زندگی در محمودآباد چگونه است؟

معرفی شهر محمودآباد و مناطق دیدنی آن

یکی از شهر های ساحلی استان مازندران که توانسته عده زیادی از مسافران را از اقصی نقاط کشور به خود جذب کند محمودآباد می باشد. این شهر دارای نقاط گردشگری مختلفی است که در کنار ساحل زیبای آن توانسته افرد زیادی قصد خرید ویلا در محمودآباد را دارند. در این مقاله به سراغ معرفی شهر محمودآباد رفتیم تا اطلاعات بیشتری از این شهر به دست آورید پس بهتر است تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

محمودآباد کجاست و مسیر دسترسی

با توجه به این که از کجا برای رسیدن به محمود آباد اقدام می کنید مسیر متفاوتی پیش رویتان خواهد بود که از طریق لوکیشن زیر می توانید یک مسیر خوب برای خود انتخاب نمایید. برای مثال می توانید از نور، بابلسر یا آمل اقدام کنید. در این جا مسیر رسیدن به محمودآباد را از پایتخت بررسی خواهیم کرد. بدین منظور ابتدا در هر نقطه از تهران بودید خود را به شرق رسانده و به بزرگراه یاسینی وارد شوید.

از بزرگراه به سمت جاده هراز برانید و جاده را تا آمل ادامه دهید. از آمل عبور کرده و تا محمود آباد ادامه دهید. شایان ذکر است شما از طریق مسیر دسترسی زیر می توانید با جزئیات بیشتر و دقیق تر به شهر محمودآباد برسید. راه گفته شده از بزرگراه یاسینی مسافتی معادل 190 کیلومتر دارد و در حدود 3 ساعت بدون ترافیک طول می کشد تا به مقصدتان وارد شوید.

آدرس محمودآباد: تهران، بزرگراه یاسینی، جاده هراز، آمل، محمودآباد

موقعیت جغرافیایی محمودآباد

محمود آباد در جوار دریاچه خزر قرار گرفته و بخش زیادی از شهر در نزدیکی خط ساحلی می باشد. در اطراف محمودآباد شهر هایی هم چون نور، آمل، فریدون کنار و بابلسر به ترتیب در غرب، جنوب و شرق واقع شده اند. هم چنین شهر ساحلی ایزدشهر که به عنوان یکی از شهرهای توریستی شناخته می شود نیز در نزدیکی این منطقه و در 13 کیلومتری آن قرار دارد و از طریق جاده سیاهکلرود-مازندران می توانید به آن برسید.

تاریخچه محمودآباد

قبل از اسلام به محمود آباد تپورستان گفته میشد که از قوم تپوری نامشانرا گرفته بودند و بعد از اسلام به نام قوم طبری شناخته شدند و سرزمینشان طبرستان نام گرفت. قم تپور در بخش جنوبی این منطقه ساکن بودند و هخامنشیان بر آن ها نیز حکومت می کردند. محمودآباد با نام اهلم توسط مورخان نوشته شده اند که این کلمه در واقع یکی از بندر های حائز اهمیت در طبرستان بوده است. در حال حاضر اهلم به روستاهای غرب محمودآباد می گویند.

هم چنین اهلم تا حکومت زندیه به عنوان یک بندر فعال برای آمل به حساب می آمد ولی رفته رفته اهمیت خود را از دست داد و به جای آن دو منطقه در نزدیکی محمود آباد جایگزین آن شدند. تاریخ این ناحیه به قدمت آمل و طبرستان وابسته است چرا که این منطقه قسمتی از آمل بوده و آمل قدمتی چند هزار ساله داشته و زمانی به عنوان پایتخت ایران و طبرستان محسوب می شده تا زمان قاجاریه و حتی تا پهلوی و در زمان حکومت رضا خان این ناحیه به عنوان یک بندر برای آمل کاربرد داشته است.

