پشت پرده آتش‌افروزی تروئیکا در اوکراین

در روزهای گذشته شاهد سفر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین به کشورهای اثرگذار اروپا و دیدار با سران این کشورها بودیم؛ زلنسکی در این سفر موفق شد با «ریشی سوناک» نخست‌وزیر انگلیس، «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان و «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه دیدار و گفت وگو کند.

در جریان سفر زلنسکی به برلین، صدراعظم آلمان از اختصاص بسته جدید کمک نظامی به کی‌یف به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو خبر داد که بزرگ‌ترین بسته کمک تسلیحاتی این کشور به اوکراین از آغاز عملیات نظامی روسیه در این کشور به شمار می‌رود.

به گفته «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع این کشور، این بسته که ۳ میلیارد دلار ارزش دارد؛ بسته‌ای که شامل۲۰ دستگاه خوردوی جنگی پیاده نظام «ماردر»، ۳۰ فروند تانک «لئوپارد ۱»، ۱۵ دستگاه ضد هوایی خودکششی «گپارت»، ۲۰۰ پهپاد شناسایی، چهار سامانه پدافندی Iris-T، مهمات و تجهیزات توپخانه و بیش از ۲۰۰ خودروی زرهی رزمی و لجستیکی» می‌شود.

آلمان پارسال کمک نظامی به ارزش ۲ میلیارد یورو برای اوکراین تامین کرد و امسال نیز اعتباری معادل ۲.۲ میلیارد یورو برای کمک به این کشور تخصیص داد اما جزئیات آن تا کنون نهایی نشده‌بود.

تدارک آلمان برای ارسال کمک‌های نظامی تازه به اوکراین در شرایطی انجام می‌گیرد که این کشور به همراه آمریکا و دیگر کشورهای غربی، از آغاز جنگ اوکراین در حال ارائه انواع کمک‌های تسلیحاتی، مالی و اطلاعاتی به کی‌یف هستند و همزمان فشارهای بی سابقه علیه روسیه از جمله تحریم‌های شدید را در پیش گرفته‌اند.

آلمان به بهانه جنگ اوکراین، ضمن اعمال تحریم‌های شدید علیه روسیه در حال اختصاص بودجه کلان برای بالا بردن توان ارتش آلمان و خریدهای تسلیحاتی تازه از آمریکا است؛ کشوری که به دلیل آغازگری جنگ‌های جهانی اول و دوم، همواره با محدودیت برخورداری از ارتش نیرومند مواجه بوده است. در همین راستا، آمریکا هفته گذشته خبر داد که در قراردادی به ارزش حدود ۸.۵ میلیارد دلار ۶۰ فروند بالگرد نظامی «شینوک-۴۷» و دیگر تجهیزات مرتبط به آلمان می‌فروشد.

تلاش آلمان برای خرید بالگردهای شینوک-۴۷ آمریکا در شرایطی رسانه‌ای شد که از این بالگرد برای حمل و نقل سریع هوایی، جابجای سریع نیرو و حمل و پرتاب چترباز استفاده می‌شود. «آژانس همکاری امنیتی دفاعی آمریکا» در بیانیه چند روز پیش خود درباره فروش بالگرد به آلمان توضیحانی ارائه و آن را در جهت منافع واشنگتن دانست.

در بیانیه نهاد زیرمجموعه پنتاگون آمده است: «این فروش پیشنهادی با بهبود امنیت متحد ناتو که نیروی مهمی برای ثبات سیاسی و اقتصادی اروپا است، از سیاست خارجی و امنیت ملی ایالات متحده حمایت خواهد کرد.»

لندن مقصد سفر دیگر زلنسکی بود و دولت انگلیس در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد این کشور ظرف چند ماه آتی، جنگ‌افزارهای جدیدی در اختیار کی‌یف قرار خواهد داد.

در بیانیه دولت انگلیس آمده است: نخست وزیر امروز، تخصیص صدها موشک پدافندی و سامانه‌های پهپادی شامل صدها پهپاد تهاجمی دوربرد با بُردی معادل بیش از ۲۰۰ کیلومتر به اوکراین را تایید خواهد کرد. این سامانه‌ها ظرف ماه‌های آتی به اوکراین تحویل داده خواهد شد. ضمن اینکه دولت انگلیس اعلام کرده که این کشور تابستان سال جاری، آموزش خلبانان اوکراینی را آغاز خواهد کرد.

سفر زلنسکی به پاریس هم برای زلنسکی بی‌ثمر نبود. کاخ الیزه پس از دیدار سه ساعته مکرون با زلنسکی اعلام کرد که پاریس طی هفته‌های آینده ده‌ها تانک سبک و خودروی زرهی به اوکراین تحویل خواهد داد. فرانسه همچنین متعهد به تحویل سامانه‌های دفاع هوایی به کی‌یف شده است. با این حال جزئیات بیشتری از این کمک‌های نظامی منتشر نشده است.

در حالی تروئیکای اروپا چمدان زلنسکی را پر از سلاح و جنگ افزار کردند که حدود ۱۵ ماه از آغاز جنگ می‌گذرد ولی کورسوی امیدی برای برون رفت از بحران به چشم نمی‌خورد. همزمان با تداوم و فرسایش بحران، آمریکا در حال افزایش فروش تسلیحات به دیگر کشورهای غربی است و به نظر می رسد جنگ روسیه و اوکراین متحدان اروپایی واشنگتن را بیشتر از قبل برای خرید سلاح از آمریکا مشتاق کرده است.

310310

دکمه بازگشت به بالا