استان هاکسب و کار برتر ایرانی

معرفی ۲۲ جاذبه از جاهای دیدنی قزوین در سال ۱۴۰۲ (آدرس و عکس)

بهترین مکان های گردشگری قزوین

شهر قزوین، شهری در غرب می باشد که در ارتفاع 1278 متری از سطح دریاهای آزاد قرار گرفته است، قزوین از جمله شهرهایی بوده که در نقطه اتصال دو شاه راه شرقی-غربی و جنوب به مرکز واقع شده است و این دو شاه راه را بهم متصل کرده است.این شهر دقیقا جایی بوده که ایرانیان با یکدیگر و با خارجی ها ارتباط برقرار می کردند و از این لحاظ بسیار ارزشمند و حائز اهمیت می باشد. شهر قزوین یکی از 20 شهر استان قزوین است که در 130 کیلومتری تهران قرار گرفته است، راه ارتباطی به این استان از طریق بزرگراه و قطار می باشد. در ادامه همراه مجله به گردی باشید تا با جاهای دیدنی قزوین بیشتر آشنا شوید.

کاخ چهلستون

کاخ و موزه چهلستون مهمترین اثر تاریخی قزوین و یکی از نمادهای این شهر است. این کاخ در زمان شاه تهماسب صفوی که قزوین پایتخت ایران بود، ساخته شد و از نمونه همنام خود در شهر اصفهان چند دهه قدیمی‌تر است. در حال حاضر، این کاخ از آن رو که قزوین از مراکز مهم خوشنویسی ایران بوده، به موزه خوشنویسی تبدیل شده و همه روزه از ساعت 9 تا 18 پذیرای بازدیدکنندگان است. کاخ چهلستون در میدان آزادی (سبزه میدان) قرار دارد.جاهای دیدنی قزوین

کاروانسرای سعد السلطنه

این کاروانسرا یکی از مهم‌ترین دیدنی های شهر قزوین است که در دوران قاجار و به دستور سعدالسلطنه حاکم وقت این شهر بنا شده و بزرگ‌ترین کاروانسرای سرپوشیده داخل شهری در ایران است. کاروانسرا در نزدیکی بازار قدیمی شهر که قدمتی هزارساله دارد ساخته شده. کاروانسرای سعد‌السلطنه در سال‌های اخیر بازسازی شده و به یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری قزوین تبدیل شده است.

معماری جالب و فضای متفاوت بازار شما را به گذشته می‌برد و انقدر جذاب است که از گشت‌وگذار در آن خسته نخواهید شد. اما اگر بین قدم‌زدن‌هایتان دلتان خواست کمی بنشینید و نفسی تازه کنید، می‌توانید به کافه نگار در راسته وزیر بروید و با نوشیدن یک لیوان عرقیجات یا دم‌نوش‌های گیاهی خستگی‌تان را در کنید.جاهای دیدنی قزوین

مسجد جامع قزوین

مسجد جامع قزوین روی پایه‌های یک آتشکده پیش از اسلام ساخته شده و بنای اولیه آن احتمالاً مربوط به دوره هارون‌الرشید عباسی است. این مسجد، کلکسیونی از معماری دوره‌های مختلف تاریخی را به نمایش می‌گذارد؛ چندان‌که آثار مهمی از دوره سلجوقی، صفوی و تا حدودی قاجار را در خود جای داده است. اکنون در شبستان غربی مسجد، موزه سنگ و سفال را برپا کرده‌اند که آثار موجود در آن مشتمل بر انواع سفالینه‌ها، سنگ‌نگاره‌ها، ارسی‌ها، کاشی‌ها و انواع گچبری‌های تاریخی است. مسجد جامع عتیق قزوین در خیابان سپه (شهدا) قرار دارد و هر روز از ساعت  9 تا 18 قابل بازدید است.جاهای دیدنی قزوین

کلیسای کانتور

یکی از دیدنی های شهر قزوین کلیسای کانتور  است. این کلیسا از کوچک‌ترین کلیساهای ارتودوکس ایران محسوب می‌شود. کلیسای کانتور  را روس‌ها در زمان جنگ‌ جهانی دوم در قزوین ساختند، اما امروزه این کلیسا کاربری مذهبی ندارد و به عنوان بنایی تاریخی از آن نگهداری می‌شود. در محوطه کلیسا دو سنگ قبر وجود دارد که یکی‌شان آرامگاه خلبانی روسی است که در جنگ جهانی دوم کشته شده و یکی متعلق به مهندسی روسی‌ست. معماری این بنا و نمای آجری آن نسبت به بناهای دیگر این شهر ظاهر متفاوتی دارد.جاهای دیدنی قزوین

حمام قجر

حمام قجر از بزرگترین و قدیمی‌ترین حمام‌های قزوین و جایگاه موزه مردم شناسی این شهر است. این حمام برخلاف نام خود، در دوره صفویه، توسط یکی از سرداران شاه عباس ساخته شده و بیش از 400 سال قدمت دارد. در حمام قجر، جلوه‌هایی از تاریخ اجتماعی قزوین را در سه بخش اقوام، آداب و رسوم و مشاغل به نمایش گذاشته‌اند. این حمام در خیابان عبید زاکانی واقع شده و زمان بازدید از آن همه روزه از ساعت 9 تا 30‌:19 است.جاهای دیدنی قزوین

سردر عالی قاپو و خیابان سپه

قزوین در دوره ی شاه تهماسب صفوی کاخی با نام عالی قاپو داشته است که در حال حاضر تنها سردر آن باقی مانده است، سردر کاخ عالی قاپو دقیقا بر خیابان سپه قزوین باز می شود که خود این خیابان جزء اولین خیابان های ایران به حساب می آید.

