مدارک عمومی برای دریافت ویزا کدامند؟

ویزا چیست؟

ویزا یا همان روادید، یک مجوز از طرف اداره مهاجرت کشور مقصد به شهروند خارجی است تا فرد بتواند پس از دریافت وقت سفارت یونان، اجازه ورود به کشور مقصد را داشته باشد، در آن اقامت کند و در نهایت بعد از گذراندن مدت زمانی مشخص، با همان مجوز کشور مقصد را ترک کند.

 انواع ویزا

در این قسمت می‌خواهیم به معرفی انواع ویزا براساس سه مشخصه نوع سفر، روش درخواست و تعداد دفعات اجازه ورود به کشور بپردازیم.

انواع ویزا بر اساس نوع سفر

حتما با این دسته از ویزا آشنا هستید و الان با خواندن این جمله به مرور آنها در ذهن خود می‌پردازید. به‌طورکلی  انواع ویزا عبارتند از:

ویزای ترانزیت

این نوع ویزا که جزء ویزای کوتاه مدت محسوب می‌شود برای استراحت مسافران در فرودگاه‌ها یا شهرهای میانی با مدت زمان محدود است و یک ویزای غیرمهاجرتی است.

ویزای توریستی

این نوع ویزا برای گردش و تفریح است که مدت زمان اعتبار آن بین ۱ روز تا ۶ ماه است. ویزای توریستی نیز در دسته ویزاهای کوتاه‌مدت قرار دارد.

ویزای خانوادگی

این ویزا برای افرادی است که یکی از اعضاء خانواده دارای اقامت دائم است که برای دیگر افراد خانواده ویزا صادر می‌شود. افرادی که برای ویزای خانوادگی درنظر گرفته شده‌اند عبارتند از: همسر، فرزندان و یا یکی از افرادی که دارای شرایط خاص است.

ویزای سیاسی

این ویزا به افرادی تعلق می‌گیرد که قصد سفر با هدف کسب‌وکار سیاسی دولتی و یا شرکت در برخی از جلسات مهم دولت را دارند. پس ویزای سیاسی به سیاستمداران، دیپلمات‌ها و مقامات دولتی تعلق دارد.

ویزای پزشکی یا درمانی

ویزای پزشکی و درمانی نیز برای افرادی صادر می‌گردد که قصد درمان در کشورهای خارجی برای مدت زمان معین دارند.

ویزای سرمایه‌گذاری

این نوع ویزا در دسته ویزاهای بلند مدت قرار دارد چرا که فرد در ابتدا با گرفتن ویزای موقت به راه‌اندازی کسب‌وکار خود پرداخته و با سرمایه‌گذاری در کشور مورد نظر، به‌مرور زمان اقامت خود را به اقامت دائم تبدیل می‌کنند.

ویزای استارت‌آپ

اگر شما هم دارای ایده‌ای هستید که در کشور موردنظر خود برای اقامت وجود ندارد یا به‌صورت اختصاصی به آن پرداخته نشده است، می‌توانید از طریق ویزای استارت‌آپ اقدام به دریافت ویزا کنید.

ویزای بازنشستگی

بعضی از افراد علاقه‌مند به گذراندن ادامه زندگی خود در کشوری دیگر هستند که اگر دارای تمکن مالی باشند، اقدام از طریق ویزای بازنشستگی برای آنها بهترین روش خواد بود. سن مجازی که برای این ویزا درنظرگرفته شده ۵۰ و ۵۵ سال است که این مورد برای افراد بسته به انتخاب کشور مورد نظر خود برای دریافت اقامت متفاوت است.

ویزای تحصیلی

این نوع ویزا در دسته ویزاهای بلندمدت قرار دارد که به متقاضیان تحصیل در دیگر کشورها تعلق می‌گیرد.

ویزای دیدار از خانواده و بستگان

یک ویزای سه تا ۶ ماهه برای دیدار از بستگان و خانواده درجه یک ودو است که باید فرد مقیم کشور مقصد، دعوتنامه‌ای برای گرفتن این نوع ویزا به خانواده و بستگان خود ارسال کند.

