ویژگیهای ویفر مرغوب
ویفر مرغوب چه ویژگی هایی دارد؟
Wafer برخلاف سایر بیسکویتها دارای خمیر بسیار روانی بوده که بین صفحات داغ پخته میشود تا ورقههای نازک تولید شود. تردی و سبکی ویفر به طرز شگفتانگیزی با ترکیب آن با خامه نرم یا شکلات مرتبط است. کنترل این فرآیند نیازمند توجه به وزن ورق، توزیع رطوبت و تنظیم دقیق صفحه پخت است.
ویفر و انواع آن
ویفر یک محصول پخته ترد، نازک و همراه با بافتهای مشخص است. آنها معمولاً با خمیر خامهای از وانیل، شکلات، فندق یا سایر مواد پر میشوند. ویفرها را میتوان بدون گلوتن نیز تهیه کرد. از نظر تجاری، ویفرها در دو نوع اصلی وجود دارند؛ یکی ویفرهای بدون شکر یا کم شکر بوده که معمولاً با خامههای شیرین پر شده یا با شکلات پوشیده شده است. دیگری نیز ویفرهای شکری است که حداقل 10 درصد شکر دارد و شامل کلوچه ویفر شکری نیز میشود. گفته شده است که در اواخر دوره قرون وسطی و در اوایل رنسانس، پذیرایی با کلوچههای ویفری بخشی از مراسم دادگاههای دولتی بود. بعدها ویفر به خوراکی لوکس افراد مرفه تبدیل شد. ویفرها از آن زمان به بعد راه زیادی را پیمودهاند و به شکلهای متنوع تولید شدند.
یک ویفر مرغوب چه ویژگیهایی دارد؟
یکی از مشخصههای ویفر خوب این است که وزن کرم آن با وزن نان ویفر تقریبا یکسان باشد. عامل موثر دیگر به یکنواختی پوشش کرم بر سطوح نان ویفر بستگی دارد. بسته بندی ویفر از دیگر عوامل مهم در این زمینه است. یک بسته بندی خوب باید از نفوذ رطوبت، هوا یا بو به داخل آن جلوگیری کند. استفاده از روغن ذوب شده و آب در دمای 20 تا 30 درجه به تشکیل یک امولسیون مناسب کمک میکند. هرچه سرعت میکسرهای مورد استفاده بالاتر باشد، خمیر به دست آمده در مراحل تولید ویفر یکنواختتر و همگنتر میشود.
طعم لذیذ ویفر و کیک طرح لبخند
امروزه نوتلا، کره بادام زمینی، کره کوکی، شکلات آب شده و هر نوع فراستینگ، از جمله پرکنندههای رایج این محصولات لذیذ محسوب میشوند. ویفر و کیک طرح لبخند روکشدار محصول کارخانه سلامت، به عنوان یک میان وعده پرطرفدار به شمار میآید. لایه بیسکویتی ویفر و کیک طرح لبخند همراه با رویه شکلاتی ضخیم آن طعم بسیار خوبی به آن داده است. شرکت ارس پر سلامت، یک کارخانه خوش سابقه در تولید انواع بیسکویت، کیک اسفنجی، پودر کیک، شکلات و امثال آن است.
متخصصان و کارشناسان این مجموعه به جهت انتخاب مواد اولیه باکیفیت، سعی در تولید محصولات مرغوب دارند. ویفر و کیک طرح لبخند سلامت با نام دورکیت سلامت، کیک دوتام، کلوچه گردویی و خرمایی چیکا و بیسکویت ماتریکس 2 تعداد اندکی از محصولات باکیفیت این کارخانه است. کاربران میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت لیست قیمت خرید ویفر شکلاتی؛ علاوهبر وبسایت، به صفحات اینستاگرام، واتسپ، لینکدین و توییتر شرکت مراجعه کنند.
ویفر چیست؟ نکاتی درباره تولید صنعتی ویفر
ویفر نوعی بیسکوئیت سبک ترد و مسطح و اغلب شیرین است که به عنوان بیسکوئیت، قیف بستنی و تزئین شیرینیها… استفاده میشود. ویفر داراي انواع مختلفي ميباشد که در توليد اين فرآورده از آرد، شكر، روغن، شير خشك، نمك، لسيتين، امولسيفاير، و اسانسهايي مانند موز، پرتقال، شكلات و آب استفاده ميشود و شامل دو قسمت نان ويفر و مغزي ميباشد.
تاریخچه ویفر (WAFER)
سطح ویفرها معمولاً حالتی مشبک دارد، چیزی شبیه به ظاهر وافل. جالب اینجاست که دو کلمه ویفر و وافل از یک ریشه هستند؛ واژهای آلمانی به معنای نان یا بیسکویتی با طرح کندوی عسل. بنابراین نام ویفر از طرح خاص و کلاسیک قالب آن گرفته شدهاست. اما ویفرها همیشه به این شکل نبودهاند.
ویفرهای اولیه که به آنها «ویفل» میگفتند، بیشتر شبیه کیکهای گرد صبحانه بود. هلندیها و انگلیسیها، خمیر بسیار نازکی از ویفر را درون یک وسیله انبرمانند گرد که قطری حدود ۷ تا ۱۰ سانتیمتر داشت، پهن و پس از فشردن قاشقکهای انبر روی یکدیگر و قرار دادن آن درون تنور داغ، بیسکویت ترد و نازکی به نام «ویفل» را درست میکردند اما ویفلهای سنتی کمکم با افزودن انواع طعمهای میوه اوایل قرن ۱۶، شکل تازهتری به خود گرفت و با نام ویفر به مردم سراسر دنیاشناسانده شد.
