نحوه استفاده از چسب بتن sa12
کاربرد چسب بتن
به یکی از کاربرد های اصلی چسب های چسب بتن SA12 که چسباندن بتن جدید به بتن های قدیمی است اشاره کردیم. از این رو در اکثر پروژه های بازسازی ساختمانی از این چسب ها بهره فراوان برده می شود. اما این تنها کاربرد چسب های بتن نیست. در ادامه ضمن توضیح مهمترین کاربرد این چسب ها، شما را با موارد بیشتری آشنا خواهیم کرد.
چسباندن بتن جدید روی بتن خشک شده
ترکیب کردن سیمان با بتن نمی تواند هیچ نوع عامل چسبناک طبیعی را به وجود آورد. از این رو زمانی که قصد دارید یک لایه بتن را بر روی لایه ای از بتن قدیمی یا خشک شده بریزید، نیاز است تا از یک عامل چسبنده در میان این دو سطح استفاده کنید. در غیر اینصورت لایه های قدیمی و جدید ادغام نمی شوند و شما شاهد یک اتصال بسیار ضعیف و بی استفاده خواهید بود.
زمانی که بدون استفاده از این چسب ها اقدام به ریختن بتن جدید بر روی سطح بتن قدیمی کنید، لایه جدید به صورت کاملا مجزا بر روی سطح بتن قدیمی می نشیند. در این حالت شما یک سطح مستحکم و کاربردی نخواهید داشت. در چنین وضعیتی است که استفاده از چسب بتن SA12 به عنوان یکی از برترین برند های این محصول، می تواند کاملا سطح بتنی خشک شده را آماده اتصال به لایه جدید بتن کند.
ترمیم بافت های قدیمی بتن
شما در بسیاری از موارد نیاز ندارید که یک لایه جدید از بتن را بر روی بتن قدیمی به کار ببرید. خیلی از اوقات پیش می آید که شما تنها نیاز به تعمیر سطح بتن دارید و باید شکاف ها و درز هایی را که در بتن قدیمی ایجاد شده اند را با بتن جدید پوشش دهید. توجه داشته باشید که این کار می تواند هزینه های شما را به نسبت زمانی که بخواهید از یک لایه بتن جدید استفاده کنید، بسیار کاهش خواهد داد و از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
ترمیم نکردن بتن در طولانی مدت می تواند باعث بروز مشکلاتی نظیر نشت آب شود که بسیار ناخوشایند خواهد بود. حالا اگر بخواهید تنها از بتن برای پر کردن این شکاف ها بهره ببرید، این ماده به خوبی در شکاف ها محکم نمی شود و در واقع دو لایه از هم جدا می مانند. در چنین شرایطی هم چسب بتن به کمک شما می آید. این چسب ها کمک می کنند تا بتن جدید به خوبی در شکاف های بتن خشک شده قدیمی نفوذ کند و یک پیوند بسیار قوی و مستحکم را در آن به وجود بیاورد.
جلوگیری از ترک بتن
شما می توانید با استفاده درست از انواع ، از ترک خوردن آنها با گذشت زمان جلوگیری کنید. در بالا گفته شد که با گذشت زمان ترک هایی در بتن به وجود می آید که باید با استفاده از میزان درست چسب بتن و و بتن آنها را ترمیم کرد. این در حالی است که شما می توانید با استفاده از مقدار مناسب این چسب ها در زمان اولین بتن ریزی، مانع از ترک خوردن بتن شوید یا اینکه تا حد ممکن این زمان را به تعویق بیندازید.
چسب های بتن دارای ویژگی هایی هستند که خواص فیزیکی و شیمیایی بتن را افزایش می دهند. بنابراین مقاومت بتنی که در آن از مقدار مناسب این چسب ها استفاده شده است، در برابر آب و هوا و بسیاری از عوامل طبیعی و شیمیایی افزایش می یابد. پیمانکاران حرفه ای به اهمیت استفاده از این چسب ها و استفاده از مقدار مناسب آنها برای بتن ریزی ساختمان پی برده اند و امروزه در بسیاری از پروژه های ساختمانی شاهد استفاده گسترده از این محصول هستیم.