ویزای تجاری و بازرگانی

این ویزا برای تجار، بازرگانان یا افرادی است که روابط تجاری با دیگر کشورها دارند. با داشتن این ویزا فرد می‌تواند برای انجام امور تجاری و بازرگانی خود به کشورهای مورد نیاز سفر کند. این نوع ویزا نیز در دسته ویزاهای کوتاه مدت قرار دارد.

ویزای کاری

این ویزا در دسته ویزاهای بلندمدت قرار دارد. افراد تلاش می‌کنند تا با گرفتن این ویزا در کشورهای خارجی مشغول به‌کار شده تا اقامت آن کشور را بگیرند.

ویزای ورزشی

این ویزا برای افرادی در نظر گرفته شده که دارای مقام‌های ورزشی بین‌المللی و مدارک دانشگاهی معتبر هستند و قصد دارند برای ادامه فعالیت‌های خود اقامت کشورهای دیگر را بگیرند.

ویزای ثبت شرکت

گرفتن این ویزا نیازمند یک بیزینس با ارائه یک پلن قوی به دولت کشور مورد نظر برای اقامت است. در صورت گرفتن این ویزا اقامت خود به‌همراه خانواده را به‌طور قطعی دریافت خواهید کرد.

ویزای مطبوعاتی

این ویزا برای افرادی مثل خبرنگاران و روزنامه نگاران است که فعالیت چشمگیری در عرصه مطبوعات دارند. این نوع مدرک نیز با توجه به شرایط کاری افراد به آنها تعلق می‌گیرد.

انواع ویزا بر اساس روش درخواست

تا اینجای مطلب با انواع ویزاهایی که براساس نوع سفر بودند آشنا شدیم. اما روش‌های درخواست ویزا در کشورهای مختلف، متفاوت است که از مهم‌ترین آنها به شرح زیر است:

·         ویزای کشورهای بدون ویزا

در این روش، برخی از کشورها اعلام کرده‌اند که برای سفر توریستی نیازی به ویزا نیست اما برخی دیگر از کشورها با انجام معاهداتی بین یکدیگر مدت زمانی را برای سفرهای توریستی درنظر می‌گیرند که در آن محدوده زمانی و با آن کشور نیازی به دریافت ویزا نیست.

·         ویزای مراجعه به سفارت

یکی دیگر از روش‌های دریافت ویزا براساس درخواست، مراجعه به وزاتخانه‌های کشور مورد نظر برای گرفتن ویزا و ارائه مدرک است تا فرم درخواست ویزا به صورت دستی توسط شما پر شود.

·         ویزای فرودگاهی

گرفتن ویزا در برخی از کشورها به این صورت است که نیازی به گرفتن ویزا قبل از سفر نیست و با رفتن به آن کشور، در فرودگاه مقصد برای شما ویزا صادر می‌شود.

·         ویزای الکترونیکی

در برخی مواقع هم برای رفتن به کشور مورد نظر باید از طریق سایت رسمی سفارتخانه آن کشور اقدام کنیم. یعنی به سایت سفارتخانه مورد نظر برای اقامت مراجعه کرده تا به ثبت مشخصات و مدارک مورد نیاز بپردازید. به دریافت این نوع ویزا، روادید الکترونیکی می‌گویند؛ چراکه در این روش تمامی مراحل از ثبت نام تا صدور و پیگیری ویزا به‌صورت اینترنتی انجام می‌شود.

انواع ویزا از نظر دفعات اجازه ورود به کشور

در این بخش می‌خواهیم به معرفی ویزاهایی بپردازیم که براساس تعداد دفعات ورود و خروج، به افراد اعطاء می‌شود. در واقع اینگونه نیست که ویزای کشوری را دریافت کنید و تا همیشه بتوانید از آن بهره ببرید بلکه یک تقسیم‌بندی برای آنها در نظر گرفته شده است که به قرار زیر است:

·         ویزای single visa (۱ بار ورود یا سینگل)

شما با داشتن این ویزا تنها اجازه یکبار ورود و خروج از کشور مورد نظر را دارید؛ حتی اگر ویزای شما دارای اعتبارهم باشد، دیگر قابل استفاده نیست.

·         ویزای double visa (۲ بار ورود یا دابل)

شما تا پایان مدت اعتبار این نوع ویزا، اجازه دارید برای ورود و خروج، تا دوبار به کشور مد نظر خود سفر کنید.