البته باید عنوان کرد محمودآباد فعلی با آن که در جوار روستای اهلم بوده و تاریخشان یکجور عنوان می شود ولی قدمت چندانی ندارد و تا زمان ناصرالدین شاه فقط راه ساحلی شاه عباسی و یک امامزاده داشته است. شروع ساخت شهر فعلی محمودآباد به حاج محمد حسن خان که دردوره ناصرالدین شاه می زیسته بازمی گردد و با اقدامات ساخت و سازی که وی انجام داد همانند احداث مسجد، کاروانسرا، حمام، واحد های مسکونی، راه آهن کوچک، بندر و… این شهر احداث گشت. البته هم اکنون نمی توانید جز بقایایی از ریل ها چیزی ببینید چرا که کمی بعد از تاسیس راه آهن درباریان منجر به نابودی آن شدند.

آب و هوای محمودآباد

این شهر همانند دیگر شهر های شمالی دارای آب و هوایی با رطوبت بالاست که در ماه های گرم سال این رطوبت به اوج می رسد و شرجی شدن را کاملا حس خواهید کرد. مرطوب بودن هوا از اوایل بهار شروع می شود و در مرداد ماه به اوج خود می رسد. پاییز و زمستان نیز هوا سرد شده و از رطوبت کم می شود و هم چنین بارش های مختلف باعث لغزنده شدن زمین جاده ها می شود و به همین دلیل عده کمتری به این ناحیه رهسپار می شوند. آب و هوای مرطوب این منطقه سبب شده تا گردشگران به فکر یک زمان مناسب برای سفر به محمودآباد باشند.

بهترین زمان سفر به محمودآباد

همان طور که گفته شد از ابتدای شروع گرما و به خصوص در اواسط تابستان هوای محمود آباد همانند شهر های دیگر خطه شمال بسیار شرجی شده و کسانی که به گرما و رطوبت حساسیت دارند بهتر است در این مدت برای رفتن به این شهر یا دیگر شهر های شمالی اقدامی نکنند. در زمستان نیز به دلیل سرما و هم چنین بی رنگ و روح بودن مناظر محمود آباد کمتر کسی به آن سفر می کند.

بهترین زمان برای سفر و خرید ویلا در شمال اوایل بهار و اوایل پاییز می باشد. شما می توانید برنامه سفرتان را از اواسط فروردین تا اوایل خرداد و از ابتدای مهر تا اوایل آذر بچینید تا هم در اوج شلوغی به این منطقه نروید و هم شدت شرجی بودن هوا کم شود. بسیاری از مسافران تعطیلات تابستان را برای سفر به شهر های ساحلی انتخاب می کنند تا بتوانند در کنار خانواده شان به تجربه یک روز زیبا بپردازند و به همین دلیل این ناحیه در تابستان در شلوغ ترین حالت خود قرار دارد.

غذاهای محلی محمودآباد

اگر قصد دارید به محمود آباد سفر کنید بهتر است درباره غذاهای محلی آن نیز اطلاعات لازم را داشته باشید تا در هنگام مراجعه به رستوران ها یا غذاخوری ها از این غذاها سفارش دهید و دلی از عزا درآورید. از جمله غذاهای محلی محمودآباد کدو پلو یا به گویش محلی کئی پلو می باشد که بین مردم بومی همین شهر بسیار پر طرفدار است. از دیگر غذاهای محلی مالابیج بوده که بین استان مازندران و گیلان مشترک است که محلی های این ناحیه مالابیج را با ماهی سفید طبخ می کنند.

ناز خاتون نیز از دیگر مواردی است که در سفرتان به محمود آباد نباید از دست بدهید چرا که طعم بی نظیر رب انار در آن بسیار دوست داشتنی بوده و بین افراد مختلف معروف می باشد. غذاهای محلی محمودآباد شامل موارد دیگری هم چون: اردک شکم پر، آش کدو، بادمجان شکم پر، بیج بیج، آغوز مسما و باقلا وابیج می شود. اگر به رستوران های محلی محمودآباد رفتید این غذا ها را حتما تست کنید.

رستوران های محمودآباد

یکی از دغدغه های توریست ها و افرادی که به یک شهر گردشگری سفر می کنند، پیدا کردن یک رستوران خوب می باشد. اگر بتوانید رستورانی را بیابید که کیفیت خوبی داشته و شما را راضی کند مطمئن باشید تجربه بهتری از سفرتان کسب خواهید کرد. در این جا ما چند نمونه از بهترین را معرفی خواهیم کرد تا اطلاعات بیشتری از رستوران های این شهر به دست آوردی و در مراجعه به محمودآباد برای انتخاب رستوران دچار مشکل نشوید.

