آجر نسوز یکی از پر مصرف ترین مصالح با قیمت مناسب برای طراحی و اجرای نمای ساختمان ها و ساخت کوره است. البته از این آجر در نمای داخلی نیز استفاده می شود.انواع آجر نسوز با استفاده از خاک و عناصر مختلف تولید می شوند و بیشتر کاربرد این آجرها در کوره ها و صنایع بزرگ فولاد و ذوب آهن می باشد.قیمت آجر اصفهان با توجه به عواملی که در ادامه بیان میکنیم متفاوت است
روش های خرید آجر نسوز نما کدام است؟
قبل از خرید و پرسیدن قیمت آجر نسوز نما، خریدار می بایست در انتخاب رنگ و همچنین دوام رنگ آجر نسوز نما دقت کند. شاید گمان کنید که تشخیص رنگ آجرهای نسوز ساده است. مسلما تمامی تولید کنندگان آجر نسوز سعی میکنند. از رنگ های زیبا و چشمگیر در تولیدات خود استفاده کنند
. تا خریداران جذب رنگهای تولید شده شوند و برای خرید ترغیب شوند. بسیار مهم است که رنگ آجر نسوز از کیفیت بالایی برخوردار باشد و در برابر سرما، گرما و تابش شدید نور خورشید تغییر رنگ ندهد و زیبایی خود را از دست ندهد. بهتر است از طرف کارخانه ای که از آن خریداری میکنید ضمانت تغییر رنگ آجر نسوز را بگیرید و سپس اقدام به خرید کنید
برای مشاهده قیمت آجر نسوز روی لینک زیر کلیک کنید
مشخصات انواع آجر نسوز بر اساس خاک و مواد اولیه
با توجه به مواد اولیه و خاکی که برای تولید آجر نسوز استفاده می شود این آجر در متریال های مختلفی وجود دارد. آجر نسوز قلیایی، آجر نسوز سیلیسی، آجر نسوز آلومینیومی و آجر نسوز ویژه از انواع آجر نسوز هستند که در ادامه ویژگی های آنها را بررسی می کنیم.
آجر نسوز قلیایی
آجر قلیایی: سیلیسیم دی اکسید و اکسید منیزیم مواد اصلی سازنده برای تولید آجر نسوز قلیایی می باشند. با اضافه کردن اکسید آهن و اکسید کروم توان حرارتی آجر قلیایی افزایش پیدا می کند. آجرهای قلیایی در پوشش کوره های دایره ای سیمان و کوره های بازسازی فولاد و همچنین کوره های ذوب شیشه و صنایع فلزات غیر آهنی کاربرد دارد.
آجر نسوز سیلیسی
آجر سیلیسی: خاک سیلیس ماده اولیه و اصلی برای تولید آجر نسوز سیلیسی می باشد. عناصر تشکیل دهنده این خاک شامل، اکسید آهن، دی اکسید تیتانیوم، آلومینیوم اکسید، سدیم اکسید و پتاسیم اکسید می باشد. آجر نسوز سیلیسی در برابر ورود گازها مقاوم بوده و رسانایی گرمای بالایی دارد به همین دلیل از این آجر در ساخت کوره های گازسوز تولید کک، کوره های سرامیک سازی، کوره های فولاد سازی و شرکت های تولید شیشه استفاده می شود.
آجر نسوز آلومینیومی
آجر آلومینیومی: این آجر در دمای 1200 تا 1800 پخت می شود به همین دلیل مقاومت حرارتی بسیار بالایی دارد. کاربرد گسترده آجرهای سیلیسی در پوشش کوره های ذوب فولاد، کوره های سیمان و کوره های شیشه است. آلومین از عناصری است که در مقادیر بالا برای ساخت آجر آلومینیومی استفاده می شود. این آجر کاربرد زیادی در ساخت دیواره داخلی کوره ذوب فولاد، کوره سیمان و کوره تولید شیشه دارد.
آجر نسوز ویژه
آجر ویژه: آجر نسوز ویژه شامل انواع آجر نسوز با عناصر مختلف است. آجر نسوز اکسید کروم کوروندوم، آجر نسوز اکسید کروم و آجر نسوز کونیوم از انواع آجر نسوز می باشند و برای ساخت آنها از فلزات واسطه استفاده می شود. آجر نسوز اکسید کروم کوروندوم از 95 درصد اکسید آلومینیوم و 5 درصد از اکسید کروم تشکیل می شود. کاربرد آجر نسوز اکسید کروم در پوشش داخلی کوره بلند ذوب آهن است. آجر نسوز کونیوم در سطح بالایی از مقاومت قرار دارد و در برابر حرارت مستقیم استحکام خود را حفظ می کند به همین دلیل از این آجر در کوره های ذوب شیشه و ذوب آهن آلومینیوم استفاده می شود.