·         ویزای multiple visa (چندبار ورود یا مالتیپل)

شما با در دست داشتن این ویزا تا زمانی که اعتبار آن تمام نشده باشد، اجازه ورود و خروج به کشور مقصد را خواهید داشت.

·         ویزای airport transit visa (صفربار ورود یا ترانزیت فرودگاهی)

اگر شما سفری را در پیش دارید که ممکن است مجبور به تعویض پرواز در مسیر بین‌راه آن تا رسیدن به کشور مقصد باشید، باید به این نکته توجه کنید که ممکن است از شما درخواست ویزا شود. در این شرایط شما توانایی ورود به آن کشور را نخواهید داشت و مجاز هستید تا پرواز بعدی در سالن منتظر بمانید و یا تنها یک شب در هتل اقامت داشته باشید.

درخواست ویزا کارت از چه روش هایی امکان‌پذیر است؟

بعد از آشنایی با انواع ویزا باید بدانید که مراحل اخذ ویزا به چه صورت است و از طریق چه روش‌هایی میتوان به دریافت ویزا کارت پرداخت. اگر توجه کرده باشید به تعدادی از این ویزاها در بالاتر اشاره کردیم اما از پراستفاده‌ترین روش های اینکار میتوان موارد زیر را نام برد:

درخواست visa card با مراجعه به سفارت

همانطور که در بالا هم ذکر کردیم برای گرفتن این ویزا شما باید به سفارتخانه کشور مورد نظر مراجعه کرده و با ارائه مدارک نسبت به دریافت ویزای خود اقدام کنید. این را هم بدانید که برای گرفتن این نوع ویزا، شما باید خودتان پیگیر فرآیند گرفتن ویزا باشید.

اخذ ویزا از طریق آژانس‌ها

گرچه پروسه دریافت ویزا ممکن است کاری زمانبر و طاقت‌فرسا باشد اما با وجود آژانس‌ها و مراکز اخذ ویزا اینکار آسان‌تر شده است. شما با ارائه مدارک مورد نیاز به این نوع مراکز کارهای گرفتن ویزای خود را به آنها می‌سپارید.

درخواست ویزا به صورت آنلاین

برخی از کشورها مانند استرالیا، پروسه دریافت ویزا را به‌صورت آنلاین پیش می‌برند که در بالا به توضیح کامل آن پرداخته‌ایم.

مدارک و شرایط عمومی لازم برای اخذ ویزا از کشورهای مختلف:

همانطور که می‌دانید تمامی کشورها برای دریافت ویزا نیازمند یکسری مدارک خاص هستند اما مدارک اخذ ویزا که برای تمامی کشورها لازم است، عبارت است از:

  • اصل پاسپورت با دارا بودن حداقل ۶ ماه اعتبار و شناسنامه
  • یک قطعه عکس رنگی ۳.۵ * ۴.۵ با پس زمینه سفید(توجه کنید عکس‌ها قدیمی‌تر از ۶ ماه نباشد)
  • ترجمه مدارکی چون شناسنامه متقاضیان، سند ازدواج در صورت همراهی همسر، گواهی اشتغال به تحصیل برای فرزندان و اسناد ملکی در صورت داشتن آن
  • تکمیل فرم اطلاعات فردی و خانوادگی
  • داشتن مدارک مالی مانند گردش حساب به مدت چهار ماه همراه با مهر و امضا شعبه صادرکننده، نامه تمکن مالی به دلار کانادا همراه با مهر شعبه ارزی و مهر و امضا شعبه صادر کننده و ارائه مدارکی مانند گواهی سپرده بلند مدت، گواهی خرید سهام و یا اوراق بهادار، سند اتومیبل و اجاره‌نامه در صورت داشتن آنها و در نهایت مدت اعتبار گواهی تمکن مالی و گردش به مدت یکماه
  • داشتن مدارک شغلی مرتبط با هر کسب‌وکار و تجارتی و یا مدارک تحصحیلی
  • ارائه بلیط رفت‌وبرگشت و واچر هتل در صورت نداشتن دعوتنامه
  • بیمه مسافرتی
  • پرکردن فرم تقاضای ویزا

منبع:

https://visa.vfsglobal.com/irn/en/grc/

https://www.mfa.gr/uk/en/services/appointment-booking-system

دکمه بازگشت به بالا