·        رستوران هودین

یکی از رستوران هاییکه می توانید برای صرف غذا به آن مراجعه کنید، رستوران هودین است و در خیابان دریای 14 قرار دارد. این رستوران توانسته امتیاز نسبتا خوبی از کاربران دریافت کند و به همین دلیل در لیست بهترین رستوران های محمودآباد قرار می گیرد. یکی از امکانات رستوران غذای بیرون بر آن می باشد که با استفاده از آن می توانید در صورت عدم تمایل برای استفاده از محیط رستوران، غذای خود را بیرون ببرید و هر جا که خواستید میل کنید.

این رستوران در تمامی روز های هفته از ساعت 8 صبح تا 23:45 باز بوده و در این بازه زمانی می توانید به رستوران مراجعه نمایید. قیمت غذاهای این رستوران با توجه به کیفیت غذاهای آن و هم چنین در مقایسه با رستوران های هم ترازش مناسب بوده و از این بابت جای نگرانی نیست و می توانید هر چه خواستید سفارش دهید. اگر به این رستوران رفتید ماهی کبابی را از دست ندهید.

آدرس رستوران هودین: مازندران، محمودآباد، خیابان آزادی، نبش دریا 14

·        کافه رستوران ایوان

اگر قصد دارید به یک جای مدرن و شیک برای صرف غذا مراجعه کنید، کافه رستوران ایوان محمودآباد برای شما مناسب می باشد. این رستوران توانسته امتیاز خوبی از کاربران دریافت کند و به همین دلیل می توان آن را در لیست بهترین رستوران های محمودآباد به شمار آورد. ایوان از شنبه تا جمعه و در بازه زمانی 9 صبح تا 23:45 شب آماده سرویس دهی می باشد. فضای داخلی رستوران طراحی زیبایی دارد و شما می توانید لحظه های آرامی را در کنار عزیزانتان داشته باشید.

کافه رستوران ایوان در مهر ماه سال 1399 به بهره برداری رسید و دارای سه بخش مختلف شامل فضای وی آی پی، فضای باز و کافه می شود که از هر کدام بخواهید می توانید استفاده نمایید. بهتر است در سفرتان به محمودآباد از این رستوران نیز برای صرف وعده غذایی مورد نظرتان استفاده نمایید.

آدرس کافه رستوران ایوان: مازندران، محمودآباد، انتهای کمربندی نور، ضلع جنوبی مجتمع سیمرغ

·        رستوران سنتی چاشت

از دیگر رستوران های موجود در این منطقه که امتیاز متوسطی دریافت کرده، رستوران سنتی چاشت می باشد که توانسته اعتماد بیش از نیمی از افرادی را که به آن مراجعه می کنند را به دست آورد و به همین دلیل در لیست بهترین ها باشد. رستوران چاشت از ساعت 12 تا 23 آماده خدمت رسانی می باشد و شما دربازه زمانی گفته شده می توانید به رستوران مراجعه کنید. منوی رستوران چاشت دارای غذاهای سنتی خوش طعمیست که می توانید هر کدام را خواستید سفارش دهید چون قیمت ها نیز در سطح خوبی قرار دارند. اگر به محمودآباد رفتید بهتر است از یان رستوران نیز به سادگی عبور نکنید.

آدرس رستوران سنتی چاشت: مازندران، محمودآباد، خیابان آزادی، نبش دریای 44

مراکز خرید محمودآباد

معمولا یکی از مهم ترین گزینه ها برای تکمیل شدن سفر، خرید کردن و تهیه سوغات برای عزیزان از مقصد می باشد. محمودآباد نیز به دلیل این که بین مسافران معروف شده دارای مراکز خریدی است تا مردم بتوانند در سفرشان به این منطقه هر چه نیاز داشتند خریداری کنند. در این جا ما به معرفی چند مورد از مهم ترین و بهترین مراکز خرید محمودآباد خواهیم پرداخت تا بیشتر از قبل بتوانید اطلاعات کسب کنید و در ورود به این شهر دچار مشکل نشوید.