بازار قزوین

بازار بزرگ قزوین، بازاری بزرگ با فضاهای متنوع و معماری بسیار ارزشمند می باشد، کالبد اصلی این بازار مربوط به دوره ی صفویه می باشد اما بسیاری از فضاهایی که بعد ها به آن اضافه شد در دوره ی قاجار احداث شده است.بخش های مختلف این بازار عبارتند از سرای وزیر، سرای رضوی، تیمچه های روباز و سر پوشیده، سرای حاج رضا و راسته قیصریه.زیبایی این بازار به گونه ایی است که با هر قدم در راسته بازار مبهوت این همه هنر و خلاقیت می شوید.

آب‌انبارهای قزوین

قزوین دارای آب انبارهای بزرگی است که برخی‌شان مانند آب انبار سردار بزرگ در خیابان راه‌آهن، جزو بزرگترین آب انبارهای ایران قرار می‌گیرند. در ضمن باید از آب‌انبار حاج کاظم در انتهای خیابان تبریز نام برد که شهرتش را مدیون سردر کاشیکاری، طاق رسمی‌بندی و کتیبه سنگی و دو بادگیر خود است. آب انبار مسجد جامع قزوین نیز در نوع خود بسیار دیدنی است.  آب انبارهای قزوین در روزهای پنجشنبه و جمعه و نیز تعطیلات رسمی از 9 تا 18 قابل بازدید هستند.

گراند هتل

این هتل از قدیمی‌ترین هتل‌های ایران است و از اولین اقامتگاه‌هایی است که در ایران با شیوه اروپایی ساخته شد. برنامه‌ریزی بسیاری از اتفاقات مهم تاریخی در این هتل انجام شده و هتل چهره‌های مهم زیادی را دیده؛ گراند هتل محل استقرار سفرای خارجی و فرماندهی انگلیس بود و نطفه کودتای ۱۲۹۹ رضا شاه در این هتل بسته شد. این روزها گراند هتل در دست بازسازی است و احتمالا به زودی دوباره کاربری هتل پیدا کند.

موزه شهر قزوین

موزه شهر در میدان آزادی (سبزه میدان) و در شرق باغ و عمارت چهلستون قرار دارد. در این موزه که به معرفی تاریخ قزوین اختصاص پیدا کرده، آثاری از دوران پیش از تاریخ، دوران تاریخی و دوران اسلامی به نمایش درآمده است. بسیاری از این آثار از حفاری‌های دشت قزوین به دست آمده‌اند. موزه شهر نیز بجز روزهای سوگواری رسمی، همه روزه از ساعت 9 تا 18 به روی گردشگران گشوده است.

آرامگاه حمدالله مستوفی

حمدالله مستوفی، جغرافی‌دان، مورخ، شاعر و نویسنده ایرانی در قرن هشتم هجری است. آرامگاه او اکنون در محله پنبه‌ریسه قزوین در شرق میدان امام‌زاده علی قرار دارد. به این آرامگاه گنبد دراز هم می‌گویند. محوطه بنا ۲۸۰ متر است و ۴۰ متر از آن به خود آرامگاه اختصاص دارد. نمای بنا آجری و گنبد آن از کاشی لاجوردی است. این سبک معماری روح ایلخانی را در خود دارد. این برج آجری کوچک  پلانی مربعی، و شکلی هشت ضلعی دارد و گنبد آن مخروطی شکل است. این آرامگاه یکی از قدیمی‌ترین جاهای دیدنی قزوین است.

حسینیه امینی‌ ها ، زیبایی آینه‌کاری‌ها در جاهای دیدنی قزوین

خانه و حسینیه امینی ها ، عمارتی است دل‌انگیز که در سال ۱۲۷۵ هجری قمری در دو طبقه ساخته شد. حاج محمدرضا امینی  از تجار به نام قزوین، این ملک ار در غرب رودخانه دزج ساخت. بخش بزرگی از این بنا به حسینه اختصاص یافته است. حاج محمدرضا درآمد یک دهات را هم وقف این حسینه کرد.

در میان بنای امینی‌ها، سه تالار زیبا ساخته شده‌است که در موازات یکدیگر از شرق تا غرب خانه کشیده شده‌اند. این تالارها با ارسی‌های چوبی زیبایی از هم جدا می‌شوند. هنگام برگزاری مجلس روضه‌خوانی، این ارسی‌ها را بلند می‌کنند. نتیجه آن یک محوطه سرپوشیده بزرگ با آینه‌کاری‌های بی‌نظیر است. در میان این تالار زیبا، چهل‌چراغی آویخته شده و کف تالار را فرش‌های یک تخته عتیقه می‌پوشانند.

سقف و دیوارها تالار میانی که بزرگ‌ترین تالار هم هست، با طاقچه‌ها و آینه‌کاری‌های بی‌نظیر تزئین شده اند. سقف این تالار خود سه قسمت است.  بخش میانی با گچبری و آینه‌کاری و دو بخش دیگر با نقاشی روی چوب و گره بندی مزین شده‌اند. تالار میانی با دو پنج‌دری به دو تالار دیگر متصل می‌شود.

تالار جنوبی با ۹ دهنه ارسی و شیشه‌های رنگی بسیار زیبا به چشم‌انداز حیاط جنوبی و حوض آن باز می‌شود. سقف این تالار هم با آینه‌کاری و نقاشی تزئین شده است. خانه و حسینیه امینی‌ها از زیباترین جاهای دیدنی قزوین است.

دکمه بازگشت به بالا