چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا در خطر است

انتظار می رود صادرات کره جنوبی در ژانویه برای اولین بار در ۱۶ ماه گذشته به دلیل عدم قطعیت تعرفه های ایالات متحده و کندتر شدن بخش فناوری کاهش یابد که خطرات سیاست های دولت ترامپ برای اقتصادهای متکی به تجارت را منعکس می کند.

به گزارش باراناخبر بر اساس نظرسنجی رویترز که روز جمعه منتشر شد پیش بینی می شود که محموله های خروجی پس از افزایش ۶.۶ درصدی در ماه گذشته در ژانویه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳.۵ درصد کاهش داشته باشند. این اولین سقوط سالانه از سپتامبر ۲۰۲۳ خواهد بود و با توجه به نشانه هایی از کاهش سرعت رشد در ماه های اخیر به دلیل عدم اطمینان در مورد سیاست های تعرفه ای ایالات متحده رخ می دهد.

بر اساس داده های اداره گمرک کره جنوبی که روز شنبه (اول فوریه) منتشر شد ارزش محموله ها نسبت به سال قبل ۷.۷ درصد افزایش یافته است. این در مقایسه با افزایش ۴.۳ درصدی بود که در ابتدا برای دسامبر گزارش شده بود.

داده های ماهانه چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا اغلب در ژانویه و فوریه به دلیل تغییرات زمان بندی تعطیلات سال نو قمری که بر مقایسه سالانه با تفاوت های روز کاری تاثیر می گذارد متغیر می شود. در ارقام ارائه شده تعطیلات سال نو قمری صادرات ۱۰.۳ درصد کاهش یافت که کمتر از کاهش ۱۴ درصدی بررسی شده توسط بلومبرگ است. واردات کلی ۶.۴ درصد کاهش یافت که منجر به کسری تجاری ۱.۹ میلیارد دلاری شد.

کره جنوبی یکی از بزرگترین صادرکنندگان جهان است که محصولات فناوری هسته اصلی درآمد آن است. تهدیدهای تعرفه ای ترامپ خطری جدی برای اقتصاد متکی به تجارت این کشور ایجاد کرده است که صادراتش در ماه های اخیر کند شده است.

اقتصاددانان اظهار کردند: صادرات در محموله های نیمه رساناها و رایانه ها ماه گذشته قبل از تعرفه های پیش بینی شده افزایش یافت و این امر بر عملکرد این ماه تاثیر گذاشته است. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا متعهد شده است که تعرفه های سنگینی را بر شرکای تجاری کلیدی خود مانند مکزیک کانادا و چین اعمال کند که انتظار می رود بر شرکت های کره جنوبی که کارخانه های آن کشورها را اداره می کنند نیز تأثیر بگذارد.

به گفته اقتصاددانان درصد کاهش دو رقمی محموله های کره ای که برای کل ژانویه پیش بینی می شود بیشترین میزان در یک تا یک سال و نیم گذشته خواهد بود که با تأثیرات نامطلوب تقویمی از چهار روز تعطیلات این هفته تشدید شد.

صادرات کره جنوبی در ۲۰ روز اول ژانویه ۵.۱ درصد کاهش یافته است زیرا صادرات به ایالات متحده و چین به ترتیب ۹.۶ درصد و ۴.۹ درصد کاهش یافته است. پارک چونگ هون اقتصاددان بانک استاندارد چارترد در سئول با اشاره به داده های اولیه گفت: این وضعیت ممکن است نگرانی هایی را در مورد روند صادرات کره ایجاد کند.

نظرسنجی رویترز همچنین نشان داد که واردات در ژانویه ۹.۹ درصد کاهش یافت و پس از افزایش ۳.۳ درصدی در دسامبر بیشترین کاهش در ۱۰ ماه گذشته را رقم زد. برآورد میانه برای تراز تجاری ماهانه کسری ۱.۲۸ میلیارد دلاری بود که ۱۹ ماه سودآوری متوالی را متوقف می کند. در ماه گذشته این کشور مازاد تجاری ۶.۴۹ میلیارد دلاری را ثبت کرد که بالاترین میزان در ۶ ماه گذشته است.

بلومبرگ پیش تر گزارش کرده بود که اگر عدم تعادل تجاری بین دو کشور به عنوان مشکلی از سوی واشنگتن مطرح شود کره جنوبی قصد دارد واردات انرژی از آمریکا را افزایش دهد. همچنین ممکن است افزایش واردات مواد غذایی آمریکا را در نظر بگیرد.

بانک مرکزی کره جنوبی پیش بینی خود از رشد برای سال جاری را در بحبوحه نگرانی ها درباره تلاطم سیاسی تجارت جهانی تحت رهبری ترامپ و تضعیف صادرات تراشه کاهش داد. بانک کره هفته گذشته اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی در سه ماهه گذشته تنها ۰.۱ درصد نسبت به سه ماه قبل رشد داشته است.

کاهش رشد صادرات یکی از نگرانی های اصلی سیاست گذاران کره جنوبی است. شرکت های این کشور به طور گسترده در زنجیره های تامین جهانی از جمله خودرو باتری های قابل شارژ کشتی سازی و پالایش نفت حضور دارند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا