به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش؛
به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری، مراسم رونمایی از آثار حقوقی جدید اجت الله جوادی آملی برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، حجت الاسلام روح اللهی، معاون آموزشی و پژوهشی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در مراسم رونمایی از آثار جدید حقوقی آیت الله جوادی آملی گزارشی ارائه کرد. فعالیت های پژوهشی بنیاد اسراء و اعلام کرد: فعالیت های پژوهشی ارزنده ای در سال گذشته انجام شده است که از جمله آنها می توان به چاپ 20 جلد از آثار حضرت اجت الله الاعظمی جوادی آملی اشاره کرد.
کتاب ادب فنا مقربان که یک کتاب 12 جلدی در وصف زیارت جامعه است، در اسفند 1400 جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی و هفتمین دوره جایزه حقوق بشر اسلامی را که در مرداد 1401 برگزار شد، دریافت کرد. کتاب فلسفه حقوق بشر اسلامی به دلیل ایجاد ادبیات در زمینه حقوق بشر اسلامی مورد تجلیل قرار گرفت.
وی در ادامه بیان کرد: آرشیو بنیاد بین المللی وحی اسراء یک آرشیو صوتی و تصویری نیست، اما با سه دسته حجم اطلاعات، تنوع و سرعت جمع، می توان آن را یک «داده بزرگ» در رتبه دانست. از مراکز داده بزرگ یا 3V.Trivi) جهان اسلام; امیدواریم با همت مردم متدین و خیر از یک سو و حمایت دولت محترم از سوی دیگر بتوانیم دسترسی پژوهشگران را بر اساس استانداردهای مراکز داده بزرگ فراهم کنیم.
حجت الاسلام روح الهی با اشاره به یکی از ویژگی های روند پژوهشی آثار استاد گفت: آنچه امروز به صورت اثر منتشر می شود حاصل بحث علمی استاد اجت الله ماد اجت الله جوادی آملی (دامت برکاته) است. با 5 گروه که رفتند و بازگشت علمی داشته است: یک: معلم و شاگرد، دو: معلم و محقق، سه: محقق و پژوهش قبلی، چهار: معلم و متفکران معاصر، و پنج: معلم و مطالبات زمانه. ، که در اکثر آثار استاد رعایت می شود.
حجت الاسلام والمسلمین سید کمال الدین عمادی، مدیر مؤسسه فقهی و اصول معارج، در بخشی دیگر از این نشست در خصوص فقه جامعة حضرت علامه جوادی آملی گفت: حضرت استاد علامه جوادی آملی وارث برجسته همه هستند. فقهای پیشین که از این همه استوانه اجداد و اولاد است، انسان طبق آیه شریفه فقه جامع (فقه اکبر و فقاهت اصغر) دارد، زیرا به نقل شریف پیامبر حتی سه ناحیه مبارکه از آیه نیست. دربار و تکلیف حق و سنت حق روحش شکوفا شده است به طوری که امروز تنها فقیه عصر خود است که نه تنها در سه حوزه اصلی فلسفه و عرفان و فقه صاحب نظر است، بلکه استاد دانشگاه است. مقام رفیع و دارای آثار گرانبها و ماندگاری در این زمینه هاست، از این رو فیلسوفان معاصر او را فیلسوف الهی و متکلم در بالاترین مرتبه دین و ذوق عرفانی می دانند و مردم سلوک راه کشف و شهود او را از خود و استاد بزرگ می دانند. از این رشته
وی ادامه داد: در مراسم رونمایی امروز از حدود 10 اثر فقهی آیت الله العظمی جوادی آملی رونمایی می شود و پیش بینی می شود آثار حقوقی حضرت استاد در قالب یک دانشنامه 35 جلدی تدوین و تقدیم علاقه مندان و شاگردان آن حضرت شود. استاد.
رئیس پژوهشکده فقه و اصول معارج درباره ویژگی ها و ابداعات فقهی علامه جهودی آملی گفت: هر محققی که مدتی در کلاس های فقه کارشناسی ارشد شرکت کند از ویژگی ها و ابداعات بارز ایشان آگاه می شود، اما بیشترین از نوآوری های مهم حقوقی استاد می توان به «توجه خاص به قرآن در فقه و تدریس»، «غلو در فقه حدیث» «تعالی در متون و روایات و محدود نشدن به روایات همان سوره» اشاره کرد. فقه در گفتار، «تحقیق و تخصص بالا در علوم عقلی و نقل بدون خلط» و «تخصص در دانش های نجومی و استفاده از آن در فقه» و «بصیرت متمدن در فقه» ذکر شده است.