ابعاد آجر های نسوز
آجر های نسوز در ابعاد مختلفی تولید می شوند. اما پر فروش ترین و پر مصرف ترین آن ها برای نما در ابعاد 32*7 سانتی متر تولید می شود. آجرهای نسوز کوره هم دارای ابعاد بسیار متنوع و گوناگون می باشد.
انواع آجر نسوز
مهم ترین تفاوت آجر نسوز با آجر های معمولی که در ساخت نمای ساختمان ها به کار می روند، ترکیبات تشکیل دهنده و روش تولید آن است. در تولید این نوع آجر از خاک نسوز استفاده می شود. خاک های نسوز مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند و در دمای 1200 تا 1800 درجه سانتی پخته می شوند. آجر های نسوز به انواع سیلیسی، زیرکونیوم، کروم و قلیایی تقسیم بندی می شوند.
ویژگی های آجر نسوز با کیفیت بالا و درجه یک
آجر نسوز با کیفیت و درجه یک در کوره های شاتلی پخته می شود. در نتیجه حرارت در تمام نقاط کوره به صورت یکنواخت پخش شده و آجر ها بعد از پخت کاملاً مشابه و همرنگ خواهند بود. همچنین این آجر ها استحکام بالاتری دارند و تابع استانداردهای زیست محیطی هستند. این در حالیست که در صورت پخت آجر در کوره های تونلی، به دلیل عدم پخش یکنواخت حرارت در سراسر کوره، آجر ها در رنگ ها و شکل های مختلف تولید می شوند.
آجر های نسوز در مرحله قالب گیری به وسیله به شدت فشرده می شوند. به همین دلیل بعد از پخت بسیار سخت تر از سایر آجر ها از جمله آجر قزاقی هستند. در نتیجه این نوع آجر دیر تر دچار شکستگی شده و لب پر نمی شود. آجر های نسوز با کیفیت در طول زمان تغییر رنگ نداده و روی آن ها جلبک یا شوره نمی زند.
از دیگر ویژگی های آجر نسوز می توان به جذب آب پایین آن اشاره کرد. به طور کلی میزان جذب آب در این نوع آجر حدود 5 درصد است. در مقایسه با سایر آجر ها از جمله آجر قزاقی این عدد بسیار کوچک تر است. در نتیجه می توان گفت این نوع آجر در برابر نفوذ رطوبت، یخ زدگی و انقباض و انبساط دمایی بسیار مقاوم تر از نمونه های دیگر آجر نما است.
ویژگی های آجر نسوز مرغوب در یگ نگاه
آجر نسوز یکی از پر فروش ترین آجر هایی است که امروزه در ساخت و اجرای نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این آجر به عنوان یک عایق حرارتی شناخته می شود و می تواند از اتلاف انرژی در فصول مختلف جلوگیری کند. همچنین این آجر ها در برابر گرما، حرارت بالا و آتش سوزی کاملاً مقاوم هستند. به همین دلیل به یکی از پر طرفدارترین مصالح برای طراحی نمای داخلی و خارجی ساختمان ها تبدیل شده اند.
آجر نسوز یکی از مصالح پرطرفدار در صنعت ساختمان سازی محسوب می شود زیرا از زیبایی، تنوع در رنگ و استحکام بالایی برخوردار می باشد. از آجر نسوز برای جداره داخلی کوره ها، نما کاری فضای داخلی و خارجی ساختمان ها، ساخت باربیکیو و… استفاده می شود. اکثر معماران برای ساخت سازه های مقاوم در برابر یخبندان، سایش و تغییرات آب و هوایی از آجر نسوز استفاده می کنند. استفاده از آجر نسوز باعث افزایش دوام و استحکام ساختمان می شود.
مواد اولیه ای که برای ساخت آجر نسوز استفاده می شود در حرارت بسیار زیاد قرار می گیرند و تمامی خواص فیزیکی و شیمیایی آنها در حرارت های زیاد حفظ می شود. آجرهایی که با خاک نسوز تولید می شوند مقاومت فشاری بالایی داشته و در برابر ضربات بسیار مقاوم هستند.خاک چینی مواد اولیه پایه برای ساخت آجر نسوز می باشد. خاک چینی از کانی های نسوز معدنی ساخته می شوند که از ویژگی های مهم آنها ایجاد مقاومت بالا در آجر است. خاک چینی باعث مقاومت آجر و حفظ خواص فیزیکی و شیمیایی آن در برابر دماهای بسیار زیاد می شود.
