم الگو، جای زاپاس را روی الگو در نظر نگرفته‌ اید، حتماً موقع بُرش زدن، این مقدار اضافه را در نظر بگیرید.

دوختن پیراهن

پس از بُرش پارچه‎‌ ها، شروع به وصل کردنِ آن‌ ها کنید. یادتان باشد که تکه‌ های مختلف پارچه را باید از قسمت پشت کوک بزنید.

شانه‌ ها و درزهای کنار لباس را، همان‌ طور که در تصویر زیر مشخص شده است، به یکدیگر کوک بزنید. یادتان باشد حلقه آستین را نباید به هم ببندید؛ در ضمن، سراسر لبۀ پارچه را باید با یکی از روش‌ های تمیزدوزی بدوزید تا حسابی محکم شود و پاره یا ریش ریش نشود.

مرحله سوم

حالا یک تکه نوار را به لبۀ کارتان بدوزید؛ درست مثل تصویر پایین. نوار را از کمر تا شانه و پشت گردن، امتداد دهید.

این کار را برای هر دو طرف لباستان انجام دهید.

مرحله بعد

حالا به سراغ پایین ‌تنۀ لباس ساحلی می ‌رویم. جلو و عقب دامن را به یکدیگر وصل کنید.

پس از اتمامِ وصل کردنِ درزها به یکدیگر، به سراغ لبۀ پارچه بروید و آن‌ ها را نیز با یکی از روش‌ های تمیزدوزی مرتب کنید تا دوامش بیشتر شود.

اتصال پایین تنه به بالاتنه

حالا نوبت به اتصال پایین تنه به بالاتنه می ‌رسد.

در این قسمت از کار نیز باید درز لباس را در نظر داشته باشید.

این دو قسمت را به یکدیگر وصل کنید و حتماً تمیزدوزی را روی آن انجام دهید.

اگر دوست داشته باشید، می ‌توانید قدِ دامن را بلندتر یا کوتاه‌ تر بگیرید. اندازۀ قد دامن به سلیقۀ خودتان بستگی دارد.

در محل اتصال بالاتنه و پایین ‌تنه، باید قسمت را برای کش لباس در نظر بگیرید؛ در واقع، باید محفظه‌ ای برای رد کردنِ کش در نظر بگیرید.

مرحله آخر

بعد از اتصال دو قسمت به یکدیگر، می ‌رسیم به کش لباس؛ آنچه پیراهن شما را از دیگر پیراهن‌ ها متمایز می ‌کند. اندازۀ کش دور کمر به خودتان بستگی دارد؛ اما به طور کلی، اندازۀ کش باید کمتر از اندازۀ دور کمر لباستان باشد تا بتواند آن را جمع کند و به آن حالت ببخشد.

کش را از میان آن قسمتی که بین بالاتنه و پایین ‌تنه در نظر گرفته ‌اید رد کنید. حواستان باشد که کش‌ در این قسمت پیچ نخورد. وقتی کش دور تا دورِ کمر قرار گرفت، دو لبۀ آن را به یکدیگر بدوزید و در نهایت، دو سوراخ محل ورود و خروجِ کش را نیز چرخ کنید.

در نهایت، لبه‌ های حلقه آستین را نیز چرخ کنید. اگر هم دوست داشته باشید می ‌توانید این قسمت را با دست بدوزید. لباس شما آماده‌ است؛ پس از اتو زدن نهایی، می ‌توانید آن را بپوشید و از زیبایی و راحتی ‌اش لذت ببرید.

سخن آخر

لباس راحتی، یکی از پرکاربردترین پوشیدنی ها به شمار می آید. این لباس، بسیار به کار می آید و اگر اصول دوختن آن را بیاموزید، هم انواع لباس های مورد علاقه تان را به تن خواهید کرد و هم در هزینه هایتان به طرز چشمگیری صرفه جویی خواهد شد؛ از این رو، اگر عاشق خوش پوشی و متفاوت پوشی هستید، دست به کار شوید و این هنر بی نظیر و مهیج را، حتی به صورت ابتدایی، بیاموزید و از دوختن انواع پارچه هایی که دوست دارید و به تن کردن آن ها، غرق لذت شوید! یادتان باشد با حرفه ای شدن در این قسم از هنر خیاطی و حضور در اموزشگاه خیاطی معتبر، حتی می توانید به کسب درآمد هم برسید!

دکمه بازگشت به بالا