هر اقدامی بدون مبنای پژوهشی باطل است و ارزشی ندارد
در ادامه این نشست پیام رئیس بنیاد حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی توسط خراسانی معاون فرهنگی بنیاد اسراء قرائت شد.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی در این پیام می گوید: پژوهش اساس هر اقدام مثبتی است که جامعه فعالیت های خود را بر اساس آن سامان داده است. هر عملی بدون مبنای پژوهشی ارزش و ارزش عمل و عمل ندارد و جامعه بدون تحقیق را باید جامعه ای بدون راز دانست که از اندیشه و اندیشه خالی است و حرکت و رفتار آن از حیرت و سرگردانی به هم ریخته می ماند. پژوهش امروز در جامعه حوزوی باید بر این مبنا باشد که دین می تواند اساس زندگی در همه عرصه های فردی و اجتماعی باشد، دین پاسخگوی همه نیازها، پرسش ها و خواسته های جامعه است. دین می تواند به همه مسائل نظام سیاسی و مسائل مربوط به روابط بین الملل و مانند آن بپردازد و پاسخگو باشد.
رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در ادامه به مسئولیت و رسالت دانشگاه اشاره کرد و گفت: رسالت دانشگاه ها علاوه بر مطالعات و مسائل آموزشی و حل مسائل علمی در جهت خدمت به جامعه و خدمت به جامعه بوده است. جامعه و نقش دانشگاه ها از تک نقشی و نهادی واحد به چند نقشی و چند نهادی تبدیل شده است، یعنی نقش آموزش، پژوهش، خدمات، انتشارات و توسعه حرفه ای تکامل یافته است. به موازات چنین نقشی، سمینارهایی که مدعی مدیریت جامعه در ابعاد مختلف هستند، باید با افزایش مسائل علمی، افزودن جنبه های پژوهشی و حل مشکلات مبتنی بر علم و آگاهی دینی، در حل معضلات اجتماعی مشارکت داشته باشند.
پشتوانه دین ما فقه است
در ادامه این دیدار آیت الله سید محمد غروی در سخنانی با اشاره به آیات و روایات پیرامون اهمیت فقه گفت: هر چیزی پشتوانه ای دارد و تکیه گاه این دین فقاهت یا به عبارتی پیامبر اکرم است. فرموده است: اگر خداوند شادی را بین کسی تقسیم کند، او را در دین قرار می دهد، قضاوت می کند و به رشد او الهام می دهد. در بیان دیگری می گویند که یک قاضی نسبت به شیطان و شیطان از هزار مؤمن سخت تر و خشن تر است، زیرا این قاضی همه فتنه های شیطان را باز می کند و نمی گذارد مردم در دام شیطان بیفتند.
وی ادامه داد: حضرت آیت الله العظمی آیت الله جوادی آملی نماینده همه عزیزان هستند، شما ایشان را بهتر از من می شناسید، ایشان جامعیت خاصی دارند، شما تأثیر دارید و محصول را در دیدن واقعیات و امور بسیار عمیق تر، وسیع تر و بیشتر می کنید. گسترده تر و در واقع این جامعه ای که او دارد، یک بار فکر می کردم که بگویم یک دانشمند موفق هر یک از این مهارت ها و تخصص هایی را که داشت خواهد داشت، او یک محقق بسیار موفق است، جامعه ای که او دارد شگفت انگیز است، این یک واقعیت است. که باید به آن توجه کنیم.
وی در ادامه به فرصتی که انقلاب جمهوری اسلامی در پیشبرد اهداف علما و پژوهشگران داشت اشاره کرد و تاکید کرد: یکی از عنایات الهی که نصیب اجت الله جوادی آملی شده فرصت است، این نکته بسیار مهمی است، فرصت برای برای اینکه بتواند این مباحث فلسفی و عرفانی را ارائه کند، بسیار مهم است که تفسیر و فقه داشته باشند و عزیزان و دوستانی داشته باشند، این بسیار مهم است. قیجیم المیزان، اغلب نوشته های خود را به چاپخانه می برد یا چیزهایی که تصحیح می شد. آنها در تصحیح آنها مشکل داشتند. عزیزم مراقب باشید که من می گویم فرصت واقعاً یک فرصت است، این انقلاب اسلامی فرصتی بود برای استاد که چنین تشکل هایی را راه اندازی کند و در نهایت بتواند معارفی را که ممکن است انجام داده ارائه دهد. اینها از برکات انقلاب بود. توجه داشته باشید که اگر این امکانات نبود، وضعیت آنها هم مثل برخی از اساتیدشان بود. ما واقعاً باید قدر این ابعاد انقلاب و نظام اسلامی و کسانی را که عملاً کمک مادی می کنند بدانیم، فراهم آوردن چنین زمینه ای بسیار مهم است تا برخی از علما بتوانند کار کنند و رشد کنند.
انتهای پیام/