مقاومت حرارتی بالا
آجر نسوز با طول عمر بالا و مقاومت بالا در برابر حرارت شناخته می شود. از آنجایی که خاصیت های فیزیکی و شیمیایی این نوع آجر در درجه حرارت های بالا دستخوش تغییر نمی شود، از آن برای پوشش دیواره های داخلی شومینه در نمای داخلی ساختمان ها استفاده می شود.
ثبات رنگ بالا
آجر نسوز همچنین ثبات رنگ بالایی دارد. این آجر در شرایط محیطی مختلف از جمله درجه حرارت های بسیار بالا یا بسیار کم، برخورد اشعه های مضر نور خورشید، بارش باران و نفوذ رطوبت و غیره دچار تغییر رنگ نمی شود. بنابراین زیبایی ظاهری خود را در طول زمان از دست نمی دهد. در نتیجه تبدیل به یکی از محبوب ترین مصالح برای معماران و سازندگان شده است.
مقاومت در برابر سایش
همچنین آجر نسوز در برابر سایش و فرسودگی نیز بسیار مقاوم است. مغز این آجر کاملاً با سطح آن همرنگ است. بنابراین سایش آن در طول زمان تغییری در سطح نمای ساختمان ایجاد نمی کند. هر چند این آجر ها قیمت بالاتری در مقایسه با سایر آجر های نما دارند، اما بسیار پر طرفدار هستند. زیرا زیبایی و طول عمر نمای ساختمان را تضمین می کنند.
روش تشخیص آجرهای نسوز از سایر آجرهای معمولی
آجر نسوز به راحتی قابل تشخیص است. برای تشخیص آجر نسوز از سایر آجرهای معمولی کافی است به ظاهر آجر دقت کنیم، سطح این آجر ها در مقایسه با دیگر آجر های نما، صاف تر و منظم تر است. این آجر ها دارای خاک های متفرقه و اضافه نیستند. همچنین در دو نوع رستیک و پلاک تولید می شوند. تنوع رنگی در این نوع آجر بسیار بیاز زیرمجموعه بحث متره ساختمان میتوان به محاسبه تعداد آجر در هر متر مربع دیوار 10 سانتی ، تعداد آجر فشاری در هر مترمربع دیوار 20 سانتی و یا تعداد آجر فشاری در هر متر مربع دیوار 35 سانتی اشاره کرد. دیوارهایی با قطر 20 سانت معمولاً به عنوان دیوارهای خارجی ساختمان به کار میروند که محیط داخلی را از محیط خارجی یعنی راهرو، آسانسور و فضای بیرونی جدا میکند.
کاربرد دیوار در ساختمان
همانطور که اشاره شد، از دیوار معمولاً برای مجزا کردن فضاها از یکدیگر استفاده میشود. همچنین در برخی سازهها مانند سازههای بنایی، دیوار انتقال دهنده بخشی از بار ساختمان به زمین است. کاربردهای دیوار در ساختمان عبارتند از:
۱- فضاسازی و خلق فضاهای جدید
۲- ساخت عایق صوتی و حرارتی
۳- ساخت حریم خصوصی
۴- ساخت فضا برای کار گذاشتن تأسیسات شامل لولهکشیهای آب و فاضلاب و سیمکشیهای برق
۵- طراحی داخلی فضای ساختمان شامل گچبری و نقاشی دیواری
مزایا و معایب دیوارهای آجری
از مزایای اجرای دیوار با آجر باید به این نکته اشاره کرد که آجرها سبک هستند و حملونقل آنها آسان بوده و ارزانتر از سنگ هستند.
دیوارهای آجری نازک بوده و بسته به نیاز ساختمان، آنها را میتوان با انواع ملات به یکدیگر چسباند.از معایب این دیوارها هم میتوان به این نکته اشاره کرد که آجر در برابر بارهای کششی و پیچشی مقاومت کمی دارد. در کل نقطه قوت آجر نیروی فشاری متناسب و مقاومت گرمایی بالا و نقطه منفی آن مقاومت پایین در برابربارهای کششی و پیچشی است.این مهم باعث خواهد شد که دیوارهای آجری بیشتر در معرض آسیب لرزهای قرار گیرند. در مقایسه با بلوکهای سنگی و بتنی، آجرها از مقاومت و استحکام کمتری برخوردار بوده و در اندازه و رنگ محدود هستند.همچنین گچ کاری نیز بهعنوان پوشش نهایی موردنیاز می باشد که و را بالا میبرد.