بازار بزرگ الغدیر

یکی از جاهایی که در این شهر می توانید از آن استفاده نمایید تا اجناس و کالاهای مورد نیازتان را خریداری و حتی اگر قصد درست کردن غذا داشتید نیز از آن بهترین و مرغوب ترین مواد غذایی را تهیه کنید، بازار بزرگ الغدیر محمودآباد می باشد. این بازار نمونه یک بازار شمالی با همه اجناس می باشد که با هر قیمتی می توانید بیابید. البته باید در نظر داشته باشید که قیمت ها در بازار به نسبت مرکز خرید پایین تر است و از این بابت می توانید سفر اقتصادی تری را تجربه نمایید. در بازار بزرگ الغدیر انواع ترشیجات، لباس، میوه ها، سبزی ها و ماهی های تازه موجود است و شما قادر خواهید بود تا هر چه خواستید تهیه کنید.

آدرس بازار بزرگ الغدیر: مازندران، محمودآباد، خیابان معلم، بازار الغدیر

مجتمع تجاری سیمرغ

یکی از مراکز خرید زیبا با طراحی مدرن و در عین حال بزرگ، می تواند یک گزینه مناسب برای شما باشد تا آن را انتخاب کنید و هر چه نیاز داشتید را تهیه نمایید. امتیازی که این مرکز خرید از مردم دریافت کرده مناسب بوده و می توانید اطمینان داشته باشید برای خرید آن چه نیاز دارید به کارتان خواهد آمد. در این مرکز خرید یک آب نمای بسیار زیبا قرار دارد که محیط داخلی مجتمع را زیبا کرده است و هم چنین یک فودکورت نیز در این ساختمان وجود دارد که در صورت نیاز می توانید از آن استفاده نمایید. هم چنین اگر نیاز به خرید از هایپر داشتید نیز مجتمع تجاری سیمرغ به کارتان خواهد آمد.

آدرس مجتمع تجاری سیمرغ: مازندران، محمودآباد، خیابان دارخوبن، نرسیده به مجتمع شرکت نفت

سوغات محمودآباد

محمود آباد یکی از شهر هایی است که در استان مازندران از بابت سوغات می توانید لیست متنوعی را شاهد باشید و همین تنوع دست شما را برای انتخاب گزینه دلخواهتان باز خواهد گذاشت. از جمله سوغات محمودآباد که می توانید برای خودتان یا خانواده تان از آن تهیه کنید شامل مواردی مثل ظروف سفالی، جاجیم های زیبا، محصولات حصیری جذاب، لباس های سنتی مازندران و صنایع دستی خوش ساخت که مطمئن باشید می توانید موارد خوبی را انتخاب کنید. از دیگر سوغاتی که نباید خرید آن ها را از دست بدهید مواردی هم چون: ماهی دودی، برنج این منطقه و میوه های مختلف بوده که طعم خوبی دارند و از خریدتان پشیمان نخواهید شد.

محله های محمود آباد

یکی از نکات درباره محمودآباد باید در نظر داشته باشید این است که شهر فعلی در واقع همان روستاهایی بوده که قبلا در این ناحیه وجود داشند و با توسعه شهری به شهر پیوستند و حالا جزوی از شهر می باشند. این شهر در حال حاضر دارای محله های زیباییست که داشتن اطلاعات درباره آن ها می تواند به شما کمک کند تا در مراجعه به این شهر بتوانید سفر بهتری داشته باشید. روستاهای یاد شده در گذشته که در این منطقه قرار داشتند در قلب جنگل یا نزدیک به ساحل بودند و حالا قسمتی از یک شهر بزرگ و در هم تنیده شده اند. از جمله بهترین محله های محمودآباد می توان به: محله توسکا، آهو محله، سوراخ مازو، سوراخ مازو سفلی، سوراخ مازو علیا، سوراخ مازو وسطی و تلیکسر اشاره نمود.

آهو محله در گذشته یک روستای ساحلی بود و هم اکنون به عنوان یکی از بهترین محله های شهر شناخته می شود. اگر قصد داشتید به این محله مراجعه کنید باید به غرب محمودآباد بروید. سوراخ مازو نیز از دیگر روستاهای محمودآباد بوده که در حال حاضر به عنوان یک محله در بافت شهری از آن یاد می شود. ولی اگر قرار باشد یکی از بهترین نقاط محمودآباد را معرفی کنیم، توسکا محله خواهد بود که در حال حاضر یک خیابان در راستای خط ساحلی می باشد و همیشه می توان دریا را از آن دید.

