وضعیت نامساعد رشته بیهوشی و متخصصانی که به اقدامات زیبایی روی می آورند!

رئیس انجمن آنستزیولوژی و مراقبت های ویژه ایران با هشدار نسبت به وضعیت نامساعد رشته بیهوشی در کشور اقبال کم به آن و خالی ماندن صندلی های دستیاری این رشته گفت: کشور از منظر متخصصان بیهوشی کمبود ندارد و متخصصان با فداکاری به ارائه خدمات می پردازند؛ اما متاسفانه با توجه به وضعیت درآمدی نامساعد به اقدامات زیبایی روی می آورند اقداماتی که به مهارت چندانی نیاز ندارد.

به گزارش باراناخبر دکتر علیرضا سلیمی در نشست خبری شانزدهین کنگره بین المللی آنستزیولوژی مراقبت های ویژه و درد که عصر امروز ۷ آبان ماه برگزار شد اظهار کرد: متخصصان بیهوشی کشور جزو بهترین ها هستند و عملکرد خوبی در حوزه تخصصی خود دارند.

وی درباره وضعیت دسترسی به داروها و تجهیزات نوین پزشکی گفت: بررسی ها بیانگر این است که کشور همواره از حداقل استانداردهای حوزه بیهوشی برخوردار بوده اما به داروها و تجهیزات جدید دسترسی ندارد. فاصله دسترسی به تجهیزات و داروهای نوین روز به روز بیشتر می شود.

او درباره قاچاق داروهای بیهوشی نیز توضیح داد: به دلیل اینکه داروی بیهوشی داروی بیمارستانی است مانند داروهای دیگر قاچاق نمی شود.

سلیمی با بیان اینکه رشته بیهوشی جزو رشته های پر طرفدار در کشورهای دیگر است گفت: بیهوشی جزو ۳ رشته پرطرفدار در کشورهای دیگر است و متخصصان این حوزه از درآمد بالایی برخوردار هستند. این درحالیست که وضعیت رشته بیهوشی در کشور ما مساعد نیست به نحوی که ۵۰ تا ۱۰۰ درصد ظرفیت این رشته در برخی دانشگاه های علوم پزشکی خالی می ماند. مهاجرت در تمام حوزه های سلامت زیاد است اما متاسفانه سن مهاجرت متخصصان بیهوشی افزایش یافته است و میزان ورودی به رشته بی هوشی کم است. متاسفانه ضریب کارایی در متخصصان بیهوشی کاهش یافته است.

رئیس انجمن آنستزیولوژی و مراقبت های ویژه ایران گفت: امیدواریم که رشته بیهوشی در کانون توجه دولت چهاردهم قرار گیرد. دولت سیزدهم در نظر داشت که مدت زمان دوره تخصصی بیهوشی را از ۴ سال به ۳ سال کاهش دهد دیدگاه وزارت بهداشت این بوده به جذابیت رشته بیهوشی بیفزاید اما با چنین روش هایی کیفیت تحت تاثیر قرار می گیرد.

سلیمی با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی عمومی گفت: افزایش پذیرش رشته پزشکی بدون توجه به زیرساخت ها یک کار اشتباه بود. وزارت بهداشت دولت سیزدهم به اقدامات غیرکارشناسی دست زد و نسبت به افزایش ظرفیت رشته بیهوشی اقدام کرد؛ این در حالی است که ظرفیت گذشته هم پر نمی شد. همچنین دو اقدام دیگر یعنی ورود به رشته تخصصی بیهوشی از مقطع پزشکی عمومی بدون گذراندن دوره طرح و همچنین برداشتن نمره از دیگر طرح های شکست خورده وزارت بهداشت در دوره قبل است. وزارت بهداشت دولت چهاردهم وعده داده است که به مسائل متخصصان رشته بیهوشی ورود کند.

سلیمی گفت: مدت زمان عمل های جراحی از ۲۰ دقیقه آغاز می شود و مدت زمان برخی عمل های جراحی به ۱۸ ساعت نیز می رسد. متوسط عمل جراحی حدود ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه است.

این متخصص بی هوشی با بیان اینکه «کنگره بین المللی آنستزیولوژی مراقبت های ویژه و درد» ۱۶ تا ۱۸ آبان ماه برگزار می شود گفت: پنل «هوش مصنوعی» یکی از پنل های این کنگره است و به بررسی بیهوشی در سال ۱۴۳۰ می پردازد.

رئیس «کنگره بین المللی آنستزیولوژی مراقبت های ویژه و درد» گفت: کشور از منظر متخصصان بی هوشی با کمبود مواجه نیست؛ چرا که متخصصان بیهوشی با فداکاری به ارائه خدمات می پردازند. اما متاسفانه با توجه به وضعیت درآمدی به اقدامات زیبایی روی می آورند اقداماتی که به مهارت چندانی نیاز ندارد و مهارت مورد نیاز برای اقدامات زیبایی بسیار کمتر از بیهوشی است.

همچنین در ادامه این نشست دکتر سجاد رضوی – دبیر انجمن بیهوشی ایران درباره وضعیت رشته بیهوشی در کشور گفت: وضعیت بیهوشی در کشور در حد بالای متوسط جهانی قرار دارد. اگرچه مشکلاتی وجود دارد اما تمام روش های به روز بیهوشی دنیا در ایران انجام می شود.

وی با اشاره به اقبال کم به برخی رشته های پزشکی توضیح داد: با ادامه این روند این خطر وجود دارد تا ۱۰ سال آینده برای برخی تخصص ها مانند جراح قلب اطفال مجبور باشیم بیمار را به خارج از کشور اعزام کنیم.

وی ادامه داد: داروهای بیهوشی را بر اساس وزن به بیمار می دهیم که در خارج از کشور محاسبه این وضعیت با دستگاه سنجیده می شود اما در کشور ما با روش معمول محیطی انجام می گیرد اما بیماری نداریم که به علت بیهوشی و درمان های مربوطه نیاز به رفتن به خارج از کشور داشته باشد.

رضوی با اشاره به اثر تحریم ها در حوزه بیهوشی متذکر شد: بیمار نوزاد از ۷۰۰ گرم تا بیمار ۳۰۰کیلوگرم تحت بیهوشی قرار می گیرد و همه بیمارها در ایران امکان بیهوشی وجود دارد. در حال حاضر تمام مراکز درمانی به داروهای بیهوشی دسترسی دارند.

شهرام صمدی دبیر علمی رئیس شانزدهمین کنگره بین المللی نیز در این نشست بیان کرد:این کنگره با حضور متخصصان مختلف در خصوص آینده بیهوشی و تاثیرات هوش مصنوعی و مراقبت های مختلف در رشته های مادران باردارکودکان و نوزادان شیرخوار پزشکی خواب طب تسکینی و هیپنوتیزم در بیهوشی بحث و تبادل نظر می شود و از ۱۶ تا ۱۸ آبان برگزار می شود.

اردشیر تاجبخش دبیر اجرایی کنگره نیز با اشاره به برگزاری ۵ کارگاه در این کنگره افزود:خلاصه مقالات به پژوهش های متخصصان ایرانی می پردازد و در این کنگره موسیقی مختص بیهوشی تهیه شده که رونمایی می شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا