ویفر مرغوب چه ویژگی هایی دارد؟
Wafer برخلاف سایر بیسکویت ها دارای خمیر بسیار روانی بوده که بین صفحات داغ پخته می شود تا ورقه های نازک تولید شود. تردی و سبکی ویفر به طرز شگفت انگیزی با ترکیب آن با خامه نرم یا شکلات مرتبط است. کنترل این فرآیند نیازمند توجه به وزن ورق، توزیع رطوبت و تنظیم دقیق صفحه پخت است.
ویفر و انواع آن
ویفر یک محصول پخته ترد، نازک و همراه با بافت های مشخص است. آنها معمولاً با خمیر خامه ای از وانیل، شکلات، فندق یا سایر مواد پر می شوند. ویفرها را می توان بدون گلوتن نیز تهیه کرد. از نظر تجاری، ویفرها در دو نوع اصلی وجود دارند؛ یکی ویفرهای بدون شکر یا کم شکر بوده که معمولاً با خامه های شیرین پر شده یا با شکلات پوشیده شده است. دیگری نیز ویفرهای شکری است که حداقل 10 درصد شکر دارد و شامل کلوچه ویفر شکری نیز می شود. گفته شده است که در اواخر دوره قرون وسطی و در اوایل رنسانس، پذیرایی با کلوچه های ویفری بخشی از مراسم دادگاه های دولتی بود. بعدها ویفر به خوراکی لوکس افراد مرفه تبدیل شد. ویفرها از آن زمان به بعد راه زیادی را پیموده اند و به شکل های متنوع تولید شدند.
یک ویفر مرغوب چه ویژگی هایی دارد؟
یکی از مشخصه های ویفر خوب این است که وزن کرم آن با وزن نان ویفر تقریبا یکسان باشد. عامل موثر دیگر به یکنواختی پوشش کرم بر سطوح نان ویفر بستگی دارد. بسته بندی ویفر از دیگر عوامل مهم در این زمینه است. یک بسته بندی خوب باید از نفوذ رطوبت، هوا یا بو به داخل آن جلوگیری کند. استفاده از روغن ذوب شده و آب در دمای 20 تا 30 درجه به تشکیل یک امولسیون مناسب کمک می کند. هرچه سرعت میکسرهای مورد استفاده بالاتر باشد، خمیر به دست آمده در مراحل تولید ویفر یکنواخت تر و همگن تر می شود.
طعم لذیذ ویفر و کیک طرح لبخند
امروزه نوتلا، کره بادام زمینی، کره کوکی، شکلات آب شده و هر نوع فراستینگ، از جمله پرکننده های رایج این محصولات لذیذ محسوب می شوند. ویفر و کیک طرح لبخند روکش دار محصول کارخانه سلامت، به عنوان یک میان وعده پرطرفدار به شمار می آید. لایه بیسکویتی ویفر و کیک طرح لبخند همراه با رویه شکلاتی ضخیم آن طعم بسیار خوبی به آن داده است. شرکت ارس پر سلامت، یک کارخانه خوش سابقه در تولید انواع بیسکویت، کیک اسفنجی، پودر کیک، شکلات و امثال آن است.
متخصصان و کارشناسان این مجموعه به جهت انتخاب مواد اولیه باکیفیت، سعی در تولید محصولات مرغوب دارند. ویفر و کیک طرح لبخند سلامت با نام دورکیت سلامت، کیک دوتام، کلوچه گردویی و خرمایی چیکا و بیسکویت ماتریکس 2 تعداد اندکی از محصولات باکیفیت این کارخانه است. کاربران می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت لیست قیمت خرید ویفر شکلاتی؛ علاوه بر وبسایت، به صفحات اینستاگرام، واتسپ، لینکدین و توییتر شرکت مراجعه کنند.
ویفر چیست؟ نکاتی درباره تولید صنعتی ویفر
ویفر نوعی بیسکوئیت سبک ترد و مسطح و اغلب شیرین است که به عنوان بیسکوئیت، قیف بستنی و تزئین شیرینی ها… استفاده می شود. ویفر دارای انواع مختلفی می باشد که در تولید این فرآورده از آرد، شکر، روغن، شیر خشک، نمک، لسیتین، امولسیفایر، و اسانس هایی مانند موز، پرتقال، شکلات و آب استفاده می شود و شامل دو قسمت نان ویفر و مغزی می باشد.
تاریخچه ویفر (WAFER)
سطح ویفر ها معمولاً حالتی مشبک دارد، چیزی شبیه به ظاهر وافل. جالب اینجاست که دو کلمه ویفر و وافل از یک ریشه هستند؛ واژه ای آلمانی به معنای نان یا بیسکویتی با طرح کندوی عسل. بنابراین نام ویفر از طرح خاص و کلاسیک قالب آن گرفته شده است. اما ویفر ها همیشه به این شکل نبوده اند.
ویفر های اولیه که به آن ها «ویفل» می گفتند، بیشتر شبیه کیک های گرد صبحانه بود. هلندی ها و انگلیسی ها، خمیر بسیار نازکی از ویفر را درون یک وسیله انبرمانند گرد که قطری حدود 7 تا 10 سانتی متر داشت، پهن و پس از فشردن قاشقک های انبر روی یکدیگر و قرار دادن آن درون تنور داغ، بیسکویت ترد و نازکی به نام «ویفل» را درست می کردند اما ویفل های سنتی کم کم با افزودن انواع طعم های میوه اوایل قرن 16، شکل تازه تری به خود گرفت و با نام ویفر به مردم سراسر دنیا شناسانده شد.