چسباندن کاشی، سرامیک و انواع سنگ ها
برای چسباندن انواع کاشی، سرامیک و سنگ ها به سطوح مختلف، می توانید از چسب بتن استفاده کنید. این چسب ها بدون تردید قدرت چسبندگی بسیار بالایی دارند و قادر هستند پیوند های مستحکمی را بین سطوح ایجاد کنند. البته استفاده از چسب های بتن در این مورد، تنها محدود به مواقعی نمی شود که سطح مورد نظر از جنس بتن باشد. شما می توانید بر روی بسیاری از سطوح نظیر سطوح سیمانی هم از این چسب ها به منظور اتصال کاشی، سرامیک و… استفاده کنید.
در هنگام ساخت نما بر روی بتن های خشک شده قدیمی می توانید به طور ایده آلی از این چسب ها بهره ببرید تا یک پیوند قوی بین نما و سنگ نما ایجاد شود. همچنین این چسب باعث می شود که نما نسبت به نفوذ آب نیز مقاوم شود و از تفکیک سنگ دانه های کوچک و بزرگ جلوگیری می کند که بسیار این ویژگی ارزشمند است.
آب بندی بتن در مخازن و استخر های بتنی
یکی از کاربرد های چسب بتن در مخازن و استخر های بتنی است. شما نیاز دارید که این فضا ها را به درستی آب بندی کنید تا از نشت آب جلوگیری کنید. از آنجایی که چسب های بتن نسبت به رطوبت و آب مقاوم هستند، می توان در چنین مواردی از آنها بهره برد و از خواص فیزیکی و شیمیایی آنها استفاده کرد.
همچنین برای ترمیم و آب بندی لوله های فاضلابی و لوله های آب بتنی، بتن های به کار رفته در سد ها و پل های بتنی، بخش های مختلف فرودگاه ها و سالن های صنعتی از مدل های مختلف چسب بتن شیمی استفاده می شود. در ادامه شما را با ویژگی های کلیدی این چسب ها آشنا می کنیم و بررسی می کنیم که چگونه این چسب ها می توانند خواص فیزیکی و شیمیایی سازه های بتنی را افزایش دهند.
نحوه استفاده از چسب بتن
محلی که قرار است از چسب های بتن در آن استفاده شود، باید عاری از هر گونه گرد و غبار و چربی باشد. بنابراین سطح مورد نظر را کاملا تمیز کنید و سپس اقدام به استفاده از این چسب ها کنید. نحوه استفاده از چسب سیمان به این صورت است که باید ابتدا آن را با مقداری آب مخلوط و رقیق کنید. سپس بهتر است کمی سیمان و شن و ماسه به آن اضافه شود تا ملاتی خمیری شکل ایجاد شود.
توجه داشته باشید که قبل از استفاده از ملات به دست آمده، باید یک لایه چسب را بر روی سطح سیمانی مورد نظر بمالید. (در این حالت هم باید ابتدا چسب را با مقداری آب رقیق کنید و سپس روی بتن خشک بمالید) زمانی که شما این لایه از چسب را روی بتن می مالید، باعث می شود به ملات کمتری در ادامه نیاز داشته باشید که با توجه به قیمت چسب بتن مصرفی، باعث کاهش هزینه های شما می شود.
هرچه از بتن بیشتر یا لایه ضخیم تری از آن استفاده کنید، نیاز است مقدار چسب مصرفی را بالا ببرید و همچنین به صورت لایه لایه از آن استفاده کنید. یکی از موارد بسیار مهم در مورد چسب های بتن، نحوه صحیح استفاده از آنها است. در صورتی که یک فرد ناشی بدون دانستن شرایط مصرف از این چسب ها استفاده کند، بدون تردید نتیجه مطلوبی را مشاهده نخواهد کرد.
تمام مراحل نحوه استفاده از چسب بتن را جدی بگیرید و به طور کامل انجام دهید تا در نهایت نتیجه ای ایده آل را مشاهده کنید.
جمع بندی
در میان چسب های بسیاری که در ساخت و ساز ها مورد استفاده قرار می گیرد، چسب بتن یکی از پرکاربردترین چسب ها است.
چسب های بتن مزایای زیادی دارند و یکی از مهمترین آنها قابلیت آنها در چسباندن بتن های خشک شده قدیمی به بتن جدید است.
مرجع: کامیاب کلینیک