بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز بلوار حدفاصل میدان آزادی تا میدان حضرت قائم (عج) به نام مبارک قدس مزین شد و رونمایی از تابلو این بلوار با حضور تعدادی از مدیران و مسئولان شهری و استانی برگزار شد.
افسانه خواست خدایی عضو هیئترئیسه و رئیس کمیته نامگذاری معابر و اماکن عمومی شورای اسلامی شهر در این مراسم ضمن عرض تسلیت به شهروندان فهیم شهر شیراز و خانوادههای داغدار حادثه تروریستی حرم مطهر احمدبن موسی، شاهچراغ (ع) بیان کرد: قدس قبله اول ما مسلمانان و هویت مذهبی ماست و بیشک جایگاه ویژهای در باور ما مسلمانان دارد؛ چراکه نقطه اتصال تمدنها و تنها منطقه جغرافیایی است که رسالتهای سهگانه آسمانی را پیوند میزند.
به نوشته خبرگزاری ایرنا، عضو هیئترئیسه شورای اسلامی شهر با بیان اینکه این اقدام مصادف با روز جهانی مسجد و همزمان با اجلاسیه جهانی مساجد است که به میزبانی شهر شیراز در حال برگزاری است، تصریح کرد: بیتالمقدس در زمره سه شهر مقدس جهان اسلام است که بعد از مکه مکرمه به جهت وجود مسجدالحرام و مدینه منوره به جهت وجود مسجدالنبی و مرقد مطهر پیامبر مهربانیها جایگاه ویژهای در بین ما مسلمانان دارد که وجه تشابه هر سه این سه شهر مقدس مسجد است.
خواستخدایی با بیان اهمیت موضوع نامگذاری معبری در شهر شیراز به نام قدس، بیان کرد: با توجه به اینکه در شهر شیراز تاکنون نامگذاری به این نام شریف نداشتهایم و ازجمله مواردی بود که نیاز بود در نامگذاریها اقدام مؤثری صورت میپذیرفت افزود، بخشی از بلوار آزادی حدفاصل میدان آزادی تا میدان قائم (عج) به جهت تکراری بودن باعث، ایجاد سردرگمی در آدرسدهی و تعدد نام مشابه در سامانه منام شهرداری گردیده بود که مطابق قانون و آییننامه نامگذاری اماکن عمومی به نام مبارک قدس مزین شد و بخشی اصلی این بلوار حدفاصل میدان امام حسین (ع) تا میدان آزادی کماکان به نام بلوار آزادی مزین است
قائممقام شهردار شیراز نیز در این آیین با بیان اینکه نام قدس در میان نامهای معابر خیابانهای سطح شهر شیراز خالی بود، اظهار کرد: درگذشته میدان امام حسین (ع) به نام قدس بود و نام بسیار جاافتاده و مأنوس بود که یادآور بسیاری از مسائل دینی و آئینی بود و این نامگذاری باید انجام میشد.
آرش فرجزاده با تصریح بر این موضوع که مردم نیز با نامهایی که مقیاس دینی، ملی وجهانی دارد، مأنوس هستند، گفت: این نامگذاری که با نام کوتاه انجامشده، بهسرعت در ذهنها ماندگار خواهد شد. باید به روزرسانی نقشههای مجازی در دستور کار قرار گیرد و پیگیری، اجرا و بارگذاری شود؛ چراکه نقشههای مجازی اهمیت بسزایی در حملونقل ایجاد میکند.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان فارس نیز با تقدیر از نامگذاری بولوار قدس بهمناسبت روز جهانی مساجد اظهار کرد: مسأله قدس و مسجدالاقصی یک موضوع جهانی است و قلب دنیای اسلام و مردم آزاده برای قدس میتپد.
حجتالاسلاموالمسلمین حسین امیدی با بیان اینکه شایسته بود که در شیراز یک خیابان، منطقه و یا بولوار به نام قدس داشته باشیم، از این اقدام که با همکاری شورای اسلامی شهر، شهرداری و فرمانداری شیراز گذاشته شد، قدردانی کرد.بخشی از شیراز؛ سومین حرم اهلبیت (ع) به نام مسجدی که قبله اول مسلمین بوده، نامگذاری شده که میتواند در مناسبات اجتماعی، دینی و سیاسی منشأ اثر باشد.
این تغییر نام بلوار آزادی واکنشهایی را در پی داشته است. از جمله عباس عبدی در این خصوص نوشت: با حذف «آزادی» ریاکاری را کنار گذاشتند. ولی به نظر میرسد که در انتخاب «قدس» شاهد نوع دیگری از ریاکاری هستیم.
احمد زیدآبادی هم در کانال تلگرام خود نوشت: اینکه چرا از میان آن همه خیابان در شیراز، روی “بلوار آزادی” انگشت گذاشتهاند تا آن را به “بلوار قدس” تغییر نام دهند، بیش از آنکه نشانۀ علاقه به قدس باشد، اعلام نفرت و بیزاری از آزادی است! وقتی از چیزی به اسم “آزادی” متنفرند، چرا باید نام آن را بر روی یک خیابان حفظ کنند؟ کار صادقانه به این میگن، نه ریاکاریِ تحریف استبداد و رقیت به آزادی و حریت! بالاخره، آموزههای مرحوم شیخ فضلالله نوری که نباید زمین بماند! آن مرحوم حریت و آزادی را کلمۀ خبیثه و شوم معرفی میکرد.