هدف اولیه از تولید ویفر، ایجاد طعم و شکل جدیدی از خوراکیهایی بود که مردم میتوانستند همراه چای یا قهوه عصرانهشان بخورند. مثلاً فرانسویهای قرون وسطی برای بهتر کردن طعم ویفر، از عسل به جای شکر استفاده میکردند یا اینکه با استفاده از روغنهای مختلف و کم و زیاد کردن میزان آن، حالت شکنندگی ویفر را افزایش میدادند و همین کار باعث افزایش علاقه بیشتر بچهها به این خوراکی خوشمزه میشد.
نکته جالب دیگری که میتوان در مورد تاریخچه ویفر گفت این است که تولید صنعتی این محصول در آمریکا برای اولین بار در سال ۱۸۶۰ میلادی آغاز شد. مردم در آن زمان، دور یک دستگاه بزرگ که بخار زیادی از خود تولید میکرد جمع شده بودند و با تعجب میدیدند که یک نیروی غیرانسانی میتواند برایشان چنین دسر خوشمزهای را تهیه کند. آنها تولید ماشینی ویفر را شبیه یک معجزه میدانستند! به این ترتیب تولید انبوه و صنعتی ویفرهای کرمدار به شکل امروزیشان در دنیا آغاز شد.
ویفر از ابتدا یک بیسکویت فانتزی بوده و جنبه ابتکار و خلاقیت و هنر در آن موج میزده است و همچنین وسیلهای برای انتقال مفاهیم و نشانههای خانوادگی و مذهبی بوده است.. مثلاً آن نان نازک، کوچک و گردی که برای بزرگداشت عشای ربانی در کلیسا توزیع میشود، ویفر مقدس Holy Wafer) ) نام دارد. روی این نوع از ویفر معمولاً نقش صلیب یا عیسای مصلوب به چشم میخورد.
مواد تشکیل دهنده و روش تولید ویفر
برای تولید ویفر، آب، آرد، چربیها، لسیتین و سایر مواد افزودنی مخلوط میشوند تا خمیر ویفر تشکیل شود. خمیر در صفحات بزرگ پخت با لایههای بالا و پایین ریخته میشود. ورقهای ویفر در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۶ درجه فارنهایت) به مدت ۲ دقیقه یا تا زمانی که رطوبت به زیر ۲ درصد برسد پخته میشوند و سپس ورقهای ویفر قالبگیری شده و در دمای محیط سرد میشوند.
استحکام گلوتن آرد کلید کیفیت نهایی ویفر است، بنابراین انتخاب آرد نیز مهم است. محتوای گلوتن باید برای ایجاد استحکام به ویفر بدون اینکه آن را خیلی ضعیف و شکننده یا بیش از حد سخت کند، کافی باشد. آرد آسیاب شده از گندم نرم برای تولید ویفر ترجیح داده میشود. آرد با قدرت پروتئین متوسط (۹. ۵%) معمولاً برای تهیه ویفر استفاده میشود و آرد با پروتئین بین ۸. ۱٪ تا ۱۰. ۹٪ ورقه ویفر قابل قبولی میدهد. آرد پروتئین بالا (۱۲. ۸-۱۳. ۲٪) منجر به یک محصول غیر قابل قبول میشود.
در تهیه ویفر جزئیاتی در فرمولاسیون و مراحل پخت هر واحدی قطعاً وجود دارد ولی کلیات تولید ویفر بدین شرح است:
خمیر ویفر را با استفاده از آرد الک شده و یکنواخت، آب، روغن، نمک، شکر، مواد افزودنی مجاز و مواد تردکننده تهیه میکنند. این مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط میکنند و به صورت یکنواخت درمیآورند. آن را درون قالبها میریزند و درون تونلهای حرارتی با گرمایی حدود ۲۵۰ درجه سانتیگراد قرار میدهند.
خمیر ویفر، بلافاصله پس از پخته شدن و پیش از اینکه رنگش به قهوهای متمایل شود از تونل بیرون میآید. قالب ویفر نقش بسیار مهمی دارد. اگر کار قالبزنی آن به خوبی صورت نگرفته یا نسبت آرد و روغن و آب، به درستی رعایت نشدهباشد، پس از جدا شدن از قالب، شکل خود را به سرعت از دست میدهد یا میشکند. ورقههای ویفر بعد از خروج از تونل و برای پیشگیری از شکستن، در اتاقهایی با دمای حدود ۲۵ درجه سانتیگراد قرار میگیرند و آماده کرمزنی میشوند.
سپس نوبت به کرم میرسد. مواد اولیه کرم در دستگاهی با هم مخلوط میشوند و همینجا مقداری هم حباب هوا وارد آن میشود تا کرم خوش حالتتر و کمی پوک باشد. بعد این کرم را به کمک دستگاهها روی ورقههای ویفر میگذارند و روی کرم باز ورقههای بعدی را قرار میدهند. در انتها، بسته به نوع محصول ممکن است با روکشی شکلاتی آن را بپوشانند که اتفاقاً امروزه بسیار علاقهمندان زیادی را این نوع ویفر به خود جذب کرده است و خرید ویفر را در صدر پرفروش ترین نوع بیسکوییت قرار داده است.