آشنایی با تیم ملی فوتبال اسرائیل
تیم ملی فوتبال اسرائیل (در عبری: נבחרת ישראל בכדורגל) نماینده فوتبال کشور اسرائیل است که تحت نظارت اتحادیه فوتبال اسرائیل عمل میکند. تیم ملی فوتبال اسرائیل از هنگام پیدایش تاکنون در مسابقات سه کنفدراسیون فوتبال آسیا، کنفدراسیون فوتبال اروپا و کنفدراسیون فوتبال اقیانوسیه شرکت کرد و از سال ۱۹۹۴ به عضویت رسمی کنفدراسیون فوتبال اروپا (UEFA) درآمد.
نتایج زنده فوتبال را در سایت وان بال دنبال کنید.
تاریخچه
فدراسیون فوتبال اسرائیل (ההתאחדות לכדורגל בישראל) در سال ۱۹۲۸ میلادی با عنوان فدراسیون فوتبال فلسطین تأسیس شد و ۲۰ سال بعد با تشکیل کشور اسرائیل با نام جدید به فعالیت خود ادامه داد. نماینده این فدراسیون در مسابقات مقدماتی جام جهانی فوتبال سالهای ۱۹۳۴ و ۱۹۳۸ با نام «تیم ملی فلسطین-اسرائیل» شناخته میشد.
تیم ملی اسرائیل در دوران حضور خود در رقابتهای قاره آسیا همواره یکی از تیمهای مطرح فوتبال در این منطقه بود. این تیم یک بار در سال ۱۹۶۴ قهرمان جام ملتهای آسیا شد. در سال ۱۹۷۰ به عنوان نماینده قارههای آسیا و اقیانوسیه به جام جهانی راه یافت و موفق به کسب دو امتیاز از ایتالیای فینالیست و سوئد شد. تیم ملی اسرائیل به المپیک ۱۹۷۶ هم راه یافت که در مرحله یک چهارم نهایی مغلوب برزیل شد. اما با حضور تیمهای فوتبال کشورهای عرب مانند عربستان و کویت در مسابقات قارهای و با توجه به خودداری آنان از رویارویی با این تیم، اسرائیل به ناچار از کنفدراسیون فوتبال آسیا خارج شده و نهایتاً به عضویت رسمی اتحادیه فوتبال اروپا درآمدند.
افتخارات
- نایب قهرمانی جام ملتهای آسیا در سال ۱۹۶۰ و ۱۹۶۶ میلادی.
- قهرمانی جام ملتهای آسیا در سال ۱۹۶۴ میلادی.
- تیم فوتبال اسرائیل تاکنون یکبار موفق به راهیابی به جام جهانی فوتبال در سال ۱۹۷۰ میلادی شدهاست.
مربیان تیم ملی اسرائیل
مربی سالهای حضور تعداد بازی برد تساوی باخت برد %
جولا ماندی ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۴ ۳۴ ۱۵ ۷ ۱۲ ۵۶٪
امانوئل شفراسرائیل ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۰ ۲۴ ۸ ۸ ۸ ۵۰٪
دیوید شویتزراسرائیل ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۷ ۳۶ ۱۷ ۱۱ ۸ ۶۲٫۵٪
شلومو شرف ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۷ ۸۲ ۳۱ ۱۸ ۳۳ ۴۸٫۲٪
کیم مولر نیلسن ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۱ ۲۰ ۷ ۴ ۹ ۴۵٪
آورام گرانت ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ ۳۳ ۱۴ ۱۳ ۶ ۶۲٫۱٪
درود کاشتان ۲۰۰۶ تا کنون
بازیکنان سرشناس
یوسٌی بنایون، باشگاه آرسنال (به صورت قرضی) انگلیس
تال بن هیٌم، باشگاه چلسی انگلیس
تامیر کوهن، باشگاه بولتون واندرز انگلیس
دودو آووتا، باشگاه دپورتیو لاکرونیا اسپانیا
گای آسولین، باشگاه بارسلونا ب اسپانیا
سالیم تو آما باشگاه استاندارد لیگ بلژیک
الیانیو باردا، باشگاه ریسینگ گنک بلژیک
امر گولان، کی.اس.سی لوکرن بلژیک
باراک ییتژاکی، باشگاه ریسینگ گنک بلژیک
اران زهاوی، باشگاه فوتبال پی اس وی آیندهوون
خطر بزرگ برای تیم ملی ایران: بازگشت اسرائیل به کنفدراسیون فوتبال آسیا !
اسرائیل که طی ۴۰سال هیچ موفقیتی در فوتبال اروپا کسب نکرده، با اهداف خاص و طرح نقشهای شوم درپی بازگشت به قلمرو کنفدراسیون آسیاست و این موضوع زنگ خطر را برای تیمهای ملی و باشگاهی کشورمان به صدا درآورده است. ورزش و فوتبال ایران چه رویکردی خواهد داشت؟
اسراییلیها با وجود سرمایه گذاري کلان در فوتبال طی ۴۰سال اخیر کوچکترین موفقیتی در تورنمنت های اروپایی کسب نکرد و همواره یکی از تیمهای درجه سه در قاره سیز باقی ماند.حالا بعداز پیوستن استرالیا به فوتبال آسیا، شنیده میشود که اسرائیل هم برای صعود به جام جهانی و نمایش بیشتر در رسانههای بین المللی قصد دارد به حیطه فوتبال آسیا بازگردد. ناگفته پیداست که تحقق این زمزمهها و شایعات به شدت فوتبال ملی و باشگاهی ایران را به خطر خواهد انداخت. حتی برخی کارشناسان سیاسی این تغییر مسیر جغرافیایی معنادار در ورزش را با هدف حذف ایران از رقابت های مهم فوتبال آسیا ارزیابی میکنند.
