سیزدهمین جشنواره موسیقی فجر ۲۵ سال قبل برگزار شد و در اتفاقی مهم، برای نخستین بار بخش ویژه «بانوان» به این رویداد موسیقایی اضافه شد.
به گزارش باراناخبر، سال هاست که بخش بانوان به جشنواره موسیقی فجر اضافه شده است و این امکان را به زنان هنرمند عرصه موسیقی کشورمان می دهد تا در کنار نوازندگی و هم خوانی در دیگر بخش ها، به طور مستقل صاحب اجراهایی باشند برای مخاطبان زن جشنواره.
هرچند این بخش هم مانند برخی دیگر از بخش های جشنواره در این سالها با فراز و نشیب هایی در برگزاری همراه بوده است و در مقاطعی بنا به تصمیم برگزارکنندگان وقت، به جشنواره اضافه یا از آن حذف شده است. از نمونه های این حذفیات به سال ۹۷ می توان اشاره کرد؛ زمانی که برگزارکنندگان تصمیم گرفتند به دلیل آنچه «ارائه نشدن کارها با کیفیتِ مطلوب» عنوان شد، بخش بانوان را حذف کنند.
با این همه پس از عبور از فراز و فرودها، جشنواره موسیقی فجر چندسالی است که بار دیگر با تاکید بر برپایی بخش ویژه بانوان، بر برگزاری آن تاکید دارد و در تداوم این مسیر، در جشنواره سی و هشتم دو گروه را در فهرست اجراهای ۱۴۰۱ جشنواره گنجانده است تا گروه های «ماهور» و «هنا» بتوانند در نخستین روز از جشنواره در فرهنگسرای نیاوران به روی صحنه بروند. هرچند انتظار می رود با مهیا شدن فرصت بیشتر برای فعالیت بانوان هنرمند و همچنین بالا رفتن کیفیت کارها، تعداد این اجراها در سال های آینده به عددی بیش از جشنواره سی و هشتم برسد. چنانچه در سیوپنجمین جشنواره موسیقی فجر و قبل از هجوم ویروس مرگبار کرونا، پنج گروه ویژه بانوان در نیاوران اجرا کردند.
اما در سال ۱۳۷۶ و در جریان سیزدهمین جشنواره موسیقی فجر برای اولین بار بخشهای دیگری به جشنواره اضافه شد. در این سال گروههای موسیقی بانوان پس از حدود ۲۰ دهه سکوت توانستند در جشنواره موسیقی فجر به اجرای برنامه بپردازند و بخش «ویژهی بانوان» نیز کار خود را آغاز کرد. این بخش در سالهای بعد نیز کماکان در جشنواره حضور داشت و البته مدتی بعد از آن به عنوان جشنوارهای مستقل تحت عنوان «گل یاس» به فعالیت خود ادامه داد (منبع سایت جشنواره موسیقی فجر).
در ادامه تصاویری از سیزدهمین جشنواره موسیقی فجر را مشاهده می کنید:
* منبع این عکس ها سایت جشنواره موسیقی است.
انتهای پیام