دیدنی های محمودآباد

اگر قصد دارید به این شهر ساحلی سفر کنید بهتر است قبل از اقدام اطلاعات کافی درباره را به دست آورید تا در زمان ورود به شهر برای تماشای آن ها رهسپار شوید و سفرتان را پربار تر نمایید. بدین منظور ما در این جا به معرفی چند نمونه از بهترین جاذبه های شهر خواهیم پرداخت.

روستای اهلم

این روستا که راجع به آن در تاریخچه محمودآباد مفصل سخن گفتیم، در 11 کیلومتری شهر قرار دارد و کافیست به سمت غرب و نور حرکت کنید تا به این روستای زیبا و جنگل های تماشایی آن وارد شوید. البته برای دیدن جنگل های اهلم باید به طرف جنوب روستا رهسپار شوید که جاده آسفالت وسط جنگل به شما کمک خواهد کرد تا به قلب این منطقه راه پیدا کنید.

این جاده که همانند یک دالان از وسط جنگل شما را عبور خواهد داد همانند یک تکه از بهشت است و قطعا از تماشای آن لذت خواهید برد. می توان عنوان کرد که روستای اهلم با جنگل های جذاب آن یکی از توریستی ترین نواحی محمودآباد می باشد و مسافران زیادی را به خود جذب کرده است.

تپه های باستانی سرخ رود

اگر به قسمت جنوبی محمودآباد بروید می توانید دو تپه باستانی زیبا را ببینید که به تپه های قلاتکی معروف هستند. این تپه ها ارتفاع بیشتری از اطراف دارند و به همین دلیل اگر بر روی آن ها بروید می توانید منظره های زیبایی ببینید. در زمان اشکانیان از این تپه ها برای موقعیت های نظامی استفاده می کردند و ارتفاع آن ها باعث شده بود تا کاربری قلعه نظامی برایشان عالی باشد. اگر به محمود آباد سفر کردید بهتر است از تپه های قلاتکی نیز دیدن نمایید.

آبشار آب پری

یک ناحیه بسیار زیبا به نام آب پری در محمود اباد وجود دارد که برای رسیدن به آن کافیست به طرف شهرهای رویان و نور حرکت نمایید. در منطقه یک آبشار وجود دارد که با همین نام شناخته می شود و به دلیل قرار گرفتن در طبیعت بکر توانسته گردشگران زیادی را به خود جذب کند. پوشش گیاهی و درختان متراکمی در اطراف آبشار آب پری می باشد که علاوه بر زیبایی، باعث شده اند تا این ناحیه خنک تر از باقی بخش های محمودآباد باشد. پس اگر در تابستان به این شهر ساحلی رهسپار شدید و دلتان نسیم خنک طلب کرد بهتر است به تماشای آبشار آب پری بروید تا در این منطقه حس بهتری را تجربه نمایید.

روستاهای محمودآباد

طی دهه گذشته و به خصوص چند سال اخیر تعداد افرادی که روستاهای شمال را برای ویلاسازی و زندگی انتخاب می کنند بیشتر شده و به همین دلیل تعداد کسانی که به روستاهای محمودآباد برای زندگی مهاجرت می کنند نیز افزایش یافته است. یکی دیگر از دلایلی که ویلاسازی و مهاجرت فصلی به روستاهای شمال زیادتر گشته نیز موضوع آب و هوا و دور بودن از دغدغه های زندگی کلان شهرها می باشد.

اگر شما نیز تمایل به زندگی در این روستاها را دارید بهتر است با ما لیست روستاهای محمودآباد را چک کنید تا در صورت لزوم به هر کدام از آن ها که خواستید مراجعه نمایید. محمودآباد دارای دو بخش مرکزی و سرخ رود می باشد  تعداد بالای 132 روستا را شامل می شود. از تعداد روستای گفته شده 56 روستا در بخش مرکزی قرار دارد و مابقی در سرخ رود. معروف ترین روستاهای محمودآباد نیز شامل: عبدالله آباد، اهلم، بونده، کلوده، گلیرد، شومیا، آزادمون، شرفتی، تشبندان و خشت سر می شود.

