![](https://baranakhabar.ir/wp-content/uploads/2025/02/63274606.jpg)
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از برنامه این وزارتخانه برای ایجاد مراکز منتخب با رویکرد کاهش آسیب خبر داد.
به گزارش باراناخبر علیرضا رییسی در افتتاحیه هفدهمین کنگره دانش اعتیاد با بیان اینکه باید از همه داشت موجود دنیا در جهت بهبود وضعیت خود استفاده کنیم گفت: از منظر بهداشت در حوزه پیشگیری نیاز به تلاش بیشتری وجود دارد؛ نیاز است بیشتر از این ها در حوزه پیشگیری کار کنیم زیرا ظرفیت بزرگی داریم؛ ۳۵ هزار مرکز بهداشت خانه بهداشت و پایگاه و مراکز خانه سلامت در سراسر کشور وجوددارد لذا این شبکه گستره در اختیار ماست.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تاکید بر محله محوری ادامه داد: در حوزه اعتیاد مسائل بسیار پیچیده است اما رویکردی که باید در حوزه بهداشت داشته باشیم این است که اگرچه منابع محدود است اما می توان با یک مدیریت و برنامه ریزی درست به هدف زد؛ یعنی جامعه هدف را درست انتخاب کنیم. به طور مثال در محله ای که اعتیاد در آن بیشتر است شانس اعتیاد جوانان و افرادی که در آن محله زندگی می کنند ۵ تا ۶ برابر محله ای است که چنین مشکلی ندارند.
وی معتقد است که در حوزه پیشگیری فعالان حوزه دانش اعتیاد باید در این حوزه بیشتر کار کنند و مدل جدیدتری عرضه شود.
رئیسی در ادامه ضمن اشاره به تاب آوری و کسب مهارت ها بر آموزش در مدارس تاکید کرد و گفت: اگر کودک از ابتدا بیاموزد که ورزش کند سیگار نکشد در بزرگسالی ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در او بسیار کمتر است لذا حوزه اعتیاد و هر حوزه ای که به آسیب اجتماعی مرتبط است را باید از سن پایین شروع کنیم. باید مهارت ها را به دانش آموزان در مدارس بیاموزیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از برنامه هایی که خواهیم داشت این است که مراکز جامع سلامت در اختیار را براساس نُرم موجود در نظام شبکه و یک مرکز جامع سلامت با رویکرد کاهش آسیب ادغام کنیم؛ یعنی به عنوان یک مرکز منتخب کاهش آسیب. یکسری مراکز سلامت داریم و در حال برنامه ریزی هستیم که یکسری مراکز منتخب در نظام شبکه با رویکرد کاهش آسیب ایجاد کنیم. حدود ۲۰۰۰ کارشناس بهداشت و روان در سراسر کشور در مراکز جامع سلامت داریم و از این پتانسیل به خوبی می توان استفاده کرد. باید در حوزه پیشگیری نیز اقدامات نو و تازه ای در این زمینه داشته باشیم.
رئیس سازمان نظام پزشکی نیز با انتقاد از گسیخته بودن مدیریت اعتیاد در کشور گفت: هم اینک ۱۰ هزار نفر از پزشکان ما در مراکز ترک اعتیاد به فعالیت مشغول هستند این در حالیست که می توانیم پزشکان بیشتری را که در مراکز بهداشتی به فعالیت مشغولند در امر درمان معتادان سهیم کنیم اما به دلیل مشکلات صنفی که این افراد درگیر آن هستند عملا این امر میسر نیست.
وی افزود: از آنجا که اعتیاد پدیده ای پیچیده و چند لایه است با دو مفهوم مافیا که همان عامل اقتصادی اعتیاد است و قربانی که همان شخص معتاد است مواجه هستیم.
وی تاکید کرد: در صورت رفع مشکلات صنفی پزشکان به خصوص حل مشکلات مربوط به آیین نامه های سلیقه ای جامعه ۴۰۰ هزار نفری آنان آماده همکاری در جهت رفع معضل اعتیاد است.
انتهای پیام