از آنجا که تیمهای ورزشی ایران و ورزشکاران کشورمان حاضر به رویارویی با حریفان صهیونیستی نیستند و این موضوع یکی از سیاستهای نظام اسلامی ایران برای فریاد زدن مظلومیت فلسطین در عرصه بین المللی است، باید نگران این اتفاق بود. این میتواند آغاز نقشه ای شوم در عرصه ورزش علیه کشورمان باشد و منجر به حذف همیشگی تیمهای فوتبال ایران از رقابتهای قاره ای شود. طرحی که در ادامه عادی سازی روابط اسرائیل با برخی کشورهای عربی دنبال میشود و میتواند منافع ملی ایران در عرصههای قاره ای و منطقهای را به چالش بکشد.
راهکار سریع و ضروری مدیران ورزش و فوتبال ایران
حالا زمان دیپلماسی فعال مدیران ورزش و فدراسیون فوتبال ایران فرا رسیده است و این وزیر ورزش و رئیس فدراسیون فوتبال هستند که نباید منفعل عمل کنند و تماشاگر وقوع این تغییرات باشند و غافلگیر شوند. به نظر میرسد سفر قریب الوقوع رئیس فیفا به ایران در هفتم بهمن ماه سال جاری جهت تماشای بازی ایران و عراق در مقدماتی جام جهانی فرصت مناسبی برای ارتباط موثر با اینفانتینو در این رابطه است.
در قرعهکشی های اروپایی و بطور نمونه پلیآف اخیر جامجهانی در این قاره، هم کشورهای متخاصم یعنی روسیه و اوکراین با تدابیری ویژه در قرعهکشی مقابل یکدیگر قرار نگرفتند اما اگر از مراحل مقدماتی بگذریم، چگونه میتوان از برخورد دو تیم در مراحل بالاتر انتخابی جام جهانی یا جام ملتهای آسیا جلوگیری کرد؟!
به نظر میرسد فدراسیون جهانی هنوز درک کاملی از خشم ملل مسلمان نسبت به جنایت های اسرائیل ندارد و تنها چشم به پوسته ظاهری روابط چند دربار پادشاهی و شیخ نشین منطقه خلیج فارس و خاورمیانه با مقامات صهیونیستی چشم دوخته است.
چرا اسرائیل در اروپا بازی می کند؟
شبکه خبری یورونیوز در پرسشی از پاسکال بونیفاس، رییس موسسه روابط بین الملل و استراتژیک اتحادیه اروپا در مورد دلیل عضویت اسرائیل در فدراسیون فوتبال اروپا (یوفا) پرسیده است. پاسکال بونیفاس در این باره گفته است: ” اسرائیل، مانند ترکیه، عضو فدراسیون فوتبال اروپاست. بعلاوه تیم های ملی و تیم های باشگاهی کشورهای عرب منطقه آسیا با تیم اسرائیل بازی نکردند. مسابقه هایی بود که انجام نشد. در واقع به نحوی تیم اسرائیل را بایکوت کردند. برای حل این مشکل، تیم ملی اسرائیل در فدراسیون فوتبال اروپا پذیرفته شد.
وی می افزاید: پس از آن، اسرائیل عملاً با تیم های ملی و باشگاهی اروپا بازی می کند و عضو فدراسیون فوتبال اروپاست. در حالیکه، مسلماً، عضو اتحادیه اروپا نیست و از نظر جغرافیایی هم البته در قاره اروپا واقع نشده است. در واقع دلایل سیاسی، استثنایی جغرافیایی ایجاد کرده اند.”
“فدراسیون فوتبال اسرائیل” در سال ١٩٩٤ (١٣٧٣) اجازه عضویت در “اتحادیه فدراسیونهای فوتبال اروپا” (یوفا) را کسب کرده است.
ممکن است این داستان ورزشی از دید سیاسی بی معنی جلوه کند. اما در عمل نشانگر این واقعیت است که اسرائیل بیش از پیش برای کسب مشروعیت و حمایت در جامعه بین المللی، به غرب تکیه می کند….
دکتر “لیون هدار” پژوهشگر “مؤسسه کاتو” در شهر واشنگتن می گوید، که بسیاری از اهالی اسرائیل بدلیل انزوای سیاسی و اقتصادی آن در خاورمیانه، کشور خود را “بجای یک نوانخانه نظامی کلیمی، جامعه ای غربی و لیبرال می شمارند.”
در نتیجه اخیراً بحث الحاق اسرائیل به اتحادیه اروپا در زمانی نه چندان دور و پس از تغییراتی در عملکرد آن کشور و قوانین اتحادیه، در محافل سیاست خارجی آمریکا و اسرائیل شدت پیدا کرده است…
دکتر هدار در مصاحبه ای با نشریه واشنگتن پریزم با اشاره به این نکته که اتحادیه اروپا یکی از بزرگترین شرکای تجاری اسرائیل می باشد، گفت: “در حال حاضر اسرائیل با توجه به موافقتنامه های اقتصادی و سیاسی ای که با اتحادیه اروپا دارد، قدمهای اولیه در این راستا را برداشته است.”
برگرفته شده از : sofascore.com