هدف اولیه از تولید ویفر، ایجاد طعم و شکل جدیدی از خوراکی هایی بود که مردم می توانستند همراه چای یا قهوه عصرانه شان بخورند. مثلاً فرانسوی های قرون وسطی برای بهتر کردن طعم ویفر، از عسل به جای شکر استفاده می کردند یا اینکه با استفاده از روغن های مختلف و کم و زیاد کردن میزان آن، حالت شکنندگی ویفر را افزایش می دادند و همین کار باعث افزایش علاقه بیشتر بچه ها به این خوراکی خوشمزه می شد.
نکته جالب دیگری که می توان در مورد تاریخچه ویفر گفت این است که تولید صنعتی این محصول در آمریکا برای اولین بار در سال 1860 میلادی آغاز شد. مردم در آن زمان، دور یک دستگاه بزرگ که بخار زیادی از خود تولید می کرد جمع شده بودند و با تعجب می دیدند که یک نیروی غیرانسانی می تواند برایشان چنین دسر خوشمزه ای را تهیه کند. آن ها تولید ماشینی ویفر را شبیه یک معجزه میدانستند! به این ترتیب تولید انبوه و صنعتی ویفر های کرم دار به شکل امروزی شان در دنیا آغاز شد.
ویفر از ابتدا یک بیسکویت فانتزی بوده و جنبه ابتکار و خلاقیت و هنر در آن موج میزده است و همچنین وسیله ای برای انتقال مفاهیم و نشانه های خانوادگی و مذهبی بوده است.. مثلاً آن نان نازک، کوچک و گردی که برای بزرگ داشت عشای ربانی در کلیسا توزیع می شود، ویفر مقدس Holy Wafer) ) نام دارد. روی این نوع از ویفر معمولاً نقش صلیب یا عیسای مصلوب به چشم می خورد.
مواد تشکیل دهنده و روش تولید ویفر
برای تولید ویفر، آب، آرد، چربی ها، لسیتین و سایر مواد افزودنی مخلوط می شوند تا خمیر ویفر تشکیل شود. خمیر در صفحات بزرگ پخت با لایه های بالا و پایین ریخته می شود. ورق های ویفر در دمای 180 درجه سانتیگراد (356 درجه فارنهایت) به مدت 2 دقیقه یا تا زمانی که رطوبت به زیر 2 درصد برسد پخته می شوند و سپس ورق های ویفر قالب گیری شده و در دمای محیط سرد می شوند.
استحکام گلوتن آرد کلید کیفیت نهایی ویفر است، بنابراین انتخاب آرد نیز مهم است. محتوای گلوتن باید برای ایجاد استحکام به ویفر بدون اینکه آن را خیلی ضعیف و شکننده یا بیش از حد سخت کند، کافی باشد. آرد آسیاب شده از گندم نرم برای تولید ویفر ترجیح داده می شود. آرد با قدرت پروتئین متوسط (9. 5%) معمولاً برای تهیه ویفر استفاده می شود و آرد با پروتئین بین 8. 1٪ تا 10. 9٪ ورقه ویفر قابل قبولی می دهد. آرد پروتئین بالا (12. 8-13. 2٪) منجر به یک محصول غیر قابل قبول می شود.
در تهیه ویفر جزئیاتی در فرمولاسیون و مراحل پخت هر واحدی قطعاً وجود دارد ولی کلیات تولید ویفر بدین شرح است:
خمیر ویفر را با استفاده از آرد الک شده و یکنواخت، آب، روغن، نمک، شکر، مواد افزودنی مجاز و مواد ترد کننده تهیه می کنند. این مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط می کنند و به صورت یکنواخت درمی آورند. آن را درون قالب ها میریزند و درون تونل های حرارتی با گرمایی حدود 250 درجه سانتی گراد قرار می دهند.
خمیر ویفر، بلافاصله پس از پخته شدن و پیش از اینکه رنگش به قهوه ای متمایل شود از تونل بیرون می آید. قالب ویفر نقش بسیار مهمی دارد. اگر کار قالب زنی آن به خوبی صورت نگرفته یا نسبت آرد و روغن و آب، به درستی رعایت نشده باشد، پس از جدا شدن از قالب، شکل خود را به سرعت از دست می دهد یا می شکند. ورقه های ویفر بعد از خروج از تونل و برای پیشگیری از شکستن، در اتاق هایی با دمای حدود 25 درجه سانتی گراد قرار می گیرند و آماده کرم زنی می شوند.
سپس نوبت به کرم می رسد. مواد اولیه کرم در دستگاهی با هم مخلوط می شوند و همین جا مقداری هم حباب هوا وارد آن می شود تا کرم خوش حالت تر و کمی پوک باشد. بعد این کرم را به کمک دستگاه ها روی ورقه های ویفر می گذارند و روی کرم باز ورقه های بعدی را قرار می دهند. در انتها، بسته به نوع محصول ممکن است با روکشی شکلاتی آن را بپوشانند که اتفاقاً امروزه بسیار علاقه مندان زیادی را این نوع ویفر به خود جذب کرده است و خرید ویفر را در صدر پرفروش ترین نوع بیسکوییت قرار داده است.