لازم به ذکر است به دلیل طولانی بود ن خط ساحلی این شهر که در حدود 30 کیلومتر می باشد، تعداد روستاهای ساحلی در این منطقه زیاد باشد. اگر قصد دارید برای خرید ویلا به محمودآباد و روستاهای خوش آب و هوای آن مراجعه کنید بهتر است از بهترین و معروف ترین مناطق آن اطلاع داشته باشید. برای مثال روستای خشت سر یکی از معروف ترین روستاهاست که برای ویلا خریدن مناسب بوده و زیبایی تماشایی دارد.

بسیاری از کسانی که شمال ایران را برای زندگی یا سفر انتخاب می‌کنند به دنبال یک زندگی آرام و به دور از دغدغه‌های معمول هستند. برای چنین کیفیتی از زندگی، انتخاب روستا بهتر از شهر است. هم مسافران فراوانی خودشان را به روستاها می‌رسانند و هم بسیاری از آنهایی که به دنبال مهاجرت هستند، روستاهای شمال ایران را برای زندگی انتخاب می‌کنند. از این رو بد نیست نگاهی بیندازیم به روستاهای محمودآباد و وضعیت آنها را بررسی کنیم.

این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و سرخرود بوده و ۱۳۲ روستا را در دل خود جای داده است. ۴۶ روستا در بخش مرکزی و ۸۶ روستا در سرخرود واقع شده‌اند. برخی از معروف‌ترین روستاهای این منطقه را می‌توانید در لیست زیر ببینید:

  • روستای عبدالله آباد
  • روستای اهلم
  • روستای بونده
  • روستای کلوده
  • روستای گلیرد
  • روستای شومیا
  • روستای آزادمون
  • روستای شرفتی
  • روستای تشبندان
  • خشت‌سر

محمودآباد ۳۰ کیلومتر خط ساحلی دارد و همین مسئله موجب شده تا روستاهای زیادی در ساحل واقع شوند. در این میان خشت‌سر از معروف‌ترین روستاهای محمودآباد برای خرید ویلا محسوب می‌شود. البته به دلیل عرض کم شهرستان، تقریبا بسیاری از روستاهای محمودآباد دسترسی خوبی به ساحل دارند و از این جهت روستاهای جنگلی‌ مانند اهلم یا بونده که به جنگل‌های زیبایی هم ختم می‌شوند، طرفدارهای زیادی دارند.

بخش زیادی از نوار ساحلی توسط بخش خصوصی تصاحب شده است. برخی از آنها به بهره‌برداری رسیده‌اند و برخی دیگر از سال‌ها پیش که مشغول ساخت‌وساز هستند. نگاهی به آگهی‌های دیوار نشان می‌دهد که خانه‌های روستایی در این روستاها از متری ۷ میلیون برای فروش آگهی می‌شوند. اگرچه حجم زیادی از ویلاهای روستایی ویلاهای تازه‌ساز، شیک و مدرنی هستند که قیمتی بیشتر و تا متری ۲۵ میلیون تومان هم دارند.

 اطلاعات کلی شهرستان محمودآباد

  • ارتفاع از سطح دریا: ۲۲- متر
  • جمعیت محمود آباد: ۹۹۳۶۹ نفر
  • مساحت محمود آباد: ۲۶۳ کیلومتر مربع
  • فاصله محمودآباد تا تهران ۲۰۵ کیلومتر
  • پیش‌شماره محمود آباد: ۰۱۲۲

محمود آباد کجاست؟

محمود آباد از بخش‌های مرکزی مازندران محسوب می‌شود. عبور از این شهر شما را به مازندران غربی می‌رساند. این شهر در میان بابلسر، آمل و نور قرار گرفته است. جاده ساحلی که از بابلسر تا نور ادامه دارد را می‌توان محور اصلی شکل گرفتن شهر محمود آباد دانست. این منطقه یکی از مهم‌ترین نقاطی است که زیبایی فریبنده‌ای دارد. به شکلی که بسیاری از مسافران شمال ایران تنها برای عبور از این جاده ساحلی و دیدن زیبایی‌های خزر به آن پا می‌گذارند.

شهرهای اطراف محمودآباد، این مناطق هستند:

  • نور در غرب
  • بابلسر در شرق و فریدون‌کنار
  • آمل و کوه‌های البرز در جنوب

محمودآباد یک شهر جلگه‌ای و ساحلی با زمین‌های هموار و صاف و چشم‌اندازی زیبا به دریای خزر بوده که در ۲۲ متر پایین‌تر از سطح دریا واقع شده است. جاده زیبای محمودآباد-آمل دسترسی ساکنان این شهر به جاده هراز و رسیدن به پایتخت را میسر می‌کند. فاصله این شهر تا آمل ۲۳ کیلومتر است.

همان‌طور که گفتیم شهر امروزی بخشی از آمل کهن بوده و سابقه تاریخی قابل توجهی هم دارد. گویا در گذشته حدود آن از یک ده کوچک تجاوز نمی‌کرد و حتی در برخی متون و سفرنامه‌های به جا مانده اشاره می‌شود که سرخرود از محمودآباد هم بزرگتر است. سرخرود اکنون یکی از بخش‌های دوگانه شهر محسوب می‌شود.

جمعیت و گویش

در آخرین سرشماری همگانی ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت محمودآباد مازندران ۹۹۳۶۹ نفر برآورد شده است. محمودآبادی‌ها به زبان مازندرانی سخن می‌گویند. از آنجایی که شهر در مرکز مازندران قرار دارد، شهروندان گویش معیار مازندرانی را دارند و کمی لهجه‌شان متمایل به گویش آملی است.

آب‌وهوا

آب‌وهوای شهر و مناطق اطراف، شبیه بقیه شهرهای ساحلی شمال ایران است. رطوبت فراوان و روزهای بارانی پر تعداد در سال، از خصوصیت‌های مهم آب‌وهوایی این منطقه محسوب می‌شود. اغلب این شهرستان در صدر بارش هفتگی استان هم قرار می‌گیرد و زندگی طولانی مدت در آن با روزهای بارانی زیادی همراه خواهد بود.

نقشه محمودآباد

در تصویر زیر می‌توانید مرزبندی این شهر و دسترسی‌های جاده‌ای آن را مشاهده کنید. همان‌طور که می‌بینید، با منطقه‌ای کشیده‌شده در مرز دریای خزر روبه‌رو هستیم.

محله های محمودآباد

زندگی در محمودآباد کنونی در واقع زندگی در روستاهایی است که با توسعه شهر حالا بخشی از این شهر به حساب می‌آیند. محمودآباد مازندران به‌طور کلی محله‌های زیبایی دارد. همانطور که گفتیم، این منطقه قبلا روستایی کوچک بود و بعدها در دهه ۶۰ روستاها به هم پیوستند و پیکره شهر را تشکیل دادند.

نگاهی به مهم‌ترین محله های محمودآباد نشان می‌دهد که آن‌ها چند دهه قبل روستاهایی در دل جنگل یا نزدیک ساحل بین بابلسر و نور بودند و حالا بخشی از شهر متراکم و بهم پیوسته محمودآباد هستند.

شاید بتوان بهترین محله های محمودآباد را در این لیست کوچک گرد آورد:

  • توسکا محله
  • سوراخ مازو
  • سوراخ مازو سفلی
  • سوراخ مازو علیا
  • سوراخ مازو وسطی
  • آهومحله
  • تلیکسر

آهو محله کنونی قبلا یک روستای ساحلی بود و حالا از بهترین محله‌های شهر است. این محله در غرب محمودآباد واقع شده است. آهو محله از شمال به دریای خزر و از جنوب به سوراخ مازو می‌رسد که آن هم از دیدنی‌های محمودآباد محسوب می‌شود. سوراخ مازو از دیگر روستاهایی است که حالا در بافت شهری محسوب می‌شود. البته نام‌گذاری آن به سه قسمت علیا، سفلی و مرکزی همچنان نشان می‌دهد که در ذهن بومی‌ها به عنوان یک روستا جا افتاده است.

توسکا محله یک خیابان موازی خط ساحلی است که از آن تقریبا همیشه دریا دیده می‌شود. شاید بتوان آن را بهترین منطقه محمودآباد برای زندگی دانست.

دکمه بازگشت به بالا